A passzív jövedelem egyik nagy lehetősége, de mi alapján válasszak MLM céget?

A passzív jövedelem mint téma (ismét) listavezető volt abban a felmérésben, amit a közelmúltban végeztünk itt a GazdagNők.hu honlap blogjában. A válaszadók 56%-át érdekelte, érdekli a passzív jövedelem kreálása, területei – ezért is vettük be ezt a témát a 6. Mitől dől a lé? női pénzügyi konferenciánk programjába, amit 2011. március 5-én, szombaton tartunk 10 és 17 óra között Budapesten –>>

A network marketing a passzív jövedelem egyik fajtája, viszont sok csapdát rejthet az, hogy mit és hogyan választunk, hova tesszük le a voksunkat. A jó döntés megalapozásához megkértem Molnár Andreát, hogy segítsen. Andi a GazdagNők KincsTár nevű, a nők pénzügyi önismeretét és pénzügyi intelligenciáját fejlesztő online kurzusának volt hallgatója, és a téma  gyakorlati szakértője is. Arra kértem, hogy adja át azt a tudást, azokat az ismereteket, ami mindenkinek, minden nőnek hasznos lehet az MLM-mel kapcsolatban. Molnár Andrea elkötelezettje a család és egészség témának is, nemrég indította 2 nőtársával a Család és Egészség honlapot.

Az alábbiakban Molnár Andrea írását olvashatjátok arról, hogy mi alapján válasszon valaki MLM céget, hogy „ne fusson lyukra”?

Jómód és függetlenség, a Network Marketing a jövő üzlete!

Ezt állítja a Wall Street Journal, s az állítás a következőkre alapozódik:

 • • Több, mint 500.000 milliomos van már az Egyesült Államokban, akik MLM-ből szerezték vagyonukat!
 • • A következő 10 évben a termékek, szolgáltatások 75 %-át MLM-ben fogják értékesíteni!
 • • Az összes vállalkozási forma közül a legdinamikusabb fejlődés a Network Marketingben realizálható!
 • • Az ismert lehetőségek közül az MLM a leggyorsabb, legolcsóbb és a legkevesebb kockázattal járó vállalkozási lehetőség, mely bárki számára elérhető!
 • • Lehet hogy ma még barátai, ismerősei örültnek tartják, ha Network Marketinggel foglalkozik, de ha ez a vállalkozási forma tetszik Önnek, ne hagyja magát lebeszélni róla, és ha nem hagyja abba, biztos lehet benne, hogy a jövő üzleti vállalkozását építi!

„Néhány esztendő és senki nem akar majd boltokba járni, az ok pedig, a Multi Level vállalatokban keresendő!” – állítja Faith Popcorn jövőkutató, a BrainReserve cég alapítója.

Idézet a Gerald Ford, az Egyesült Államok valamikori elnökétől: „Az általam ismert vállalkozások közül, a Network Marketing testesíti meg leginkább a személyes munkaerkölcsöt!”

Az MLM már 70 éves, mégis mostanában mintha gomba módra szaporodnának a világon és hazánkban is az MLM vagy MLM-szerű cégek, és jogosan vetődik fel a kérdés:

Mi alapján válasszak MLM céget, hogy „ne fussak lyukra”?

3 fontos dolog van, amit meg kell nézned, amiről tájékozódnod kell előzetesen:

 • • A cég
 • • A termék/szolgáltatás
 • • A szponzor

Vizsgáld meg a következőket:

1. Van-e a cégnek konkrét terméke?

Mert ha nincs termék-pénz vagy szolgáltatás-pénz csere, akkor gyanús a dolog. Ez elemi fontosságú, hiszen az elmúlt időkben a „fizess be X pénzt, hogy megvegyél egy szintet, persze terméket nem kapsz érte, csak egy szintet a cégben.” Na, ez a piramis, hiszen ez a lufi. Ebben a rendszerben az ember által befizetett pénzt osztják el a „felettesei” között. És mi van a következő hónapokban? Sok csalódott ember szidja „tudatlanul” az mlm rendszereket egy ilyen tapasztalat után – sajnos nem voltak kellően tájékozottak és utána általánosítanak. Most azért vagyunk itt, hogy Te ezt ne kövesd el. Az MLM cégeknél határozottan van termék. Kétségkívül ez az egyik legfontosabb különbség.

2. Mióta van a világban és az országban a cég? Nemzetközi jelenlét?

Tapasztalatok szerint a vállalkozások 96 %-a az első 3-5 évben megszűnik, akarnád-e 3-5 év múlva újra kezdeni az egzisztenciádat? A nemzetközi jelenlét nagyon fontos, az igazán jó cégek sok országban működnek, annak kultúrájától függetlenül.

3. Hivatalosan be van-e jegyezve az országban a cég?

Az előző válasz alapján, képzeld el, hogy azt mondják 1 év múlva bejön majd a cég hivatalosan is, ha már annyi a forgalom. Oh, jajj. És vajon mi a garancia arra, hogy a munkád után TÉNYLEG kapsz jutalékot vagy, hogy a garanciális, illetve szavatossági és kártérítési tennivalókat érvényesíteni fogod tudni? Mert ha nem tudod, akkor a vevőid, csak egyszeri vevők lesznek. Az MLM lényege pedig, hogy VISSZATÉRŐ vevőid legyenek. Ezek pedig kizárólag elégedett vevők lehetnek. Aki „levenni” akarja az embereket, annak a baráti, ismerősi köre rövid időn belül eltűnik. AZ MLM-ben nagyon megéri tisztességesnek lenni.

4. Várhatóan milyen időtartalomra rendezkedett be a cég?

Ezt onnan lehet tudni, hogy van-e iroda, raktárak, befektetések az országban. Ígéretek helyett bizonyíték.

5. Mennyire tőkeerős a cég, képes lesz-e kifizetni a jutalékokat?

Ezekhez az információkhoz ma már nagyon gyorsan hozzá lehet jutni. Sokkal gyorsabban, mint pár évvel ezelőtt. Facebook, iwiw és más közösségi portálokon lépj kapcsolatba másokkal, akik már régebb óta dolgozik a céggel, kérdezd tapasztalatairól. Vagy Cégbíróság, Interneten keresztüli céges nyílt információk különböző honlapokról. Nézd meg a jegyzett tőkét, MLM céget csak sok milliárdból lehet alapítani. Figyelj, mert ha egy cég eltűnik, nem milliárdokat fogsz látni, hanem csillagokat.

6. A Cég maga gyártja-e a termékeket?

Ismerünk olyan MLM céget, mely dinamikusan növekedett egészen addig, amíg a gyártást kiadta a kezéből. Ekkortól a termékek minősége meglepő gyorsasággal gyengébb lett. Vevőket veszített. A hálózat nem tudta garantálni a folyamatos minőséget, így 70%-kal csökkent a forgalma.

7. Megfelelő-e a marketing terv?

A jó MLM marketing/kompenzációs terv tartalma:

 • • vannak, akik már teljesítették a kritériumokat – nem 2 éve, hanem az elmúlt hónapban!!!
 • • nincs visszaesés – tehát a szint és a forgalmi jutalék %-a is örökös
 • • mekkora forgalmat szükséges a csapatoddal összehoznotok ugyanazért a jutalékért
 • • induláshoz szükséges tőke számodra megfelelő (itt NEM igaz, hogy ha sokat kell fizetni a belépésért, akkor a jutalékok is magasak lesznek)
 • • fenntartási költség – oktatási anyagok, rendezvények díja
 • • arányosan csapatépítési és fogyasztói hálózatot is preferál a cég (a tanár sikeresebb, mint a kereskedő egy MLM vállalkozásban)

8. Milyen segédanyagokkal, oktatási rendszerrel segítik a munkát?

Vannak-e ezek: könyvek, kazetták, CD, DVD, képzések, katalógus, honlap, webinarum, és milyen a képzések ára stb.

9. Mennyire bevezetett a cég és a termék a piacon?

Ne örülj annak a kijelentésnek, hogy valami attól jobb, mert nem ismerik, illetve egy MLM céghez az elején kell csatlakozni. Emlékszel? A cégek 96%-a 3-5 év múlva megszűnik. Játssz hosszútávra, hogy tényleg el tudj jutni az anyagi függetlenséghez.

10. Vonult-e már ki országból, ahol megnyitott, és ha igen miért?

Ideális esetben, ahová betették a lábukat, ott meg is vetették. Ez a mércéje a tisztességes cégeknek. Nem mennek át a szomszéd országba mert ott most éppen jobbak az adózási szabályok.

11. Szimpatikus-e a Neked a cégről, a termék vagy szolgáltatásról hallott információ?

Csak olyan vállalattal és termékkel/szolgáltatással kezdj el foglalkozni, melynek termékeit magad is használnád, illetve szívesen mondanád el valakinek, hogy XY céggel állok együttműködési, partneri viszonyban!

12. Napi fogyasztási cikkekről van-e szó?

Mennyi hűtőszekrényt vásárolsz egy életben? 1-2 dbot? Éppen ezért a napi fogyasztási cikkekből felépülő MLM mellé tedd le a voksod, mert azzal igencsak nehéz belassítani, netalán tán telíteni a piacot, és így elégedettség esetén újra vásárlás történik.

13. Hiteles-e az az ember, aki megkeresett az ajánlatával?

A szponzor szerepe kulcsfontosságú, bár nem a legfontosabb. A jó oktatási rendszer néha jobban támogatja az ember sikerességét, mint egy szponzor. Természetesen nagyon fontos, hogy csak akkor tud majd segíteni neked a szponzorod, ha hiteles számodra.

Értem én, hogy ez nagyon trendi, hogy itt van az ideje és hogy nagyon sok pénz van benne, de … Vajon ÉN lehetnék-e sikeres benne?

Javaslom szerezd be Don Failla: 45 perces bemutató című könyvét. Tömören, mégis alaposan kifejti a szakma lényegét. Oh, igen.

Az MLM-mel foglalkozni szakma és bár azt szokták mondani, hogy az átlagemberek átlagon felüli teljesítménye. Ha a sok kicsi sokra megy-re gondolok ez igaz is. Hiszen egy jól felépített hálózatban sok ember kis munkájából részesülsz. Ahogy Paul Getty mondta: „Inkább részesülök 100 ember munkájának 1%-ából, mint 1 ember munkájának 100%-ából”

Mégis azt gondolom, hogy ha egy MLM-ben eredményes akarsz lenni, akkor még

• legyen aktuális tudásod, tanuld meg a szakmát könyvekből, rendezvényekből, segédanyagokból,

• miközben minden egyes nap fejleszted az üzleted – példával taníts,

• tanuld meg, hogyan lehet stabil, jól működő hálózatot építeni,

• szeresd az embereket és tanulj meg az emberek nyelvén beszélni,

• bátran meg kell merned mutatni a szíved az embereknek,

• hallgass a felsővonalad tanácsaira – te választottad őket,

• és tulajdonosi, vállalkozói, belső motivált szemléleted fejleszd ki. Az üzleted a tiéd és nem a szponzorodé. Az alkalmazotti, külső motivált emberek nem sikeresek ebben a vállalkozásban.

Mert az MLM leképezi az életet. Ha te nem vagy jó példa, nem biztos, hogy lesznek követőid. Válj azzá az emberré, akivel Te is szívesen dolgoznál.
Fel tudj nőni azzá, aki valóban vagy – tiszta szívből kívánom.

Molnár Andrea

Hogy az MLM-et, a hálózatépítést, de a passzív jövedelemszerzést hogyan tudod a saját anyagi bőséged szolgálatába állítani, egyáltalán min és hogyan kell ahhoz változtatnod, hogy úgymond “dőljön a lé”, ebben is segítségedre lesz a 6. Mitől dől a lé? női pénzügyi konferencián 2011. március 5-én, szombaton 10 és 17 óra között. Minden további részletet és a jelentkezési lehetőséget is megtalálod itt: klikkelj! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

50 Responses to “A passzív jövedelem egyik nagy lehetősége, de mi alapján válasszak MLM céget?”


 • Kedves Andrea,
  100 %-ig egyetértünk veled, köszönjük a cikket, szuper!
  Mi is ezért kellett, hogy céget váltsunk, aminek utólag nagyon örülünk. Körültekintően, a nézeteidnek megfelelően választottuk ki a mostanit.
  Hiába van MLM-cég dömping, mi kedvesemmel lojálisak, hűségesek vagyunk, nem hisszük, hogy több félét kellene csinálnunk, mivel nem lennénk hitelesek még magunk előtt sem…
  3 éve kizárólag network marketingből élünk, két ovis kisfiunk van. Bármi is történik, később is csak ezt tudjuk magunkról elképzelni, mint “munkát”.
  Ma már tényleg nem ciki az MLM, jó szívvel ajánljuk bárkinek, akinek vannak álmai, amiket még nem valósított meg.
  Köszönöm, hogy hozzászólhattam, üdv.: Eszter

 • Köszönöm

  Végre egy cikk amit boldogan fogok megmutogatni sok ismerősömnek. Mert hiába jó szponzor valaki, ha egy “harmadik személy” ad át információt a munkatársadnak az valahogy mindig jobban betalál, még ha szóról szóra ugyan az is amit te magad adtál tovább régóta.

  Az időzítéssel és az időtávokkal a megfelelő utána járás mellet lehet nagyon jó eredményeket elérni egy “kezdő” cégnél is. A learatható jövedelem mérete a “kockázattal” egyenesen arányos. De fontos amit Andrea írt, a cég tőkéje az egyik legmegbízhatóbb paraméter, amit a vállalatoknál meg kell nézni főként, ha a piacodon új cégről van szó.

 • Igen, én bízom az MLM rendszerben.
  Már 1-2 belülről is kipróbáltam több- kevesebb sikerrel.
  Ha az partnerek- hozzám csatlakozók- mind kitartóak lennének
  és nem lennének türelmetlenek, akkor minden működne.

  Sziaztok Teri

 • Ami a fenti sorokat illeti az mind ugy igaz ahogy le van irva.Ezt azért merem igy kijelenteni,mert én már nyolc éve vagyok kapcsolatba egy mlm céggel.Ez a cég a fenti kritériumoknak mind megfelel. 1967 bem alapitották, 90-óta van Magyarországon.Fenn van a tőzsdén,és mindig kifizeti a jutalékokat.Tehát azt tudom ajánlani azoknak akik szeretnének passziv jövedelemhez jutni hosszutávon,nézzenek körül az mlm cégek körül és kezjék el épiteni a saját válalkozásukat ugy,hogy másokat is segitenek.Mert igazából ez az üzlet lényege.Másokat sikeressé tenni. Üdv. Böbe

 • Sziasztok!

  Bizony bizony, nagyon jók az MLM rendszerek, ha az ember megtanulja hogyan használja ezt a csodás eszközt.
  Szoktam azzal a példával élni, hogy ha egy F1-es autóba beültetsz egy olyan embert, aki még soha életében nem vezetett és arra kéred menjen egy kört a Hungaroringen, valószínűleg az első kanyarban összetörné az autót, és ha nem lenne rajta védőfelszerelés, akkor valószínűleg saját magát is.
  Amikor kiszállna, nem a kocsit okolná, hanem beismerné: “Nem tudok vezetni, úgyhogy meg kell tanulnom. Sőt, ahhoz, hogy Forma1-es autót vezessek, profivá kell válnom, nem csak hobbivezetővé.”
  Úgyhogy nekiállna megtanulni az alapokat, és nagyon sokat gyakorolna, évekig… és egyre jobbá válna.

  A Network Marketingben ugyanez a helyzet. Alád tesznek egy több millió dolláros gépezetet, amit meg kell tanulnod használni, el kell sajátítanod az ismereteket, alkalmaznod, és gyakorolnod is kell.
  Ha nem szánod rá az időt un. MLM sérült leszel, aki kb. 1-2 hónap alatt feladja és a rendszert hibáztatja.

  Szerencsére az MLM-ben soha nem vagy egyedül. A szponzorvonalad azért van, hogy Te sikeres legyél, és pénzt tudj keresni.
  Nagyon fontosak az emberi kapcsolatok egy hálózati cégnél.

  Én csak dicsérni tudom őket, de nagyon nézd meg hova csatlakozol, melyik céget választod és ki a szponzorod!

  Molnár Andreának pedig köszönjük a cikket, nagyon tartalmas és informatív volt :)

  Üdv,
  Komáromi Miklós

 • Kedves Andrea!

  Igazán remekül összefoglaltad az MLM lényegét, bártan ajánlom bárkinek ezt a cikket.

 • Sziasztok!

  A szponzor tényleg fontos és szerintem bizonyos pontoknál a legfontosabb. A döntést nem hozhatja meg helyetted, de példamutatásával, kérdéseivel és néha egyszerűen az ott létével mindent megtesz.
  Köszönöm Andi :)

 • Eszter: örülök, hogy megtaláltad a helyed és döntésed téged igazol. Sok örömet kívánok neked az emberekben, a családodban.

  Richard: örömmel veszem, ha harmadik személyként is segíthetek ismeretlenül a boldogulásodhoz :-)

  Terézia: az mlm is olyan ebből a szempontból, mint minden más munka. Nem másoknak, hanem NEKED kell kitartónak lenned, ha már jó falhoz állítottad a létrád. Ne mások határozzák meg a te életed, hanem te.
  Sok sikert és kitartást kívánok neked hozzá.

  Böbe: őszintén a szívemből szóltál. MÁsokat sikeressé tenni a legnagyobb elismerés, boldogság és nekem is éppen ez tetszik az mlm-ben, hogy akkor lehetek sikeres, ha először másokat teszek azzá. Ilyen hozzáállással jó helyen vagy, ahol vagy. Sok örömet kívánok neked az utadon.

  Nagy Eszter: Köszönöm. Sok sikert neked is.

  Kata:….szívesen :-)

 • A fentiekkel 95 %-ban egyetértek, valóban nagyon fontos az előzetes tájékozódás. A tapasztalat mégis azt mutatja, hogy az emberek nem a realitások, hanem az érzelmeik alapján döntenek, amit egy jó előadó vált ki belőlük. Arra azonban nem gondolnak, hogy ezt kezdőként nem tudják a profi előadó után csinálni. Odáig pedig ritkán jutnak el, hogy maguk is profivá váljanak, előbb feladják. Amiről ma Magyarországon nem nagyon hallani, az a másolhatóság, azaz vannak-e az MLM cégnek olyan eszközei, melyet a kezdő is tud használni, már az első napon. Mert ha csak költséges képzések, hosszas tanulási folyamat után lesz képes valaki az információk átadására, akkor a 2×2 soha sem lesz 4! Rendszeresen ismétlődő félreértés, az az, hogy az MLM cégeknél el kell adni valamit. Ha a cég ehhez köti a jutalékokat, akkor nem más, mint burkolt direkt marketing. Ez jellemzi a kis üzleti modell szerint dolgozó cégeket, disztribútorokat. Aki pedig nagy pénzt szeretne keresni (amit minden cég megígér) annak a nagy üzleti modellt kell követnie, ami nem más, mint az üzleti rendszer ajánlása, és nem a termékeké! Remélem a fentiekkel együtt hozzá tudok járulni a sikeres MLM cég választáshoz. Üdvözlettel: Karesz
  Ui: Don Failla könyve 45 MÁSODPERCES… :)

 • Kedves Andrea!

  Sajnos az MLM rendszernek,- mint még sok egyébnek is – nálunk negatív csengése van.
  Ennek az oka lehet az is, hogy a sikertelen emberek sokat beszélnek a sikertelenségük okairól a családban,vagy ismeretségi körben, míg a sikeresek “csak” dolgoznak.

  Egyet értek a cikkeddel! Használni fogom a munkatársaimmal. 2004-től dolgozom MLM rendszerhez hasonló cégnél. Eleinte hatalmas fenntartásaim voltak nekem is. Aztán kattant egyet valami.
  Most pedig már annak örülök, hogy tudok segíteni másoknak a saját céljaik elérésében. Ez pedig nagyon jó érzés!

  További sikereket kívánok Neked!

  Simon Eszter

 • Én azt gondolom az MLM-ről ,hogy ha azt akarod,hogy felnőttként és egyenlő partnerként kezeljen a munkahelyed akkor egy MLM cégnél kell dolgozni.Itt ha napi 15 órát dolgozol akkor nagyon hamar/1.2/év alatt jogdíjas lehetsz.Ha klasszikus munkahelyen dolgozol 40 valahány éves munkaviszony után elmehetsz nyugdíjba és kapsz 80.000 körüli nyugdijat és még örülhetsz is.A mai helyzet ez.Lehet,hogy változik valami,de nem hiszem,hogy az az elkövetkező 15 évben lesz.Addig is hajrá MLM.Üdv egy meggyőződött MlM-es.

 • Nagyon hasznosnak találtam a cikket. Minden kételkedőnak ezt kellene el olvasnia! Nem a negetív alaptalan véáleményekre adni. Én is egy MLM- cégnél tudtam kiteljesedni. Másokat segíteni, hogy Ő is egészséges és sikeres legyen, evvel együtt a saját boldogulásomat sikeremmet megvalósítani. Köszönöm. Erzsike

 • Kedves Andrea!

  20 éve építek csapatot, (szándékosan nem használom a hálózat kifejezést), és a kép ennél azért jóval árnyaltabb. Elkezdtem én is ott, ahol 20 évvel ezelőtt általában mindenki, a legnagyobb, leginkább tőkeerős, jó képzési rendszerrel bíró MLM vállalatnál, és ha minden úgy lenne, ahogy írod, akkor még mindig ott lennék.
  Nem vagyok hűtlen típus, viszont pénzügyi szakember, és mindenkinek csak azt ajánlom, hogy több lábon kell állni.
  Ha van egy jó munkahelyetek, akkor természetesen nincs is szükség több MLM rendszerre, mert munka mellett egy is bőven elég.
  Ha viszont főállásban akartok csapatot építeni, akkor célszerű többféle lehetőséggel élni.
  Az MLM-ben is trendek vannak, és a jelenlegi trend az, hogy legyen egy olyan ütőképes csapatod, ami mozgatható, és több funkciós.
  A legtöbb hálózat vezetőjével tartom a kapcsolatot, és szinte mindenki arról számol be, hogy a forgalom az egyharmadára esett vissza az előző évekhez képest. Természetesen sokan még így is kényelmesen megélnek belőle, de a statisztika azt mutatja, hogy a hálózatépítőknek mindösszesen 5%-a igazán sikeres. Láss csodát, mert pontosan az az 5%, akik egyébként az élet más területein is sikeresek.
  Én tényleg nagyon sok embernek segítek, hogy egyáltalán meg tudjon élni, de a jövedelmet nem nevezném igazán passzívnak. Éjfélkor fekszem, 6-kor kelek, és szinte állandóan dolgozom azért, hogy a csapatom 50%-a sikeres legyen.
  Ha tényleg el akarjátok érni a passzív jövedelmet, ahhoz célszerű 3 lábon állni.
  Az egyik legyen egy termékforgalmazó cég, a második egy törzsvásárlói rendszer, és a harmadik egy jó befektetés. Ezzel a hárommal már nem érhetnek nagy meglepetések, és a képességeid úgy fognak fejlődni, ahogy nem is álmodtad. Egyébként pedig nem az a fontos, hogy mennyi pénzt keresel, hanem, hogy milyen emberré váltál, vagyis szilárd-e a jellemed. A cégek jönnek és mennek, de a barátok attól még megmaradnak, ha nem játszod el a becsületedet. Tedd azt, amihez kedvet érzel, csak ne szeress bele se a termékedbe, se a cégedbe!

 • Kedves Brigitta!
  Nagyon tetszett a hozzaszolasod es egyetertek veled, tenyleg 3 labon kell allni es szerintem sokkal tobbet kell dolgozni mint egy normalis vallalkozonak.
  Sajnos nekem nincs jo tapasztalatom az MLM-el es vegul megmaradtam vasarloi szinten.

 • Kedves Brigitta,
  nagyon jó a hozzászólásod, egyetértek vele…
  egy kérésem lenne, esetleg tudnál kicsit bővebben írni a megbízható termékforgalmazó cégekről és a törzsvásárlói rendszerről? (ha itt nem szeretnéd, akkor privátban esetleg…)
  Régóta keresek megbízható rendszereket, de eddig nem jártam sok sikerrel.
  Köszönöm a segítséged előre is.

 • Drága Andi!

  Az MLM szótól régen engem még a víz is kivert.
  Ma már tudom, hogy ennek több oka is volt. A legfontosabb, hogy rossz kép volt
  a fejemben erről az egészről.
  Fontos, hogy a mennyire hiteles a számunkra az az ember aki megkeres az
  adott termékkel és a hozzá kapcsolódott üzlettel! Jó-e az információ átadásban
  és hagy-e minket önállóan
  dönteni, vagy esetleg éjjel-nappal a nyakunkra jár, és már az agyunkra
  megy :-( Az is előfordulhat, hogy nem a megfelelő élethelyzetben
  keres meg minket valaki az üzlettel…Egyik kedvenc üzleti trénerem
  Tonk Emil erre azt mondja: Na és fogyasztani attól még tud, ha a felkínált
  termékcsaládra egyébként szüksége lenne :-). Amikor az allergiás
  problémám miatt elkezdtem használni a cégünk temékeit 5 évig “csak”
  felhasználó voltam.
  Ezt fontos kihangsúlyoznom, mert bár a szponzorunk időnként
  kerülgetett minket az üzlettel is, én ellen álltam és makacsul
  ragaszkodtam az elveimhez. Nem, nem és nem!!! Aztán 5 év termék fogyasztás
  és sok-sok orvosi tájékoztató után úgy döntöttem megnézem én ezt a szakmát,
  mert annyit beszélnek itt az ajánlásokról ami az MLM alapja, hogy
  az elégedett fogyasztó csak tovább ajánlja az adott terméket azoknak
  az ismerőseinek-barátainak, akikről tudja, hogy hasonló problémákkal
  küszködnek és szeretnének rajta változtatni…..
  Amikor fodrászt, egy jó receptet, nőgyógyászt ajánlunk, akkor nincsenek
  averzióink, miért ne ajánlanánk hát a nekünk bevált terméket is, ami
  történetesen nem a hagyományos kereskedelmi üzleti láncolaton keresztül,
  hanem egy ismerősünk ajánlásán keresztül, közvetlenül a gyártó cégtől,
  nagy.ker áron jut el hozzánk! És ami hab a tortán, tv. reklámokat sem
  kell nézni hozzá :-)
  Amikor meghallottam egy rövid számolgatást, hogy kb. mennyi lehet a havi
  jövedelem az ajánlatokból, hát elgondolkodtam…..és végig futott rajtam,
  hogy hány és hány embernek ajánlottuk mi ezt eddig is, pusztán a
  segíteni akarás motivált, csak miután mi ellen álltunk, a
  szponzorunkhoz küldtük őket!
  Szinte ezzel párhuzamosan találkozunk egy nagyszerű házaspárral
  akik felnyitották a szememet, és megmutatták az MLM-nek azt az
  oldalát, hogy hogyan lehet intelligens és elegáns módon pénzt keresni
  ezzel a munkával. Mert igen, ez munka, vagyis dolgozni kell!
  De ha okasan dolgozol, és jól megtanulod a szakmát, akkor olyan
  életstílust tudsz teremteni magadnak és a caládodnak, amilyet ma még csak
  szeretnél!
  Mi már 5 éve ebből élünk, ami azóta az életmódunkká,
  életstílusunkká is vált egyben.

  És még valami, de ezt a végére hagytam, hogy még véletlenül érjen
  az elfogultság vádja :-)
  Kissé elcsépelt ugyan, de az ember barátokra is lelhet az MLM-ben.
  Én olyan nagyszerű barátot köszönhetek az MLM-nek, mint TE!
  Az elején többek között ezt (is) MLM-s maszlagnak tartottam,
  de az Univerzum rácáfolt és megajándékozott a barátságoddal!
  És bár egy cégnél, de más vonalon vagyunk, így üzletileg (sajnos)
  nincs egymáshoz közünk, ám mi együtt akartunk dolgozni és ezért
  létrehoztunk egy közös munkát amiben kiteljesedhetünk együtt,
  és tesszük ezt mindhármunk örömére Pesti Katával!

  Köszönöm, hogy megírtad ezt a cikket! Ági

 • Kedves Ágnes és Orsi!

  Én nem csalódtam az MLM-ben, csak van néhány téves nézet, ami masszívan tartja magát.
  Szerintem az MLM a második legjobb jellemformáló eszköz a házasság után. Én mindenkinek kötelezővé tenném, aki nem házasságban él. :)
  Írtam erről egy e-bookot, és nagyon szívesen megosztom a tapasztalataimat is, ha kéritek. Írjatok egy emailt, és folytatjuk priviben: energiaclub61@gmail.com

 • Kedves Brigitta!

  A szívemből szóltál, amikor azt írtad, ne szeress bele sem a termékedbe sem a cégedbe, sem a termékedbe. Aki a termékébe szerelmes, és azt “csak ajánlja”, az csak azzal tud üzletet építeni, aki az adott terméket megszereti. Ennek is betudható az alacsony hatékonyság, a másolódás hiánya! Azzal áltatják magukat, hogy ők a termékekkel segítenek mindenkinek, csak éppen azt felejtik el, hogy miért is kezdtek el hálózatot építeni: ez pedig a PÉNZ! Ha olyan céged van, ahol nem a terméket ajánlod, akkor tudsz komoly jövedelmet elérni, és egy céggel megkeresni azt, amit hárommal sem sikerült. Így érheted el a teljes, időbeni függetlenséget is, mert aki hajnali 6-tól éjfélig dolgozik, és csak úgy keres elfogadható szinten, az minden, csak nem független. Ez is mókuskerék, legfeljebb fényesebb az a kerék…
  Ajánlom figyelmedbe az alábbi cégfüggetlen videót, mely a sikeres szponzorálásról szól.
  http://www.youtube.com/watch?v=YJb4VIzCE6s
  Jó szórakozást!

  Üdvözlettel:
  Karesz

 • Szia Drága!!

  Nekem is tudsz segíteni??????:))
  Gratulálok a cikkedhez!Enyhén meglepődtem amikor szembe találkoztam a fényképeddel!Remélem jól vagy,rég hallottam Rólad!Sok puszi!Judit

 • Kedves Karesz!

  Azt hiszem, hogy alaposan félreértettél. Nem arról van szó, hogy csak úgy tudok megélni, ha 3 üzletben dolgozom. Nem 3 üzletben dolgozom, hanem 3 lábon állok. Ez mást jelent.
  A mókuskerékben pedig teljesen igazad van, de én nem pénzért dolgozom, hanem az emberekért. Megtehetném, hogy nemet mondok, és akkor kevesebb munkám lenne, de nem az a célom, hogy a csalódott MLM-esek számát növeljem. Ha régi motoros vagy, akkor tudod, hogy az 50%-os aktivitás nagyon jó eredmény, de ezért meg kell dolgozni.

 • Kedves Brigitta,

  köszönöm az e-mail címet, írtam mailt.
  Orsi

 • Dudás Lászlóné

  Kedves Andrea!

  Én is részt vettem egy MLM-es rendszerü munkába.Nem tudom mi volt a próbléma, de nekem nem jött össze?! Hiba nem tudom, hol rejtözőtt?
  Segítséget szeretnék Tőled kérni, hátha még nem késő az újra kezdés?!
  Segítségedet előre is köszönöm.

  Rozika

 • Kedves Brigitta!

  Bocsánat a félreértésért, én inkább arra szerettem volna rávilágítani, hogy sok hálózati marketingben dolgozó munkatársnak még egy dologra is nehéz folyamatosan fókuszálni, nemhogy háromra. Ez személyes tapasztalat. A fókusz hiánya az elsők közé tartozik azok körében, akik nem elég sikeresek a saját területükön, legyen az bármi. Az emberekért, főként azokért a munkatársakért dolgozni, akik többet akarnak, törekszenek, céljaik vannak, nem csak lehetőség, hanem a jó szponzor kötelessége. Nem is erről beszéltem, hanem arról, hogy nem lehet mindenkinek segíteni, főleg nem annak, aki ezt nem igényli, sőt, üldözni kell, hogy hajlandó legyen pár jó szót meghallgatni. Fontos tehát, hogy kit szponzorálj az üzletedbe. Erről élvezetes formában itt hallhatsz:
  http://www.youtube.com/watch?v=jWdlQbiO18Q&feature=player_embedded#!

  Gratulálok az 50%-os eredményedhez, érdekelne, hogyan csinálod!
  Üdvözlettel: Karesz

 • Szia Karesz!

  Nagyjából úgy, mint a Randy Gage. Fronton soha nem dolgozom 3-4 embernél többel, mert lehetetlen időben egyeztetni. Nem nyaggatom őket névlistával, hanem elindulunk azokhoz az emberekhez, akik eszükbe jutnak, de nem merik őket megkeresni. Mondhatod, hogy helyettük dolgozom, és van némi igazad, de hosszú távon megtérül. Ők egyedül csak ahhoz mernek elmenni, akihez nem lenne szabad, mert elveszik a kedvüket. Amikor a “nagy emberek” igent mondanak, utána már könnyebben veszik az akadályokat, és jobban tolerálják a nemeket. Vasárnap volt 5 találkozónk, ebből 4 regizett. Most velük fogok menni, mert nyilván az ő szponzoruk még nem önálló. Egyszerű, de munkaigényes módszer. Viszont csoportszinten kb. 30 új munkatárs naponta.

 • Kedves Brigitta!

  Ugyan Randy Gage sem dolgozik 50%-os hatékonysággal, de nem is ez a fontos. Amit írtál, nagyon tetszik, fontos, hogy az első bemutatón a szponzor ott legyen. Így a jelölt látja, hogy a felsővonal segít akár neki is, ha elkezdi, de az új csapattag is az első naptól aktívan dolgozhat. De látok én ebben veszélyt is. Ha az új csapattag jelöltjéhez, majd a 2., 3. és további mélységekbe is a vezető megy el szponzorálni, akkor rajta kívül dolgozik még valaki? Vagy a ma csatlakozott 30 emberből jövő hétre egy sem marad, és lehet kezdeni elölről? Mert ez megint csak nem a másolódásról szólna. Ez inkább egy olyan egy vezetős hálózat, ahol mindenki egy sikeres emberre támaszkodik, aki ha elmenne szabadságra, hazatérve eltűnne a hálózata. Remélem, ez a te hálózatodra nem jellemző, inkább a többi olvasót óvnám az ilyen típusú FAN-Club szerű hálózatvezetőktől.

  A FAN-Clubokról az alábbi bejegyzés alján hallhatsz:
  http://networkmarketing-pro.blogspot.com/2010/05/rendszer-masolhatosag-fan-clubok.html

  Üdvözlettel:
  Karesz

 • Kedves Andi!

  Nagyon tetszett amit írtál,én nem mertem belevágni hasonló munkákba,egyszerűen féltem,már nem vagyok fiatal,és nincs annyi energiám mint Neked és a többi levélírónak,viszont mindennkép kellene valamiből pénzt “csinálni”Most olvastam először ennyi pozitív dolgot az MLM-ről, persze bővebben is elkelne egy kis segítség.Sok tanácsot kaptam már,de valahogy nemtudtam élni vele.Nagyon sokat segítettek a válasz levelek is. Köszönöm mindenkinek. Csöpi

 • Kedves Csöpi!

  Én is köszönettel tartozom a blog üzemeltetőjének és Andreának azért az önzetlen segítségért, amelyet mindnyájunknak nyújtanak az ilyen cikkekkel és a hozzájuk kapcsolódó hozzászólásokkal. Az MLM megérdemli, hogy a róla kialakult téves képzetektől megszabadulhasson, ehhez nagy segítség a blogolók és hozzászólók pozitív hozzáállása. Meggyőződésem, hogy azok az emberek, akik az MLM-jó hírnevének felépítésében fáradoznak, hamarabb nyerik el jutalmukat, mint azok, akik elvakultan csak a saját cégük/termékük push-olásával próbálnak rövid távú sikereket elérni. Sajnos az ilyenek termelik ki a legtöbb MLM sérültet, akiktől később nehezen várható el az elfogulatlan hozzáállás. Remélem, hogy én is segítettem, javaslom, fordulj bizalommal bármely sikeres hálózatépítőhöz tanácsért. “Ha repülőgépet szeretnél vezetni, kérdezz meg egy pilótát”. Az önjelölt szakértőktől óvakodj!

  Üdvözlettel:
  Karesz

 • @Csöpi: ezt írtad, idézem: viszont mindennkép kellene valamiből pénzt “csinálni”

  Szerintem csak a pénzért próbálkozni valamivel nem igazán lesz/lehet sikeres. Mert általában fordítva működik a dolog: valamiért lelkesedünk, örömmel végezzük, és AZ hozza meg aztán a pénzt is. Még ez esetben is gyakran át kell esnünk egy önismereti folyamaton… a belső utunk, lelki-szellemi fejlődésünknek újabb és újabb állomásaihoz érve, bizonyos folyamatokat megélve.

  Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!

  Szívemből szóltál, amikor Csöpit óvtad a próbálkozástól, mert a hálózati marketing, mint a legtöbb tisztességes foglalkozás, nem a próbálkozásról, hanem a kitartó, lelkiismeretes munkáról szól. Ehhez pedig komoly célok kellenek, aminek eléréséhez égető vágyat érzünk. Persze egészen más az ezáltal megkereshető pénzmennyiség, amely csak egy eszköz ahhoz az élethez, melyet élni szeretnénk. De a sok pénz lehetősége az egyik oka, hogy sokan vérszemet kapva puszta pénzkeresetként, sőt, szerencsejátékként tekintsenek erre a szakmára. Ennek ellenére szerintem álszent az, aki azt állítja, csak a mások segítése motiválja, és a pénz nem is érdekli.

  Csöpi! Szerintem ha pénzt akarsz keresni, és ehhez az álmaid elég nagyok, akkor az MLM-el el tudod érni. Nem a cégért, nem a termékért, és nem is egy eszméért kell lelkesedni, kizárólag az álmaidért. A többit meg tudod tanulni. Egyébként az MLM-ben a technikai rész kb 10%, a maradék 90% a személyiségfejlődésen múlik. De van más jó hírem is. Az MLM az egyik legerősebb személyiségformáló erő, ráadásul pozitív irányba. Nem kell eleve rendelkezned egy szupersztár személyiségével, útközben is alakul. Erről szól Robert Kiyosaki – Gazdag papa Üzleti iskola című könyve is. Erősen ajánlott olvasmány! :)

  “Bárhol is tartasz most, az nem más, mint a saját víziód eredménye!”
  Erről, és az önkorlátozó hiedelmekről egy kis szösszenet:
  http://www.youtube.com/watch?v=4kqDm1bm4bg&feature=player_embedded#!

  Üdvözlettel: Karesz

 • Nagyon jó volt olvasni Andrea írását és a sok hozzászólást is. Három évig dolgoztam egy MLM-cég központjában képzési igazgatóként, és soha annyi bátor, tanulni vágyó és tanulni hajlandó emberrel nem találkoztam mint ott! Örömmel jöttek a képzésekre, mindent magukba szívtak, mint a szivacs, de ennél eggyel tovább léptek: mindent ténylegesen ki is próbáltak, amit ajánlottunk. Nagy öröm volt látni, ahogy változnak, és szép sorban megvalósítják az álmaikat.

  Csak bátorítani tudok mindenkit, hogy – ha épp ehhez érez kedvet – vágjon bele, és tanulja ki ennek a különleges szakmának a fortélyait!

  Szerettel,

  Kriszta

 • Károly: Egyetértek. Az üzleti rendszer ajánlása és a termékeladás ég és föld. Ezt sajnos még mindig sokan összetévesztik. Az elírás kiigazítását köszönöm.

  Margit, Erzsike: Örülök, hogy megtaláltátok magatokat. Sok sikert nektek.

  Brigitta: Több lábon állás az MLM-ben azt jelenti, hogy EGY MLM cégen belül több jogdíjas csapatot építettél fel, nem pedig azt, hogy egyszerre több MLM céget építs. A 3 lábról – elég két tevékenység az én tapasztalatom szerint: MLM és befektetés. Mielőtt bármit mondassz, nem-nem az elején kezdtem. Sajnálom, hogy ennyit dolgozol ennyi idő után is. Minden tiszteletem a tiéd. Az MLM nekem nem erről szól. Igen, az elején, kemény munka. Akár egy vállalkozás, amit magadnak csinálsz. De tudom, mert megélem, hogy az MLM igenis adhat már középtávon szabadságot is. Őszintén kívánom, hogy ne “csak” a csapat, a bőség, hanem az szabadidőd is meglegyen mihamarabb.

  A munkamódszered után kíváncsi lennék, mikor lesznek teljes önállóak és önmaguktól duplikációval dolgozók az embereid?

  Ágim: :-) igen, igen, igen. Jó is az ilyen testvérvonal és őszinte barátság. Jó emberek találkozásából mindig nagy dolgok születnek.
  Örülök, hogy vagytok nekünk.

  Judit: Ezer éve :-) Remélem te is jól vagy és a Jászság is. Sok puszi neked.

  Rozika: Köszönöm a bizalmad. Nem tudok még távmegoldást nyujtani. :-) Ha kicsit konkrétabban írsz róla részleteket akár itt, akár privátban /gazdagnokprivat@gmail.com/ akkor szívesen segítek kibontani mi volt az oka.

  Csöpi: az MLM-től nem kell félni. Ha ettől félsz, valószínűleg önmagad kifejeződésedtől is félsz, az elfogadástól, az adástól is. Pedig nincs mit. Én azt tapasztaltam, hogy csak az történt velem, amit én is akartam. A fék és a gázpedál is adott és bármikor kiszállhatsz ha nagyon megijedsz. Mindenesetre én semmitől nem kaptam ennyi csodásat mint az MLM-től: barátokat, párom, bőséget, utazást és megannyi mindent….igaz, nemcsak sok munka volt másokkal, hanem magamon is. :-) Amit Karoly írt neked válaszként, az teljesen igaz szerintem is.

  Ida, a szívemből beszéltél. Mert hát lehet, hogy egy munkát, nemcsak MLM-et, bármit, pénzért kezdünk el, de igazán bőséget teremteni csak akkor lehet belőle, ha szenvedélyesen szereted is amit csinálsz. /Marsha Sinetar-Csináld, amit szeretsz és a pénz követni fog/

  Kriszta: régen HR-esként, szervezetfejlesztőként dolgoztam. A cégeknél hogy mennyit kellett magyarázni miért fontos a képzés….itt most pedig mindenkinek egyértelmű, hogy csak akkor mennek jól a dolgok, ha fejlődnek. Abszolut értem és élem amiről beszéltél. :-) Köszönöm a hozzászólásod.

  kellemes estét mindenkinek,
  Andi

 • Kedves Mindenki!

  Igyekeztem figyelmesen végigolvasni a hozzászólásokat. Mindenkinek van némi igaza azokban a dolgokban, amiket a saját tapasztalatok alapján írtatok le, hiszen tapasztalatokról van szó. A “müansznyi” eltérések valószínűleg abból adódnak, hogy nem egyetlen cégben szereztétek a tapasztalatokat. Viszont egy észrevételt én is tennék!
  Olvastam egy bejegyzésben, hogy több cégnél visszaesett a forgalom, épp úgy, mint ahogyan általában a kereskedelem más területein is: autóipar, ruházat, műszaki cikkek egy része. Ami nem feltétlenül szükséges, arra a gazdasági válság miatt az emberek bizony ma kevesebbet költenek, mint az egészség és szépségápolással kapcsolatos termékek, amik jellemzően a hálózati marketing rendszerek termékei is.

  Ha egy network marketing cégben esik a forgalom, annak két oka lehet:
  – a termékforgalmazás volt a cég alapköve, vagyis valószínűleg nem mlm rendszerben működő cégről beszélünk, hanem direkt marketing rendszerben működőről
  – nem megfelelő a cég rendszere, a kialakított üzleti kultúrája, ezért a fogyasztók és az üzletépítők elvándorolnak

  Nagyon sok céget látunk, jönnek, győznek, majd 2-3 éven belül összeomlanak és elvesznek a süllyesztőben…

  Nálunk a gazdasági válság ellenére évről-évre növekszik a cég által forgalmazott termékek, a tagok, a rendszerben résztvevő országok, a kiemelkedő rangokat és jövedelmet elérő tagok száma.

  Az mlm egy reális lehetőség az emberek számára, hogy kiemelkedjenek a középszerűségből, hogy megvalósíthassák az álmaikat, elérhessék a céljaikat. Nagyon sok dolog befolyásolja azt, hogy ez valóban megtörténik-e vagy sem: a cég, a termék, a rendszer, a marketing terv, a szponzor, a másolhatóság, az oktatási rendszer, az érzelmek, stb, stb… Azonban a legfontosabb tényező, azok mi magunk vagyunk! Hit, Remény, Cél, Elkötelezettség és Cselekvés nélkül teljesen mindegy melyik céghez csatlakozunk!

  Mindenkinek jó egészséget, sok sikert, bőséget, boldogságot, jólétet kívánok!

  :)

 • Kedves Andi!

  A pénzügyi intelligencia része, hogy a bevételeinket növeljük, és a költségeinket csökkentjük.
  Az MLM-mel növeljük a bevételeinket, a törzsvásárlói rendszerrel csökkentjük a költségeinket, és a befektetéssel gondoskodunk a jövőről.
  Ez a 3 lábon állás, amit én tanítok a csoportomnak.
  Maximum 1 hónap alatt lesz valaki önálló, de vannak, akik 1 hét alatt.
  Nálunk nincs jogdíj, és mivel a hálózat csúcsán vagyok, elég sok a feladatom. Például az, hogy a többiek számára másolhatóvá tegyem a rendszert, képzések stb. Imádom ezt a munkát, de a passzív jövedelem valójában nem igazán létezik. Ha mi magunk teljesen leállunk, akkor rövid időn belül ez is másolódik. Kipróbáltam. A valódi passzív jövedelem abból van, ha a pénzünk dolgozik.

 • Én azért erről a 3 lábon állásról azt gondolom, hogy az alapgondolat teljesen jó, de az MLM végső célja a Szabadság elérése. Ha a rendszerem nem képes nélkülem működni, akkor hívni kell at Uri Gellert! Hátha a jól ismert “Mukodj! Mukodj!” varázslattal elindítja.
  Passzív jövedelem nem csak akkor van, ha a pénzem befektetem, és a pénz dolgozik helyettem, bár valóban ez a klasszikus megoldás. Természetes dolog, hogy a brókerek, biztosítós ügynökök leginkább ezt a módszert preferálják és ajánlják mindenkinek.
  Azonban azt tudni kell, hogy egy jól működő MLM rendszer is képes passzív jövedelmet termelni. Csak ebben nem a pénzt fektetjük be, hanem az időnket, a munkánkat. Az MLM lényege, hogy dolgozd ki magad a munkából! Ez persze csak akkor lehetséges, ha a rendszer valóban másolható!

  Hogyan is működik ez a dolog? Nézzük lépésenként:
  1. Megismerem az infókat, majd a csatlakozás mellet döntve elkezdem a saját üzletemet.
  2. A szponzorom ajánlásait maximálisan figyelembevéve, az eszközöket használva követem a Rendszert.
  3. Szponzorálok vagyis az általam csatlakozóknak megtanítom, amit én magam megtanultam a Rendszerről, az eszközök használatáról.
  4. Az általam csatlakozók is elkezdenek szponzorálni.
  5. Duplikálódás, passzív jövedelem!

  Nekem semmi bajom nincs azzal, hogy ha a csapatomban az másolódik, hogy a tagok passzív jövedelmet kialakítva, szabad emberré válnak, és élik az életüket, második vagy harmadik lábon állás nélkül…

  Pl. Randy Gage tudomásom szerint egy jelentős passzív jövedelmet alakított ki jelenlegi MLM üzletében, hiszen a havi jövedelme 160.000$ felett van, ami kb. 32 millió forintnak felel meg. Bizonyára vannak befektetései ingatlanokban, tulajdonosa egy média cégnek, néhány softball csapatnak, egy-két autó ritkaságnak, stb… de hogy a kiadásait nem csökkenti vásárlói rendszerekben, az 1000%!!!

  Sőt! Megnézhetitek Randy videóit a spirituális törvényekről és a jólét tudatos gondolkodásról, illetve a Richard Brooke sorozatot a 4 éves karrier tervről Komáromi Miki blogján:

  http://www.networkmarketing-pro.blogspot.com

  Az én véleményem az, hogy meggazdagodni nem gyorsan kell, hanem nagyon, és ha van egy jól működő MLM vállalkozásod, ami valóban MLM rendszerben működik, valóban másolható rendszerrel, akkor tuti, hogy anyagi okok miatt nincs szükséged sem másik MLM cégre, sem több lábon állásra! Az más kérdés, hogy esetleg szívesen dolgozol, és töltöd az idődet különböző dolgokkal, de annak már semmi köze az anyagiakhoz. Ez persze csak az én véleményem, és más gondolhatja ezt másképp!

  :)

 • Kedves Mindenki!

  Régóta olvasom,azokat az irásokat,amik itt megjelennek.Miután,elég hosszú ideje foglalkozom az MLM-el mint vállalkozás,nyugodtan mondhatom ,rengeteget lehet tanulni “belőletek”,köszönöm!
  Nem tartozom,korom szerint a legfiatalabbakhoz,éppen ezért ugy gondolom,néhány dolgot az “öreg”megengedhet magának.
  Azt szokták mondani,mindenki sikeres lehet MLM-ben,én azt mondom,CSAK AZ,AKI A MEGFELELŐ MUNKÁT,MEGFELELŐ IDEIG VÉGZI!
  Aztán,egy örök kérdés,mit jelent a siker,sajnos kishazánkban,többnyire a pénzt jelenti.
  Azt mondom,a SIKER,FEJLŐDÉS!
  Ja,tudom,ma pénz nélkül még a zöldházban sem intézheted el a dolgod,ez igy van ,de,és ott az ,de,ugye azzal mindannyian tisztában vagyunk,hogy csak addig kardinális kérdés a pénz,amig “kevés” van belőle!
  Egy idő után,a dolgok,átértékelődnek,amikor már tudod,hogy megteheted,amit más nem,akkor nem biztos,hogy annyira fontos.
  Tehát,a lényeg:DOLGOZZ KÖVETKEZETESEN,RENDSZERESEN,MEGFELELŐ IDEIG,HASZNÁLD A SPONZOROD SEGITSÉGÉT és “szüretelhetsz”
  Kivánok ,jó egészséget,eredményes munkát,és mindenki saját értelmezése szerint sok sikert!
  Baráti üdvözlettel,Bakó Márti

 • Köszönöm mindenkinek a hozzászólásait. Zsolt, Márti a szívemből szóltatok.

  Őszintén kivánom mindenkinek, hogy megtalálja önmagát, külső-belső boldogságát, igazságát az utján haladva másokkal együtt.
  Molnár Andi

 • Profi vagy, dollármilliókat keresel! – (még nem?)
  Végre elkészült Randy Gage 45 perces tréningvideója – aki hallja/látja adja tovább :)
  MLM-eseknek főleg, de mivel humorral adja elő Randy érdemes “zártabb” embereknek is megmutatni, esetleg olyanoknak akik nem értik az MLM működését.
  http://networkmarketing-pro.blogspot.com/2010/06/profi-vagy-dollarmilliokat-keresel-vagy.html

 • Szia Mindenki!

  Beleolvastam a blogba és a hozzászólásokba, és azt kell mondjam, mindenki írásából tudok valamit hasznosítani.

  Még mielőtt viszont itt olvasgattam volna, elkészültem új oldalammal, melyen nem kevesebbet állítok, mint, hogy “Passzív jövedelem létezik!
  Ezt pedig azért merem állítani, mert már közel egy éve élvezzük is a családommal.

  Szép napot kívánok!
  Józsi

 • Csak egy módosítás: a nevemre kattintva ma már egy új domain alatt futó, és mindenben megújult, megfrissült oldalt találsz!

 • Nagyon jó az oldalad, gratulálok!
  A Kyosaki videót is érdemes megnézni.

 • Te építesz valamilyen hálózatot, Chi?

 • Jóska,
  gondolom, hogy MLM-es hálózatépítésre gondolsz.
  Jelenleg nem, de pont nemrégen léptem be egy MLM-rendszerben működő cég hálózatésa, mert nagyon szeretem a termékeit, és a cégfilozófia, az ország ahonnan elindult, annak a filozófiája nagyon tetszik.
  Nekem a küldetésem a nők támogatása, és amióta ezt megtaláltam, őszintén szólva semmilyen más téma nem érdekelt. De el tudok képzelni olyan hálózatépítést, ahova ez becsatornázható ;-)
  Majd kiderül… :-)
  Arról már leszoktam, abból már kinőttem, hogy pl. pénzért/pénz miatt mlm-ezzek (sok mlm-es céghez volt szerencsém főleg a 90-es években – tanultam belőle, valamennyit biztosan :-)), és vissza is utasítok minden olyan ajánlatot, ahol ez az egyik fő érv.

  Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Andi és Ida!
  Köszönöm,hogy megosztottátok ezeket a sorokat velünk.Én személy szerint pozítiv visszajelzést kaptam arról,hogy jó helyen vagyok.Naponta érzékelem ennek hatását.
  Sok sok mlm-es hálózatba beregisztráltak,de nem segítettek annak megtanulásába.Tavaly viszont találkoztam egy 100%-ban magyar céggel amely már 17 éve van a piacon,a termékek remek skálájával elérhető árakkal.A csapat nagyon sokat segít,tanít.Megtapasztaltam egy más fajta gondolkodást,élemódot.Andi említette Don Failla könyvét,melyet én is nagyon ajánlok.Viszont a feleségének is vannak könyveik amelyek csodálatosak.Nancy Failla:Eljött a Nők ideje a kedvencem.Napsütéses szép napot kívánok!Kati

 • Feketéné Szabó Éva

  Sajnos véletlenűl kitöröltem a levelet. Mit kell tennem a pénzmágnessel kapcsolatban? Írjon valaki, ha tud nekem légyszi nagyon gyorsan. Köszi Éva

 • Sziasztok!

  Mit is írhatnék így a végén, hiszen mindent leírtatok amit csak gondolok és teljesen egyet értek mindenkivel. Ami biztos, hogy ha lehet a blogomban megemlítem ezt a bejegyzést, mert minél több embernek és főleg NŐNEK el kell olvasnia, hogy felébredjen, tanuljon és cselekedjen végre! Hiszem, hogy a nők sokkal többre képesek, mint amit gondolnak magukról!

  Legyen szép napotok! Móni

 • Feketéné Szabó Évának:
  – nem értem, hogy milyen levél kitörléséről van szó, és hogyan kapcsolódik IDE = ehhez az MLM helyes választásáról szóló bejegyzéshez a pénzmágnes?
  :-O

  Pontosítanál? és ha nem ehhez az íráshoz tartozik akkor ide írjál, kérlek:
  ugyfelszolgalat – kukac – gazdagnok.hu

  Köszönöm, köszönjük – szeretettel: Ida ***

 • Sziasztok! Folytatom a régi könyvemet (Ki mer gazdag lenni?), csakhogy most online készül majd az új. Ide most azért írok, mert ha valamelyikőtöknek kedve lenne elmondani nekem a tapasztalatait – a “sikertörténetét” – keressen meg bátran és meséljen nekem szóban (skype), írásban, vagy akár videón is. Ez a blog elérhetősége:
  http://kmgl.blog.hu
  Üdv és sok sikert mindenkinek a világ legjobb vállalkozásában! :)

 • Kedves Mindenki,

  Idával örülünk, hogy tetszik nektek a bejegyzés és köszönjük a sok hasznos hozzászólást.

  Ha szeretnél tovább fejlődni várunk szeretettel-
  http://www.gazdagnok.hu/ne-higgy-a-penzugyi-tundermesekben-mitol-dol-a-le-6/

  sok sikert mindenkinek,
  Molnár Andi

 • Kocsisné Katitól kérdezném,melyik az a magyar cég?
  Engem is sok helyre beregisztráltak,aztán csak maradt az egész a regisztrációnál.
  Jó lenne végre olyan csapathoz tartózni ahol segítik a kezdőket és tanulni is lehet.
  Ha kérhetem az email címemre válaszoljon.
  Köszönettel:Rajczi Klára
  klara.rajczi@gmail.com

 • Igen, így kell MLM céget választani, ahogy Molnár Andi leírta, amit igazán köszönök, mert újra megbizonyosodtam arról, hogy jó céget választottam. Az összes felsorolt kritériumnak megfelel a cégem.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.