Ne higgy a pénzügyi tündérmesékben! 6. Mitől dől a lé? női pénzügyi konferencia 2011. március 5-én

Szeretnél elegendő pénzt, sőt: több pénzt a pénztárcádba, netán megsokszorozni a jövedelmedet, a bevételeidet?

Szeretnél bőséget, anyagi jólétet magadnak és szeretteidnek, hogy ki-ki még jobban kibontakozhasson, s te is még inkább tudjál támogatni másokat anyagilag, lelkileg?

Szeretnél anyagi stabilitást, még erősebb anyagi biztonságot? Jó volna, ha kellő anyagi eszköz állna rendelkezésedre, és mindenre jutna?

Vágysz anyagi kiegyensúlyozottságra, mitöbb: anyagi függetlenségre, hogy ne legyél kiszolgáltatott semminek és senkinek, szabad ember és független nő lehessél?

Jó volt anyagi helyzeteden javítani, azt fellendíteni? Egyszóval: szeretnél anyagi változásokat pozitív irányban?

Szeretnél megismerni megtakarítási és befektetési formákat, illetve az eddiginél jobban eligazodni köztük?
Ha legalább 2 kérdésre igen a válaszod, akkor

ott a helyed a Gazdag Nők 2011. március 5-i, immáron 6. Mitől dől a lé? című női pénzügyi konferenciáján! Minden további részletet itt megtalálsz! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

4 Responses to “Ne higgy a pénzügyi tündérmesékben! 6. Mitől dől a lé? női pénzügyi konferencia 2011. március 5-én”


 • Kedves Ida!

  Én arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet megoldani összeköltözésnél és házasságnál a pénzügyi dolgokat. Éppen most költözünk össze a barátommal. Úgy döntöttünk hogy fele -fele álljuk a költségeket és ő még gyűjt autóra így lehet hogy egy évig nagyon nagyon meghúzzuk magunkat, se szórakozás se nyaralás semmi. Én ezt így jónak gondoltam. A barátnőim viszont elszörnyülködtek, hogy hozzám költözik, így az albérleti pénze megmarad. Szerintük az sem jó hogy az összes pénzét félreteszi és nem megyünk sehova sem és az sem tetszik nekik ,hogy fele-fele arányban osztozunk, mert hogy én harmadannyit keresek mint ő. Bennem fel sem merült hogy kételkedjek, de amióta velük beszéltem azóta igen. Kétségbe vagyok esve, mert most kellene megalapoznunk a szabályokat, de nincsen előtte megfelelő minta. Szerintem a szerelem mindennél fontosabb és nem akarok folyton gyanakodni, de ők arra intenek hogy mindig gondoljam meg kétszer is, hogy mi lesz. Valahol igazuk van, de nem szeretnék már előre a szakításra gondolni, mert mindig azzal jönnek ,hogy mi lesz ha vége lesz.
  Nem tudsz egy jó mintát esetleg a családon belüli pénzgazdálkodásra? És amikor még nem házasok a párok csak kipróbálják milyen együtt-na akkor mi van? Házasságról is volt szó köztünk és a kocsit is azért akarjuk venni, mert bár vannak költségei, de rengeteg időt megspórolnánk vele és többet tudnánk találkozni (naponta kettő órával többet)
  Kérlek Ida és fórumozók segítsetek!

 • @Laura, kedves…
  Azt gondolom, hogy az egészséges óvatosság és a túlzott kételkedés/bizalmatlanság között azért vannak választóvonalak.

  Tudom, ha szerelmes aZember Jánya ;-), akkor kevésbé láthat világosan, de ez sem biztos… mert lehet, hogy a Szíveddel igenis JÓL látod a dolgokat. VISZONT! Ha gondolati szinten elkezdődik az olyan szintű parázás, amit az ismerőseid sugallnak, akkor könnyen meg is valósulhat.

  Én amikor mások véleményét hallom egy engem érintő dologban, számomra VÍZVÁLASZTÓ, hogy a kívülállók átélték-e már, tudják-e milyen AZ, amiről oly bölcsen v. kevésbé bölcsen tanácsot adnak. Gyakran ugyanis az fordult elő, hogy sokaknak van véleménye olyanról, amit soha át sem élt, meg sem tapasztalt. Ja, és ezek általában mindig negatív vélemények, afféle “károgások” :-). Tényleg, amúgy… Vészmadárkodás.

  Nincsenek kitaposott utak, és nem lehet sima jótanácsot adni, sajnos, vagy nem, neked sem. Kettőtöknek kell kialakítanotok a saját utatokat, és ha nektek AZ jó, akkor csak az számít. Szórakozni meg sokféleképpen lehet, nem kell feltétlenül ahhoz nem tudom mennyi pénz – legyél, legyetek itt is kreatívak. A pénzt nem csak úgy lehet teremteni, hogy mindent ki kell fizetnünk. Sok mindent kaphatunk ajándékba, ha megengedjük :-), és a legjobb dolgok ingyen vannak (pl. egy jó szerelmeskedés ;-)).

  Szerintem az a lényeg, hogy tudtok beszélni a pénzről (sokan nem képesek erre), és bizalmi alapon ki tudjátok alakítani azt, ami kettőtöknek jó, megfelel.

  Neked nőként ARRA kell figyelned, hogy ne kerülj anyagilag kiszolgáltatott helyzetbe – ezt azért írom, ill. annak alapján, mert írtad, hogy kevesebb a te jövedelmed. Tartalékolj, bármilyen kevés pénzt is havonta… És természetesen igaz ez a párodra is. Tehát mindkét félnek kell legyen saját pénze, a közösön kívül – szerintem. Ugyanis így nem hat nyomasztólag egyik a másikára – az is teher, ha valakit el kell tartani (ez akár szülő-gyerek viszonyra is igaz – oda-vissza). Házasság esetén fontos, hogy legyen mindkét félnek életbiztosítása – akár hány évesek is vagyunk. (Persze házasság nélkül is célszerű :-))
  Házasság esetén lehet egyébként kötni vagyonjogi szerződést – ezt általában akkor szokták tudtommal kötni elsősorban, ha nagyon nagy a különbség a két fél anyagi/vagyoni helyzetében. Mert a házasság alatt közös vagyon keletkezik, de tán az élettársi kapcsolatok esetében is.
  Ebben én nem vagyok szakember, de a neten körül tudsz nézni, alap szinten ebben a témában is lehet itt tájékozódni.

  A saját házunk tájáról neked javaslom, ha még nem ismernéd az ingyenes pénzügyi tervezés e-mail kurzusunkat, Laura:
  http://www.gazdagnok.hu/penzugyi-tervezes-ingyenes-e-mail-kurzus/
  És egy sokkal mélyebb verzióban a PénzTündért, ami már fizetős online termékünk:
  http://www.gazdagnok.hu/penztunder1/

  Én drukkolok neked, nektek – erősítsd magadban, hogy ti ketten tudjátok a saját JÓ megoldásotokat.
  Szeretettel: Ida ***

 • Köszönöm Kedves Ida!

  Többször még át fogom olvasni a válaszodat, hogy jól megrágjam és átgondoljam. Egyetértek a kreatív szórakozásban, még élvezetet is nyújt hogy kigondoljam hogy hogyan tudunk takarékoskodni a pénzzel. Képzeld most hogy ezt a kommentet felhívott egy barátnőm, hogy van két ingyenjegye a színházba :-)) Már csak az utazás költségeit kell állnunk és mehetünk is szombaton. Még nem döntöttünk, de jó érzés hogy felajánlotta. Köszönöm a választ mégegyszer

 • szuper, Laura :-)

  annyit leírnék neked a döntésedhez, hogy a gazdagságtudat fontos ismérve, ha tudunk elfogadni, ha kaptunk… ARRA figyelj nagyon, hogy MILYEN ÉRZÉSSEL adsz ki pénzt! Mert ha szorongva fogod elkölteni útiköltségre, akkor akadályozod a saját pénzáramlásodat. Nem tudom, megvan-e neked A pénz: szeretet c. könyv, amit tőlünk lehet megrendelni egyedül az országban (csupán ezer-ezeregyszáz forint, attól függően hogyan fizeti ki valaki), de ilyen téren is rengeteget lehet belőle tanulni (http://www.gazdagnok.hu/2010/10/07/a-penz-szeretet-kihagyhatatlan-es-gyakorlatias-konyvajanlo/)

  Szeretettel: Ida ***

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.