Miért sikertelen a varázslás, a pénz vonzása? Változtasd meg a láthatatlant…

Teremtés, bevonzás… Varázslás, mágia – mondhatnánk így is. És majdhogynem mindegy, mivel kapcsolatban. Lehet ugyanis, hogy több pénzt, jó egészséget, boldog párkapcsolatot, harmonikus családot, jó munkahelyet stb. akarunk.

Megcsináltam… nagy odafigyeléssel és hittel. Határidőt is szabtam, mint mondtad, lehet ilyet. Sajnos ez nem jött be.

A kívánságunk mikor jön be, és mikor nem, a vágyaink vajon mikor teljesülnek és miért nem – ez jó kérdés. Napok óta foglalkoztat ez – voltaképpen azóta, hogy közzétettem a lencse mágiáról szóló írást itt. De amúgy is visszatérő téma a blogomban, hogy a teremtés mennyire nem jön össze akkor, ha folyton a hiányra koncentrálunk! Tehát azt erősítjük pont meg, amit NEM akarunk!

Kinek, mikor sikerül, és vajon miért nem – ideje, hogy ezt árnyaltabban is körbe járjuk!  Teszem ezt itt alább a saját személyes tapasztalataim alapján.

Nézzük mikor NEM működik a teremtés, és mi lehet a megoldás…

1. Ha össze-visszaság van bennem…

…azaz nem tudom, hogy mit akarok valójában, akkor nincs meg a várva várt eredmény. Olyan ez, mint amikor a gramafon lejátszón a lemez fölött össze-vissza ugrál a tű, mert valaki nem tudja, hogy melyik számot is akarja lejátszatni.

Megoldás: döntsd el, hogy mit akarsz! Melyik számot pontosan, és tedd oda határozottan a lejátszó tűt, vagy programozd be a pontosan az adott számot a digitális CD-lejátszódon. EZ egyértelmű utasítás, megkérdőjelezhetetlen, és meg is szólal azonnal az a szám, amit szeretnél! :-)

2. Ha magam sem hiszek valójában a dologban

– ekkor is elmarad az eredmény. A legminimálisabb kétely is bizonytalanságot szül ugyanis, és remegni kezd a kezedben a lejátszó tűje, és nem talál célba.

Megoldás: ismerd fel a kétely leghalványabb jelét, nagyon figyelj befelé, azaz VEDD észre, és ismerd is el, hogy jelen van benned a kételkedés. Van, amikor szinte ordít, mert magad is mondod, hogy nem is hiszel benne igazán. Van, amikor meg csak szép halkan ott „sumákol” a mélyben. Ez utóbbit is meg kell tanulnod felismerni. Azt a halk, csendes áskálódását, ami alig szívárog elő a tudattalanodból a tudatosság mezsgyéjére. De mégis ott van…

3. Ha az érzésekben nincs erős bizonyosság…

…ekkor is elmaradhat a siker. Amikor nem tudom eléggé felidézni az érzést, ami a kívánt végeredményhez tartozik, akkor voltaképpen csak várok a kezemben a lejátszó tűvel arra, hogy valami módon majd megtörténik a csoda, magától megszületik. Közben meg ott ül valami egészen más érzés a mélyben – például a szorongás. Akár mondjuk a sikertől is. Vagy a változtatástól való félelem. Mert ha valami megvalósul, akkor már nem megy minden úgy, ahogy addig, át kell alakítanunk dolgokat, és bizony tarthatunk ettől.

Megoldás: pontosan tisztázni kell, mi több: át kell tudni élni a vágyott eredményhez tartozó érzést, érzelmeket. És ha van, akkor a lehúzó érzelmet be kell azonosítani, és fokozatosan emelni felfelé az érzelmi skálán az egyre pozitívabb dimenziók felé. És átélni az örömnek (!) azt a mély érzését, amit a pozitív változás hozhat – ezt vizualizálni előre.

4. Ha másoktól várjuk, mondják meg a mi megoldásunkat

– ez sem hoz eredményt. Ilyenkor könnyen lehet, hogy abban a tévhitben vagyunk, hogy ha mások megmondják a tutit, nekünk csak végre kell hajtanunk azt.

Ezzel voltaképpen nem vállaljuk a felelősséget. És utána szemrehányást is tehetsz, hogy te megcsináltad úgy, ahogy neked mondták, mégsem sikerült. Ez nem más, mint az áldozat-szerep, az áldozatok magatartása.

Megoldás: vedd kezedbe az életed sorsának irányítását – vállald, hogy teremtő vagy. TE vagy a teremtő, és nem más. Ha nem sikerül valami, akkor ne másutt keresd a felelősséget, hanem merülj le a saját mélyedbe, és keresd, kérd onnan a választ. Lehet, hogy nem kapod meg azonnal vagy hamar. Légy türelmes, és nyitott. Ha ezt megteszed, ilyen a hozzáállásod, akkor előbb-utóbb, beugrik valami, és „megvilágosodsz”.

5. Figyelmen kívül hagyjuk az egyik nem sokat emlegetett, de nagyon fontos spirituális törvényt…

…mégpedig az Érlelődés Törvényét! Azaz azonnal várjuk, mi több: akarjuk (mindenképp és mindenáron) az eredményt – mintha az életünk függne tőle! Türelem pedig semmi, sehol nincs!

Megoldás: gondolkodj el azon, hogy mi minden miatt nem jött létre, amit teremteni akartál! Könnyen lehet, hogy abban van a tanítás. Utólag kiderülhet, hogy nem volt ott az ideje, nem is voltál érett a befogadására.

A görcsös akarás alacsonyabb rezgés szintet produkál, és ekkor nem találkozol azzal a dallammal, ami lehet, hogy ott van, de te egyszerűen nem hallod meg!

Ha elültetsz egy magot, szinte minimális az esélye, hogy azonnal kinő, nemhogy nagyra nő! Kell a magnak idő, termékeny táptalaj, öntözés, gondoskodás. Közben érik, érlelődik… Ugyanígy van a teremtő gondolatnál is – jön az ihlet, gondolatot ölt, érzések veszik körül (no, messze nem mindegy ahogy már szó volt róla, hogy ezek milyenek) –, és létrejön a gondolat csíra, a mag. Ezt óvni, folyamatosan gondozni kell: kételkedés nélküli mély bizonyossággal, hittel, s örömteli érzéssel várva az eredményt stb.

Tehát az érlelődés törvényét nem lehet kihagyni, megkerülni – gondold csak végig! Még logikai síkon is belátható ez, nemhogy lelki, érzelmi, spirituális vonatkozásban! Igaz? ;-)

6. Kritizálunk másokat.

Ráadásul azokat, akiktől elvárjuk, hogy ránk figyeljenek, teljesen és maradéktalanul. S ki-ki ki is harcolja ezt a figyelmet – teheti ezt a legkülönfélébb módon. Például, ha nem reagálnak rá, a felvetéséire túl gyorsan, azonnal apróbb hibákat vesznek észre, amiket felnagyítanak, számon kérnek. Aztán meg bagatellizálják, amikor ezt tisztázni akarják velük („nem is zavar annyira”, „mindenki tévedhet”).

Miközben a lejátszó tűt tartod a kezedben a tudattalanodban ott vannak a fel nem ismert, azaz kellően nem tudatosított rossz energiák. Ezek folyamatos rezgésteret hoznak létre. Ilyenkor a lejátszó tűvel rosszul találjuk el, hol is kezdődik a szám, vagy elejtjük a tűt, felborul/leesik valami stb.

Megoldás: ismerd el a sértett én(ed) jelenlétét! És tudatosítsd, hogy ez az alacsonyabb rezgés szint kíséri azt is, amit teremteni szándékoztál.

A feltétel nélküli elfogadni tudás, a jó szándék minden létezővel kapcsolatban, ez hoz magasabb rezgés szintet. És ha belül minél mentesebbek vagyunk a visszahúzó energiáktól, akkor sokkal nagyobb az esélyünk, hogy valóban megkapjuk azt, amit szeretnénk.

És végezetül…

Tisztán kell tartanod a csatornádat, önmagadat– mondhatjuk összegzésként. Persze a teremtés megtörténhet egyetlen másodperc alatt is – gyakran beszélgetünk erről Veres Krisztával. Sai Baba pillanatok alatt materializál például tárgyakat. A kvantum mezőben a fénysebesség sokszorosával haladnak az információk, és azonnal meghozhatnák a beteljesülést. A hétköznapi életünkben ez történik, amikor alig fut végig rajtunk a gondolat, már fel is hív bennünket az, akire épp gondolunk.

Elme uralta, bal agyfélteke dominálta, túl racionális világban élünk. És a teremtés nem a látható, kézzel fogható szinteken zajlik.

Változtasd meg tehát a láthatatlant, és a látható is megváltozik. És pontosan azt a számot játssza majd le a gramofonod, amit te akarsz. Amit a láthatatlan világban már rég megteremtettél! :-)

A láthatatlan megváltoztatásában itt tudunk neked segíteni —>>>

Gazdagodást segítő pénzügyi önismeret – nőknek! A PénzTükör 1 online szolgáltatás csomagra a jelentkezési határidő 2010. július 19-e, hétfő! Érdekelnek a részletek?

A Fürgén Fizetőket 26 ezer forint értékű bónusz várja!

Igen, máris nézem – klikkelek! —>>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

19 Responses to “Miért sikertelen a varázslás, a pénz vonzása? Változtasd meg a láthatatlant…”


 • Drága Ida!

  Csak ennyit tudok Neked és a Veres Krisztának mondani.

  Köszönöm.

  Ui. Nagyon szívesen megismerném a Sai Baba-t. személyesen is.

 • Szia DRága Ida,

  Fantasztikus ez az írás. Nagyon jó, hogy így összeszedted és mások számára is átláthatóvá tetted!
  Szeretettel,
  Veres Kriszta

 • Kedves Ida!
  Csak annyit tudok erre mondani, hogy ez ÍGY van! Tapasztaltam…. Remélem, hogy sikerül megtapasztalnom még sok jót, dolgozom rajta :) Van bennem türelem is, legalábbis általában, sokszor kétség, bizonytalanság is, és ahogy írtad, olyankor nem is sikerül… Van, amit nem tudok (nem merek??) igazán elképzelni…
  Köszönöm!
  Csilla

 • Kedves Ida!

  Valóban nagyon összeszedett, tömör és érthető.
  Mintha használati utasítást kaptam volna, hiszen épp ezzekkel a témákkal dolgozom az utóbbi időben csak kaotikus volt bennem egy kicsit.
  Így most tiszta és világos. Ki is nyomtatom és ez lesz a tapétám amíg be nem épül.
  Köszönöm
  Szeretettel
  Gizus

 • Kedves Ida!

  Köszönöm szépen ezt az összefoglalót. Már ott tartottam, h hagyom az egész teremtést, célkitűzést a csudába, és kezdtem átendülni az eleve elrendelés oldalra. Hogy, amit én akarok azt úgy sem érhetem el.
  De most kaptam Tőled egy teremtés receptet.Újra neki állok a teremtés-sütésnek!

  Noémi

 • Bajnok Zsoltné Anita

  Kedves Ida!
  Köszönöm szépen ezt a tartalmas cikket!Most pont erre volt szükségem,egy “lökésre”,hogy még se adjam fel.Kezd kirajzolódni bennem az írásod alapján hogy mit rontottam el miért nem sikerült vagy legalábbis nem úgy ahogy szerettem volna.Valóban sokat segítettél,köszönöm igazán hálás vagyok érte!
  További szép napot!
  Anita

 • Koszonom, nagyon jol meg van fogalmazva ertheto mindenki szamara.

 • Kedves Noémi!
  De jó, hogy nem adtad fel!
  Minden pillanat egy döntés és azok a sikeres teremtők, akik észreveszik, hogy éppen egy döntés előtt állnak és a megfelelő irányt választják!
  Mindig meg tudjuk változtatni a vonzásunk irányultságát!
  És örülök, hogy Ida erre emlékeztetett!
  Szeretettel,
  Veres Kriszta
  http://www.vereskriszta.com

 • Ida kedves,
  nagyon köszönöm! Üdv,szeretettel: Katalin(Golda)

 • Kedves Ida!
  Tökéletes AHA élmény.
  Köszönöm: Ági

 • Kedves Ida! Én is csak köszönni tudom. Teljesen érthetően fogalmaztál. Nem tartom magam sikertelen embernek, de túl sikeresnek sem. Ha valami nehézség adódott az életemben koncentráltam a megoldásra,de többet valahogy nem vártam. Pedig igaz, hogy müködik a pozitív gondolkodás, megtapasztaltam. Csak nekem elég volt annyi, hogy a dolgaim rendeződjenek, nem volt túl nagy elvárásom. A cikked rávezetett, hogy nem szabad ellustulni és várni a sültgalambot: az álmainkat meg kell valósítani. KÖSZÖNÖM! Szeretettel emcsi

 • Pappné Medveczki Katalin

  Drága Ida!
  Szeretném megköszönni azt a sok segítséget, amit számomra nyújtottál a NÖBőA-kon való tartalmas előadásaiddal! S megköszönném a tanítottakat Kéner Eszternek,Veres Krisztának, Pesti Katának. S itt van,ismét segítséget adtál,s érzelmileg is a magasba lendítettél ezzel a csodásan kerek, teljes , igényesen megírt bloggal , amit az imént olvashattam! S ahogy Gizus írta, én is mindenképp kinyomtatom. S a céltáblámra tűzöm ki! A barátaimnak szintén elküldöm az írást, s a PénzTükör tanfolyamot is szeretettel ajánlom. Én is egyike vagyok a pénztündéreknek, s a PénzTündér tanfolyam is szuper volt! Ugyanis a pénzkezeléshez fűződő viszonyom sokkal tudatosabbá vált. S minderre az általad tanítottak vezettek rá. Nagyon eltalált engem ez a gondolatsor az egyik előadásodon : “Látni a láthatatlant, Várni a nem vártat, Hinni a hihetetlent.” Ennek a megerősítése miatt is megyek a júl. 16-ai bőség délutánra. S az ember szomjazza a hasonló gondolkodásúakkal való találkozást, s ehhez nagyszerű programul szolgál ez a nap.
  Szeretettel üdvözöllek: Pappné , Kati

 • Kedves Ida!

  Köszönöm, erre az összefoglaló cikkre volt szüksége. Álmom, célom papírra vetettem,/szép családi ház, anyagi függetlenség/ időpontok megjelölésével, és nem jött össze eddig. Valóban mint mikor a magot elveti az ember, gondoskodik növekedéséről az álmot és célt is gondozni kell. Ezt megértettem és köszönöm neked.
  Zsuzsa

 • Drága Chi,
  Albérletben lakunk a kisfiammal – akit édesapja jelenléte és támogatása nélkül, egymagam nevelek a létminimum alatti fizetésből. Ma pedig pont került az eddig is csupán a lakbérünket biztosí állásom végére is. Úgy érzem, most valami nagyon szép időszak jön, a hirtelen ránk szakadt szabadság eufóriája segíthet végre kisöpörni a helyzetünkből – és a neveltetésem korlátaiból – adódott félelmet és szorongást a kifizetetlen számlák, tartozások, lakbér és rezsi miatt.

  Elnézést a hosszú lére eresztett bevezető maitt, csak meg akartam világítani, mennyire jókor jött nekem ez az összefoglalás – bár tudom én ezeket, de így egy csokorban szembesülve igazán tisztán látom is a probléma okát: a félelem nyom bele a nyomorba, ha a félelemből kiszabadulok és el tudom azt engedni, akkor nyílok meg az új, szép és sikerélményekkel teli dolgok felé. Remélem, ezúttal végérvényesen sikeres leszek :)

  Sokszor töprengek írásaid nyomán azon, hogyan lehetne ésszerűbben költekezni, de rá kell jönnöm, van, amikor az ésszerűség kevés – a nincsből nem lehet spórolni. Viszont lehet félelmek nélkül teremteni kincset belőle ;-)

  hálásan köszönöm az összes írást, sokat kapot belőlük. Remélem, egysezr majd egy tanfolyamra is eljutok ;-)

  szép estét!

  Vikó

 • Kedves Vikó!

  Nagyon megérintett a leveled, mert én is egyedül nevelek gyerekeket.
  Valamikor voltam én is azon a ponton, mint Te most, és ezért szeretnék segíteni. Én ugyanis rosszul döntöttem egy ilyen helyzetben. Azt hittem, hogy erősnek kell lennem, és még többet, még jobban kell csinálnom a dolgokat. Aztán sorban zsákutcába jutottam. Egészen addig, amíg meg nem találtam a helyes utat a személyes Istenhez.
  Sokszor azért nem sikerülnek dolgok, és azért veszítünk el például egy munkát, mert nem szolgálja az érdekünket. Isten, ha itt az ideje, akkor el tud vinni arra a pontra, amikor rájövünk, hogy Őrá van szükségünk, és nem a javakra, amiket szeretnénk.
  Ettől a ponttól kezdve szabaddá válunk, megszűnik a görcsös akarás, a lelkiismeretfurdalás, hogy biztos nem vagyok még elég jó, és megtapasztaljuk, hogy mindent ajándékba kapunk, csak kérnünk kell.
  Nem biztos, hogy megkapjuk, de ha a javunkat szolgálja, akkor biztos.
  Mivel Isten szabad akaratot adott nekünk, ezért tudjuk akadályozni azzal, ha azt mondjuk, hogy nem hisszük el. Ekkor Isten azt mondja: “legyen neked a te hited szerint”. Mert a jelenlegi korunknak a legfontosabb fizetőeszköze a hit.

 • Kedves Brigi! Nagyon köszönöm a soraidat. Egyetértek azzal feltétlenül, hogy a görcsös akarásnak többnyire visszahúzó ereje van – és kegyelmi állapot, ha elérjük a görcsök elengedését. Szabadság mindenek előtt :-)

  szép hétvégét kívánok!

  Vikó

 • Nagyon jó a cikk, köszönöm! :)
  Ha szabad ennyit hozzátennem (ami tulajdonképp benne van a cikkben, csak más szavakkal): A lehetőségek a változásra ott nyüzsögnek körülöttünk, csak észre kell vennünk. Mindegyik tudatszintünkön egyet kell értenünk a saját akaratunkkal. http://juditgondolatok.blogspot.com/2010/07/evia-szavai.html
  szeretettel: Juci

 • Kedves Ida!
  Megmozgattad az agyamat! :)
  Az eredmény a hitvallásom leírása lett:
  http://www.bosegmindenteren.hu/2010/07/fo-celom-minden-vonzas-alapja/
  Hálás köszönet érte!
  Kati

 • Szia Ida!

  Nagyon jó ez az összefoglaló. Egy dolog jutott még eszembe, az írásod meg a múltkori telefonbeszélgetésünk alapján, hogy néha az ember nem azt akarja teremteni, ami előre viszi az úton, hanem olyasmit, amivel csak futja újra a saját köreit. Én pl. rendszeresen ebbe futok bele, ilyen szempontból is érdemes átgondolni, ha valami nem sikerül.:)

  üdv,
  Hajni

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.