Hogyan oldd a pénz blokkjaidat?

Teremtés Háza – ez adott otthont a GazdagNők 1. pécsi Pénz-Vonzó Bőség-Napjának most hétvégén (2010. november 13-án, szombaton). Leitert Glória, a pécsi Teremtés Háza ötletadó alapítója igazán otthonos környezetet biztosított számunkra, és a teremtés a nap folyamán többször is szóba került. Akkor is, amikor nem ez volt a fő témánk, aztán a délutáni blokkban meg különösen, hiszen akkor már kimondottan ezzel foglalkoztunk.

Milyen a te mantrád?

A blokkjaidat a mantraként ismételt negatív mondatok mutatják. És ezek beazonosítása, felülírása nélkül nem fogsz haladni, azaz nem tudsz sikeresen teremteni. Se pénz, se egészséget, se jó kapcsolatokat – vagy bármi mást, amit igazából akarsz. A legfontosabb, hogy megtanuld ezeket a visszahúzó mondatokat egyáltalán észrevenni! Pécsett sokat nevettünk már a nap végén. Többen ugyanis hallották már a saját önkorlátozó mondataikat, amik mindig valamilyen gondolati meggyőződés kivetülései.
A tudatosítás, azaz a visszahúzó mondataid felismerése után a következő lépcső ezek átalakítása – pontosan arra, amit szeretnél. Pécsett ezt gyakoroltuk: negatív mondatok után ki-ki átírta azt. Azaz abban igyekeztünk praxist szerezni, hogy milyennek is kell lennie az igazán teremtő mondatoknak, a folyton ismétlendő gondolatainknak.

“Nagyon nehéz külföldön kvalifikált munkát találni” – mondta az egyik résztvevő nő, aki évek óta külhonban dolgozik. Valóban? Minél többet mondod, tényleg így lesz. Mire cserélhetnénk le ez a mondatot? “Kvalifikált munkám van külföldön.”

– De ezt én nem hiszem el – hangzott azonnal a válasz.

Hát ez ölég baj, mert akkor ölég nehezen is teremtődik meg :-). A viccet félre téve folytassuk csak kicsit komolyabban…

Gyakran tanácsolják azt, hogy mondogasd addig, amíg el nem hiszed, és egyszercsak megjön az áttörés. Nekem az a tapasztalatom, hogy van, akinél ez működik, de van, akinél nem. Célravezető lehet, ha vannak átmentet biztosító, ezáltal hihetőbb mondatok. “Egyre jobb a nyelvtudásom, ezért egyre inkább képes vagyok kvalifikált munkát találni.” “Olyan jól tudok németül, hogy kész vagyok arra, hogy kvalifikált munkát találjak ezen a nyelvterületen.” “Tudom már olyan jól a nyelvet, hogy kvalifikált munkát is el tudok látni.” “Sokat tettem már a külföldi kvalifikált munkáért, megérdemlem, hogy meg is érkezzen hozzám.” :-) Ez csak néhány példa a sok közül.

Akkor is térjünk át egy időn után a jelen időre, ha hitetlenkedve indulunk, mert különbön folyton az “úton levést” erősítjük meg valami felé, az akarást. A példánál maradva egy idő után el kell jutnunk oda, hogy valóban úgy tudjuk kimondani a mondatot, hogy el is hisszük: “Kvalifikált munkám van külföldön.”

A vágyott jövőt hívjuk = vonzzuk magunkhoz ezekkel a jelen idejű mondatokkal ugyanis. Nem mi megyünk a jövő felé, hanem a jövőt tesszük egyszer csak jelenné. Remélem, hogy követhető vagyok ;-)

Miért kell a személyes együttlét?

Akkor is kell a személyesség megerősítő ereje, ha valaki tudatosabb már, régebb óta jár – úgymond – a belső, a lelki, a spirituális úton. Mert minimum megerősítést kap, de gyakran tovább gazdagodik, új szempontból lát meg valamit, vagy egységes egésszé áll össze egy kép. Pécsett is szóba került ez most hétvégén, ahogy az utóbbi időben a fővárosi alkalmakon is egyre gyakrabban hangzik el mindez.

Ha pedig még a kezdetén van az önismeretnek, az önfejlesztésnek, akkor különösen szükségesek az élő találkozások, együttlétek. Az adott időre és adott térbe össszevonzódott ;-) résztvevők közös erőteret hoznak ugyanis létre, és ez a GazdagNők esetében elfogadó, szeretetteli, támogató, inspiráló és igazán női erő és tér is. Amiben jól lehet fejlődni, közösen tanulni. Például kiseprűzni blokkokat, elengedni önkorlátozó mondatokat, és új gondolatokat teremteni helyettük.

Ha legközelebbi teremtő alkalom érdekel, ha örülnél inspiráló együttlétnek, akkor nézz körül itt  —>>>

Hogyan találd meg az arany (közép) utat a pénzügyi EGÉSZségedhez? 5. Mitől dől a lé? női pénzügyi konferencia a GazdagNőknél 2010. december 12., vasárnap Budapesten az idei utolsó nagyobb találkozási lehetőség! –>>

Minden, amit a befektetési aranyról tudnod kell. Minden, ami segít megértened a döntéseid lélektani hátterét. Minden, aminek segítségével ki tudod szűrni a gyanús ajánlatokat. Minden, ami… De tudod, mit? Olvasd el inkább itt részletesen te! ;-)) —>>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

4 Responses to “Hogyan oldd a pénz blokkjaidat?”


 • “Gyakran tanácsolják azt, hogy mondogasd addig, amíg el nem hiszed, és egyszercsak megjön az áttörés. Nekem az a tapasztalatom, hogy van, akinél ez működik, de van, akinél nem. Célravezető lehet, ha vannak átmentet biztosító, ezáltal hihetőbb mondatok.”
  Magunkat is tudni kell meggyőzni! Sokszor nehezebb mint másokat. :-) Függ az önbizalomtól is. Amint ezt sikerült, tele leszünk ötletekkel, megnyílik előttünk a siker felé vezető út!
  Köszönöm Ida a sok jó ötletet, amit tőled kaptam. Nem mindig volt könnyű átvinni gyakorlatba az elméletet, de sikerült és megérte …

 • Kedves Ida!

  Nagyon-nagyon szépen köszönöm, ezeket az ötlet-és erőt adó gondolataidat. :) A legjobbkor érkezett, mert ugyanebben a cipőben járok most én is. Szeretem ezeket a leveleidet, mert egyébként is sok erőt gyűjtök belőlük. A személyes találkozókon sajnos nem tudok jelen lenni, mert külföldön élek, de mikor olvasom soraidat, sokszor úgy érzem, hogy ott ülök Köztetek!

  További szép munkádhoz kívánok Neked nagyon jó egészséget, sok örömöt és sok sikert!

  Kísérjen utadon, bőség és áldás!

  Szeretettel:
  Adrienn

 • Üdvözöllek Benneteket!

  A hit nem erő. Mégis a Hit a legnagyobb teremtő erő az univerzumban.

  Mária

 • Ezt a megerősítést én is használom. Azonkívül minden nap hálát adok a napért és a sikeremért reggel és este. Továbbá a tudatalattira ható hanganyagot hallgatok legalább kétszer naponta.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.