Pénz-szokások, amik a gyarapodásodat segíthetik… (nyereményjáték)

A szokások, hogy mit teszünk nap mint nap, akár rutinból is, döntően befolyásolják az életünket. Jó szokás lehet, amit már többször javasoltam, ha minden nap kipakolod este a pénztárcádat… No, nem az összes pénzt, de azt igen, amiről elhatároztad, hogy félreteszed. Hogy miért? Hogy kialakítsd annak a szokását, hogy félreteszel, tartalékolsz pénzt. Jómagam az összes fémpénzt kirakom a pénztárcámból, és az ötszázasokat is. Mondhatom nagyon jó szokás, mert előfordult már, hogy az így összegyűlt pénzből mentem utószezoni nyaralásra, például a görög tengerpartra, Sartiba.

Íme az én pénztárolóim (a mobilommal fényképeztem őket): 1. ghi volt a fémbödönkében, ebben gyűjtöm a papírpénzeket, 2. az agyag tálat pedig sok-sok évvel ezelőtt kaptam fazekasságot tanuló munkanélküliektől a zalaegerszegi gébárti Kézműves Házban, akiknek egy héten át vállalkozási ismereteket, üzleti terv készítését tanítottam (a neveiket körbe felírták az agyag edényre, igazán kedves és szép emlék lett így :-)). Az agyag tálba dobálom a fémpénzeket, és ebbe teszem bele a henger alakú másikat – ahogy gyűlnek a fémpénzek úgy magasodik :-) egyre inkább ki belőle az egykori ghis, papírpénzeket tároló dobozkám.

Neked milyen pénzgyűjtőid vannak?

Nyerhetsz, játsszunk: persely pályázat! ;-)

Van-e kedved játszani? Netán nyerni is? Meghirdetek egy játékot, szállj be te is!

A nyeremény játék célja, hogy erősítsük már kicsiben is a gyarapodást támogató helyes pénz-szokások kialakítását.

Teendőd:

1. Küldd el perselye(i)d, pénzgyűjtő alkalmatosságod, tárolóid fotóit erre az e-mail címre: foto kukac gazdagnok.hu . A felvételeket közzétesszük, tehát az előző e-mail címre történő továbbítással egyben ehhez is hozzájárulsz.

2. Írj arról,

 • mióta, milyen sikerrel tartalékolod ily módon, tehát perselyben, pénzgyűjtő dobozkákban a pénzedet,
 • ez a kicsiben gyűjtögetés mennyire ötletszerű, illetve tudatos nálad,
 • mire használtad fel, használod fel a jövőben az apránként összegyűlt forintokat.

Ide a hozzászólásokba írd a szöveget ezen blogbejegyzés alá!

Ha netán még nincs ilyen pénzgyűjtő alkalmatosságod, itt a ragyogó alkalom, hogy elkezdd ennek a szokásnak a kialakítását, mert friss történeteket és kapcsolódó fotókat is várunk! Tehát ha most hozzálátsz, és kb. 1 hétig gyakorlod, akkor akár október 23-án még nyugodtan megírhatod az eddig történteket, és küldheted a fotót v. fotókat.

Beküldési határidő: 2010. október 23-a, szombat éjfél.

Nyeremény: a legfrappánsabb és legpéldaértékűbb, fotókkal ellátott beszámolók tulajdonosai között a GazdagNők stábjának döntése alapján 3 kupont sorsolunk ki: 1 db 8 ezer, illetve 2 db 4-4 ezer forint értékű kupont, amelyet 2010 novembere után válthatsz be a GazdagNők élő rendezvényeire, esetleg online szolgáltatásaira.

Tehát hajrá: várjuk a fotóitokat a fenti e-mail címen, illetve írásaitokat itt a hozzászólásokban 2010. október 23-a, szombat éjfélig!

2010. október 27. Frissítés! :) Kiderült, kiket kedvelt ezúttal Fortuna istennő!

– 8.000 Ft-os GazdagNők kupont nyert: Marika
– 4.000 Ft-os GazdagNők kupont nyert: Pappné Medveczki Kati
– 4.000 Ft-os GazdagNők kupont nyert: Csányi Andi

A sorsolásról készült videót pedig itt alább láthatod. Gratulálunk a nyerteseknek és köszönjük a tanulságos és kedves leírásokat!

ALAPOK = elengedhetetlenek! A pénz terén is.
Pénzügyi tervezés terén minden alapismeretet megtalálsz itt (bonts ki a csomagot magadnak ;-): klikkelj! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

59 Responses to “Pénz-szokások, amik a gyarapodásodat segíthetik… (nyereményjáték)”


 • Kedves Ida! Nagyon felkeltette figyelmem ez a legutóbbi felhívásod, az erszénnyel.Örömmel olvastam, hogy nem csak én teszem ezt! Sok kicsi sokra megy alapon, nagyon sokat lehet vele félretenni. Akár elhiszi valaki, akár nem. Sajnos fotót nem tudok küldeni, nincs olyan fényképezőgépem, de ha valaki a családban lefényképezi, ezt is pótolom. Én évek óta egy kis papírdobozba dobálom a fém 100-ast. A doboz tetején egy kis nyílás van, mint a persely. Volt, hogy a Karácsony álltam belőle. Vagy ha nagyon szűkös a hó vége, ebből csórunk. És olyan mint a talált pénz! A dátum ami a dobozon van nézd meg, látszik mennyire régi. Akkor volt az első spórolásom ebben a kis retró dobozban. Eredetileg le volt ragasztva, látszik is! Hogy ne essünk kísértésbe. Csak egy nagy cél érdekében bontottuk annó fel.Az első dátum, /ha nem látszik/ 1989 szept. 27 Most hogy már van fém 200-as azt is gyűjtöm. Először csak azért, mert szép volt, és újdonság, de most már automatikusan teszem a vitrinbe egy kis üvegpohárba.de már kinőtte!!!Örülök, hogy ez nem csak az én “bogaram” Üdvözöllek: Ibolya

 • @Rostásiné Ibolya, kedves… Nagyon örülök a gyors válaszodnak – a fotót mindenképp pótoljátok, úgy teljes a kép! ;-)
  Egy mobiltelefonnal is elég fényképet készíteni, az enyém is azzal készült, ahogy írtam itt fentebb. Drukkolok, legyen, aki a családban elkészíti a felvételt – vagy felvételeket? Mert nem teljesen világos nekem, hogy akkor dobozkád, üveg poharad is van?
  Vagy most már egy helyre gyűjtöd a százasokat, kétszázasokat is, Ibolya?

  Szeretettel és őszinte kíváncsisággal :-):
  Ida ***

 • Kedves Ida! :)

  Én egy papírdobozba gyűjtöm az aprópénzt, de sajnos gyakran előfordul, hogy hónap végén veszek is ki belőle.
  Viszont a Te cserépedénykéd nagyon tetszik; az az edény már készítésekor megtelt szeretettel, hiszen direkt neked készítették. :)
  Kívánom, hogy minél gyakrabban teljen meg, és emelje meg a hengert jó magasra! :)

 • @Ibolya: igen, valóban ez egy csupa-szeretet agyag tálka – sok helyre elkísért már (még a nagyvilágban is)… Nem is tudom már, mióta használom fémpénz-gyűjtögetésre.

  A papírdobozodról küldjél a megadott címre fotót, légy szíves (de be is másolom ide újra: foto – kukac – gazdagnok.hu)

  Örömmel várjuk a fényképeiteket is – szeretettel: Ida ***

 • Kovács Anikó Edit

  Kovács Anikó vagyok.Én ebben a halban gyüjtöm a 200 Ft-at.Könyveket vásárolok rajta./Joe Vitale,Bob Proctor,Esther és Jerry Hicks/

  Köszönöm az email-et,nagyon sokat lehet belölük tanulni.

 • Nagyon jó módszer és szokás! Csak annyit tennék hozzá, hogyha a persely(ek) ráadásul a lakás Gazdagság területén vannak, az még ad egy plusz energiát a témának!:-)

 • Tina: jogos a felvetésed, abszolút! :-)
  Elfelejtettem megírni, hogy igen: én is a szobám Gazdagság sarkában tartom ezeket a pénzgyűjtő tárolóimat, de más pénzzel kapcsolatos irataimat is amúgy :-)

  Szeretettel: Ida ***

 • üdv,nekem nincs perselyem.az aprót a különböző helyeken kitett segély-gyűjtődobozokba teszem,és remélem,jó szolgálatot tesz….a remek brókerem pedig dolgozik tehetségesen,és 30%-ot csinál -esetenként 2 hónap alatt–szerintem a perselyben csak értékveszit a pénz.nekem sokat segitett A PÉNZ TAO-ja c könyv.azóta szivesen fizetem a számlákat,és csinálok utat a pénznek,hogy be tudjon áramolni…..

 • Koczuba Valéria Ilona

  Kedves Ida!

  Két perselyem is van ill. tárolódobozom:

  1. Festett nyírfa bonbonier, ebben laknak a 100.-, és 200.-Ft -k.Szándékos, mert évente 2x átjárunk Agárdra 15 alkalommal regenerálódni.Ez a tároló fedezi a fürdőbeli kiadásainkat.
  2. Fajansz kerámia tartó, ebben laknak a kiegészítő tevékenységünkből származó bevételek:tojás,füstöltárú, vágott baromfi,gyümölcs zöldség ára.Ebből fedezzük a takarmány, a fémzárolt magok, növényvédőszerek, esetenként a szerszámok árát.Néha napján kölcsön veszek belőle a háztartási kiadásokra is.
  Fényképet csak akkor tudok küldeni, ha leszel szíves elárulni, hogy kell ide feltenni.
  Remélem jól tudom,hogy a gazdag sarok a bejárattól balra eső legtávolabbi bal oldal.

 • Kedves Vero Moda,

  Meg tudnád adni brólered elérhetőségét. Régóta keresek egy jó szakembert.

  Köszönöm: Móni

 • Szia Ida és a többi hasonlóan gyüjtögető nőtársaim,és akik most kezdika gyüjtögetést. Én pici már nem használt pénztárcákban gyüjtöm az aprópénzt,van hogy hó végén a közös kiadásokra veszem el, vagy az általam kinézett akciós ruhákra,stb.Van hogy az unokáimra költöm főleg nyáron a strandolás és fagyizás idején. A 200-okat, és az ötszázasokat én is kiveszem naponta a pénztárcámból.Na ez nem mindig naponta ,mert inkább a bankártyát használom. Van hogy 2 hetente megyünk boltba,ill csak kenyérért, mert kb 2 hetente bevásárolok, vagy ha éppen valmi elfogy,de ez nagyon ritka én egy dologért soha nem megyek el boltba. Mivel ezt az utat midig autőval tesszük meg mert meszze vannak a kedvenc olcsó boltjaink. Bár naponta elmegyünk unokákkal suliba stb. Van egy papafa táblám ami a háztartásban elfogyott azt oda mindig felirom,ha ebből éppen mikor veszem akció van akkor akár két három darabot is veszek akkor potolom,ha már elfogyott valami.Az ötveneseket külön gyüjtöm a 10-es huszasokat a szodára,hetenmte jön a szódás kocsi ,de nekünk elég akár egy hónapig is . Én igy takarékoskodom.Üdvözlet Mindenkinek jó pénzgyüjtés és takarékoskodást ebben a szükös anyagi világban.!!!!!!

 • Kedves Vero Moda!

  Engem is a brókered elérhetősége érdekel.szgabika04@gmail.com

  Köszönöm, Gabi

 • Kedves Ida!
  Nekem is van egy pénzgyüjtő dobozom. Kávés doboz, így összekapcsolom kellemes érzéssel, a kávézással. Tavaly, a karácsonyi kiadások egy részét tudtam belőle fedezni. Az idén is folytattam a pénzgyüjtést, és azokra a kiadásaimra volt ez fedezet, amit nem engednék meg magamnak.Egy kis kényeztetés, az önbecsülés növelése érdekében. De a Te szokásod felkeltette érdeklődésem! Keresek egy kedves, Szeretettel tele tárgyat, ezután abba gyüjtögetek. És megpróbálok hosszabb ideig gyüjtögetni, hogy én is eljussak pl. Görögországba! Azt a szokást is felvenném, hogy a gazdag sarokba tegyem a pénzeket, de ezt én sem tudom pontosan, hol van. Köszönöm a blogodat, tanulok belőle mindig, és amit eddig ösztönösen csináltam, megpróbálom tudatosabban jó szokássá alakítani. További egészséget ehhez a gyönyörű munkához!

 • Kedves Ida!
  Én egy továbbított emailből értesültem nemrég a gazdagnőkről. Olyan időszakban jött hozzám az “üzenet”, amikor szükségem lett rá.

  E rövid idő alatt a gazdagság területére vettem egy szép növényt, és egy szép, raffiával bevont üvegedényt kineveztem perselynek. Tartalmát utazásra fogom felhasználni.
  A pénz számomra elszámolási eszköz, jött és ment. Mostanság nehezebb lett a megélhetésem, ezért fontos, hogy megtanuljam meglátni a pénzforrásaimat.

 • Kedves Ida!
  Nagyon jó ez a szokás, régebben én is csináltam. Sajnos az utóbbi 5 év alatt az adósságspirálon odáig jutottam, hogy azért pakolom ki esténként a pénztárcám, hogy egyeztessem a napi nyilvántartásommal, hogy valóban annyi forint van benne, mint amit a nyilvántartás mutat. De én már ettől is boldogabb vagyok, hogy erre a nyilvántartásra rá tudtam magam szoktatni. Ettől az egyetlen szokástól úgy változott az életem, hogy sokkal kevesebből meg tudok élni, hiszen minden nap szembe kell néznem önmagammal.
  Ma már én is látom az alagút végét, amiben a fenti szokáson túl engem is VeroModa brókeréhez hasonló teljesítményű bróker segít.
  Jó, hogy ma már nálunk is elérhetők ezek a lehetőségek, sok emberen segíthetnek, másokat meg gazdaggá tesznek.
  Ha a hiteleim visszafizetésén túl leszek, ami kb. még 1 év, újra bevezetem a perselyes szokást azon túl, hogy a nyilvántartásom megtartom, ha már sikerült megszokni, és a kitett jótékonysági perselyekbe is dobálok, nem beszélve a vörösiszap és hasonló katasztrófák károsultjairól.

 • A fotókat elküldtem emailben, most pedig mesélek róluk. Már előre látom: kicsit hosszú lesz, bocsássatok meg érte: annyi szeretet fűződik hozzájuk!

  Bemutatom a kis Agyagtehénkét, a Fehér Bocit, és a Méhecskéket.

  Igaz, hogy Tehénke már a múlté a pénztárolást illetően, de még mindig a “termékenységfokozó” kategóriába tartozik: az afrikai mintázatú agyagtálka és a fedele, rajta a termékenység tehénistennőjével a konyhánk feng-shui sarkában lakik, cukorka van benne, bizonyos szertartásokon ezt dobáljuk a gyerekeknek. Ott éldegél a szakácskönyvek birodalmában. Megjegyzem: illendőbb lett volna, ha szembe fordítom őt a kamerával. :)

  Ők azért a kedvenceim, mert én agyagoztam őket néhány évvel ezelőtt, így minden eleme: a formája, a mintázata, a tehénke – tudatosan termékenység-szimbólumokhoz kötődik.

  Átvette azonban pénzhordozó szerepét a szép, nagy, kövér Boci. Ő már eredendően perselynek készült: vagy 25 éve kaptam akkori volt kollégáimtól emlékbe, amikor eljöttem az első munkahelyemről. Nagyon jólesett a szeretetük, és valóban mindig ők jutnak eszembe, valahányszor a bocira nézek. Évtizedekig eléggé alárendelt szerepet játszott az életünkben, néha fémpénzeket dugdostam bele, előfordult, hogy megszorultságunk idején késsel kipiszkáltam néhányat.

  Csak néhány hónapja került kiemelt helyre: életünk otthoni fő területén, vagyis a nagyszobában a feng-shui “gyarapodás” sarokba. Nem szakítom őt ki a környezetéből, bemutatom díszes társaságával együtt: ők is mind-mind tudatosan “termékenység-fokozók”: a kis agyagtálka egyszerű szimbólumokkal, szintén az agyagozós korszakomból való: tengeri, folyami és egyéb, saját szedésű és ajándékba kapott kavicsok laknak az alján, azon pihen néhány gránátalma (itt most nem részletezem, miért a legkedvesebb szimbólumom, de ezeket néhány éve a Kedvespárom hozta Horvátországból. Amikor már nagyon erősen kifakultak, akkor festettem be őket szép sorjában. Az “aranyalma” minden évben ott díszeleg az asztalunkon, amikor a Fény születését ünnepeljük.

  A Szent Család is az agyagozós korszakból való, ők elválaszthatatlanul hozzá tartoznak a gyarapodás-sarokhoz.

  Ahogy az “Értelem fénye” lámpás is, azt egy svéd barátunktól kaptuk ajándékba.

  És hátul egy japán harcos segít nekem mindig abban, hogy elég határozott és elszánt tudjak lenni a pénzügyeimben. Őt egy festő barátomtól kaptam, személyre szóló ajándék.

  A két elefánt pedig szerencsét hoz, így tudom attól a kedves barátnőmtől, akitől kaptam őket. Ő mondta, hogy a bejárat felé kell, hogy nézzenek. Hát azt teszik.

  Tehát a Boci akkor került méltó helyére, amikor tavasszal elkezdődött egy aránylag kis összegű, de rendszeres jövedelmet hozó munkám. Azt a pénzt, amit ezért kapok, Boci gyűjti a nagy pocakjába. Az a pénz az “enyém”.

  A méhecskés tálka a konyhában lakik, ő is kedves ajándék barátoktól. A méhecske is termékenységszimbólum, és nem mellesleg Vénusz-Aphrodité istennőhöz tartozik, így nem csak a szorgalmas munka, hanem az “édes élet” is a hatáskörébe tartozik, ezért választottam őt arra a célra, hogy ő legyen a “költőpénzek ideiglenes lakhelye”. Ez tulajdonképpen a fiunk ötlete: ő dobálta mindig az első keze ügyébe eső tálkába a boltból hazahozott visszajáró pénzeket, hogy a legközelebbi vásárláshoz meg gyorsan ugyanonnan tudja összekapkodni, amennyi kell. Mindhárman ugyanerre a célra használjuk.

  Szeptember óta írom napi következetességgel a családi költségvetést, azóta figyeltem fel igazán a Boci és a Méhecskék beltartalmára: a “bevételek” kategóriájába minden hónap elején ezeket az összegeket is pontosan elszámolom.

  Így ért október elején az első örömteli meglepetés: Boci pocakjában már néhány tízezer forint gyűlt össze! A nagyobbik részét kimentettem, és befizettem a bankszámlámra, hadd kamatozzon. Boci meg csak hízzon szépen tovább!

  Köszönöm, hogy mesélhettem nektek kedvenc házi jószágaimról. :)

 • Sziasztok!

  Én a feng shui szakértő barátnőmtől kaptam egy kerámia tálkát (kék-zöld-fekete), és ő a lelkemre kötötte, hogy aprópénzt gyűjtsek benne, és a Karrier területén tartsam (annak az eleme ugyanis a fém, a gazdagságé a fa, ott inkább a papírpénzt érdemes halmozni…) Azóta a nyaralásból megmaradt eurókat és a 200 forintosokat gyűjtöm ott. Ha hó végén “megszorulok”, akkor ki szoktam venni belőle párat… A “megszorulok” azért került idézőjelbe, mert a pénzem egyébként szigorúan a bankszámlámon gyűjtöm és lekötöm, legfeljebb a készpénzből szoktam kicsit kifutni hónap végére.
  Ezek kívül az egyik áruházlánc pontgyűjtő kártyáján is gyűjtöm a pontokat – vagyis a forintokat, hisz ez is levásárolható… Ezt évente egyszer költöm el, akkor pedig a Cipősdobozba veszek belőle ajándékokat :-)

 • Kedves Ida!
  Én egy kedves kis angyalkás nippben tartom az apró pénzt,aki kedvesen rám mosolyog és a kezében egy kosárral áll egy kis szekrénykémen.Ebben a kis kosárkában tartjuk a párommal az aprót.A nagyobb összeget pedig bankszámlára teszem 8% kamattal,azért,hogy nyáron mikor kevesebb pénzem van legyen miből kifizessem a kőltségeket,no ha marad biztosan akkor egy közeli kirándulást is megejtünk.De,hogy mi lesz a jövőbe nem tudom,mert a negyed fizetésünket elveszi az állam,sajnos igy nem tudom mibőt teszek félre.
  Köszönöm Idának a sok jó tanácsot, rengeteget dolgozom igy kevés időt töltök a számitógép mellett,de rengeteget tanulam a küldött anyagokból és egy nagyon nehéz időszakon segítettem át a családot,Idának köszönhetően jöttem rá egy plusz állás lehetőségere.Kérem az elnézést ha nem vagyok gyakran itt.Üdvözlöm,jó egészséget kivánok Éva

 • Én több féle módozatot alkalmaztam. Volt amikor olyan perselyt vettem amit akkor kellett feltörni amikor megtelt. Olyan is volt, hogy csak ötösöket gyüjtöttem vagy tizeseket. Erről azután leszoktam, mert amióta nem hiszek az apró pénzben, attól az elején megakarok mindig szabadulni.
  Minden vásárlásnál az aprókat magammal viszem és gyorsan kiadom, túlteszek rajta, nem szeretem gyüjtögetni.
  Nekem a célom között szerepel a sok pénz látványa és érzelmi tevékenységek szimbolizálják az ehez vezető utat.
  Mivel az elmémben és a munkámban hiszek a pénz csak egy eszköz arra, hogy kiegyensulyozotabb életre törekedjek és a gazdagság elérése elengedhetetlen ehhez.
  Természetesen ez nálam azt jelenti, hogy tisztelem a pénzt és ezért az álmaimért dolgozom amihez pénz is kell !

 • Nekem 2 penzgyujto perselyem van, a Mehecske ezt a baratnomtol kaptam egy kezzel festett persely “szamomra igencsak ertekes” mivel a mehecske nem tud repulni a tudosok bebizonyitottak, ennek ellenere a mehecske megis repul – ebben gyujtom az £1 – £2 fontosokat amikor kulon £20-nyi osszegyult akkor beteszem a megtakaritasi szamlamra (idonkent hozzaszoktam nyulni, avval a megjegyzessel, minden kiadott penzem megsokszorozva ter vissza hozzam).

  a “Hut” ez egy fabol keszult tengerparti kabin amit az ajandekboltban vettem – ebben gyujtom a penny-ket, altalaban havonta vagy 2 havonta veszem ki a penziket innen es teszem be a bankba a megtakaritasi szamlamra.

  Paromnak vettem egy kutyaperselyt ami kezmuves es igazabol nem hasznalja/juk penzgyujtesre. Koszonom ezt a bejegyzest mivel eddig cel nelkul gyujtogettem az ermeket, marmint csak a taskam konnyitese miatt pakolom ki estenkent ;)

 • Kedves Ida!

  Én feng shui szakértőként tevékenykedek már 15 éve, így hát nincs semmilyen speciális edénykém… Ez mókás, de hát így van! Az aprópénzeken rögtön megveszem a reggelimet vagy az újságot (milyen hálásak a pékségben, vagy az újságosboltban a sok-sok ötforintosért, sosincs elég aprójuk!), vagy ami még jobb: valaki más perselyébe teszem, számtalan boltban ki van téve adománygyűjtő edény. A nagyobb összegyűlt összegeket pedig kamatozó befektetésekké alakítom, netán tanulok belőle valami hasznosat, ami így kamatozik… Szóval nálam nem tud felgyűlni a pénz, ezért edénye sincs. Én nem gyűjtöm, hanem forgatom, használom a pénzt…

 • Én egy szép üvegben gyűjtöm az aprókat. Először csak azért dobáltam bele a pénzt mert időnként nem fért el a pénztárcánkban a sok apró. Akkor még volt 1 és 2 forintos érme is. Régebben amikor megtelt az üveg elvittem beváltani az aprót és bekerült a havi költőpénzbe.
  Most az 5, 10, 20 forintos érméket tesszük az üvegbe, ritkábban az 50-100-200 forintosok is belemennek. Előfordult, hogy hónap végén amikor kevés volt az készpénz kivettünk belőle. Amikor megtelik, nem a havi költőpénzbe kerül a beváltott összeg, hanem valami szépet veszünk belőle közös megegyezés alapján. (Lakásdísz, egy praktikus tároló).

 • A fiam (2 éves) pár hete egy matchbox pénzszállító autóban gyűjti a pénzt, minden héten vehet belőle magának valami apróságot. Az 5 és 10 forintos érméket felismeri és gyűjti, amikor vásárolni megyünk magával hozza, és megmondom neki mire elég a pénze. Tegnap például ropi, túró rudi vagy 3 db zsemle közül választhatott. A pénztárnál ő adja oda a pénzt, ha van visszajáró az visszakerül az autós perselybe.

 • 2 fontos dolog:

  1. a fotókat ide küldjétek: foto – kukac – gazdagnok.hu
  Estee, a GazdagNők NetAngyala illeszti majd be a hozzászólásaitokba. FONTOS: a sorsoláson előnyben részesülnek azok, akik illusztrálják is fényképekkel a mondanivalójukat. Keressétek a megoldást, vasárnapig még sok idő van! A megoldáskeresés azért lényeges, mert ez a boldogulásunk, a sikerességünk, a minden szintű gazdagodásunk egyik fontos kulcsa!
  Nehogy már a fotók házi módszerű készítése, és eljuttatása a fenti e-mail címre kifogjon bárki is, gazdag lányok! ;-)

  2. a Gazdagság terület, ahogy valaki írta (vártam, hogy valamelyik feng shui szakértő reagál), a bejárattal szemben, balra a legtávolabbi sarok, de majd keresek egy felosztást, és berakjuk annak az ábráját is ide :-)

  Nagyon örülök az eddigi hozzászólásaitoknak – igazán jó móka, és támadt is már hozzá egy-két blogbejegyzés ötleteim, de lehet, hogy még itt is fogok reagálni bizonyos felvetésekre.

  Várom a többi hozzászólást,
  sok szeretettel: Ida ***

 • @Csányi Andi: a kisfiad pénzszállító autójának fotóját is kérjük :-), várjuk sok szeretettel – nagyon édes történet, és milyen remek pénztudatossági tanítási módszer ilyen kis kortól! Gratula!

  szeretettel: Ida ***

 • @Júlia: ezt nem teljesen értem, bár van tippem, hogy miről írhatsz, de felhomályosítanál?

  Cipősdobozba veszek belőle ajándékokat :-)

  szóval miről van szó?
  köszönöm előre is – szeretettel: Ida ***

 • Nekem nagyon bejön ez a játék, köszönöm a remek ötletet – jól megmozgattál minket, élvezettel olvasom mindenki történetét, örülök a képeknek is! :)

 • @Andi, és persze többiek is! :-)

  Én is nagyon élvezem – nem fantáziáltam róla semmit, hogy vajon milyen lesz, de valóban remek lett. Írhatnám: legszebb álmaimban sem gondoltam volna ;-), pedig még csak tegnap küldtem ki, és van majdnem 1 hét belőle :-)

  Amúgy már régóta bennem motoszkált az az ötlet, hogy személyes példáimat hozzam ide saját fotóval, és ahhoz kapcsolódjon valami, ami sokakat érinthet – hát ez az első ilyen.
  Annyiszor neki futottam a mobilomról a képletöltésnek, hogy na – KisBence unokám a megmondhatója. De most végre odatettem magam igazán, újra átnéztük Bencével, és innentől nincs megállj!

  Az ÚJdonságok hoznak izgalmat, lelkesedést, és még élvezetesebbé válik minden, hm? ;-)

  Szeretetttel – Bőség-Áldás!
  Ida ***

 • Kedves Ida!
  Nagyon érzékenyen érintett a mostani tanácsod. Január óta alkalmaztam ezt a módszert. Azóta olyan helyzetbe kerültünk,hogy most elő kellett venni a “malackát”. A helyzet tragikusnak látszik. Ennivalóra kell. Meg kellene a számlákra is, de arra már nem futja. 1-2 hétig még talán kihúzzuk. Nem látom az alagút végét. El vagyok keseredve.

 • Garamvölgyi Andrea

  Szia Ida!
  Az én perselyem egy különleges alakú, fém bonbonos doboz a “dolce vita” jegyében. :)
  A tavalyi év során kezdtem egyre rendszeresebben alkalmazni azt a módszert, amit nemrég nálad is olvastam, hogy nap végén ürítsük ki a pénztárcánkból az aprót. Igaz, én még az 50-eseket is a pénztárcámban hagyom, csak a kisebbek mennek a dobozba.
  Idén lett először beváltva az apró – egyik ismerősöm váltotta nekem papír pénzre, ő meg elvitte a boltjába váltópénznek. Sajnos akkor épp úgy álltam, hogy az a néhány ezer forint is segített. :-P
  Mivel azóta csatlakoztam a bankom megtakarítási programjához, a nagyobb összeg egy külön számlán gyűlik, abból valószínűleg karácsonyi ajándékok lesznek, és igyekszem úgy gazdálkodni, hogy az apróból pedig – ha megtelik a doboz – magamat tudjam meglepni valamikor.
  Már ha lesz, aki megint beváltja.
  Ha nem, akkor apránként ezzel fizetek pl. a postán – ez volt az eredeti ötlet.
  Üdv:
  Andi

 • Szia Ida!
  Kerámia cipőbe gyűjtöm az 50,100, 200 forintosokat.Hó végén pedig az adósságom rendezésére fordítom az összegyűlt összeget.Így minden hónappal közelebb kerülök ahhoz, hogy végre kijöjjek a fizetésemből és mindent kitudjak fizetni.Kb 6 hónapja kezdtem gyűjtögetni, amiben Te is megerősítettél az írásaidban, hogy jól döntöttem.Mindent köszönök!

  Üdv:
  Vilma

 • Kedves Ida!
  Válasz a CIPŐSDOBOZRA … bár nem én vetettem fel a témát:
  pár éve indult ez a kezdeményezés, nehéz sorsú gyerekeknek lehet vele örömet szerezni, Mikulás, Karácsony táján. A lényege, hogy egy cipős doboz méretű dobozban kell a lehető legtöbb, gyerekeknek örömöt okozó ajándékot, apróságot elhelyezni, egy adott helyre elküldeni, ahol szétosztják őket… sokak nagy örömére :)

 • oohhhh, ennyi gyönyörűség után a sajátom bemutatásához már nincs is bátorságom :)
  Bár amilyen egyszerű, annyira jól működik :)

 • Sziasztok!

  Én egy perselyben és néhány az utazásaim, Törökország, Olaszország, Spanyolország stb során szerzett számomra nagyon kedves pénztárcákban gyűjtöm a pénzt, külön az Eurot, külön az aprót és a papírpénzt, legalábbis elvileg, ez nem mindig sikerűl így, és általában szintén nyaralásra, utazásra szoktam költeni:) Egy jó bróker engem is érdekel. Az esti apró kipakolása nagyszerű ötlet, szeretnék rászokni, köszönöm:)

 • @Erika, kedves: nehogy már!

  Tessék szépen megírni a szöveget, és küldeni a fotót.
  Nehogy elkezdd az összehasonlítgatást! Irgum-burgum… :-)

  Mindenki küldeménye értékes, és fontos, aki veszi a fáradtságot, hogy megszólaljon, írjon – te már adtál is, a cipősdoboz magyarázattal (sejtettem, hogy erről van szó), akkor hozd magadat olyan helyzetbe, hogy kaphass is, hm?

  Várjuk a kommentedet és fotódat Eszterrel, a GazdagNők NetAngyalával.

  És mindenkinek nagyon köszönjük az eddigieket – szuperek! A fotóknak különösen örülök, és nagyon várjuk a még hiányzó felvételeket :-)

  Szeretettel: Ida ***

 • @Anasztázia: annyiszor elmondtuk, leírtam már itt én is, csak istmételni tudom újra meg újra. Kérlek, hogy koncentrálj arra, hogy a malackátok hasa egyre jobban telik, egyre több pénzetek lesz – megértelek, abszolút, de arra figyelj, amit szeretnél, és ne arra, ami van!

  Mert ez nem hoz megoldást – tehát naponta egyre többet, ha csak percekkel is kezded, amit szeretnél, amire vágysz… pénzre, anyagi biztonságra, hm?

  Dagadó malac perselyt kívánok nektek, s beinduló pénzáramlást :-)
  Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!
  Köszönöm a válaszodat, a biztatásodat és a jókívánságodat!
  Hidd el, nagyon sokat jelent ez nekem!
  Már el is kezdtem a malackába újra gyűjteni a pénzt. Ez igazán jó érzés. Igaz, ma még csak 10 forinttal, ezt fogom növelni.
  Ma hajnalban arra döbbentem rá, hogy a hűtőszekrényünk a gazdagságsarokban van (mivel a konyhában van). Lehet, hogy lefagyasztja a pénz áramlását? Vagy ez butaság? Utána fogok nézni, de most mennem kell dolgozni. (Tudom, hogy ez nem egy fórum, de ha valaki tudja, megírná ide?)
  Köszönöm szépen!
  Ma már vannak félretett forintjaim. Ez nagyon jó érzés!
  Üdvözlettel: Anasztázia

 • Szép napot mindenkinek! :)

  Annyi szebbnél-szebb pénzgyűjtő alkalmatosság van már ide felrakva, hogy úgy gondoltam, lecserélem a papírdobozkámat. Már úgyis megviselte a sok aprópénz az alját, kezd kipotyogni belőle. És hát sok szép régi csuprocskám is van, meg fémdobozom, olyan, ami engem valamiért kincsesládikára emlékeztet. Ezt a fémdobozt fogom ,,beüzemelni” mindjárt.
  Ida, arról is lehet kép? Vagy csak a már használatban lévőről?
  Válaszodat előre is köszönöm:
  Ibolya

  Ui.: Írtuk itt néhányan, hogy sajnos néha hozzá kell nyúlni az összegyűjtött pénzhez. Ma jött a gondolat, hogy dehogy sajnos. Örüljünk, hogy van miből kivenni! :) Én legalábbis örülök. :)

 • @Ibolya, kedves: örülök, hogy inspiráltunk téged egy cserére… meg szigorú feltételek sem voltak szabva, így örömmel veszem, vesszük az újonnan beüzemelt kincsed ládikádat… Bár azt sem bánnám, ha elküldenéd a régit, hogy mit cseréltél le, és hogy mire. Mit szólsz? Szerintem remek volna :-)

  A régitől köszönjél el, és mondj rá egy Áldást: megtette a dolgát.

  Nemrégen a kerületünkben lomtalanítás volt – rengeteg mindentől megszabadultunk, amitől éveken át nem tudtunk (okokat hadd ne soroljam :-)). A lányom átjött, és segített az össze- és kipakolásban. Egy régi, öreg kés került valahogy a kezébe (lehet, hogy van annyi idős is, mint ő, hi-hi :-)). A fa része már régen tönkrement, bár penge :-) volt különben. Eszter megfogta a szemetes vödör fölött, miután közölte, hogy ezt most kidobjuk, miközben én 2ségbeesetten néztem rá, hogy de hiszen ez még jó, neee…, és ezt mondta: Köszönjük kés, megtetted a dolgodat, most elbúcsúzunk tőled. És belepottyantotta a vödörbe. Nem szedtem ki :-), és ez valóban stílszerű elköszönés volt.

  Te is elköszönhetsz a papírdobozkádtól, ha gondolod, és mondhatsz valami jó kívánságot is az új kincses ládikádhoz, amit aztán mantrázhatsz. Már mint a jókívánságodat a pénzes ládikáddal = fém dobozoddalkapcsolatban. Mert hogy EZ a Teremtés, EZ is Teremtés! ;-)

  Nagyon várjuk a felvételeidet ide, és a többiekét is, akik még nem küldtek: foto – kukac – gazdagnok.hu

  Szeretettel: Ida ***

 • Ida, köszönöm a választ és az ötleteket! :)
  Berendezkedtem az új dobozban, és sikerült a szoba gazdagság sarkában elhelyezni. Igaz, hogy ott vannak a delfinjeim is, de nem bánom, ha játékosan áramlik a pénz hozzám. Sőt! :) (Tudom, hogy két delfin mást is szimbolizál, de a szerelem sarokba nem tudom elhelyezni őket. Elnézést, hogy eltértem a témától.) A papírdobozkát is hazahozom (bent tartom a munkahelyemen) lefényképezem és elköszönök tőle – köszönöm az ötletet! :)
  Az új dobozhoz pedig ,,gyártok” egy mantrát. Pl. Pénzzel teli már a ládám, árad a világba a hálám. :)
  Holnap este küldöm a fényképeket. :)

 • Tetszik a mantrád, Ibolya – és kíváncsian várjuk a fotóidat :-)
  A delfinekhez is tecc ;-) a magyarázatod :-)

  szeretettel: Ida ***

 • Köszönöm, Ida! :)
  (Küldtem a fotót is. :))

 • Szép napot mindenkinek!

  Eszembe jutott egy kérdés, érdekel a válasz. Tehát van néhány régi pénzem, mint pl. tízmillió pengős bankjegyem. Érdemes-e ilyet elhelyezni a pénzgyűjtő edénykében? Mert a tízmillió elég jól hangzik, viszont a pénz ugye már rég nincs forgalomban… De az elég kellemes gondolat, hogy tízmillióm van a dobozban… :)
  Mit szóltok ehhez? Vagy legyen inkább csak forgalomban lévő pénzekkel tele?
  Előre is köszönöm, ha valaki válaszol! :)

 • Ibolya,
  én úgy gondolom, hogy elsősorban az a lényeg, Te személy szerint mit társítasz gondolatban a tízmillió pengőhöz? A nagy szám az, ami motivál Téged vagy a pénz használatának időszaka (infláció) inkább negatív érzésekkel tölt el? Ez utóbbi esetben inkább ne használd erősítésre. Nekem is van pár ilyen bankjegyem itthon és a korábbi lakásunkban 3 szebb darabot bekeretezve kitettem a Gazdagság területére, én szeretettem rájuk nézni. És működött is.:-)
  Volt szó a Gazdagság területéről: lehet az Ida által mondott, ajtóhoz képest vett területet is nézni, de ha az Iránytű Iskola szerint nézzük, akkor ez a lakás dél-keleti “szelete”. (Én ez utóbib módszert használom mindig, mert a tapasztalataim szerint tartósabb a hatása.)

 • Kedves Tina! :)

  Köszönöm a válaszodat.
  Az érzésem a tízmillió pengővel kapcsolatban inkább pozitív. Tudom, hogy kapcsolódik hozzá az infláció, de ez nem okoz bennem se jó, se rossz érzést.
  Mivel van még ilyen bankjegyem (másféle címlet is), szépnek is találom őket, engedelmeddel lenyúlom az ötletedet, bekeretezve kiteszem a gazdagság területére. Egyelőre egy szobát tudok eszerint berendezni.
  Szétnéztem a weblapodon is, visszajáró vendéged leszek. :)
  További szép napot! :)

 • Kedves Ida!

  Gratulálok az ötletedhez! Érdeklődve olvasom az érdekes és színes írásokat és nézegetem a fotókat.

  Gyermekkoromban igazi malacperselyünk volt. Szorgalmasan dobáltuk bele a fém tíz- és húszforintosokat. Minden malacra pontosan emlékszem. Hasonlóan az ünnepi alkalmakra is, amikor – összetörni sajnálván – késsel halásztuk ki belőle a pénzt és a szőnyegen számoltuk azt össze. Azóta is szeretem félretenni a pénzérméket – bár ma már nem konkrét céllal gyűjtögetek.

  A mostani halacskámat a régiségpiacon fedezte fel édesanyám. De másra használta: a konyhában, a tűzhely mellett, az elégett gyufaszálakat dobálta bele. Idén, amikor megláttam, már tudtam, ez a halacska nálam új életre kel, jobb sors vár rá. Alig vártam, hogy hazahozzam, és megtisztítsam. A halat a lakásunk bejárata közelében helyeztem el, a Feng Shui szerint a segítőkész emberek, kapcsolatok pontján. Ide dobjuk a fém-pénzérméket, és innen is vesszük azokat el. Jó érzés, hogy van mivel etetni, és az is, hogy van hová nyúlni, amikor a postásnak, kukásnak adok borravalót, vagy a gyerekeknek aprót az iskolába, de szaladhatunk a pékhez is belőle.
  Nekem a pénzérme azt jelképezi, hogy mindig van rendelkezésre álló pénzünk, jelen van az életünkben a gazdagság, hiszen tudunk hová tenni, és honnan elvenni. Ezt tudatosítottam magamban.
  A halacskára nézve tudom, hogy teljesülnek a kívánságaim, áramlik a pénz az életembe, de egyúttal emlékeztet a mértéktartásra is. Szóval ez egy igazi aranyhal!
  Ennél jobb szimbólumot keresve sem találhattam volna. Édesanyám révén találtam rá, akivel annak idején a malacokat “neveltük”.

  Szeretek játszani, sok nyereményjátékban részt veszek. De elmondhatom, hogy ennél a nyereménypályázatnál 20 év alatt nem láttam tanulságosabbat és ötletesebbet!
  Köszönöm a részvétel lehetőségét. Szeretettel kívánom, hogy mindenki úgy érezze: mi itt mindannyian nyertesek vagyunk!

  Üdvözlettel:
  Czuczor Mariann

 • Marianna: annyira izgalmas, érdekes és tanulságos volt a bejegyzésed – szinte láttam mindent :-) -, hogy nagyon remélem, fotót is küldesz. Nagyon várjuk Eszterrel mint a GazdagNők NetAngyalával – szóval ne kíméljél bennünket.

  És nagyon köszönjük/köszönöm az elismerésedet a “pályázat” ötletességére vonatkozóan.

  Az istennői ;-) szikra adta, és az a törekvés volt hozzá a táptalaj, hogy minél inkább a saját középpontomban legyek, és jó érzések domináljanak az életemben. Csak ajánlani tudom mindenkinek :-) – nagyon termékenyítő tud lenni. :-)

  Szeretettel: Ida ***

 • Pappné Medveczki Katalin

  Két hónapja foglalkozom a munkám mellett, nagy lelkesedéssel,egy új elixír forgalmazásával. Felvettem egy fantázianevet,mely: Rózsakati. S ebbe a szív nyílású, rózsás kis dobozkába gyűjtök naponta. Most száz forintot dobok a dobozkába naponta, mert karácsonyra így meg tudom venni Rosa Rivas új könyvét, s CD-jét.

  Az elixír forgalmazásából befolyó pénzt külön díszdobozban tartom. Így átlátható a kezelése, s amikor eljön az ideje, rendelhetek belőle. S mivel ez egészséggel kapcsolatos termék, az aranyeső ágát helyeztem mellé. Így vizuálhatom, hogy akihez eljutnak ezek a cseppek, egészségben, szeretetben, bőségben élnek. Ezzel az aranyággal , valamint a segítségnyújtással, s az ebben meglelt örömömmel megemelem a rezgésszintemet is.

  Csattanóként hagytam ezt a fényképet. Ida májusi, “Mitől dől a lé?” előadásán, mely varázslatosra sikerült, s rengeteget adott nekem, kaptuk ezt a befőttes üveget. Melybe, Veres Kriszta csodás előadása során , s Idával együtt, megtisztítottuk a pénzérméket, s elindítottuk azokat egyéni programunk által az Univerzum, a Bőség felé. Azóta is a nappalim gazdagság sarkában gyarapítom- s hol felhasználom ezen pénzérméket.Ill. újabb, megtisztított érmék kerülnek bele. Fülembe csengenek Ida tanításai a tudatos pénzkezelésről, s Kriszta Bőséggel kapcsolatos szavai: ..”.mert van”…. Hála és köszönet ezekért a csodás gondolatmagvakért. Mi elültetjük a pénzmagokat, tőlünk függ, hogyan gondozzuk azokat…S annak megfelelően terem.. Akár bőségesen…
  Egy csipetnyi humort is vittünk bele a teremtésbe azáltal, hogy “Egy milliomos feljegyzései” jegyzetlapra felírtam akkor a bevonzani való teremtéseket.Melynek hátoldala: húszezer forintos. S ezt is az üvegbe helyeztem. Kívánok Nektek is további nagyszerű “pénzMAGVAS” , TEREMTŐ gondolatokat! Nagy szeretettel: Rózsakati

 • Kedves Ida!

  Először is szeretném megköszönni a hírleveleket és a tanfolyami anyagokat.
  Közel 1 hónapja regisztráltam a GazdagNők oldalon, igazából nem is emlékszem, hogy honnan bukkant elém, de akkor elkeseredésemben az élet folytatásához adott erőt. Megláttam a kiút lehetőségét.
  Pályázati felhívásod egy régi, eddig elodázott fogadalmam megvalósítására inspirált. Igen,jellemző rám, hogy fontos dolgok elvégzését mindaddig halogatom amíg ihletet nem kapok.

  Szeretném bemutatni az álom és megvalósítás dobozkámat.
  Nagyon szerényen él a családunk. Három fiamat egyedül nevelem.
  Minden forintunknak helye van, még egy “költséges “szenvedélyem van ,a kávézás. Elhatároztam ,hogy minden kávé árát amit elfogyasztottam volna ebbe a dobozkába fogom tenni.
  Szeretnék vállalkozásba kezdeni amihez az induló tőkét egészítené ki az összegyűjtött összeg.

  Ösztönzés képen a dobozkára ragasztottam a vágyaimat ,szeretnék a gyerekeimmel eljutni ezekre az egzotikus utakra.
  A dobozba tettem még egy citrin követ is mint pénzmágnest.
  A gyűjtésbe párnappal ezelőtt kezdtem, de már jól csilingelnek az összegyűlt forintok.
  Ez az Én tőrténetem kezdete.Bízom benne e szenvedélyes rossz szokásom elhagyása a Bőséget és Gyarapodást hozza Életembe!
  Üdvözlettel:
  Éva

 • Szép estét kívánok ezúton is mindenkinek, örömmel látom, hogy szépen gyarapodnak a szebbnél szebb, ötletesebbnél ötletesebb pénzgyűjtők :) … szurkolok minden kedves résztvevőnek!

  Valamikor hét elején bejegyeztem, hogy nekem csak egy 1x-ű, de jól működő dobozkám van, nincs is bátorságom bemutatni…. aztán Ida kétszeres „irgum-burgum”-ja :) elindított bennem valamit, rám tört a „kreatívság”, úgy döntöttem, hogy felöltöztetem a dobozkát, ha már olyan jó szolgálatot tett nekem idáig is, igazán megérdemli.

  Íme Ő, a maga egyszerűségében:

  Születésének oka, hogy lányaim a konyhában tartott befőttesüvegből gyakrabban használták fel az aprókat, mint szerettem volna, ezért megkértem édesapámat, készítsen nekem valami zárhatót.

  Tegnap este végre elkezdtem a nagy művet, amit előtte napokig dédelgettem, formálgattam gondolataimban (mert ugye minden fejben dől el :) ). Íme néhány fotó a folyamatból:

  Megjegyzem, hogy a fedő tetején nem sapka van :), hanem szaru .. bőségszaru.
  Ez azért fontos információ, mert drága lányom, amikor látta, hogy munkálkodom, megkérdezte
  -Kinek készíted?
  -Magamnak
  -És miért karácsonyi?
  -Karácsonyi??? Már miért gondolod, hogy ez karácsonyi?
  -Hát, mert ott az a sapka. Az nem Mikulás-sapka?
  Na, itt esett ki az ecset a kezemből :)

  És végül újra Ő, kicsinosítva a feng shui mandalák készítésének figyelembe vételével (már amennyit meg tudtam valósítani a rendelkezésemre álló anyagokból):

  Elsősorban fémpénzeket gyűjtök benne, tartalma egy idő után ezekbe a papírzacskókba kerül:

  Végül pedig takarékbetétkönyvbe, április óta kiegészítve a korábban tanult 10%-kal A nyáron már egy szerény, 1 hetes balatoni nyaralás is futotta belőle….

  Azon gondolkoztam a csinosítás közben, hogy ha idáig is ennyire jól működött a dobozka, akkor milyen „csodákra” lesz képes ezután ??!!

 • Kedves Ida!

  Én a bejegyzésed hatására kezdtem el gyűjtögetni az aprópénzeket a gazdagság sarokban, ebben a kis üvegben. Fontos volt számomra, hogy lássam, hogyan gyarapszik a tartalma. És gyarapszik :)
  Eddig nem gyűjtögettem ilyen módon, inkább ötletszerűen jött a dolog, azután ha összegyűlt valamennyi, vettem belőle egy szép táskát.
  A mostani gyűjtögetés eredményét a Pénztükörbe szeretném belepótolni.
  Nagyon inspiráló volt olvasni gondolataitokat. Köszönöm! :)

 • Sziasztok!

  De jó volt ide visszatérni, és elolvasni a többiek bejegyzését is! :-)

  Erika, köszönöm, hogy elmesélted a Cipősdoboz akció lényegét! :-) Csak két dolgot fűznék hozzá:
  1. Ez a szívemnek legkedvesebb jótékonysági akció, évek óta részt veszek benne! Nemcsak azért, mert amit adunk, azt visszakapjuk, hanem azért is, mert annyi pluszt és annyi jó érzést ad, amiből aztán egy évig lehet töltekezni.
  2. Aki szeretne részt venni, vagy csatlakozni, a http://www.ciposdoboz.hu honlapon többet is megtudhat róla :-)

  Mariann, annyira tetszik, hogy a mértéktartás szót használtad! :-) Nagyon kevés ismerősöm ismeri ezt a szót és a tartalmát! :-)

  Szép napot mindenkinek!
  Júlia

 • Kedves Ida, Eszter!
  Biztos vagyok benne, hogy nehéz helyzetben vagytok a döntés miatt, ennyi szuper pénzgyűjtő alkalmatosság miatt, de annyira szeretnénk már tudni (feltételezem, hogy nem csak én :) ), hogy kik a nyertes pályázók.
  Bár ha jól belegondolok, mindnyájan azok vagyunk, mert sok-sok új információt, ötletet nyer(het)tünk a játék folyamán …
  Szép napot kívánok mindenkinek …
  Era

  • Erika: holnap, azaz 2010. október 27-én, szerdán tervezzük közzétenni az eredményt – addig is türelmet kérünk.
   Egyébként valóban fantasztikus lett ez a nyereményjáték – elárulom, hogy egy letölthető, ingyenes összeállítás készül az írásaitoktól és az illusztrációkhoz. Ezzel együtt szeretnénk a sorsolás eredményét közzé tenni.

   Hálás vagyok nektek azért, ami itt kikerekedett :-)
   Köszönöm-köszönöm-köszönöm :-)
   Szeretettel: Ida ***

 • Végre egy olyan pályázat, ahol igazán tisztán zajlik a sorsolás. Gratulálok a nyerteseknek! (Szerintem mindannyian azok vagyunk, akik részt vettünk ebben a játékban. :)

 • Köszönöm Andinak a gratulációt! Épp az előbb kíváncsiskodtam, vajon kik a nyertesek? S majd kibújtam a bőrömből, amikor megláttam, hogy én is a nyertesek között vagyok! Igazán szép előestéje ez számomra a holnapi tízmilliószoros tibeti napnak! Köszönöm mindenkinek a beküldött anyagokat, olyan jó élmény volt csemegézni bennük. S, mint egy gyerek, vártam, hogy milyen új, ötletes perselyt láthatok megint? S a hozzáfűzött történetekkel váltak egyedivé, különlegessé. Legyen a holnapi napotok bőségben, szeretetben áldott, s kívánságaitokra tízmilliószorosan érkezzen meg a válasz! Szeretettel: Pappné Kati

 • Szívből gratulálok a nyerteseknek, várjuk a további pályázati lehetősége(ke)t :)

 • Kedves Ida!
  Jó pár napja, talán már több hete is annak, hogy olvastam az írásodat arról, hogy minden nap kipakolod a pénztárcádat (kiteszed belőle az aprót, illetve az 500-ast). Én néhány napja, pontosan november elsején kezdtem ezt alkalmazni. Nem telt el sok idő, de igazán jóérzéssel teszem ezt. Köszönöm ezt a jó szokást, igazán érdemes alkalmazni, hiszen “felvillanyoz”, erőt ad. Igazán tudatosnak, és képesnek érzem magam ezáltal az “apró dolog” által.
  Üdvözlettel:
  Enikő

 • Igen, így van, Enikő – épp most is ezt akartam tenni :-)
  Ill. meg is teszem, amint befejezem ezt a választ. És pont az előbb gondoltam rá, hogy mire is költöm majd, és hogy még mindig megvan bennem, ha jóval kisebb mértékben az a késztetés, hogy MOST, most azonnal akarom megvenni! Mert hogy ezt éreztem újra, ha csak pár másodpercre is… Régen lehet, hogy el is rohantam volna már intézkedni, vagy az online vásárlás sűrűjében lennék :-)
  Tehát még mindig tanulnom kell a késleltetést, aminek (igenis) helye van. De semmi gond a tanulással, a tudatosítással/a tudatosodással meg főleg nem :-)

  Valahol olvastam Robert Kiyosakiról, aki pedig igazán megtehetné állítólag, hogy amikor egy új autóra vágyik, akkor hívja a brókerét, és együtt kitalálják, miből tudnák kihozni az új autót, tehát nem a meglévő, és nyilván gondosan megtervezett pénzeiből költ ad hoc, adj-uram-de-azonnal módon…

  És örülök Enikő, hogy ez a látszólag apró dolog felvillanyozólag hat rád – EZ is a célja, a lényege. Drukkolok :-)

  Szeretettel: Ida ***

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.