Pénz-kérdésed van? Írd le!

A pénzzel kapcsolatos teendők áthatják mindennapjainkat. Eközben nem egyszer egy sor kérdésünk is van a pénzzel kapcsolatban, amikre válaszokat várnánk. Ráadásul ha ezekre megtalálnánk a helyes feleleteket, ha megfelelő válaszaink volnának, akkor azok nagy eséllyel kihatnának életünk más területeire is (egészségünkre, kapcsolatainkra, munkánkra, szabadidőnkre).

Írd le azokat a témákat, pénzzel kapcsolatos kérdéseidet itt a hozzászólásokban alább, amikre szívesen kapnál pénz-válaszokat.

Őszinte kíváncsisággal várom a felvetéseiteket azzal a kiegészítéssel, hogy akár nyugodtan reagálhattok egymás felvetéseire is…

Utóirat: egy különleges program máris rendelkezésére áll egyébként azoknak, akik egyedülálló módon kívánnak pénz-kérdéseikre válaszokat kapni —>>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

42 Responses to “Pénz-kérdésed van? Írd le!”


 • Szijj Jánosné Jutka

  Nem tudom megfogalmazni amit szeretnék a pénzel kapcsolatban. Szeretem olvasni a leveleteket,szeretnék részt venni az előadásaitokon,de sajnos nem tudok. Ugyanis mi ha szabad így fogalmaznom,ehhez szegények vagyunk. A férjem a szivével beteg őt műtötték, én is az vagyok a gerincemmel,és a kettőnk nyugdíja nem éri el a 100,000-frt-ot. Ebből fizetjük a rezsit, a gyógyszereinket nem mindig tudjuk kiváltani. Tehát én azt kérdezném hogy lehetne annyi pénzhez jutni,amiből tisztességesen meg tudnánk élni.Várom a csodát,azok pedig nincsenek.Az egész családom így él,mindkét lányom elvált,és nehezen élnek ők is a gyerekekkel. Ránk férne a váratlan segítség.Egy időben lottóztam,sajnos még kettesemnél több nem volt. Szeretnék ráérezni a számokra,miket kellene be ikszelnem,hogy végre nyugalom költözzön a családba,de ez eddig még nem sikerült,pedig ránk férne de nagyon.63,éves vagyok szeretném az életem hátra lévő részét,nyugalomban,békességen,szeretetben,egészségben eltölteni. Azt mondják a pénz nem boldogít,de ha nincs nyomorba dönt. Hát nálunk ez van.Dolgozni nem tudok,itthon is nehéz el látnom a háztartást,és fáj látnom ahogy a gyerekeim,unokáim is nélkülöznek,ha lehetne ehhez kérnék segítséget,mit kellene tennünk hogy pénzünk legyen,mert a lányok dolgoznak ugyan de amit kapnak fizetést,a tisztességes megélhetéshez nagyon kevés,és a mi nyugdíjunk úgy szintén Várom Válaszodat. Üdvözlettel Jutka

 • KEDVES IDA!

  ÉN ARA SZERTNÉK KAPNI VÁLASZ, MIÉRT NEM TUDOK VONZANI PÉNZ? TUDOK VONZOK HA KEL KÖNYV, VAGY KERESEK TÁRGY, MÁS IGEN. PÉNZ MIÉRT NEM? SOKÁ GONDOLOK KÉRDÉS, DE NEM VÁLASZT KAPOK. GONDOLOM PÉNZ VISZONYOM IS. NEM ATTOL TARTOK, HA SOK PÉNZ LENE NEKEM, MIT TENI. EZ SZERETNEM TUDOK. KÖSZÖNI AKI VAN OKOS GONDOLAT, ÉS ÍRJA.
  KITTY

 • Mágnesként vonzok magamhoz mindent amire szeretettel gondolok.Mivel állandóan görcsölök a pénz hiánya miatt, csak ez nem sikerül.A zöld gyertyás bevonzás is működik, de szerintem mellette oldani kellene mindenkinek a gyökér csakra feszültségét( sok tánccal) ez segíthet igazán, pénzzel, otthonnal és karrierrel kapcsolatos.Ami a pénzt illeti, nagyon pesszimista vagyok, próbálok úgy tenni, hogy majd valahogy lesz, de még sem tudok teljesen laza lenni( 2 gyereket nevelek egyedül), amikor jönnek a suliból és mondják, hogy rossz hírem van, megint valamit fizetni kell, az ilyen váratlan kiadásoktól görcsbe rándul a gyomrom, nem tudok ellazulni.
  Zsuzsa

 • Szijj Jánosné Jutka

  Kedves Ida! Én is szeretném tudni,miért nem tudom a pénzt vonzani magamhoz?Sok mindenre ráérzek,de a pénzt az valahogy nem tudom magamhoz vonzani,vajon miért?Elképzelem magamban milyen jó lenne egy nagyobb összeg,lenne mire költeni,és végre nyugalom költözne és béke a családba. Ehhez kérnék segítséget,tanácsot. Akinek van jó ötlete, gondolata az írjon kérem Üdvözlettel Jutka

 • Azt mondjátok meg nekem kérlek, hogy hogyan kérjem meg a munkám árát, amikor már érzem hogy készpénznek próbálják “le”értékelni azt?

 • Tudjátok,ha mindenszolgáltatásért csak annyit fizetnénk amennyit ér talán jobb helyzetben lennémk ,lásd, Bankokj,áram-gáz- és viz-csatorna szolgáltatás . Elkéne gondolkodnunk azon,hogy nekünk mind ki kéne fizetnünk, vagy elég a fele is

 • Kedves lányok!
  1 évvel ezelőtt én is ott tartottam, hogy nagyon nehezen tudtam tengetni a mindennapjaimat. Mikor Idára “ráakadtam”, bár a kennyérrevalót is nehéz volt néha előteremteni, mégis azt mondtam magamnak, hogy: ha kenyéren és vizen kell élnem akkor is befizetek az Ida által működtetett Kincstár néven futó online tanfolyamra.
  Bár bevételeim nem nagyon növekedtek, most mégis ott tartok, hogy spórolni is tudok, havi szinten 50 ezer forintot.
  Megtanultam Idától, hogyan bánjak racionálisan a pénzzel és ami számomra még ennél is fontosabb, spirituális megközelítéssel elsajátíthattam a bőség hitet. Szó szerint átprogramozódott az agyam.
  Persze ehhez mi is kellünk. Nem sajnáltam az időt a tanulásra, a meditációkra. Napi szinten 4-5 órát foglalkoztam a témával.
  Ha van egy jó mentorod és önmagad is hozzáadod maximálisan akkor csodák igenis vannak.
  Nyílván vissza-vissza csúsztam, de az idó haladtával egyre jobban lerövidültek, lerövidülnek:)a letargiás állapotok.
  Bárhol is tartotok ne adjátok fel soha. Bár nem könnyű az út de kárpótol az eredmény. Szívből kívánom ,hogy megtapasztaljátok az élményt.
  Szeretettel üdvözlök mindenkit.
  Gizus

 • Horváthné Tóth Erzsébet

  Kedves Ida!

  Amióta döntöttem és kezembe vettem a sorsomat ( válni készülök ) állandó pénzgondjaim vannak.
  Kevesebb bevételem van, mint kiadás. A váratlanok pedig jönnek sorba.
  Hiába tervezgetek, mire mindent kifizetek már nem jut ennivalóra.
  Nem tudom eltervezni a fizetni valókat. Tudom, hogy az én kezem is benne van, sok tartozásban, de nemcsak én vagyok a vétkes.
  Van egy ingatlanunk, amit nem tudunk eladni, Ez kulcs lenne.

  Ha nem lennének tartozások, gond nem lenne akkora. De vannak.Ezeket hogyan lehetne leapasztani? Már tettem/tettünk lépéseket.
  Ötleteket én is szivesen fogadok. Erzsi

 • Kedves Ida!

  Először is köszi a lehetőséget.

  Tudom, hogy az oldal egyik fő üzenete, hogy mi, nők legyünk önállóak anyagilag és legyen jó a pénzhez való hozzáállásunk. Engem mostanában mégis a közös pénzkezeléssel kapcsolatos témák érdekelnek. Mert azt látom, hogy én hiába állok jól a dolgokhoz, és használom is az itt és máshol tanultakat, ha egyszer van egy párom, akivel bizonyos dolgokban közös feladataink vannak (pl. rezsi, kaja, közös tervek és hasonlók). Szóval azt látom, hogy nem elég, hogy én fejlesztem magam, ha ő a saját bevételével nem tud olyan jól bánni. Pl. fél éve nem tudtunk mosógépet venni, mert bár az én részem megvolt, ő mindig hozzányúlt az övéhez. Szerencsére egyébként egyre nyitottabb, de nem annyira, hogy pl. hírleveleket vagy tanulmányokat olvasson. Így aztán olyan gyakorlati tanácsoknak, tippeknek örülnék nagyon, ami két ember közös pénzügyeit érinti, és segít nekem, mint nőnek abban, hogy könnyebben átadjam neki, mint férfinak azt, amit én már megtanultam a pénzről, mert nem szeretném a közös pénzügyek kezelését egyedül cipelni a vállamon. Persze, nekem is bőven van még mit tanulnom, és véletlenül sem akarok teljesen összenőni vele anyagilag, de olyan jó volna, ha együtt fejlődhetnénk, és így közelebb kerülnénk a pénzzel elérhető közös céljainkhoz. Meg nyilván még közelebb egymáshoz is.

  Köszönöm!
  Szép estét!
  Gabi

 • Répás Mihály Imréné

  Kedves Ida mi1176000ft élünk 7emerke mindenki munkanélküli beteg fiam rokantnyugdijas ebböl 3gyermek 2iskolában jár budapestre 2éves még pelenkás konyhakertböl élünk májustol szeptenberig amit tudunk télire lefagyaszuk nagyon nehéz pézthiány véget vállalkozásomat abban kellet hagyni üzletem papiron létezik üdv Répásné Margit

 • Sziasztok!
  Én ugy látom itt mindenki nagyon negatív és borzasztóan sajnálja magát!Valami csodára vártok!Amit majd “valaki” az öletekbe pottyant!Ez így nem fog menni!Én akkora mínuszt halmoztam fel magamnak amit még legalább 10 évig fizethetek.Letiltás formájában,tehát nagyon pici a havi bevételem.De nem baj mert nem érdekel ha nincs pénzem.A gyermekeim nem éheznek és ez a lényeg.Anyagi tartalékot nem tudok képezni.DE!!!!Minden alkalommal elmagyarázom a gyerekeimnek,hogy miért nem szabad adósságba verniük magukat,hogy soha-soha ne kerüljenek ilyen helyzetbe mint én.Szellemi tartalékom van!Az utódok jövője a lényeg!Nekem ez a befektetésem!Nem látom hogy örülnétek a gyerekek,unokák sikereinek!Pedig higgyétek el ez a legfontosabb!És próbáljatok meg örülni minden szép napnak!
  Üdv Gy.

 • Melihercsik Jánosné

  Kedves Ida (és tanulni akaró nőtársak)! Én is célul tűztem ki az anyagi függetlenségem elérését – bár jólétben élek (még) a férjemmel. 17 éve rokkantnyugdíjasként élek, teljes erőbedobással segítettem a családomat biztos hátteret nyújtva nekik. A két lányom felnőtt, több diplomás, jó munkahelyük van, vezető beosztásban dolgoznak, boldog családi életet élnek. Nekem is 7 unokám van.
  Mégis be kell bizonyítanom magamnak, hogy a munkámnak nemcsak erkölcsi sikere lehet, hanem meg kell mutassam, én is tudok pénzt teremteni a tudásommal, munkámmal, és hogy megéri a sok tanulás, a szellemi fejlődésre fordított idő! Ezért örülök, hogy jó helyre találtam, sok segítséget kapok Tőletek. A bajom csak annyi, hogy bár nem probléma kocsiba ülnöm és felmennem Pestre, de nagyon sokszor nehéz egyeztetni az időt, hogy mindenkinek jó legyen… Ezért kell inkább többször az online programokat választanom, bár a személyes találkozók varázsát, a közös megtapasztalásokat semmi nem helyettesítheti! Azért hát igyekszem minél több rendezvényen részt venni, és mindenkit arra buzdítok aki változtatni, fejlődni akar, hogy ezt tegye meg ő is!
  Mindenkinek szép napot kívánok: Marika

 • Szabadszállásiné Csapó Dóra

  Sziasztok!

  Nagyon sok közös dolgot fedezek fel a hozzászólók és a saját helyzetem között.
  Arra már rájöttem, hogy ha csak azzal foglalkozom, hogy nincs, akkor nem is lesz, és a nincset vonzom be.
  DE! Mostmár legalább ötleteim vannak,hogyan tudnék plusz pénzeket termelni. (Lett merszem másoknak megmutatni pl. azokat az ékszereket, amiket készítek, és lám – lám, vevő is akadt, nem is egy. Bár ez még nem hozott gazdagságot.)
  Én arra szeretnék választ kapni, hogyan lehet olyan pl. pályázati pénzt kapni, ami egy induló vállalkozásnak segíthet. Sajnos nekem összesen annyi “befektetni való” pénzem van, amivel az alapanyag árát tudom fedezni.
  Igaz, volt, már,hogy az ebből bejövő pénzt félre is tudtam tenni, de persze utána jött a váratlan kiadás. Ráadásul megint az álláskeresők népes táborát szaporítom, mert megszűnt a munkahelyem. Arra gondoltam, talán egy klassz gyöngyösboltot nyitnék, de fogalmam sincs, hogy lehetne gyakorlatilag 0 Ft önerővel elindulni.
  Már több helyen érdeklődtem, de csak a kezüket tárták szét.
  Most annyit tudok tenni, hogy programozok,hogy megtaláljam azt a Valakit, aki tanácsot tud adni.
  Köszönöm, hogy meghallgattatok
  Üdv mindenikinek!
  Szép napot
  Szné Csapó Dóra

 • Nagyon fontos, hogy bármilyen csekély bevétel jön, annak a 10 %-át először add oda magadnak!
  Nem úgy, hogy elköltöd és odaadod a kereskedőnek!
  ADD ODA MAGADNAK!
  Először fizesd ki magad!
  És bármilyen kevés is a bevételed, ha ezt a 10%-ot havonta elteszed, és nem nyúlsz hozzá, hamarosan lesz egy kis tartalékod, ami biztonságot nyújt.
  Azt ha befekteted már kamatozik is neked.
  Mi a férjemmel már két éve írjuk excel táblázatba a kiadásainkat,
  és egy éve minden bejövő pénz 10 %-át eltesszük.
  És ha úgy is alakul, hogy hónap végére elfogyna a házipénztárból, akkor is ott a tudat, hogy de igenis van pénzünk, csak ahhoz nem nyúlunk hozzá tudatosan. Inkább az utolsó héten meghúzzuk magunkat. :)
  És a bevonzani pénzt meg segítséget úgy tudsz, hogy először el kezdessz ADNI!
  Adj abból amid van: szaktudásod, időd, természet kincsei…

  (taníts egy fiatalt varrni, vagy főzni, vagy nyelvekre,
  segíts valakinek vigyázni a kisgyerekére, vagy menj el az idős helyett a boltba,
  adj egy szatyor diót a szomszéd családnak…)

  KEZDD EL TE AZ ADÁST ÉS HIDD EL VISSZAJÖN NAGYON GYORSAN!!!

 • Kedves Gyöngyi!

  Az önsajnálat valóban nem vezet jóra, ebben egyetértek, de abban nem, hogy az utódok jövője a lényeg. Csak és kizárólag legalábbis nem. Persze, hogy nagyon fontosak a gyerekek, és bizonyos esetekben őket kell előtérbe helyezni, de ha nem szetejük magunkat annyira, hogy nekünk is jó legyen, akkor a gyerekeink sem tanulják meg, hogy legyen fontos a saját jólétük, hiába mondjuk nekik szavakkal.

  Erről az jut eszembe, amikor megajándékozza valaki az édesanyját, és ő azt mondja neki, “igazán nem kellett volna” meg “miért költesz rám”. Vagyis azt üzeni neki tudat alatt, hogy ne örüljön a dolgoknak, helyezze magát háttérbe, ahogyan ő is teszi, és nem utolsósorban az ajándékozás örömétől is megfosztja. Azt gondolom, szükség van egy egészséges önzésre, ami persze ne a gyerekeink jólétének robvására menjen, de a lényeg, hogy legyen jó nekünk is. Tudjuk az mondani, hogy “köszönöm szépen az ajándékot”, és tudjuk, hogy ez nekünk is jár. Ezek a gondolatok jutottak eszembe erről.

  Persze, azt is el tudom fogadni, hogy van, akinek a gyerekei jóléte egyes-egyedül megadja azt az örömöt, ami mellett nincs semmi egyébre szüksége. És az is teljesen jó, hogy elfogadsz egy ilyen anyagi helyzetet, és nem szenvedsz miatta, mert ettől még nem kell, hogy elégedetlen vagy frusztrált légy. Ez is teljesen rendben van, de azért a legtöbb anya, szülő, ember szerintem rendelkezik saját álmokkal, és sokkal boldogabb lenne, ha azokat meg tudná valósítani… azon felül, hogy a gyerekeiért minden tőle telhetőt megtett.

  Minden jót, szép napokat!
  Gabi

 • Nekem az elengedés okoz gondot. Igazából nem tudom elengedni a negativ gondolataimat a pénzzel kapcsolatban.De az is lehet,hogy türelmetlen vagyok.Több idó kell hozzá. Üdv mindenkinek Böbe

 • Sziasztok.
  Ahogy látom itt legtöbben tényleg csodára vágynak akár csak én.Három kiskorú gyerkőc egy már nagy korú de még alig,alig tud megállni a saját lábán.Nekünk jelzálog,személyi hitel,hitelkártya tartozás,számlák stb.Mi is várjuk néha a csodát de sajnos nem jön vagy talán mégis mert ha hó vége vagy már mostanában a közepe felé azon idegeskedek,hogy,hogyan is osszam be a pénzt,hogy minden legyen ami szükséges még eddig mindig sikerült,valahogyan megélnünk.Nem mondom jobb is lehetne de ez van és kezdek rájönni ha megüt is a guta ma milók vannak vannak ugyan így.A havi 10%-os félre rakás nem butaság,csak egy kis akarat erő kell,hogy tényleg ne nyúljunk hozzá ha nagyon muszáj akkor sem,esetleg végszükség esetén.Az adok dolog hát mai világban nem minden esetben működik,mi szívesen szoktunk segíteni másokon,még akkor is ha nekünk is alig van vagy talán éppen azért de visszafelé nem túl jók a tapasztalatink.Bár mi a férjemmel azt szoktuk mondani “nem baj a jó isten majd meg segít a jóságunkért”.Hát ha valakinek csuda szuper ötlete volna,hogy valaki aránylag kevés szabad idővel,alap tudással,hogyan tudna egy kis plusz pénzt csinálni azt én is szívesen meghallgatnám.
  Üdvözlettel Kovács Margit

 • Szné Csapó Dórának: Szia! Én úgy tudom a helyi munkaügyi központoknál lehet vállalkozás indításhoz támogatást igényelni. Főleg ha valaki munkanélküli akkor segítik a vállalkozóvá válását. Plusz egy tipp, remélem nem gond ha itt ajánlok másik weboldalt, ha igen moderáljátok ki a hozzászólásomat és elnézést kérek érte. Látogass el Vida Ági http://www.gazdagmami.hu oldalára, ott nagyon sok segítséget kaphatsz a vállalkozás indítás gyakorlati részéről.
  Én néha azt dúdolgatom magamban, hogy pénz áll a házhoz, pénz áll a házhoz, dől a lé, dől a lé, mert a pénz szeretet! :-)
  Én is most dolgozom a saját vállalkozás beindításán. Nem akarok rögtön meggazdagodni, de folyamatos, biztos bevételt szeretnék ami egyre növekszik. Az internet rengeteg lehetőséget rejt lányok!
  Üdv mindenkinek. Liza

 • Sziasztok!
  Én most azzal küzdök, hogy tulajdonképpen az egész életem egy küzdelem. :-) Mindig mindenkivel valahogy szembe kellett mennem, ahhoz, hogy egyáltalán legyen bármi az életemben (munka, diploma, öröm, stb.) És ettől függetlenül – és a neveltetésem miatt meg pláne – mindig mindenkinek segítettem és mindenkihez jó voltam, ha rosszak voltak hozzám, pláne. Szóval azzal szembesültem, hogy én nem létezem, csak a világ. Ha félreteszek is, és van is egy kis pénzem, hirtelen az is “más kezébe jut”. Hogy lehet ezt megfordítani anélkül, hogy felboruljon az egész életem? Hogy teljesülhetnének az én igényeim is, ha alig tudok róluk? Na, igyekszem figyelni rájuk,és helyet szorítani nekik, de lelkileg nehéz azt mondani, hogy “nem mindig te, hanem én is”
  kössz
  évi

 • Eddig nekem a pénz bevonzásával nem volt gondom. Igaz kiemelkedő nagy eredményeim sem voltak, de mindig volt amennyi kellett. Már egy ideje szeretném kifizetni az exemet a közös lakásunkból. Meg is van a rá valóm, csak ahhoz előbb el kellene adnom egy ingatlant, amit már elég régóta nem tudok. Nem görcsölök, hiszek is benne. Viszont az ex nagyon görcsöl, kellene neki nagyon a pénz. Mit gondoltok azért nem tudom kifizetni, mert ő vonzza be rosszul a dolgokat, neki vannak a pénzzel kapcsolatos félelmei? Kíváncsi vagyok a véleményekre, hogy van ez ilyenkor ha több érintett is van?
  Anita

 • Molnár Istvánné

  Ha pénzről van szó, nem is olyan egyszerű megfogalmazni, hogy mire is szeretnék választ kapni.Sok érdekeset olvastam a hírlevelekben, a hozzászólásokban. Úgy vélem sokat panaszkodunk, sok a negatív gondolatunk, nehezen változtatunk, változunk – ezért nehéz a pozitív átállás. Folyamatosan azt halljuk,hogy válság, pénztelenség, eladósodás -ezek igen nyomasztóak.Talán a legnehezebb dolog számomra az elengedés, a halogatás, az aggodalom, hogy elegendő lesz a pénz a következő megérkeztéig. Hogyan szabadulhatnék az aggodalomtól? Hogyan győzzem le a visszahúzó erőket? Mostanában nem találom az utat, mely továbblendítene, csak toporgok egy helyben és őrlődöm.A jelenlegi helyzetemet magamnak köszönhetem és csak én vagyok képes megváltoztatni.Remélem rövidesen megtalálom, hogy mi húz ki ebből a gyötrő helyzetből.

 • Nekem a pénzért mindig keményen meg kellett dolgoznom, amit általában meg is fizettek, és úgy érzem vonzottam is a pénzt. Az elmúlt években azonban úgy érzem elhagyott a szerencse. Pénz vonatkozásában csak negatív dolgok történtek velem. Nagyon bízom benne, hogy rövidesen véget ér ez a sorozat. Vagy ez már életem végéig így lesz?

 • Szabadszállásiné Csapó Dóra

  Kedves Liza!

  Köszönöm a tanácsokat, utána járok.

 • Számomra annak a pillanatnak a megtalálása okoz nehézséget, amikor léphetek egyet, és abból az összegből, amit összegyűjtögettem, “elindíthatnék” valamit. Azt hiszem, tartok attól, hogy az a bizonyos összeg, amit elvennék, legyen kicsi, vagy nagyobb, “nem tér vissza” hozzám. Ez nagy talány a számomra, pláne most, amikor arra lettem figyelmes, hogy egyik napról a másikra rá kellett kényszerülnöm arra, hogy elvegyek a pénzből, amit kotlós módjára őrizgettem. Jól sejtem, hogy ez törvényszerű következmény…?
  Üdvözlet Mindenkinek:
  Melinda

 • Sziasztok!

  Mint az előttem írok közül sokan, engem is a pénzvonzás érdekel. :) A görcsölés elengedésére még mostanában éreztem rá, sokat segített ez a gondolat: A gyötrődés, az aggodalom, az ,,éjjel-leizzadva-ébredek-és-kattog-az-agyam” még sosem segített. És a körülöttem élőknek se, legalábbis én még nem láttam olyat, aki így bármi problémát – akár pénzügyit is – megoldott volna.
  Hamarosan az eredményeimről is beszámolok, közben pedig tanulom, magamévá teszem a ,,teremts könnyedén” hozzáállást.

 • Kedveseim,
  Gizussal tudok egyet erteni es mindenkit buzditanek arra, hogy legyen nyitott, tanuljon, aldozzon a tudasra-tanulasra. Szemely szerint nincsenek anyagi gondjaim, nem is nagyon voltak, de szeretem az Ida blogjat ezert vettem en is reszt a KincsTar2-n. Sok jo dolgot tanultam. Az anyagi fuggetlensegem meg messze, de Idanak koszonhetoen megtanultam, hogy nem csak az a penz jo es tisztesseges amiert nagyon megdolgoztunk (ezt tanultam othon), passziv jovedelemre van szuksegem. Rengeteget dolgozok, sokat keresek, de nem jut eleg ido a csaladomra, kislanyomra. A kurzus hatasara kezdtem el MLM-ezni, ami idoben passziv jovedelem forras lehet szamomra. Most idom kicsit meg kevesebb, de eredmenyek kezdenek mar latszani. Sokat kell meg haladjak, de ugy gondolom jo uton vagyok. Itt Romaniaban tombol a gazdasagi valsag, 25%-at a fizeteseinknek most vagtak le, szmely szerint vesztettem meg egy havi 1000 Euros szerzodest is, de valahogy most is osszejon havonta annyi, mint a tavaly. Vezetem a bevetel-kiadasaimat, lecsokkentettuk a kiadasaimat (lemondtam pl egy mobiltelefonomat), betartom a 50-10-10-10-10-10% -os szabalyt es TUDOM, nem hiszem, nem remelem, TUDOM, hogy meglessz a honap vegere a penz a banki kolcsonokre, leasingre, kiadasokra, hazepitesre,mindenre.
  Koszonom Ida.
  Ildi

 • Pénzvonzás: hosszú ideig küzdöttem ezzel. Hiába néztem meg a Titok c. filmet, és hiába olvastam milliónyi hasonló olvasmányt, néztem meg videókat, a gonolataim nem tudtak kikapcsolni. Nappal azt hittem, hogy pozitív vagyok már, de – ahogy Ibolya is írja -, éjjel kattogott az agyam, rosszul aludtam, sokszor felébredtem, és reggel olyan voltam, mint a mosott rongy. Feszültebb voltam, mint lefekvéskor. Rájöttem, hogy nem tudom becsapni a tudatalattimat és igazából nem sikerült levezetnem a feszültségeket. Fizikai fájdalmaim is voltak már.

  Annyira, hogy két lehetőségem volt. Gyógyszer vagy mozgás. Én az utóbbit választottam, és segített. De olyan mozgás, ami tényleg alaposan átmozgat és ki tudom adni, ami bennem van. Nekem az úszás jött be, és 1 hónap kellett, mire éreztem a változást. Aztán elkezdtem úszás közben mindenféle pozitív dologra gondolni. Szinte mantráztam minden levegővételnél, hogy egészséges, boldog, kiegyensúlyozott vagyok, bőségben és jó párkapcsolatban élek. Ma már 2 km-t leúszok egyben, végig mantrázva, mosolyogva. És elindultak a dolgok… az egészségemben, a boldogságomban, a kiegyensúlyozottságomban, az anyagiakban és a párkapcsolatomban egyaránt. Tényleg az van, amire gondolok. :)

  Biztos, mindenki más, de hátha valakinek segít ez a fordított gondolat: előbb a fizikai feszültségmentesítés, aztán a lelki, mert úgy már könnyebb jó dolgokra gondolni, ha a test is tehermentesítve van. Nekem bejött, és fantasztikus dolog jól aludni. :)

 • Szabadszállásiné Csapó Dóra

  Kedves Anita!

  Eddig én is abban a hiedelemben éltem, hogy egyes dolgok azért nem sikerülnek az életemben, mert a környezetem nagyon negatívan áll minden kérdéshez. Nem olyan régen viszont olvastam egy blogbejegyzést (Álomkereső blogjában; remélem nem baj, hogy megemlítem, hogy hol), és ő abban felnyitotta a szemem. Nem a környezetem negativitása volt a gond, hanem az, hogy ÉN koncentráltam arra, hogy ők mennyire állnak ellen. És az energiámat nem a vágyott dologra irányítottam, hanem azon morfondíroztam,hogy a többieket hogyan változtassam meg. Így most arra törekszem, hogy CSAK A VÁGYOTT DOLOG lebegjen a szemem előtt. (És arra is rájöttem, hogy nem kell mindig mindent elmondanom mindenkinek, mert akkor nem kell védekeznem az “úgy se fog sikerülni” szitukkal.)
  Tudom, nehéz függetlenítened magad az exedtől, mégis inkább arra gondolj, hogy van valahol valaki, akinek pont arra az ingatlanra van szüksége. Dr. Murphy könyvében (Tudatalattid csodálatos hatalma) pont erre a szitura is tanács. Én ezt nála olvastam.
  Remélem, hamar sikerül megtalálnod azt a valakit,akinek pont a Te ingatlanodra van szüksége!
  Üdv. Szné Csapó Dóra

 • na ami nincs annak nem tudom a 10 százalékát félre tenni.Életemben nem nyertem semmit, csak a fizetésem volt, aztán most a rokkant nyugdíjam.Még a gyógyszerem sem tudom mindig kiváltani.Kár is agyalni ezen.Van aki jókor jó helyre született,van aki megfeszül akkor is csak a csődben marad.Jó kormányzás volt és van köszönet érte.
  Aki nyugdíjas, az jó már levegőt sem vesz, gyógyszer meg minek?hamar meghal, még azt a kevés nyugdíját sem kell akkor fizetni.Én egy éve odáig stresszeltem magam, mig a pszichiátrián kötöttem ki.Azóta nem görcsölök, ha van és jut azt kifizetem a többit meg verjék le rajtam.

 • Nem tudom miért nem sikerül be vonzani a pénzt az életembe mindig voltak anyagi jellegű gondjaim de ez a válásom után még rosszabb lett .Egyedül nehéz egy 20 éves gyerekkel.Van aki eleve gazdag családba születik .de az én családom nem volt az 18 .éves korom óta dolgozom és csak minimálbért kapok ebből nem egyszerű az élet .azt nem értem hogy lehet hogy vannak nagyon gazdag emberek és nagyon szegények is hogy ez miért van így.

 • Bizony én is sokat tanultam. Egyenlőre az ingyenes és a kis költségű tanfolyamokon, mivel a korom és bizonyos családi okok miatt már egy éve teljesen jövedelem nélkül vagyok. Ezt az időt az önképzésnek szenteltem és szentelem. Kialakítottam olyan dolgokat, amik már előre mutatnak, és azonkívül csatlakoztam is két olyan céghez, és itt az új szakma megtanulásával kiemelkedő lehetőséghez juttatom magam. Ami nagyon sokat jelentett számomra az a Barbara Wilder: A pénz: szeretet című könyve.

 • A pénz bevonzásához kevés a kitartás és a pozitív gondolkodás. Sok – sok tanulás kell hozzá. A tudatot, a gondolkodást, a beidegződéseket, a szokásokat kell átalakítani hozzá. És ez bizony időt igényel és sok tanulást, önképzést. Valamennyi költséggel is jár. A legfontosabb le kell mondani minden negatív hírforrásról, mint Tv, rádió, újság. Vagy nagyon szelektálni kell. A negatív, energia vámpír embereket is kerülni kell, mégha fájdalmas is, hiszen családunk, vagy barátunk. Na persze akiről esetleg hamar kiderül, hogy nem is igazi jóbarát.

 • Jelenleg vállalkozásomat indítom, bár a környezetemen belül nem sokan bíznak a dologban. Én igen. Kitartok és végig fogom csinálni. Valójában a pénzt akarom bevonzani, de a munkám által, tehát azt szeretném inkább, hogy a munkám sikeres legyen, ezáltal lesz pénzem. Milyen irányban cselekedjek?

 • Kedves Era! Szeresd amit csinálsz, de ne tekintsd a céged gyerekednek. Akármiben is vállalkozol, előbb adj értéket az embereknek, és utána kapod vissza az univerzumtól. Az online és az offline marketinget hangold össze és optimalizáld. Mindezeken felül folyamatosan képezd magad. Ezek elöljáróban. Konkrétabban érdekel a tanácsom akkor kérdezz.

 • Mindenkitől kérdem, anélkül, hogy magam sajnálnám, vagy sajnáltatnám, ki mit tenne az én helyemben, mert kissé elfáradtam.(vagy bele?)
  Elvált anyuka vagyok, maholnap 42, van egy 15 éves fiam és egy 18 éves lányom. E havi fizetésem 75 ezer, családi pótlékot a lányom után nem kaptam, mivel nem küldték el a gazdiból az iskola látogatásit.
  Családsegítőben dolgozom, fél 5 és 6-ig, van mikor szombaton is.
  Albérletben lakunk, mivel nem az én nevemen vannak a közüzemi számlák, a gáz 47 ezer, villany 14, utána még a többi. Elköltöznék, utána jártam, nem jobb a helyzet. Szociális területen dolgozom, nem vigasztal, hogy körülöttem is így élnek az emberek.
  Foglalkoztat a mellék állás, de Borsodban semmi.
  Magán tevékenységem ill. hobbim a foltvarrás és játékkészítés, de éjszaka tegyem? Az ajándékozásokat így oldom meg.
  Szóval nullán, minuszban, hogy tegyek félre, és miből? megpróbáltam a 200-érméket, de jól jött hó végén tejre. Mert kenyeret otthon sütök, olcsóbb, befőzök, mert olcsóbb, már komolyan élvezem, hogy a mindennapi túlélésért stratégiákat dolgozok ki, hogy Olcsóbb legyen.
  :) Nem vagyok depis, a tettvágy buzog bennem, de most a falnak ütközést érzem, mintha stagnálnék, annak ellenére, hogy elképzelésem szerint cselekvésben vagyok.
  Remélem, hogy hamarosan átlépek ezen, elvégre mérleg vagyok, és a mérleg nyelve kissé ki van billenve, amit nem szeretek.
  Üdv mindenkinek, szép napot!

 • Kedves Ida!

  A félelem ami bennem van, hogyan tovább egyedül. Nem panaszkodhatom, mert a nyugdíjam elég jó.Ha nem lenne CHF kölcsönöm, még meg is tudnék belőle élni. Még Édesanyám élt /10 évig gondoztam/ könnyebb volt.Sajnos a jövőmre nem gondoltam. Nem raktam félre, inkább kölcsönöket vettem fel, amit most egyedül kell visszafizetnem. Magam kerestem, magamnak kell megoldani.
  Volt az életemben igen szép idő, amikor meg tudtam magamnak teremteni az anyagi bőséget. És nagyon jól éreztem magam, ma viszont napi anyagi gondjaim vannak. Ez nagyon rossz. Sokat köszönhetek a leckéknek amit kaptam és kapok tőled. Sokat sring-elek /Barbara Wilder könyve/, meditálok és próbálok pozitivan gondolni és cselekedni a leírtak alapján. A pénz szeretet. Ez jár mindig az eszemben, és bőségben élek mondogatom. A vonzás törvényét naponta megnézem. Egyszer el jön az az idő. Türelmes leszek.

 • Kedves Mindenki,

  Nekem az a problémám, hogy nem érzem a pénz súlyát, értékét… Van egy jó szakmám és egy jól működő vállalkozásom amiben áramlik a pénz ki és be… százezreket fektetek be, ami viszonylag gyorsan meg is térül és a pénzt, amíg nálam van… magaménak érzem :) és ennek megfelelően néha könnyedén el is költöm pl drága dolgokra is, amit igazából nem engedhetnék meg magamnak. Egyedül nevelem a lányom, viszonylag jól élünk, de alig van tartalékunk és bizony előfordult, hogy a könnyelműségem miatt ott voltam már ahol a part szakad… és kevésen múlott, de mindig megoldódott, megoldottam… ebben mindig hittem és bíztam. Tehát nem az a gond, hogy görcsölök a pénzen, hanem az, hogy túlságosan lazán kezelem, nincs rendszer az életemben ilyen téren, csak sodródom.

 • Kedves Eszter!

  Ez nagyon jól megtanulható Idánál. Kezelhetővé válik a problémád ha például megismered pénzügyi személyiségtipusodat.
  Ajánlom a PénzTükröt. :)

  Szeretettel
  Gizus

 • A PénzTükör itt érhető el: http://www.gazdagnok.hu/penztukor1/
  Köszönöm, Gizus az ajánlását – szeretettel: Ida ***

 • Kedves Merci!
  Igen természetes az, hogy avval együtt, hogy családsegítőben dolgozol, többre vágysz, többet akarsz és nem vigasztal, hogy körülötted élők is így élnek. Tulajdonképen ha erre az oldalra eljutottál akkor már te elkezdted a jobbításod felé vezető utat járni. Folytasd a megkezdett utat. Először is egy döntésre van szükséged. Utána sok önképzésre. Ez alatt az idő alatt persze már pénzt is tudsz keresni. Javasolni számodra két lehetőséget tudok, amit kis pénzű emberek is elkezdhetnek és a továbbfejlődésüktől függ a megkeresett összeg nagysága. Az egyik az ONLINE MLM, kapcsolati marketing, amihez számítógép internet kapcsolat és természetesen munka. A másik munka a Partner Marketing. Ehhez is természetesen számítógépre internetkapcsolattal, és munkára van szükség. További kérdésed van tedd fel segítek.

 • Kedves Merci!
  Talán lassan a gyerekek is segíthetnek a pénzbeszerzésben (kutyasétáltatás, bébiszitterkedés, takarítás, internet, stb.)
  Hátha…
  Üdv
  Évi

 • Szeretettel üdvözlök mindenkit…
  Először is elnézést kérek a Hölgyektől, hogy férfi létemre ide csöppentem. Persze, nagy csobbanással.
  Ha már így alakult, a pénz mibenlétének titkaihoz hozzászólni megpróbálhatok, habár nem tudom, mit mondhatnék. – A pénz LEHETŐSÉG arra, hogy azt tegyem életemmel, amit szeretnék, amire vágyom. Mert valóban nem a pénz boldogít, hanem az általa kapott SZABADSÁG ÉS LEHETŐSÉGEK VÉGTELEN SOROZATA…A PROBLÉMA SZÁMOMRA NEM GOND, HANEM A FELSZABADULÁS EGYIK LEHETŐSÉGE…És így tovább…
  Bizonyos, hogy szellemünk tisztasága a gyarapodásnak az egyik leglényegesebb előfeltétele. Úgy gyarapodjunk, hogy eközben ne okozzunk szerencsétlenséget, gondokat másoknak. Ezt rendkívül nehéz megvalósítani, mert az akció mindig reakciót eredményez..Ezen a ponton lényeges a SZÁNDÉK MILYENSÉGE… De befejezem, mert évekig tudnék beszélni megállás nélkül…
  Gergely

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.