Az arany mindig pénzzé tehető, a kisszobád nem

Nemesfém tanácsadó – amikor először találkoztam ezzel a fogalommal, fölöttébb érdekesnek találtam. Balogh Brigitta e-mail címében láttam, és azonnal felkeltette az érdeklődésemet.  Brigitta előadást tart az 5. Mitől dől a lé? című női pénzügyi konferencián 2010. december 12-én, vasárnap, amit 10 és 17 óra között tartunk Budapesten a Benczúr Hotelben. Érdekelt, hogy lesz valaki nemesfém tanácsadó.

– Nyolcadik éve vagyok ingatlanközvetítő, második éve foglalkozom nemesfém befektetésekkel – kezdte válaszát Brigitta. – Ha tanácsadóként ugyanis korrekt akarok lenni, akkor mindenkinél egy teljes befektetési kosarat kell néznünk. A különböző tárgyi befektetések, például az ingatlan, a termőföld, a műtárgy mellett a nemesfémnek is portfólió fontos részének kell lennie.

– Mi indokolja nemesfém befektetés fontosságát?

– Nekünk az a feladatunk szerintem, és ez egyfajta küldetés is, hogy az emberek figyelmét felhívjuk arra, hogy rendelkezzenek nemesfém befektetéssel is más befektetéseik mellett. A virtuális és papír alapú pénz – ahogy napjainkban is tapasztaljuk – veszít az értékéből, elértéktelenedik, ugyanakkor a nemesfém értékálló befektetés. Kézzel fogható tárgyi eszköz, ami szükség esetén fizető eszközre váltható. Ha készpénzre van szükség, a családi házból a kisszobát nem tudom értékesíteni, de tíz gramm aranyat például el tudok adni bárhol a világon.

– A nemesfém befektető milyen nemesfém befektetésekkel rendelkezik?

– Több szintű nemesfém befektetésekkel rendelkezem, a pénzügyi jövőmet ugyanis lépcsőzetesen építem.  Az ezüstnek is fontos szerepe van a nemesfém befektetési portfólióban, erről is beszélek majd az előadásomban az 5. Mitől dől a lé? című pénzügyi konferencián.  A magam részéről mindig fontosnak tartom arról információt átadni, amit sokan nem ismernek, hogy minél többen tudjanak a lehetőségről, és aztán ezek ismeretében döntsenek.

A döntés lélektani mechanizmusa, annak háttere is téma lesz az 5. Mitől dől a lé? pénzügyi konferencián az arany befektetéseken túl – még tudsz jelentkezni! —>>>

– Közelegnek a karácsonyi ünnepek, és ilyenkor minden évben újra meg újra előjön az adakozás témaköre is. Mi a helyzet az adományozással, az adakozással?


- Ez is az energiaáramlás része – én ezt vallom. Egyik oldalon adunk, másik oldalon kapunk – akár ellenszolgáltatás nélkül. Ingatlanközvetítő kollégám révén kerültem a Budapest-Bamako  jótékonysági úttal kapcsolatba, amelyen több egymással versenyző csapat indul. Úgy gondoltam a meglévő üzleti kapcsolataimat mozgósítom ennek az útnak a támogatására. Egyébként a futam évről évre egyre kiemelkedőbb karitatív esemény Maliban. A csapat az örökbefogadott falujába, Wduro Guidjeilbe adományokat szállít – túrájuk, ami egyben egy verseny is, egyáltalán nem veszélytelen. Európa öt országa után átszelik Marokkót, az Atlasz hegységet, átkelnek a kietlen Szaharán, ahol több esetben napi 700-800 km-t kell megtenniük úttalan utakon. Aknamezők és barátságtalan csoportok állhatják útjukat,  olyan területeken, ahol minden nap változik a domborzat. Mauritánia után a szavannákon keresztül érik el Malit és annak fővárosát, Bamakót. A karitatív tevékenység mellett a résztvevőknek a megrakott autókkal nem kis kihívás a szintidők teljesítése, miközben navigációs és logikai feladatok megoldásáért, ügyességért pontokat lehet szerezniük. Utjuk során hirdetik és képviselik Magyarország kultúráját, megismerik az érintett országok életét, és átélik a mindezzel járó örömöket és megpróbáltatásokat. Ezt a nemes eseményt résztvevő kollégám miatt is szívügyemnek tartom. A kapcsolataim lehetőséget adnak arra, hogy megszólítsak cégeket a segítségnyújtásra. Mivel számomra a kommunikáció születési plusz adomány, igyekszem jó dolgokra használni. A lányom óvodai és iskolai alapítványaiban egyaránt részt vettem, így már negyedszázada foglalkozom adományozással, karitatív, illetve civil munkával. A lányom szerint Terézanya 2. vagyok :-). Lesz Budafokon egy musical előadás januárban, aminek a bevételéből szintén támogatják a Budapest-Bamakót. Az 5. Mitől dől a lé? női pénzügyi konferencia résztvevőinek viszek 8 belépő jegyet ajándékba erre a programra, és kisorsoljuk – meglátjuk, kinek kedvez Fortuna istennő. :-)

Még tudsz jelentkezni, és akár az egyik nyertes te is lehetsz az  5. Mitől dől a lé? női pénzügyi konferencián – részletek itt: klikkelj!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

0 Responses to “Az arany mindig pénzzé tehető, a kisszobád nem”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.