Hogyan és min változtass, hogy sikeresen teremts? Királynői javaslat :-)

A lehetetlent elhiheti-e az ember? Ez jutott eszembe, amikor az egyik legutóbbi blogbejegyzésemhez érkező hozzászólásokat olvastam. Az elengedésről szólt Fogyó Hold idején, a gazdagodást gátlókról…

– Ezt nem hiszem! – mondta Alice.

– Nem? – szánakozott a Királynő. – Próbáld meg elhinni: végy mély lélegzetet, és hunyd be a szemed!

Alice nevetett.

– Nincs értelme –  mondta –, a lehetetlent nem hiheti el az ember!

– Szerintem nincs elég gyakorlatod –  mondta a Királynő. – Én a te korodban naponta félórán át csak ezt gyakoroltam. Volt úgy, hogy már reggeli előtt hat lehetetlen dolgot elhittem.

Lewis Caroll Alice Tükörországban című művéből való a fenti idézet. Szerintem nagyon szemléletesen tükrözi, hogy a saját teremtésünket hogyan gátoljuk. Mi lehet a megoldás?

A jót, amit akarsz azt írd, arra gondolj ezerrel, AZT érezd át!

Ha rossz a kapcsolatod, ha adósaid vannak, akkor NE ezt ragozd tovább! Hanem foglalkozz azzal, ami jó például abban a párodban, akitől képtelen vagy elválni, mert így vagy úgy, ezer ilyen vagy olyan ok miatt kötődsz hozzá. Csinálj egy listát arról, amit szeretnél, hogy legyen a kapcsolatotokban, ami jó a párodban – vagy a munkatársadban, akivel összetűzésed van, gyerekeddel stb. FONTOS: jelen időben írj! Ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni. Naponta írd újra, vagy olvasd el többször (célszerű reggel és este), és csináld ezt folyamatosan – egyre inkább töltse ki ily módon ez a gondolataidat. AZ, amire igazán vágysz, amit valójában teremteni akarsz.

A negatív dolgok, az ilyen gondolkodás, a panaszkodás, az okok és a segítség kívül keresése, hosszú évek során éghetett beléd, csak folyamatos, “ellenkező” gyakorlással tudod feloldani, fokozatosan megszüntetni.  Tehát ÚJRA leírom, mert úgy látszik nem lehet elégszer: amit szeretnél, amire vágysz valójában, azt írd le, arra gondolj. A szerető családra, békére, harmóniára, nyugalomra például – és ezt érezd át, hogy ez milyen. És minél mélyebben. És erre fókuszálj! Gondolhatsz rá valahova menet, várakozva – bárhol!

Ha az adósaidat tovább szidod, meg magadat is netán, hogy balga fejjel kezességet vállaltál, ezzel nem sokra mégy. Változatlanul rosszul érzed magadat, és alacsony rezgésszinten maradsz, így ilyen szintű “lehetőségek” jönnek veled szembe. Bocsásd meg magadnak, hogy hibáztál, és engedd el azt a nyomasztó érzést, ami a tartozáshoz kötődik benned. Akik képesek voltak elképzelni EZT a lehetetlent, azokat meglepetések érték: váratlanul pénzt kaptak, hosszú kínlódás után minden előzetes jel nélkül visszakaptak a tartozásból.

Az érzelmi “átkattanásra”, a szemléletváltásra mindenképpen szükség van. És ebben támogathat téged egy inspiráló közeg is. És hogy milyen lehet egy inpsiráló, női közeg a GazdagNőknél, ezt nézheted meg az alábbi videóban, amely a Tízmilliószoros Női Teremtő Napon készült 2010. október 29-én.

Legközelebb az 5. Mitől dől a lé? női pénzügyi konferenciánk (2010. december 12-én, vasárnap) biztosíthat neked szemléletváltásodat, továbblépésedet segítő, igazán női és támogató közeget —>>>

Kedvezményesen tudsz jelentkezni november 30-a, kedd éjfélig az 5. Mitől dől a lé? című női pénzügyi konferenciára, amelyet Budapesten tartunk 2010. december 12-én vasárnap 10 és 17 óra között.

Hogyan találd meg az arany (közép) utat pénzügyi EGÉSZségedhez? Használd ki a kedvezményes jelentkezési lehetőséget! További részletek itt: klikkelj! —>>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

6 Responses to “Hogyan és min változtass, hogy sikeresen teremts? Királynői javaslat :-)”


 • Ez nagyon jó, hogy az érzelmi átkattanásra mindig emlékeztetsz mindannyiunkat, köszönöm Ida! :))

 • Nagyon jóóóó választ kaptam kedves Ida :)
  Azt hiszem eddig a lehetetlen-tehetetlen hatott rám… A rosszban!
  A félő, aggódó gondolatok be is vonzották azt, amit nem jól, nem egészen akartam.
  Több volt bennem a dac, az önimádat stb.
  Húúú, nagyon értelek!!!
  Tisztafejjel ébredtem … :)
  KÖSZÖNÖM SZÉPEN KEDVES IDA!
  A TÖBBI, VAGYIS MINDEN CSAK RAJTAM MÚLIK! :)
  A gondolataimon és a tetteimen.
  A többi az elfogadás, a lezárás…, elengedés, selejtezés…

  NEM SEMMI! AZ ÉLETÜNK. KINEK KINEK A MAGÁÉ … :)
  Szép napot kívánok Mindenkinek!

 • Kedves Ida!
  nagyon szépen köszönöm,hogy válaszoltál.
  azt még nem tudom mondani,hogy elengedtem, de dolgozom magamon.

  ma telefonon beszéltem egy ügyféllel, akit vissza kellett hivnom; az én veszteségem nem semmi, de az ő panaszait végighallgatva rá kellett döbbennem, hogy vannak sorsok, amik ugyan anyagiakban kevesebb, de:
  – megverve, átverve,betegen, fűtetlen lakásban, kezesként a bankok amúgy is zsiros hasznát gyarapitva fizeti a részletet adós helyett, hogy ne vigyék el a feje fölül a házat,totál kilátástalan helyzetben, egyedül, tanyán, na készen lettem!!!
  azon agyalok, hogyan lehetne rajta segiteni?

  még egyszer köszönöm a válaszokat Mindenkinek
  Zsuzsanna

 • Zsuzsanna,
  a rossz érzéseidet igyekezzél elengedni – próbáld vinni az enyhén rosszabb felé, és fokozatosan átbillenteni valamilyen jó érzés felé.
  Drukkolok neked – ehhez is :-)

  Egyébként való igaz, hogy időnként nem árt szembesülnünk azzal, hogy mások milyen helyzetbe vannak, illetve ha tudunk viszonyítani… meg az is jó lehet, amikor rájövünk, hogy mások is vannak hasonló cipőben, tehát sorstársaink vannak… DE!

  FONTOS: először magadon segítsél! Megértem, hogy megesett a szíved azon, akit hallgattál, de a saját sorsáért mindenki maga felel, a panaszkodásáért is… Ha valaki bántalmazott, akkor ebben szakmailag jártas szervezetekre van szükség – ilyen például a NANE Egyesület: http://www.nane.hu
  De segítséget annak kell kérnie, aki érintett – másokat nem tudunk megmenteni, tehát senki helyett nem jelentkezhetünk, mehetünk szakemberhez. A tanácsadásnak, a segítségnyújtásnak is megvannak a maga “szabályai”…

  Szerintem a legjobb, ha magadat hozod minél jobb helyzetbe, elsősorban lelkikleg és érzelmileg, és ő rá meg sok-sok pozitív áldással gondolsz, hogy tudjon kilépni abból, amiben van – szóval nem biztos, hogy mindig tettek kellenek, hm?
  A gondolatok, az érzések, a jó kívánságok is átmehetnek :-)

  Én is küldök neked is ilyent :-)
  szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!Köszönöm.

 • Kedves Mindenki!

  Nagyon nagyra becsülöm Ida kezdeményezését, tevékenységét!Csodálatos, amit csinál.
  Mindnyájan keressük -jó esetben- a lehetőségeket életünk rendbe hozására, szerencsére jól működik a “vetés-aratás”törvénye :-),így én
  felépítettem egy új szakmát:E
  B
  N
  E
  mozgásterápia, majd találkoztam azokkal,akikkel együttműködve megsokszorozzuk tevékenységünk sikerét(én 100 %-os garanciával dolgozom),december végén tartunk újabb bemutatót,szívesen látjuk az érdeklődőket.
  Mindnyájatoknak minden jót kívánva, szeretettel
  Wavrik Zsuzsa
  mozgásterápia,

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.