Hogyan csökkentsd az anyagi bonyodalmakat? (4. budapesti Bőség Kör)

Hogyan csökkentsd az anyagi bonyodalmakat? Ez fontos kérdés lehet, s a válasz egy idézet formájában érkezett, mégpedig Marianne Williamsontól:

“Akár otthonod lomtalanításáról van szó, akár nem működő kapcsolatok befejezéséről, bármi, ami annak érdekében teszel, hogy csökkenetsd a felesleges anyagi bonyodalmakat, szabaddá teszi a lelket, hogy természetes állapotában szárnyalhasson.”

Lelked természetes szárnyalását, a felesleges anyagi bonyodalmak kiiktatását segítjük egy rendhagyó, mély átéléseket biztosító, sejt szinten ható, 4 órányi találkozással: a TeljességVirága programsorozat keretében a 4. budapesti Bőség Kört 2010.  május 28-án, pénteken este tartjuk – gyere, várunk!—>>>

Mi szólított meg az “otthonod a jó(L)léted, bőséged alapja témában? Ezzel a kérdéssel kezdte Arató Mónika azt az interjút, amit velem készített abból az apropóból, hogy együtt tartjuk a 4. budapesti Bőség Kört 2010.  május 28-án, pénteken este az előbb említett témakörben.

Egy apácarend karácsonyi szokása, egy különös filmjelenet is felidéződik a videó beszélgetésben, amiben a főbb kérdések még ezek voltak:

– hogyan érdemes megvalósítani az elengedést, hogyan tudunk bevonzani új tárgyakat, hogy a lakóterünket felfrissítsük energetikailag?
mit kapnak azok, akik részt vesznek az “Otthonod mint jó(L)léted, bőséged alapja” című programon most május 28-án, milyen tapasztalattal és tudással támogathatják az otthonukat, annak átalakítását?

Arató Mónival a beszélgetésünkben még érintett témák személyesek is, hiszen mindketten azt valljuk, tanítani, tudást átadni személyességgel, hitelességgel, saját példákkal lehet, és kell is:

– 1 lakáscsere racionális oka, új adósság elkerülésének fontossága,
– a kisebb lakásba költözés adta selejtezés mint elvégzendő feladat,
– a zseni tényleg átlátja a káoszt?
– amivel nem áltatom magamat,
– a rendetlenség 1 bizonyos szintje,
– ami nálam többször bevált: kivül rendet rakni, és belül is rend alakul,
– megvilágosító, inspiratív vizes pillanatok,
– selejtezés szintjei, a szortírozás 2 fázisa,
– a felesleg hogyan kerülhet jó helyre,
– az elengedés után min ne fantáziáljunk,
– amikor ingyen adjuk/adhatjuk…
– amikor már tényleg ne halogassunk.

A beszélgetés időtartama 10 perc.

Háttér felvételként is hallgathatod, de a számítógéped elé is ülhetsz, ha gondolod, papírral és tollal: hátha hallasz számodra fontosat, érdekeset.

Kedvet kaptál rá, hogy velünk tarts?

Az „Otthonod a jó(L)léted, bőséged forrása?” című programunkról, amit 2010. május 28-án, pénteken este 6 és 10 között tartunk Budapesten.  itt találsz bővebb tájékoztatást —>>>

FONTOS: a létszám limitált! Még 6 fő kaphatja meg Ambrus Barbara lakástextil tervező, függönyözési specialista eddig még sosem publikált ajándék e-könyvet a színek varázslatos világáról – az egyik még a tiéd lehet! Klikkelj! —>>>


http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

3 Responses to “Hogyan csökkentsd az anyagi bonyodalmakat? (4. budapesti Bőség Kör)”


 • Nakünk (öten voltunk testvérek), drága jó Édesanyánk azt mondta, hogy a szeretettel szerezzünk minél több barátot, segítsünk mindenkinek, akinek csak tudunk, szabjuk szűkre az igényeinket, és akkor nem lesznek anyagi gondjaink. Eddig (77 éves vagyok) bevált.

 • Sajnos én nehezen engedek el minden(szinte felesleges) tárgyat,az újságoktól elkezdve a csorba,szakadt dolgokig.Mindenhol foglalják a helyet,nincs helye a többi holminak,porosodnak,rontják a levegőt.Már minden a fejemben van,hogy milyen lenne nélkülük,(lenne helye mindennek)könnyebb lenne takarítani,mozogni a lakásban,de mégsem teszem meg.Június 7-én lesz lomtalanítás a lakókörnyezetemben,de nem érzek erőt hogy kirakjam a házból,teraszról a sok kacatot.Ráadásul iszonyatos halogató vagyok,elkezdve a takarítástól a magammal való törődésig és nincs erőm hogy nekiálljak.Majd holnap,mondom mindig és sajnos holnap is ugyanezt mondom.Ezek után el lehet képzelni,hogy milyen a lakásunk,3 nagy gyerekkel,(két fiú,1 lány).Iszonyatosan szégyellem előttük is,mégsem teszek semmit,szinte le vagyok bénulva úgy érzem.A férjem sajnos elviseli,semmi nem zavarja,ő is ilyen.
  Tudom hogy ott lenne a helyem köztetek,de sajnos már holnapután se tudom miből fogunk enni(valószínűleg pont ezért,mert így élünk a házunkban).Hetek óta a férjemnek sincs munkája,nekem már régen nincs,úgy érzem itt a vég.
  Sajnos magamra ismertem az Ida interjújában egy az egyben.De nekem nem megy,pedig nagyon akarom már.
  Szóval valószínűleg miattam vagyunk ilyen helyzetben és ez a tudat még jobban legyengít.Nagyon zavar a helyzet és sóvárgok minden előadásért,hogy ott lehessek,de még ennivalóra sincs pénzünk,nemhogy arra,hogy fejlődhessek,segítséget kaphassak,hogy beinduljon végre az elengedés,megtisztulási folyamat.Jön a lomtalanítás,mint írtam,most még ez tart életben,hátha lesz erőm kidobálni amire semmi szükségünk.Ezt a május 28-i előadást épp az ilyeneknek találtátok ki,biztos segítene rajtam is,de sajnos nem tudok (anyagi okok miatt) részt venni.Remélem lesz még ilyen máskor.

  Üdv. Éva

 • Kedves Éva! Tudom, miről beszélsz! Nekem mondjuk nem okoz gondot az, hogy kidobjak dolgokat, mert úgy gondolom, hogy tárgyakhoz való ragaszkodás azt jelenti, hogy a múltban élnék. Ez azt jelentené számomra, hogy leragadtam bizonyos helyzetekben, olyan emlékek mögé bújnék, amik nem aktuálisak már, és amik miatt nem merném megélni azt aki vagyok. Lakberendezőként, láttam, hogy sok ember nem is veszi észre, hogy mennyire a lakása rabjává válik, akár egy rossz elrendezésű szobában, akár csak attól félve, hogy elmozdítson egy adott tárgyat is a helyéről. Az első lépések a legnehezebbek, de azt biztosan és bátran állíthatom, hogy azzal, hogy megszabadul a családod a sok kacattól, megszünteted a káoszt magad körül, nagy levegőt véve, elkezdesz kidobálni olyasmit amit már rég nem is használtál, megkönnyebbülsz és biztos jó pár könny kíséretében, de ez nagyon jó terápia. Az anyukám hasonlóan ragaszkodik dolgokhoz, évek óta, ez sokszor vita tárgya. Többek közt a ház eladása is emiatt marasztalódik el. Pedig mennem kell tovább ezt bizton tudom. És remélem, hogy sikerül eladni, mert tudom, hogy mindannyiunk számára felszabadító lesz, hogy a magunk ura leszünk.
  Elváltam a gyerek apjától, részben egyedül vagyok, a szüleimnél lakunk még mindig, nem számíthatok az apára, csak a szüleimre, de most már ez is nehézséget okoz anyáméknak is. Szóval most nem úgy alakulnak a pénzügyi dolgaim ahogy szeretném, most mentem munkanélkülire, bár nálam rend van, nem gyűjtögetek, szóval vizsgálom én is a helyzetemet, de én döntöttem így, mert elégedetlenebb voltam az életemmel amíg dolgoztam. Mert ha nem azt csinálom amihez értek, ami érdekel, boldogtalanabb vagyok, mint így hogy ezt választottam. Még nem tudom mi lesz, de azt tudom, hogy nem adom alább az elképzeléseimet, mert tudom hogy többre vagyok érdemes. Már jelentkeztem egy iskolába, júniusban van a felvételi, kell oda is fizetni, de úgy gondolom, hogy meg kapom a támogatást valahogy hozzá. Dúlnak bennem is az érzelmek, de többet akarok kezdeni az életemmel mint eddig. Szóval én is szeretnék részt venni ezeken az előadásokon, nyilván a megfelelő időben ott is leszek, de most csak az adott lehetőségeket igyekszem kihasználni, szóval interneten olvasgatok, és megtartom a pozitív gondolkodásomat, kiírom-leírom a céljaimat, és azt, hogy megengedhetem magamnak ezt vagy azt, és minden nap elolvasom. A legfontosabb hogy hiszek benne. Információt gyűjtök, készülök az új és jobb életemre. De ahhoz, kell teremteni az embernek olyan helyet, ahol jól érzi magát, és biztonságot ad számára. Úgyhogy most a lehetőséged az, hogy rendet rakj magad körül. És bízz, hogy a lehetőségek azonnal megtalálnak. Én is ezt teszem, mert tudom, hogy a boldogság a változások elfogadásával kezdődik. És az egyetlen dolog ami állandó az a változás!!!! Sok sikert, mindannyiunknak.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.