A pénz: szeretet… Ha nem tudod, hova kell menned, akkor is odatalálsz :-)

Bőség Délutánt hirdettünk  2010. július 16-án péntekre. Könyvvásár is volt ennek keretében Budapesten – ezt is leírtam az aktuális programot szétkürtölő ismertetőben, hírlevélben. Jött jelzés néhány nőtársunktól, hogy nem tudnak részt venni a programon, de szeretnének a könyvekből.

Egy könyv gazdára találásának különös történetét osztom meg veled – jól figyelj: nem mindennapi a sztori, de a  tanulságai sem!

Barbara Wilder: A pénz: szeretet

Ez a könyv keltette fel az érdeklődését elképesztő módon Oana Magdinak. Nem véletelül írom, hogy elképesztő módon! Magdi magyar származású és agykontrollt oktat Romániában már nagyon régóta. Hétvégén Budapesten volt egy agykontrollos továbbképzése, és elkezdtük egyeztetni, hol tudná átvenni “A pénz: szeretet” című könyvecskét. Igen ám, de a levelezésünk abba maradt, és Magdi csak annyit tudott, hogy a Csengery utcában leszek, ahol este 7 óra körül tudunk találkozni. Bizonytalan voltam benne, hogy az e-mail eléri-e még egyáltalán, így gondoltam, majd küldök neki sms-t. Aztán ez is elmaradt.

Ültem a kurzuson, ami lassan a végéhez közeledett, de a lelkiismeretem nem hagyott nyugodton, és elkezdtem sms-t írni Magdinak. De hiába – háromszor próbáltam elküldeni, nem ment: rosszul adtam meg a romániai számot, mint utólag kiderült. Gondoltam, én megtettem, ami tőlem telt, s közben teljesen nyugodt voltam.

Hamarosan (!) megszólalt a csengő – szinte biztos voltam benne, hogy Magdi az! Akinek ajtót kellett volna nyitania ült tovább a helyén, mert hogy ki jöhetne ide ilyenkor… Aztán elhangzott egy poén: és mi van, ha pont most hoz valaki milliókat? :-) Akkor már felálltam én is, és mentem ki a kapuhoz. Ott állt Oana Magdi agykontroll oktató, aki részt vett  tavaly egy GazdagNők pénzügyi tervezés szemináriumon. Őszintén szólva kicsit sem lepődtem meg, hogy ott van, noha mindez nagyon meglepő volt – racionális síkon legalább is.

Nem tudod, hova kell menni? Akkor is odatalálsz! ;-)

A következő párbeszéd zajlott le köztünk:

– Magdi, ugye én nem adtam meg neked a pontos címet, a házszámot és a helyet? Jól emlékszem?

– Valóban nem. Csak az időpont volt meg, és az utca.

– Akkor hogy találtál ide?

– Nekem mondod? Összetettem a három ujjamat – nevetett, utalva az egyik agykontrollos szokásra. Aztán elmesélte, úgy érezte, hogy csak el kell indulni az utcán végig, és meg fogja találni a házat. Vele volt egy ismerőse, egy hasonkorú nő. De hát nem is tudod, mit keresünk pontosan – mondta neki. Sebaj, csak menni kell! Amerre visz a megérzés. :-)

– Amikor láttam, hogy ki van írva asztrológia és hasonlók, akkor azt gondoltam: na, jó helyen járunk. És átjöttünk a túl oldalról, és gondoltam, ez az a ház.

– De én azt sem írtam neked, hogy milyen kurzuson leszek, igaz? – kérdeztem Magditól, és a kapucsengőn lévő feliratra gondoltam: számmisztika tanfolyam 11-es kapucsengő.

– Valóban nem. Én úgy éreztem, hogy ide kell becsengetnem.

Barbara Wilder A pénz: szeretet” című könyvét így át tudtam adni Magdinak. Nos, ha valaki több száz kilométerre Budapesttől intuitíve azt érzi, hogy neki ennyire fontos ez a könyv, és ilyen irracionális (? :-)) módon odatalál, ahova kell, Te mit gondolsz:

neked mennyire lehet fontos “A pénz: szeretet” című könyv?

Csak a GazdagNők árusítja ezt a könyvet jelenleg Magyarországon! Életed egyik legkülönlegesebb olvasmánya lehet.  A további információkra a könyvről,  örömmel osztom meg veled itt alább:

A pénzzel kapcsolatos mítoszok között foglalkozunk a pénz = szeretet mítosszal is a GazdagNők élő rendezvényein, az online kurzusok során. Ilyenkor voltaképpen a mítosz racionális és lelki szintjét közelítjük meg, és ezért volt különös számomra egy egész kis könyvecskét látni erről a témáról. Ráadásul teljesen más szemszögből! Spirituális oldalról. Mondhatom, nagyon izgalmas olvasmány!

Barbara Wilder “A pénz: szeretet” című könyve magyarul sima arany borítóval jelent meg – itt az angol borító látható. A bevezető elmondja ennek a nem mindennapi könyvnek a megszületését, majd a pénz nagyon rövid története olvasható. DE! Ez a történet teljesen más, mint amit a gazdasági (szak)könyvekben megszoktunk – mélyen spirituális a megközelítése, és visszamegy az írott történelem előtti időkbe, amikor a Nagy Szellemi Anyát dicsőítették, kapcsolatban voltak az emberek – nők, férfiak és gyerekek egyaránt – Földanyával, és a táplálék megszerzése, gyűjtése előtt elképzelhetetlen volt, hogy ne imádkoztak volna az Anyaistennőhöz. A keltáknál az aranynak még szakrális jelentése volt… Hogyan távolodtunk el a “boldog béke időktől”? – erről is szól Barbara Wilder könyve. Megtaláljuk benne (érthetően) a pénz mint energia szemléletet is, és azt is, hogy ha az energiát felszabadíjuk, a sebek begyógyíthatóak – begyógyulnak. Külön fejezet szól a 3 B-ről, azaz a Bírvágyról, a Bűntudatról és a Belső hangról. A pénz a bolygó vérárama – ezt a címet viseli az utolsó fejezet, s végezetetül megtalálhatjuk a kis kötetben “A Pénz: Szeretet” imát is.

(A könyv elfogyott, jelenleg rajtunk keresztül nem tudod megrendelni – ha lesz belőle ismét, hírül adjuk itt a blogban, illetve a GazdagNők hírlevélben –>>)

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

12 Responses to “A pénz: szeretet… Ha nem tudod, hova kell menned, akkor is odatalálsz :-)”


 • Szia Ida!

  Egy technikai kérdésem lenne: hogyan külditek a könyvet? (Futár, utánvét, előre utalás stb.) Van mód esetleg személyes átvételre? Mert alapesetben pesti vagyok (ja, meg ex-zalaegerszegi;)), csak a Bőség Délutánra kilőttétek azt az egy pénteket, ami már tavaly ilyenkor is foglalt volt…;)

  Legyen szép a napod!

  Cicza

 • @Cicza, kedves: előre utalást követően postán küldjük a könyvet. A személyes átvételre is lehet lehetőség – írj ide: ugyfelszolgalat – kukac – gazdagnok.hu

  De szervezünk még Bőség Vásárt, Bőség Délutánt – szerintem most a nyáron is még ;-)

  Szeretettel: Ida***

 • Szia Ida!

  A fenti bloghoz hozzá szólva csak azt szeretném mondani.Mielőtt rátok találtam,nem is tudtam “sajnos”,hogy létezik egy ilyen fantasztikus oldal.Pár napja van csak internetem,munka után leültem és csak nézegettem az oldalakat.Kerestem valamit,vagy valakit,aki írányt tud mutatni,megerősíteni,hogy igenis lehet jobb,szebb minden, “csak”a gondolataimat kell jó írányba terelni.Akkor este nem találtam semmit,és senkit.Nem adtam fel,reggel azt mondogattam, nem baj találok valakit,csak egy kis ídő kell.Este ismét itt ültem,nézegettem az oldalakat,és valahogy bejött az oldal,ma sem tudom hogyan.DE!Itt vagyok,vagytok!!És nagyon örülök!Köszönöm!

 • Parillák Gabriella

  Kedves Ida!
  Már kétszer átolvastam Barbara Wilder könyvét és hiszem, hogy a leírt technikák mindenkinek segítenek, aki alkalmazza azokat. A legcsodálatosabb számomra mégis az, hogy nem csak az egyén egészséges bőségtudatához szükséges gondolati-, és érzésminta javítható hanem a kollektív cselekvés által – előbb-utóbb elérve a változáshoz szükséges kritikus tömeget – a Föld valamennyi népének élete. Ez fantasztikus!
  Legszívesebben oldalakat zengenék még a csodáról, ehelyett azt javaslom mindenkinek: olvassa el “A pénz: szeretet” című “arany könyvecskét”! Ma este én is viszem a barátnőmnek…
  Bőségben áldott szép napokat kívánok nektek!

 • Itt ülök és bénázok, mert nem tudom hova kell belépni hogy online legyek veletek. Na most mit csináljak?

 • Szia!

  Én is “véletlenül” kerültem ide, csak azt sajnálom, hogy nem régebben.
  Szuper volt az ONLÁNY találkozó is az este! Most, hogy nagyobbak a gyerekeim, újra tudok a személyiségfejlesztéssel foglalkozni. Rengeteg
  célom van, azokhoz gyűjtöm a tudást, rengeteg hasonló témájú könyvet
  olvasok stb.

  Üdvözlettel: Kati

 • Igen én is véletlenül kerültem ide, talán a sors keze irányított errefelé.
  Ma már nyugdíjas vagyok, művelődésszervező, média szakot végeztem, majd másoddiplomám a mentálhigiéné szak volt, és ez határozza meg életemet. Ma már sok mindenről más a véleményem. Szeretek olyan emberekkel beszéletni, akik hasonló gondolkodásúak.
  Kedves Ida amióta megtaláltalak, mintha jó dolgok is történnének velem?
  üdv. Zsóka

 • Kedves Ida
  Fantasztikusan éreztem magam akkor este online beszélgetésünkkor. Annyira jól sikerült, hogy szerintem még meg lehetne ismételni.
  Köszönöm még egyszer, és kivánok sok boldogságot továbbra is.
  Üdvözlettel.

 • Kedves Ida!

  Írtad lesz még Bőség Délután, Bőség Vásár akkor kapható lesz a könyv?
  Én nem pesti vagyok, de utazunk fel és jó lenne tudni a dátumot. Később írsz majd róla.
  Köszönettel: Tücsi

 • @Tücsi: most nem tudom, mikor lesz Bőség Délután, de az biztos, hogy legközelebb személyesen meg lehet vásárolni a könyvecskét az augusztus 8-i, vasárnapi “Mitől dől a lé?” konferenciánkon.
  Egyeztetés után akár oda lehet érte jönni: http://www.gazdagnok.hu/mitol-dol-a-le-valsag-idejen-is-varunk-az-augusztus-8-i-gazdag-napon/ (volt már ilyen máskor is).

  Írj e-mailt ide, ha az agusztus 8-i átvétel jó neked: ugyfelszolgalat – kukac – gazdagnok.hu

  Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!

  Köszönöm a válaszod. Az aug. 8-a sajnos nem jó, mert a kislányom beteg lett és nem tudom kire hagyni. Próbálok rendeli akkor tőletek.

  Szeretettel: Tücsi

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.