Nők, akiknek nincs otthona… Te kit támogatsz?

Női éjjeli menedékhely. Este 6 óra előtt sorban állnak előtte, jól ismert utcakép ez sokszor Budapesten a VI. kerületben a Podmaniczky utcában. Egy időben gyakran megtettem az erre vezető utat, gyalog, trolival… Vittünk ide rendezvény után megmaradt szendvicseket, ruhákat, s fokozatosan derült ki számomra, milyen lehet itt az élet.

A női éjszakai hajléktalan szállón 2 férfi szociális munkás tart ügyeletet. Először ez kicsit meglepő volt számomra, de aztán mégis meglehetősen logikus. Az alábbi videón azt is láthatod, amikor az egyik éjszakára betérő lábát bekeni krémmel az épp ügyeletes férfi segtő…  S hogy ennek a hajlékatalan asszonynak mennyire fájhat a lába.

Pénzügyi alapszabály, hogy először magadat fizesd ki, ha vállalkozó vagy, vagy egyfajta költségként kezeld a tartalékra, befektetésre szánt pénzedet, illetve adományt is előre adjál – és ne utólag. Mert ha nem így teszed, az az évezredes tapasztalat, hogy akkor bizony elfogy a pénzed, nem marad – se tartalékra, se befektetésre, se adományra. Ennek fényében döntöttem el jómagam is, hogy havonta állandó megbízással fogok adományozni, mégpedig havonta rendszeresen, ugyanolyan összegben. Számomra magától értetődően adódott, hogy a fővárosi RÉS Alapítvány női éjjeli menedékhelye számára. Az alábbi videóból megismerheted a hajléktalan szálló, az éjjeli menedékhely néhány női sorsát.

Te kit támogatsz? Kinek adományozol?

A GazdagNők projektjeinek minden bevételéből immáron hónapok óta tehát egy rész adományra jut. Azoknak a befizetéséből is, akik eljönnek most pénteken, 2010. május 28-án a Teljesség Virága programra, a 4. budapesti Bőség Körre – ha érdekel, még tudsz jelentkezni —>>>

A témánk az otthonunk, a bőségünk lesz – azért is, hogy adni is tudjunk azoknak, akik rászorulhatnak.

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

16 Responses to “Nők, akiknek nincs otthona… Te kit támogatsz?”


 • Ez nagyon tetszik :)))).
  Üdv. a csapatnak: Márta

 • Bánszki AndrásnéLujzi

  Kedves Ida nagyon köszönöm az E-mailjeidet.Megrázo volt ezt a kis fülmet nézni.Nekem az adakozással nincs gondom.Alányom szokta mondani, hogy én tanithatnám.Sok ismerösöm van és sajnos nagyon nehezen élnek, ahol tudok szeretettel segitek önzetlenül.Boldog vagyok ha adhatok. Nagy tisztelettel Lujzi

 • Ez egy igen megható és elgondolkoztató videó. Köszönöm
  A fölöslegessé vált ruháimat rendszeresen hajléktalanoknak adom.
  Anyagilag is négy – öt hajléktalant támogatok, mely összeget
  személyesen adok nekik oda.Hogy mire költik? Nem érdekel, ők
  tudják, hogy éppen mire van szükségük a nehéz helyzetük
  elviselésére.

 • Jo emlekezteto hogy ertekeljunk mindent amink van es hogy tudatositassal megelozhetunk nagyon sok mindent vagy eppen fordithatunk a sorsunkon!
  Udv
  Monika

 • Ugy gondolom, azzal, hogy pénzt adnak az embereknek, nem segitenek rajtuk. Mert italra költik. Inkább arra kellene az embereket ingyen megtanitani, hogyan használják a bennük lappangó tehetséget. Mert mindenkiben van valami, amiben nagyon jó. Ezért jött a földre, hogy itt tovább fejlessze a képességét. Mikor azt mondják semmire nem vagy jó, ne hidd el mert ez nem igaz. Mindenkinek meg van a küldetése, amit meg kell valósitania. Elöször nehéznek tünik. De ha követed az álmaidat, az akadályol megszünnek és eléred amit akarsz. Ha hiszel magadban. Mert az erö benned van.. Csak mindig azt lásd, arra gondolj amit elakarsz érni. A segitség mindig megérkezik, csak nem szabad feladni , türelmesnek kell lenni és kitartónak. Próbáld ki, nem kell fizetni érte, de kapsz egy jobb életet. A multal ne foglalkozzz, csak a jövövel

 • Szívszorító,megindító emberi történeketek. Amikro megnéztem, hálát adtam annak,hogy van hol laknom, mégha nem is palota.

  2003-ban lettem vállalkozó, én hülye, feladtam a közalkalmazotti állásomat.
  Eleinte jólment, de senki sem mondta,hogy először a járulékokat kell kifizetni. Jött a pénz, s elköltöttem a családomra, a járulék meg csak halmozódott. Végül el kellett adnom a lakásomat, s most lakom ott ahol lakom.

  Adakozni azért nem szeretek intézményi keret formában, mert korábban dolgoztam olyan helyen, s láttam,hogy először az ott dolgozó munkatársak válogatták ki a beadott ruhaneműt, illetve más tárgyakat.

  Segítek úgy, hogy karitatív segségformában csak rászorlú gyerekeket korrepetálok.

  Persze mondenki másképpen látja dolgokat. Megjegyzem ilyen munkahelyen szívesen dolgoznék, óriási a szociális érzékenységem.

 • Hát igen megható dolog ez ami van az országban. Sajnos itt az ország szociális és családügyi miniszterének kellene egy ilyen helyen , ott eltölteni egy hónapot, minden anyagiak nélkűl,hogy átélhetné ő is a több százerer ember napi-élet körűlményeit,és nyomorait!!! Mert az hogy nem teremtenek ezeknek az embereknek valamilyen munka körűlményt, hogy életüket a normális körűlmények között tudnák élni, a családjukkal szeretetben nyugalomban, és békében. Nem az jelenti a segitséget,hogy én mennyit tudok havonta valakin segiteni, ha a munka helyek sorra bezárnak! és nincs további munkahelyteremtés!!!Elsősorban is ezeket kellene felszámolni.Én is ami nekem nem jó tovább adom, de amikor én sem tudok adni , az embernek akkor is enni. inni, lennie kell valahol, na erre gondoltam én. Mindenkinek kell saját lakás ha csak egy picike is de a sajátja és fizesse a rezsijét és éljen normális körűlmények között! De ha nincsen munkahely marad az utca sajnos!
  Na itt kellene az államnak a segitő kezet az állampolgárok felé ki nyujtania, és segitenie!!!!!aki rászorúlt azokon! Hogy minnél több ember találja meg a helyes élethez vezető ki utat!!!

 • Máyer Mária Magdolna

  Köszönöm ezt a videót,megnéztem,szomoru .Az én hozzászólásom annyí,hogy egy szemlélet válltásra kellene felvilágosítani őket,és az országban az ilyen embereknek is munkahelyet teremteni. pl a mezőgazdaság,állatok tartása,estéként pedig egy szeretetre hitre való összejövetel,hol imára való oktatás a föld megmentéséért való ima.Hát igen ezt csak leírni lehet ,de mig a kis országunkban a tanult müvelt emberek is csalnak lopnak ,meg ígérgetnek,akkor mi kis fénymunkások:–hogy tudnánk segíten? Köszönöm a lehetőséget,hogy leírhattam, a gondolataim,de anyagilag sajnos én sem tudom támogatni.Tisztelettel Maria.

 • Nagyon megindított ez a video. Ezeknek az embereknek már elképesztően nehéz visszakapaszkodni az életbe. Itt nem a pozitív gondolkodás segít kizárólag, hanem a tényleges, segítő jobb – ami a legtöbb esetben a pénz – az első, nagy lépés megtételéhez. A saját kis fészek megteremtése, a munkavégzés és az ebből származó anyagiakkal való tudatos bánásmód újra- ill. megtanulása. Nagyon-nagyon sajnálom nőtársaimat, akik ilyen helyzetben kénytelenek élni. Amint módom nyílik, segítek. És büszke vagyok azokra az emberekre, akik ezt az intézményt, és sok más, hasonló élethelyzetben lévő nőtársunk számára fenntartott menedéket üzemeltetnek és ott segítenek. A Jóisten áldjon meg mindannyiótokat.

 • Én támogatom a hajléktalanokat élelemmel, ruhával. Most az árvízkárosultaknak küldtem. A maradék holmit egy szegény sokgyerekes kapja, ami a gyerekekről, unokákról kinövés miatt majdnem újak. Mindig a megmaradt kenyeret a kutyamenhelynek küldöm. üdv: Gabi.

 • Először nem akartam,írni ide.Nem hiszem,hogy én ide való lennék!Gazdag nő,nem most leszek…!!!!
  Adakozás??
  Mindig,mindent szívesen adtam.Tanácsot,ötletet,fizikai,és érzelmi segítséget.Tudom modt azt mondod,biztos nem,jó felé adtam.Úgy gondolom,mindig annak,és akkor adtam mikor szükség volt rá!!!
  Szívesen segítek másnak,bár miben,mert akkor tudom,szükség van rám.
  Változnak a dolgok.Már nem tudok,lassan figyelmet sem adni.
  Abban a világban ahol élek,minden csak romlik.
  Lehet nincs szükségem rá,viszont most nekem lenne nagy szükségem segítségre.Lehet kapok is,csak nem tudom,őket már,felhasználni.
  Tudom,nem így kellene gondolkodnom,no de nem megy másképp…!!
  Szép dolog az adakozás,és ha tudnék bármi értéket is,adni bárkinek,én lennék a leg boldogabb.
  Most csak szerencsétlenkedni tudok…Hát most ez van…
  Szép napot mindenkinek!!!

 • Igen, sajnos nagyon megrázóm történetek. Egy előző levélben olvastam a jelzőt, de negyon találó mi kis fénymunkások. Igen nekünk kell példát mutatni, hogy van rá mód a kevésből is tudunk segíteni a nálunk rosszabb helyzetben lévőkön.Én az egyik munkám során tudok a világban 35 gyerekalapítványt támogatni, itt Magyarországon egy Árva Házat,a Szájjal és lábbal festők alapítványát , a Szív hangja alapítványt, Csillagkapu Tatabányai gyerekotthont, valamint az “Athlészisz” Sérült Sportolók Alapítványát. Igaz évente egyszer , de jó szívvel adom. Télen alkalom szerűen, ha látunk hajlétalant akkor a lányom visz nekik csomagot Tatabányán, és személyesen nekik adja oda. Én hálás vagyok az Úrnak, hogy ezt megtehetem és hogy megsegít engem.
  Üdvözlettel Erzsike

 • Egy anyaóvóban voltam annak idején gyakorlaton, az első napon sírva mentem haza…
  Azt gondolom, hogy ami mindenkinek járna, az a munka lehetősége. És akkor már meg tudná ki-ki teremteni az emberhez méltó lakhatást és étkezést is. Mind arra születtünk, hogy felfedezzük a bennünk rejlő lehetőségeket és értékeket. Ilyen körülmények között nagyon nehéz. Minden tiszteletem a szociális munkásoké.

 • Adni,támogatni mindig örömmel járó magatartás.Mindenkinek meg kellene
  tanulni a jó szívvel adást ,így kevesebb lenne a kapzsiság.

 • Itt Angliában mindig gyüjtik a ruhákat meg mindenféle dolgokat amit egy nagy neylon zsákban kikell rakni és egy nagy autó összeszedi ! Az utcán koldulóknak is szoktunk adni. Ugye kedves Ida amit nagyon akar az ember azt el is éri !
  Én is megtaláltam azt a munkát amit nemigazán lehet annak nevezni. Inkább azt tudom elmondani róla, hogy egy olyan lehetőség ami elsősorban azoknak segít akiknek nincs nagyon lehetőségük arra, hogy munkát vállaljanak /rokkat nyugdíjas/, többgyerekes kismama, illetve az egyszerübb embereknek segítenek. Egy 8 perces videó elmondja. És mi ezzel a munkánkkal az éhező gyerekeknek étkezést is tudunk biztosítani. Nagyon humánus hozáállás a cégtől, hogy mindenre gondol. Egy tiz éves gyerek is képes erre, olyan egyszerű…
  Egészségben, szépnapot kivánok!

 • Mindenkinek köszönöm a hozzászólását…

  @Urbanne Zsuzsi: a hálózatépítő cég nevét a hozzászólásodból töröltem, s egyben kérlek benneteket, hogy direkt reklámozásra ne használjátok a hozzászólásokat. Be tudjátok írni a honlap címet a hozzászólásotok beküldésekor – aki ezt megteszi annak zöld színű lesz a neve, és kattintható link.
  Zsuzsi, a te esetedben is ezt tettem.

  A honlapok címét = URL-jét azért lehet megadni a hozzászólásoknál, mert így akit érdekel a másik ténykedése, akkor tovább tud rá klikkelni – ez a bevált és a netikettnek is teljesen megfelelő módszer.

  Köszönöm a megértésteket:
  Ida *** szeretettel

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.