Gazdagodásért a legtöbb, amit tehetsz

A gazdagságért mi a legtöbb, amit tehetünk – ez az egyik legjobb kérdés. Szerintem :-). Nemrégen egyik blogbejegyzésben azt kértem, hogy akinek pénz-kérdése van, írja le – 41 hozzászólás érkezett. Ezekből lehet érzékelni, hogy sokan elakadunk, és nem tudunk tovább lépni. Én is elakadok, mindenki elakad – időnként, bármilyen szinten is legyünk saját (belső) útonjárásunkban, ez mindenkire igaz.

Tévhit, hogy azzal kell foglalkoznod, amiben vagy! Hogy abban kell még jobban elmélyülnöd, ami épp az aktuális kihívásod, problémád! Pont hogy másra kell fókuszálnod, másutt és főleg MÁSKÉPP kell keresned a megoldást!

De hogyan segítheted az átfordulást, hogy kibillenj abból, amiben éppen vagy? Kis kulisszatitokként egy saját személyes példámat osztom meg.

Beázott a lakás az idén május 15-én, amiben élek. Kevés dátumra emlékszem, de erre igen (hadd ne részletezzem, hogy miért…). Teljesen életszerűen most is bennem él az élmény, ahogy az egész ért, ami előtte és utána történt. Bizonyára emlékszel rá, hogy az idén rengeteget esett. A lakás meg még jobban beázott, egyre nagyobb és nagyobb felületen nedvesedett – a körülmények katasztrofálisak lettek. Persze megjártuk a hivatalos helyeket, és történt közben ez-az, de ez az én közérzetemnek sokat nem változtat(hat), valójában semmit nem jelent. Hogy miért? Választhatom azt, hogy beleragadok a problémába, csatába szállok… szóval egyik tevékenységről a másikra ugrálok, mert hogy a cselekvésközpontúságot szoktuk meg (úgy általában).

 • Önmagammal összhangba, harmóniába kerülni,
 • lenni annak, aki vagyok,
 • jól érezni magamat a bőrömben bármi is legyen kívül

– ez lehet szinte az egyetlen előrevivő megoldás. Bármilyen, minden helyzetben. De hogyan lehet ezt megcsinálni?

Hogy érezheted jól magad, akkor amikor minden okod megvan arra, hogy rosszul ÉREZD magadat?

Az érzés szót nem véletlenül írtam csupa nagybetűvel. Nos, az egyik legjobb megoldás, ha megnézed, mi jó ott abban, amiben és ahol éppen van.

Jó érzések vagy jó tulajdonságok füzete – nyiss egy ilyent magadnak, és írd sorban ezeket. Hogy mi a jó például a munkádban, a kapcsolatodban, a gyermekedben – nem letagadnod kell a valóságot, hanem keresned a jót. Ettől még nem biztos, hogy ott maradsz a számodra például nem kielégítő munkádban, de a jó érzés megkeresésének gyakorlása átbillent a problémázás negatív rezgéséből egy magasabb rezgés szintbe, és ott nagyobb eséllyel érkezhetnek hozzád jó dolgok. Ha azt írod, mondod folyton, ami van, akkor csak azt erősíted meg a láthatatlan világban: a gondolataiddal, az érzéseiddel, és ez rögzül egyre mélyebben. Arra kell fókuszálnod, miután tudod, hogy mit nem akarsz (kevés pénzt, rossz munkahelyet stb.), amit szeretnél. És ez kell, hogy kitöltse mindinkább a gondolataidat, de legfőképpen az érzéseidet.

6 pontból álló listát írtam ma reggel arról egy kis füzetkébe (lásd mobilfotómon mellékelve), mi a jó ebben a lakásban. A te jó érzés listád persze  annyi pontból állhat a saját kihívásodnál, ahánynál úgy érzed, hogy abbahagyhatod. DE folytasd naponta, és minél többet, többször írjál a jó érzések, jó tulajdonságok füzetedbe. Sőt: van egy javaslatom – itt alább a hozzászólásokba máris leírhatod, és akár naponta bővítheted, azaz visszajöhetsz ide, hogy egy adott kihívásodnál mégis milyen jó érzéseid lehetnek.  Ha érdekel benneteket, szívesen közzéteszem a fent említett 6 pontos listámat jómagam is. Egy magas rezgés szintet jelentő, a rezgéseket inkább megemelő, mintsem lecsökkentő hely legyen a virtuális térben ez a blogbejegyzés a hozzászólásaival – ezt szeretném. Benne vagytok? ;-)

A jó érzések révén könnyebben jönnek megoldások, esélyesebb ugyanis a bevonzás – ebben biztos vagyok. Mert nem egyszer megtapasztaltam, és tudom, hogy a mostani elakadásomban nekem is ez segít majd.

Az emberi elme korlátok között létezik, de amikor kapcsolatban vagyunk a Teremtő Univerzummal, az Istennővel – vagy kinek-kinek a saját hite szerint -, és ezen keresztül önmagunk isteni magjával is, nos akkor indul be az áramlás, azaz akkor válnak könnyebbé a dolgok. Elindulnak szinte maguktól a folyamatok, erőlködés és görcsmentes lesz minden (vagy sokminden :-)),  és akkor történnek meg a csodák: a kicsik, a nagyok – bármilyenek… (Csak vedd észre aztán! ;-)).

Sokkal szélesebb választékkal rendelkezik ugyanis az Univerzum, mint amit magunkba beleragadva képesek vagyunk érzékelni. De a jó érzések világába belépve nyitottá válunk, és megérkezhet sok minden arra a területre, ahol kihívásaink vannak, ahol épp gazdagodni vágyunk (legyen ez anyagi, lelki és/vagy szellemi szintje a gyarapodásunknak).

Törekedj a jó érzésre tehát – hogy érezd magadat minél jobban a bőrödben. Bármi és bárhogy legyen is körülötted. Amikor a vágyaidra gondolsz, szinte érzed a megvalósultukat, ekkor sokkal inkább teremtő lény vagy, ráhangolódva a racionális világban még nem látható lehetőségekre. Én is sokkal jobban éreztem magam, amikor a listámat írtam a jelenlegi lakhelyem jó oldalairól, és elképzeltem, zsigerileg átéltem milyen is lenne az ideális életterem. Ezt a megkönnyebbülést hozó jó érzést kívánom neked – éld át minél többször. Ott a füzeted a jó dolgoknak, használd hát rendszeresen – minden nap! És mesélj közben – itt alább! :-)

A saját teremtő gazdagodásodat tovább segítheted a GazdagNők egyik programján – október 11-ig, most hétfőig ráadásul még kedvezményesen jelentkezhetsz! Klikkelj a részletekért! —>>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

30 Responses to “Gazdagodásért a legtöbb, amit tehetsz”


 • Jó érzés, hogy én vagyok az első hozzászóló ehhez a nagyszerű bejegyzéshez! És az is nagyon jó érzés, hogy ilyeneket olvashatok! Most van szükségem az ilyen tanácsokra, és milyen jó, hogy most olvashatom is őket!
  Köszönöm!

 • Kezdjük egy mosollyal, mindenkinek egy mosoly akivel találkozom. Egy kedves mondat ami igaz is. A de rosszul nézel ki mondat helyett egy apróség ami tényleg szép a másikon. Milyen jól áll neked ez a szín vagy fodrásznál voltál olyan jó a hajad. Csak egy kedves mondat ami mosolyt csal a másik arcára és bearanyozza a napját. Miért nem tudunk többet mosolyogni, pedig nem kerül még pénzbe sem. Milyen más lenne ezaz ország ha mosolyognának az emberek. Figyelni a másikra, nemcsak meghallgatni úgyhogy az egyik fülünkön be a másikon ki. Nem tanácsot adni csak figyelmesen végighallgatni, hogy érezze valakinek fontos amit éppen megoszt vele. Segíteni másoknak ha valami zavarja őket saját magukon, például a narancbőr. Milyen nehéz meggyőzni a nőket, hogy a párjuk ezt tuti, hogy nem veszi észre rajtuk, de ha rágörcsölnek az már gondot okozhat. A gazdagság bennünk van, persze erre sokan azt mondják, hogy jó de ezért nem lehet kenyeret venni. Igazuk van, de ha egy állásinterjúra valaki mosolyogva megy be a sok “citrom” közé színte biztos, hogy ő kapja meg a munkát. Ha mégse akkor jobb is, mert ki tud egy ilyen főnökkel együtt dolgozni. Kár a múlton keseregni és semmi értelme a “mi lett volna ha” kezdetű mondatoknak. Azért vagy az aki, mert pont azok a dolgok történtek meg veled. Jó azért időnként érdemes végiggondolni, hogy miből mit tanulhattunk. Tanulás egy hosszú folyamat és egyre jóbbak és jóbbak leszünk. Kell hozzá munka, idő és türelem meg persze még sokminden, ha szerencsénk van akkor sok idő…

 • Jó érzés,hogy ráérezve arra, hogy Ida újra friss, nagyszerű blogot írt, /így éjjel / s ráklikkelve valóban,mint a tündérmesében, meg is jelenik a segítő írás. Nagyon örülök, hogy folyamatosan, megerősítéseket tartalmaz. Nagyon jó érzés, hogy számíthatok Ida, s a blogba beírók értékes, hasznos gondolataira, tanácsaira.
  Az egyik nap, nehezebben ment egy helyzetből érzelmileg jól kijönnöm.Ilyenkor “a békét választom” szavakat mondogatom magamban, és valóban, ez segíteni szokott!

 • Kedves Ida!

  Köszönöm ezt a cikket, ami egy tökéletesen időzített emlékeztető volt számomra. Az utóbbi időben rengeteget dolgoztam és hiányzott a társaság, a szórakozás, az olyan dolgok, amik emelik a rezgést, energiát és a kedvemet. Miután jól kibőgtem magam egyik barátnőmnek, úgy döntöttem, több időt fogok arra fordítani, hogy jól érezzem magam. Ez néhány napja volt. Azóta szemmel láthatóan sokkal könnyebben megy minden. Mint amikor a kocsi négy kereke négy felé húz és beállítják a kerekeket és azután harmónikusan működnek.
  Te most húztál még a csavarokon, nehogy kilazuljanak.
  Köszönöm!
  Teri

 • Kedves Ida !

  Szeretem a blogjaidat, mindig jobban érzem magamat miután elolvsom.Fel tudsz rezegtetni és ez jó érzés,köszönöm.Igy már könnyebb nekem is átélni a jót.Szép napot Erzsi.

 • Kedves Ida!

  Köszönöm írásodat.Megint sikerült megemelni a rezgésszintemet.Köszönet érte. Cserébe leírom milyen kihívás előtt állok most, és ebben hogy látom meg a jót.
  A saját egészségügyi állapotommal kapcsolatban, egy régóta halogatott, megoldandó feladat előtt állok. A felismerések után vettem a bátorságot és szóltam egy ismerősömnek, hogy segítsen.Rövid várakozás után bár bent is voltam az orvosnál.Nyugalmat árasztó rendelőintézet,gondoskodó szeretettel teli orvos.Fájdalommentes vizsgálat.( már ez is meglepő volt )S az ismerősöm továbbra is fogja a kezemet mert e-mailben gyorsan megkapom az állapotomról az újabb információkat.
  Jó érzések: 1, Bátorság. 2, nyitottság 3, Kapcsolattartás emberekkel 4, gyorsaság 5, nyugalom 6, béke 7, Figyelem 8,Szeretet.
  Köszönöm, hogy elolvastad.
  További szép napot.
  Áldás a munkádra.
  Szilvi

 • Kedves Ida!
  Köszönöm a pozitív rezgéseket! Így reggel sokat érnek, jó napnak nézek elébe! Írásod után: örülök, hogy vidáman kezdődött a nap. Jó érzés, hogy energiával, örömmel telve végezhetem a vasárnapi teendőimet. Jó ÉRZÉS, hogy a családdal fogom a délutánom tölteni! Növelem napközben a jó érzés rezgésemet holnapra is. További szép napokat.

 • Kedves Ida!
  Eddig azt gondoltam magamról,hogy én lennék a világon a legnagyobb megalkuvó. Ugyanis -elárulom- mindíg, mindenben a jót keresem és többnyire meg is találom, bár leírni ezeket listábaszedve a magasabb rezgésszint érdekében nem bevett szokásom. De ma a kedvedért megpróbálom: Ma friss, csípósen hűvös a reggel, de nem esik az eső, sőt ragyogóan süt a nap. Az ember korán reggel még ugyan fázik, de a kert gyönyörű, arany, zöld és barna színekben pompázik. A kutyám és a cicáim vidáman horpasztanak a langyos fűtőtest közelében és az ablakon besüt rájuk a nap. A vadgerlék nem hiába lesik ma már az etetőt, mert mától már lesz benne nekik napraforgómag. A cinkéim is örülhetnek, mert cinkekalácsot kap az egész cinkehad.Délelőtt prímán napozni lehet a hátsó szélvédett teraszon és közben a kutyám a lábam mellett szundikálhat. A kertben érik már az alma és ebből a család fínom, fahéjjas, szegfűszeges kompótot kap. Nem nálunk terem, mégis lehet kapni citromot és ettől az egész még finomabb ízt kap. A szobám meleg és napfényes, ezért a növényeim gyönyörűek, buján fejlődnek és tőlük a szoba levegője oxigéndúsabb. Egyszerű, de nagyon jó ebédet főzök és mivel enni jó, ez soha nem unakmas. Új könyvem van, kíváncsi vagyok rá és ez nagyon izgalmas. Délutánra azt terveztem, tornázni fogok, vagy DVD-re hastáncolok, talán ötpont jógázok, de ha arra lesz kedvem, csak bambulok, lustálkodok. Bárhogyan dönthetek ezügyben, mert szabad és időmilliomos vagyok. Unokáimtól e-mailben szépséges és vidám rajzokat kaptam,sőt a technika segítségével beszélgethettünk, együtt nevethettünk hála a technikának és az általam egyébként nem igen kultivált skypnak. Folytathatnám még, – mert erre vég nélkül képes vagyok-de dicsekedésnek tűnhetne, ezért inkább gyorsan bedugulok.
  U.I.:
  Kedves Ida!
  Köszönöm a szép görögországi élménybeszámolódat és a hangulatos képeket. Nekem a halott polipok nem annyira, de az élő cicás kép a símogató kézzel volt a legkedvesebb. Ja! és ahol nagyon vidáman, mosolyogva ülsz egy festői sállal a válladon.
  Üdv: Budai vali

 • @Vali: a cica egyszerűen mögém telepedett a Relax Étteremben, ahol a wifi internetet használtam. Készült róla több fotó, sőt: dorombolós videó felvétel is. Igen-igen: jó volt simogatni :-)

  A festői sálat tavaly vettem Stockholmban a repülőtéren hazafelé jövet – valahogy elfelejtettem magammal vinni sálakat, kendőket (pedig nagy kedvenceim), és legnagyobb meglepetésemre nem kaptam még kölcsönbe sem. Ebből megtanulhattam (ismét), mennyire különbözőek vagyunk, hányféle valóság létezik.
  Gyönyörű átmenetek vannak amúgy a sálban a lila (?) szín árnyalataira.

  Egyébként ott és akkor a pékség elé leülve azt mondtam Magdinak, az útitársnőmnek, hogy “gazdagok vagyunk”. Igen? – kérdezett vissza. Hát nem? – mondtam. – Hiszen itt ülünk, szabadok vagyunk: azt csinálunk, amit akarunk, és jól érezzük magunkat.

  Gondoltam is rá, hogy kellene írnom egy blogbejegyzést a gazdagságról. Hogy ez mit is jelent voltaképpen… És miért is érezhetnénk nagyon sokféle helyzetben, nagyon sokszor gazdagnak magunkat.

  Jó volt olvasni amúgy a leírásodat (bár a “de” részeket kihagynám – én egy időben az elégedettségi naplóm vezetése kapcsán leszoktattam magamat arról, hogy hozzátegyem: de… Nem volt könnyű, DE ;-) egy idő után már simán ment. Javaslom mindnekinek! :-))

  Szeretettel: Ida ***

 • Jó érzés olvasni ezeket a pozitív sorokat!Van egy szeretetreméltó párom aki, most éppen nagy lekesedéssel pörköltet főz a konyhában, ezzel időt engedve nekem a neten arra, hogy a boldogságunkat előremozdító, életminőségünket javító jövedelemszerzési lehetőségek után kutassak.Nagyon tisztelem és szeretem ezért (is)!

 • A “szabadok vagyunk” érzés számomra is a gazdagságot jelenti. Ha meg tudom látni a jót a körülöttem lévő dolgokban, akkor mindig elfog a szabadság érzése, és ez igazi gazdagság. Szabadon dönthetek merre megyek és mit látok meg. Mi az aminek megengedem, hogy hasson rám.
  Ez a bejegyzés nagyon jókor érkezett, és segít továbblépni a pozitív gondolatok felé. Pont ezen meditáltam reggel, hogy hogyan tudnám magamba felhozni a pozitív érzéseket, amelyek előre mutatnak, és kimozdulni egy kisebb mókuskerékből. Általában sikerül, mégis minden alkalommal szinte tanácstalanul állok a feladat előtt, mintha nem ismernék egy csomó gyakorlatot arra, hogyan segítsek magamon. Elég is megvágynom, a pozitív gondolatokat, és érzéseket, abban a pillanatban már érkezik is a segítség például egy ilyen bejegyzés formájában. Köszönjük Ida. :)
  És most, hogy reagáltam a bejegyzésre így írásban, máris sokkal fényesebb a világ és kitisztult az út előttem.
  Virág

 • @Virág: én azt tapasztalom, hogy RENDSZERES gyakorlás kell. Valamit rendszeresen csinálni, hogy automatizmussá váljon, azaz beépüljön – EZ kulcsfontosságú a folyamatosan magas rezgés szinthez is.
  Drukkolok!

  Mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólását, amit megosztottatok velem, velünk – teljesen intuitíve jött ez az ötlet, ez az írás, és jó érzés visszaigazolva látni, hogy mennyire fontos a láthatatlan = nem racionális világ :-)

  Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!
  Köszönöm, hogy felépítetted a gazdagnőket. Minden elismerésem a törekvésedért.
  A beázás 6 pozitív érzése engem érdekelne. A szülinapom előtti napon a saját kapufélfám végigkarcolta a kocsimat, és kidurrantotta a gumimat. Mintha a bőröm ment volna tönkre, annyira fájt a hibátlan kocsim sérülése, amit magamnak okoztam. Semmilyen pozitív érzést nem tudok felhozni ezzel kapcsolatban magamban. A spirituális jelentősége talán az, hogy félek belépni egy új kapun, ami ismeretlen terepre vezetne? Vagy valaki/valami gátol, nehogy behajtsak egy új kapun? A kapuval bajom van, mert amióta felszerelték, hol a motorjába költözik bele az egér, hol nem nyit/csuk rendesen. Itt az ideje, hogy megvizsgáljam, mi bajom a kapukkal, és pozitiv érzést is találjak hozzá.
  Köszönöm a figyelmeteket. Mária

 • @Mária: köszönöm a nagyon fontos hozzászólásodat. FONTOS azért is, mert egy saját példát hoztál te is, rávilágított arra, hogy tisztázni kell valamit.

  NEM a tanítását, az üzenetét néztem, nézem jelenleg a beázásnak – természetesen lehet ezt is. Hanem azt, hogy a jó micsoda a lakásban.

  A 6 pontos listám ennek fényében a következő, és erre a kérdésre válaszoltam magamnak (a kérdést én találtam ki magamnak): Mi a jó abban, ahol éppen most lakom?

  1. Közel van sok, számomra fontos helyhez. “Belváros”. Boltok vannak a közelemben, ahol gyorsan, bármit megvehetek. Pl. olcsó fénymásolópapír; kis cukrászda marcipános “holdas golyókkal”. Posta van; élelmiszerboltok, még utazási iroda is; cipész, táskajavító; óvodák, iskolák… Sziddhárta, ahol termet tudok bérelni –> spirituális központ is egyben.

  2. Fák vannak szemben, és a ház előtt is.

  3. Harangszót hallok/hallhatok a közeli templomból.

  4. Sok jó tömegközlekedési lehetőség van.

  5. Közel a Városliget, sok fával, sétálási lehetőséggel, műemlékekkel (Világörökséggel), ahova a világ turistái mint látványossághoz járnak. Szabad levegő van, természet-érzetem van a sok fa között.

  6. Világos a lakás; besüt a nap; meleget ad. Meleg, barátságos.

  Semmit nem másítottam azon, amit és ahogy leírtam. És bár itt-ott éreztem, hogy magyarázat kéne hozzá, mégsem teszem, mert nem akarok belemenni abba, hogy ki mit feltételezhet arról, amit és ahogy írtam – ő dolga ;-), én hadd maradjak magam, és úgy, olyan, ahogy ezt tegnap reggel leírtam. Egyébként nagyon szerettem ezt a lakást korábban, és tul.képpen most is szeretem. Attól, hogy valaki sebeket kap, beteg lesz, nem szoktuk elhagyni, otthagyni, nem? Sőt…

  Nagyon érdekes volt, ahogy elkezdtem magasabb rezgés szintre hozni magam, egészen elképesztő megoldási ötleteim támadtak… Ezeknél még szerintem az a fontos, hogy utána is járjon az ember lánya.

  Mária,
  a kocsidról írjál csupa jó dolgot. Ja, meg tán a kapudról, a kapukról sem ártana :-)

  Szeretettel: Ida ***

 • Édes Ida!
  Naponta olvasom írásaid,és látom, mindnyájan sokat tanúlunk tőlled.
  Ma 2010. 10-hó 10-nap 10ó-tól 10-percig foglalkoztam a megbocsájtás, harmónizálás, és szeretet gondolatával, ahogyan írtad. Jó érzés költözött a szívemben, és úgy érzem, kicsit más lettem, amit a környezetem is, észre vett. Köszönöm Neked, szeretettel ölellek, Irén.

 • Kedves Ida!
  Nagyon érdekelne, hogy akkor is fontos a jókat megtalálni – mondjuk a lakásunkban – , ha már nem megfelelő számunkra és változtatni szeretnénk?
  Valahol homályosan úgy érzem, hogy igen,de miért is?
  Mondják például, hogy aki fogyni szeretne, előbb béküljön meg a túlsúlyával, csak aztán tud fogyni. De miért is? Ki tudok találni erre válaszokat, de egyik sem győz meg tulságosan.
  Tudtok gondolatokkal segíteni?
  Judit

 • Kedves Ida!Először írok neked,mert eddig még nem éreztem,hogy megtehetem!Köszönöm a hasznos tanácsokat és a meleg szeretettel borított útmutatásokat!Kezdem alkalmazni,ici-pici javulás érződik.Tudom,hogy jó az irány és hamarosan minden olyan egyszerű lesz,ami most egy kilátástalan helyzetnek tűnik!Köszönöm a sok áldást és a határtalan kedvességedet!Meleg öleléssel Irénke!

 • Mindenképpen ugy kezdjünk feladatunk elvégzéséhez, hogy ezt

  megtudom csinálni. EZ nem csak önbizalmunkat növeli, de

  amit örömmel végzünk, ott a siker is garantált. Rózsika.

 • Kedves Ida!Nemrég vettem egy autót,a régi tulajdonos fájó szívvel adta el,lehet tudat alatt ő is “összeírta”az autójáról a pozitív dolgokat,és én ezt a rezgést éreztem mikor megegyeztünk .Az autón volt némi sérülés,valószínű ezért az árért kaptam volna olyat is ami nem sérült,de én beleszerettem.Tudtam,hogy nekem EZ az autó kell.Lehet,hogy a lakás eladásnál is ez a megoldás?Nem magamat akarom meggyőzni arról,hogy jó ez még nekem,hanem a vevő érzi rajtam azt,hogy jó üzletet csinál?
  Köszönöm az írásokat,sokat segítenek,Ildikó

 • Kedves Ida és minden olvasó! :)

  Az biztos, hogy nagyon fontos a napi jóérzés; pár éve került a kezembe egy könyv – azóta mint egy Bibliát használom. Elég sokat gondolkoztam azon, amit ott olvastam, és mostanában kezdem érezni/érteni, miről írt a szerző. A magas rezgést tényleg elő lehet idézni. Belülről. Van, akinek a pozitív tulajdonságok összeírása segít, van, akinek megerősítések, stb. Nekem változó; van, amikor megerősítésekre van szükségem, van, hogy a hála érzését idézem fel… Szerencsére bőven van választék.
  Nekem Ida blogja is rezgésszint emelő. :) Köszönöm Ida, hálás vagyok neked érte! :)
  (Ui.: Nekem az a gondolat is segítségemre volt, hogy ha egy-egy jó érzéssel nem is érek el eredményt, legalább addig is jól éreztem magam, nem az örlődés töltötte ki a napjaimat, óráimat. ;))

 • Számomra jó érzés minden nap önmagam képezni. Az is jóérzéssel tölt el, hogy a mostani otthonomban sok minden megterem és állatokat tartunk, így az egészséges étkezés biztosított. A családommal rendkívül jó a kapcsolatom. Jó érzéssel tölt el, hogy azt dolgozhatom amit szeretek.

 • KedvesIda!

  Most ott tartok,hogy naplot vezetek,minden jót beirok.
  Természetesen reggelente felrezegtetem magamat,még pedig a
  hálás vagyok szavakkal.Ennek igen magas rezgése van,már ki
  probáltam.Vannak nehéz napjaim,ilyenkor elolvasom a blogban
  irtakat és mindjárt könnyebb.Igy telnek napjaim.Szép napot kivánok
  mindenkinek.Erzsi

 • Kedves Mindenki!

  Ismét kaptunk Idától egy nagyszerű és elgondolkodtató bejegyzést. Azért jók ezek, mert mindenkinek, aki figyeli, mi “történik” ezen az oldalon, szeretné jobbá tenni a maga és mások életét, a saját érzéseihez, gondolataihoz igazíthatja. Nem mindenkinek jönnek be ugyanazok a módszerek. Mindannyian másképpen látjuk a dolgokat, másképp éljük az életünket, tehát a változtaást is különbözőképpen tudjuk végrehajtani. Ida “ajánlataiból” sokat csemegézhetünk, és a hozzászólások is sok hasznos ötletet adhatnak. Ennek jegyében osztanám meg én is veletek a saját tapasztalatomat. Én ugyanis arra jöttem rá, hogy a hála érzése azon dolgok, emberek, lehetőségek, helyzetek iránt, ami jelenleg is a rendelkezésünkre állnak, illetve itt vannak velünk, óriási jelentőséggel bír, és nagyon nagy erőt meríthetünk belőle! Nem akarok senkit untatni a részletekkel, de az utóbbi időben egyre rosszabbul mentek a dolgaim, míg végül rájöttem, nem értékeltem eléggé azt, amim volt. Ne gondoljon senki nagy dolgokra, csak hogy volt munkám, szerető férjem, aki ugyan hál’ Istennek most is megvan, csak arra kényszerültünk, hogy külön éljünk. És még sorolhatnék ilyen dolgokat, de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy felismertem: amink van, azt értékeljük, bármilyen kevésnek vagy kicsinek tűnik is mások javaihoz képest! Én azóta mindenért hálát adok, ha süt a nap, ha volt ülőhelyem a buszon, hogy találkoztam egy-két kedves emberrel, hogy tudok a családomnak főzni, stb. stb., ezt sem akarom fokozni, úgyis mindenki maga érzi, miért is lehet hálás. Azóta nem stresszelek, nyugodtan és békésen élem a napjaimat, és sokkal inkább képes vagyok elhinni, hogy igenis, én magam tudom megváltoztatni az életem! Valamelyik előző hozzászólásban olvastam, hogy a hála érzése mennyire meg tudja emelni a rezgésszintet. Ez így is van, mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani!
  Idának pedig hálás köszönet ezért az újabb, gondolatébresztő bejegyzéséért!
  Szép estét kívánok mindenkinek!

 • Kedves Ida és Többiek!
  Pont jókor jöttek ezek a sorok, mivel bennnem is gyűlik az elégedetlenség …
  Hála az égnek jól fizető mellékállást sikerült találnom, a keresetem lassan 3x-osa a korábbi GYED-emnek. Végre tudok szánni magamra, gyerekeimre páromra, lakásomra is többet mint ami létszükséglet.
  De olyan sok a lyuk, amit eddig nem tudtunk betölteni, hogy bár már május óta dolgozom, elégedetlen vagyok azzal amit sikerült már elérni… Ezért most felsorolom, mi minden van már ami “jóra-jobbra” fordult!
  1. lepácoltuk a játszóteret gyönyörű svédvörösre, ezt már egész nyáron használták a gyerekek.
  2. idén sok szép nyári virágom volt és tudtam ültetni még újabb hagymásokat tavaszra, rózsatöveket a jövő nyárra
  3.vettünk egy komódot a nappaliba (van helye végre a számláknak, váltás ruháknak)
  4.kislányom kapott egy szép tanulósarkot
  5. anyósomnak hála sokat szépült , “rendesedett” a lakás, én is sokat tanultam tőle (néhány hónapja sokat itt van nálunk családunk problémái miatt)
  6. van egy jó csomó összevágott fa már az udvaron, tüzelésre készen
  7. bár sokat dolgozom, de általában éjszaka (ügyeletes orvosként), így ha nem volt túl rázós éjjelem, egész nap a gyerekeimmel, párommal lehetek
  8. van egy kis tartalékom, karácsonyi ajándékokra pénz (ez az első kis lépés, nagyban még nem sikerült a tartalék-képzést megoldani)
  Hát most ennyi.
  Jól esett!
  Megpróbálok annak is örülni ami már van, mert ez az elégedetlenség, türelmetlenség már megmérgezi a jelenemet!
  Üdv: Szilvia

 • Sziasztok!

  Abban segítsetek nekem, hogy hogyan tudnék állást bevonzani???? Ugyanis hiretelen, meglepetésszerűen egy olyan állást veszítettem el két hete, amit szerettem, jól éreztem magam bemme. Nem értem, hogy akkor mit csináltam rosszul? Persze semmivel nem tudták indokolni az úgynevezett “kirúgást”, csak annyi volt, hogy éppen “átszerveztek”.
  Én olyan nagyot csalódtam ebben a rendszerben. Hittem, hálás voltam, igen volt egy kis félelmem, hogy esetleg el is veszíthetem annyira jó, és tessék most itt vagyok munka nélkül.
  Csak ez nemcsak egy munka volt a sok közül, hanem én tényleg úgy éreztem, hogy a helyemen vagyok.
  Kérlek , ha van egy – két jó tippetek arra, hogy hogyan álljak fel és tudjak hinni újra az életbe, magamba, akkor segítsetek.
  Elveszítettem a bizalmamat.

  NAgyon köszönök mindent!

 • @András Erika: igyekezz minél inkább a középpontodban maradni, s bármilyen furán is hangzik, jól érezni magadat. Csinálj olyan dolgokat, gondolj olyasmikre, amik jó érzéssel töltenek el.
  És foglalkozz minél többet gondolatban azzal, hogy milyen, amikor álom-munkád van.

  Nagy eséllyel az történt, amit írtál: igen volt egy kis félelmem, hogy esetleg el is veszíthetem annyira jó, és tessék most itt vagyok munka nélkül.

  Most azt kell elképzelned, hogy van ilyen munkád, amit szeretsz, amivel a helyeden vagy, ÉS ez meg is marad neked!
  A helyedben végig gondolnám, hogy mi van a félelmed mögött – és ennek pont az ellenkezőjére fókuszálnék a jövőben. Elképzelném, folyamatosan gondolatban, érzésben velem lenne – nap mint nap foglalkoznék vele. Ez nyilván örömmel töltene el, magasabb rezgés szintet jelentene, és nem a tettek világában kéne görcsölni új állásért, új munkalehetőségért.

  Hanem ahogy írtad, bevonzanád… Persze légy nyitott arra, hogy vedd észre a lehetőségeket is, ha kopogtatnak valamilyen formában nálad. És ha késztetést érzel olyan mélyről, igazán belülről, hogy valamit megtegyél, akkor tedd meg. A lányomnak úgy lett állása, amikor egyszer elveszítette, hogy szétküldünk ismerősöknek e-maileket… Valakinél azt éreztem, hogy kellene neki is írni, egy hasonkorú fiatal nő volt egyébként, de nem volt döntési pozícióban… és gondoltam, felesleges. De újra vissza-visszatért a gondolat. Írtam hát neki. Sejtitek a végét: rajta keresztül lett a lányomnak állása, munkája – legalább 5 évig ott volt annál a cégnél.

  Drukkolok, Erika :-)
  És próbáld ki, amiket javasoltam.

  Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Erika!
  Először is akár milyen furcsa, adj hálát a Teremtőnek, Univerzumnak, hogy most vesztetted el az állásod. Addig gondolkozz, amíg letudsz írni 21. okot amiért jó, hogy elveszítetted az állásod. Ha ezt megtudod tenni, akkor lelkileg felkészültél, arra, hogy változtass az életeden. Utána tűzz ki célokat, és indulj el a megvalósítás felé. Minden napnak örülj, és adj hálát, hogy van az a nap. Találj minden napban valamit amiért hálás lehetsz. A hála az egy magasabb rezgés. Minél magasabb a rezgésed, annál sikeresebbé válsz.
  Hogy mi jogon írom ezt neked? Hogyan van nekem erre bátorságom?
  Hát csak úgy, hogy először kiraboltak, másodszor bizonyos okok miatt elvesztettem a lakásom. Ezeknek a következtében a munkám is.
  Az utóbbi két esetben már ismertem ezt módszert. Sikerrel alkalmaztam, és talpra álltam. Most már kezd pozitívan alakulni az életem. Meg vagyok győződve a kitűzött céljaim elérem.

  Nincs az az állás ami biztonságot adna. A biztonság érzet belülről jön és ott is kell megtalálnod. Ha azt hiszed, hogy a munkád biztonságot ad, a munkahelyeddel együtt, az önbizalmadat is elveszítheted, mert baj esetén semmid sem marad. A lényeg tehát: Légy tudatában annak, hogy ki vagy és változtasd meg a programozásodat. Bob Proktor Nem a pénz boldogít. című könyvéből.

  Üdvözlettel Mária.

 • Kedves Ida és Mária,

  nagyon köszönöm a hozzászólásaitokat, nagyon – nagyon örültem nekik. Nekem ez volt az első megnyilvánulásom, meglepődve tapasztaltam, hogy itt mennyire figyelnek egymásra az emberek.
  A témánál maradva: mindig ha elképzelni akarom a még jobb állást (javaslatodra Ida), állandóan ez az utolsó villan be. Az ottani bútorok, emberek, helyzetek, stb. és nem tudok egyenlőre jobbat elképzelni. Tehát az elképzeléssel is gondok vannak! Igen, tudom én azt,hogy a görcsös akarás semmire sem jó, de ebben a rengeteg szabadidőmben ott tartok, hogy pár percig pozitívan rezgek, mondjuk ezt többször megpróbálom tudatosan előidézni, de a maradék időmben pedig azon kapom magam, hogy azon gondolkodom, hogy még kit lehetne felhívni. Tehát lelkileg nem tudok ellazulni, elengedni magam és mondjuk lazán azt mondani, hogy lesz ami lesz. Biztos, hogy lesz állásom. Annyira hosszú lenne leírnom még amit még ehhez a témához hozzátennék.
  Nagyon gondolkodom majd egy “Idás” találkozáson, tanfolyamon.:-)
  Köszönök mindent mindenkinek!
  Era

 • Erika,
  ha azt érzed, hogy fel kell hívnod valakit, tedd meg – ne üljél ölbe tett kézzel, ha úgy érzed tenned kell valamit… És főleg ne kényszerítsél magadra semmit. Tehát ha csinálnál valamit, ne állítsd le magadat minden áron – az sem vezet sehova sem. Szükségünk van tapasztalatokra, bármilyen tanulságokkal is szolgálnak, hm? :-)

  Megértem, hogy a régi, kedves hely idéződik fel benne, ez lélektanilag így működik. Az érzésre fókuszáljál minél inkább, és minél többet azzal foglalkozzál, amit akarsz – csináld, gyakorold, még a visszaesések is természetesek, csak ne hagyd abba.

  Vegyél elő jó CD-ket, zenéket, bármit, ami örömöt okoz neked, és azok is legyenek jelen a napodban, hm? :-)

  Szeretettel: Ida ***

  Utóirat: ja, és természetesen szívesen látunk, látlak bármelyik rendezvényünkön, de másokat is! ;-)
  Most 2 élő program is aktuális:
  október 29-én a Tízmilliószoros Női Teremtő Nap: http://www.gazdagnok.hu/tizmillioszoros-noi-teremto-nap-2010-oktober29-e-pentek/
  október 27-én a 4. Bölcs Hold Bőség kör: http://www.gazdagnok.hu/bolcs-hold-boseg-kor-valtozasra-kesz-spiritualitasra-fogekony-noknek/

 • Kedves IDA.Nagyon köszönöm,neked is,a többieknek is, a nagyon hasznos tanácsokat.Nagyon szeretem olvasni őket.köszönet és hála NEKED IDA.Azért, hogy így törődsz az emberekkel.További szép napokat MINDENKINEK.Kati

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.