A pénzedért dolgozol, vagy a pénzed dolgozik is neked? CASHFLOW négyszög (könyvajánló)

A CASHFLOW négyszög című könyv megmutatja, miért van, hogy egyesek kevesebbet dolgoznak, mint mások, mégis többet keresnek, kevesebb adót fizetnek és nagyobb anyagi biztonságban élnek. Mindössze azt kell tudni hozzá, melyik “negyedben” dolgozzunk és mikor.

A melléklet könyvborítón jól láthatod ezeket a negyedeket. Hogy melyik mit jelent?

A = Alkalmazott. Legtöbben így kezdjük, és nagyon sokan így is fejezik be “munkás” életüket.
E = egyéni vállalkozó. Sokaknak lesz elege az alkalmazotti státuszból, és váltanak át a vállalkozói létre. Ennek formája lehet egyéni és társas vállalkozás egyaránt, de ha valakinek cége = társas vállalkozása van, és az ő jelenlétét folyamatosan igényli a vállalkozása, akkor bizony ebbe az E negyedbe tartozik. Ennek a 2 negyednek a közös jellemzője, hogy a képviselő a pénzért dolgoznak (nemegyszer nagyon is keményen).

C = Cégtulajdonos. Ebben a pozícióban a vállalkozás tulajdonosa úgy tudja már irányítani a cégét, hogy az nélküli, az ő rövidebb-hosszabb távollétei idején is zökkenőmentesen, önállóan működik.
B = Befektető. Az idetartozó emberek ismerik a befektetések csínját-bínját, azoknak sokféle formáját, és élnek is az adódó lehetőségekkel.
E 2 negyed képviselőinek közös jellemzője, hogy ők már nem a pénzért dolgoznak, hanem a pénzüket dolgoztatják, azaz a pénz dolgozik nekik.

A 4 négyszög szépsége, hogy egyszerre akár több négyszögben is jelen lehetsz. Hogy melyikben és hogyan célszerű, érdemes, és hogyan tágítsd a meglévő határaidat, ebben adhat neked kiváló támpontokat Robert T. Kiyosaki és Sharon L. Lechter CASHFLOW négyszög című könyve.

Elgondolkodtál már ezeken?

 • – Mi a különbség egy alkalmazott és egy cégtulajdonos között?
 • – Miért van, hogy egyes befektetők alacsony kockázat mellett sok pénzt keresnek, ugyanakkor mások épphogy egyenesben tudnak maradni?
 • – Miért vándorol némely alkalmazott egyik munkahelyről a másikig, míg mások otthagyják az állásukat és saját üzleti birodalmat építenek?
 • – Miért akart az ipari korban a legtöbb szülő orvost, könyvelőt vagy ügyvédet faragni gyermekéből . . . és miért kerültek nehéz helyzetbe az információs korban éppen ezeknek a szakmáknak a képviselői?

Ez a könyv megválaszol néhányat a fenti kérdések közül, ezen kívül segítséget nyújt, hogy megtaláljuk saját utunkat az anyagi függetlenség felé az egyre növekvő méreteket öltõ pénzügyi változások világában.

Kiknek szól ez a könyv?

 1. Azoknak, akik hajlandók feladni a munkahelyi biztonságot és megkeresni saját anyagi függetlenségük világát.
 2. Azoknak, akik készek mélyreható szakmai és anyagi változásokat eszközölni életükben.
 3. Azoknak, akik készek átlépni az ipari korból az információs korba.

A Gazdag papa, szegény papa szerzőinek könyve új lehetőségeket, új irányokat, új anyagi jövőt mutat.

Részletek a tartalomjegyzékből:

Bevezető – melyik negyedbe tartozunk?

I. rész – A cashflow négyszög

 1. miért nem keresel munkát?
 2. ahány negyed, annyi ember
 3. miért választják az emberek inkább a biztonságot, mint a függetlenséget?
 4. az üzleti rendszerek három fajtája
 5. a befektetők hét szintje
 6. a pénz szemmel nem látható

II. rész – hogyan hozzuk ki magunkból a legjobbat?

 1. légy aki vagy!
 2. hogyan gazdagodjunk meg?
 3. legyünk a bank … ne a bankár!

III. rész – Hogyan legyünk sikeres “C”-k és “B”-k?

 1. 7  lépés az anyagi gyorsítósáv eléréséhez
 2. ideje hogy a saját üzletünkkel törődjünk
 3. irányítsuk a készpénzáramlást
 4. ismerjük fel a különbséget a kockázat és a kockázatos dolgok között
 5. döntse el milyen befektetővé akar válni
 6. keressünk mentorokat
 7. merítsünk erőt a kudarcból
 8. a hit ereje

Megrendelési feltételek – EZT mindenképpen olvasd el!

Megrendelheted máris a CashFlow négyszög című könyvet, de előtte néhány fontos információ:

1. A könyvrendelésedet kizárólag belföldre, előzetes utalás mellett vállaljuk, a Magyar Posta viszi számodra a könyvet (tehát nem futár szoglálat, így nincs telefonos értesítés).
2. Ha bankfiókban készpénzzel fizetsz be, akkor +100 forinttal többet utaljál a megnövekedett bankköltségek miatt! Köszönjük a megértésedet…
3. Postai rózsaszínű csekken is megejtheted a befizetésedet, ez esetben majd arra a bankszámlaszámra kell befizetned, amit a visszaigazoló e-mailben a megrendelésed után megadunk számodra. Ez eseteben is +100 forinttal többet utaljál a megnövekedett költségek miatt! Köszönjük a megértésedet…
4. Külföldre nem vállaljuk a megrendelések fogadását, mert jelentősen megnövelné a díjakat a magasabb utalási és postázási költség. (Tehát külföldi bankszámláról ne utaljatok, és külföldi postázási címet ne adjatok meg, kérünk benneteket.) Utánvéttel szintén nem vállaljuk a megrendelések fogadását, mert itt is jelentősen megemelkedik a postázási díj.
A fentiek esetében a könyv árához képest aránytalanul magasak lennének a költségeid, amit semmilyen szempontból nem tartunk célszerűnek. Javasoljuk, hogy adjál meg olyan címet, keressél olyan megoldást, amivel a fentiek elkerülhetőek (pl. Magyarországon élő ismerőseid személyében, akik el tudják neked juttatni a könyvet).
5. Amennyiben több darabot rendelnél, ezt jelezd előzetesen ide: ugyfelszolgalat – kukac – gazdagnok.hu – és egyeztetjük veled a teendőket, az utalandó összeget. A megrendelésed után a visszaigazoló e-mailben minden további információt megkapsz az utalás részleteivel kapcsolatban is.

Köszönjük a bizalmadat! Jól döntesz, ha megrendeled a könyvet!

A további teendőkkel kapcsolatos információkat, az utaláshoz szükséges adatokkal a megrendelésed elküldése után kapod meg, így a bankszámlaszámot is, ahova utalnod kell. Figyeld e-postaládádat! Tehát a mostani megrendelésed után kapsz még egy e-mailt, amiben meg kell erősítened, azaz véglegesítened kell ezt a megrendelésedet.

Ha a fentieket elfogadod, kérlek, csak ekkor rendeld meg a “CashFlow négyszög” című könyvét, és töltsd ki az alábbi megrendelési űrlapot!

Név:*
E-mail:*
E-mail mégegyszer:*
Keresztneved vagy beceneved (ahogy szólíthatunk):*
Mobilszámod (szervezés miatt kérjük):*
Számlázási név és cím irányítószámmal:*
Ezt a könyvet kérem: Robert Kiyosaki: CashFlow négyszög (postaköltséggel együtt 2.900 Ft, készpénzes banki befizetésnél, postai rózsaszínű csekken küldve 3.000 Ft)
Megjegyzés:

A további teendőkkel kapcsolatos információkat, az utaláshoz szükséges adatokkal a megrendelésed elküldése után kapod meg – figyeld e-postaládádat!

A jelentkezésed után kapsz még egy e-mailt, amiben meg kell erősítened, azaz véglegesítened kell ezt a megrendelésedet.

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseirõl szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak az irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik, amely szerint elektronikus megrendelés esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől.

Utóirat: Ha bármi kérdésed van, tedd fel bátran az ugyfelszolgalat – kukac – gazdagnok.hu e-mail címen, vagy hívd Majoros Melinda ügyfélkapcsolati menedzserünket ezen a mobilszámon: 06–30/584-39-75.

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

6 Responses to “A pénzedért dolgozol, vagy a pénzed dolgozik is neked? CASHFLOW négyszög (könyvajánló)”


 • Olvastam a könyvet, jó szívvel ajánlom minden kedves tanulni, változni vágyónak ☺

 • Kedves Ida!

  Itthonról tudom legjobban megrendelni a könyvet internetes átutalással, mivel pénzügyeimet itthonról magam intézem. Tehát ha volna egy bankszámlaszám, azonnal átutalnám a pénzt, de ezt a lehetőséget nem ajánlottad fel.

  Kérlek, mondd meg mit tegyek.

  Szeretettel:

  Ildikó

 • Kedves Ildikó,
  a megrendelésedet visszaigazoló e-mailben szerepel a bankszámlaszám, ahova utalni kell. Tehát előbb megrendelsz, és utána kapod meg ezeket a részleteket, és természetesen ezt követően simán és gyorsan tudod az internetes bankon keresztül intézni az utalást – köszönjük…

  Most javítottam a fenti szövegen, azaz egy helyre tereltem a logikusan odavalókat, mert eddig a megrendelő lap alatt volt, ill. tovább pontosítottam. Konkrétan erre gondolok:

  A további teendőkkel kapcsolatos információkat, az utaláshoz szükséges adatokkal a megrendelésed elküldése után kapod meg, így a bankszámlaszámot is, ahova utalnod kell. Figyeld e-postaládádat! Tehát a mostani megrendelésed után kapsz még egy e-mailt, amiben meg kell erősítened, azaz véglegesítened kell ezt a megrendelésedet.

  Köszönöm, köszönjük az érdeklődésedet – várjuk a megrendelésedet :-)
  Szeretettel: Ida ***

 • Kiolvastam ezt a nagyszerű könyvet, tényleg szemfelnyitó. Nagyszerű, érthető példákat mutatott be a szerző, izgalmas, letehetetlen a könyv. Több év után értettem meg miért nem akartam munkahelyet, illetve miért választottam a szabadúszóságot.
  Meleg szívből ajánlom ezt a könyvet azoknak, aki tudni akarja mi a különbség a négy negyed között.

 • @Tinka: nagy köszönet az ajánlódért – és örülök, hogy ilyen nagy élmény volt számodra a könyv.
  Én is csak ajánlani tudom másoknak!

  Sallay Kati ragyogóan magyarázta el a lényegét a 6. Mitől dől a lé? című konferenciánkon most szombaton, március 5-én.
  Játszani is lehet menni hozzá, hogy még életszerűbb legyen a tapasztalat – 2011. márciusában 2 oktatójáték-napunk van Katival: http://www.gazdagnok.hu/kiszallsz-a-mokuskerekbol-cashflow-jatek-tamogato-noi-korben/

  Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!

  Ezért is jelentkeztem Sallay Katihoz játékra. Kíváncsi vagyok, a játékban milyen hamar ki tudok mászni a mókuskerékből az anyagi függetlenség felé, sőt a számomra idegen pénzügyi fogalmakkal is meg kell majd birkóznom. Nekem nem ártana újból elővenni a CASHFLOW négyszög könyvet a nagy játék előtt. Izgatottan várom a napot! :-)

  Szép napot!

  Tinka

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.