Ami nélkül a női időgazdálkodás sem működik…

Időgazdálkodás nincs is – voltaképpen ezzel kellett volna kezdenem, és akkor a címen is javítanom kéne. ;-) Bob Proctortól olvastam nemrégen ezt a megállapítást, és igazat kell, hogy adjak neki. Szerinte csupán prioritások felállítása létezik, mert hogy az időnk nem lesz több, sőt!

Ha nem tudjuk a fontossági sorrendet megállapítani, akkor folyamatosan küszködünk, és az elégedetlenség lesz a jutalmunk az időnk, és a pénzünk terén is! Na igen: de hogyan tudjuk mi a helyes fontossági sorrend, mit hogyan és főleg mi alapján fajsúlyozzunk?

Az ún. nepáli lista technika kiváló módszer lehet erre. Zemlényi-Kovács Erika numerológus (aki egyébként 2011. május 28-án, szombaton tart egész napos csoportos számmisztika tanácsdást a GazdagNők szervezésében), nos, Erika a a GazdagNők 6. “Mitől dől a lé?” című női pénzügyi konferenciájának egyik előadója volt, és itt ismertette meg az érdeklődőkkel ezt a módszert. Ő Bognár Tas auraszakértőtől tanulta. Mielőtt azonban a gyakorlat részleteibe belevágnék, fontos rögzíteni, hogy a jó időbeosztás elengedhetetlen, megkerülhetetlen alapja az, hogy tudjuk:

mit akarunk igazán az életünkkel, miért születtünk, mi a feladatunk itt a Földön?

Ha erre a kérdésre tudjuk a választ, akkor a fontossági sorrendet is  sokkal-sokkal könnyebben meg tudjuk állapítani a hétköznapok során. Mert folyamatosan képesek leszünk mérlegelni, hogy mit hagyjunk el, és igenis, mi az, ami elhagyhatatlan! Tehát mi visz közelebb bennünket az életfeladatunkhoz, az igazán fontos dolgok megvalósításához – ahhoz, amitől igazán jól érezzük magunkat, amitől boldogabbak vagyunk, ami valóban több pénzt is hoz nekünk, a családunknak.

Jómagam ezt úgy szoktam megfogalmazni, ha valamiről nem tudok dönteni:

mikor vagyok rosszabbul: ha nem csinálom, vagy ha csinálom?

Ha rosszabbul érezném magam akkor, ha valamit nem végeznék el, ha nem mennék el valahova stb., akkor biztosan tudom, hogy meg kell tennem – nem kérdéses. Ez nekem segít a rangsorolásban, a fontosság megállapításában. És ezek a teendőim bizony leggyakrabban összefüggnek az életfeladatommal, illetve azzal, hogy olyan állapotban tartsam magam, hogy tudjam a személyes küldetésemet végezni.

Ha nem tudod, mi az életed értelme, mi az életfeladatod, nos ebben segít téged az ún. nepáli lista technika. De ha tudod, akkor is használd nyugodtan – jómagam tisztában vagyok a személyes küldetésemmel (a nők sokoldalú támogatása), mégis elkezdtem ezt a gyakorlatot. Egyik éjjel elalvás előtt fogtam hozzá, mert nagyon kíváncsi voltam, de érdemben igazán ma délután folytattam, pontosabban végeztem el. Igazán izgalmas kaland volt! (Készítettem is róla a mobilommal egy fotót, de homályosítva látod, mert magánügy, hogy ki mit vet papírra :-)).

Nepáli lista technika

Tartsd be a sikeresség érdekében ezeket a szabályokat:

1. Előkészületek:

 • Legyen egy szabad órád – ekkor vágj csak bele!
 • Legyen kéznél toll, füzet.
 • Teremts nyugodt légkört, légy kellemes állapotban – ezzel kell kezdened. Feltehetsz magadnak egy megnyugtató zenét is, hogy ráhangolódj arra, hogy most csak magaddal foglalkozol.

2. A gyakorlat maga:

 • Oszd fel három oszlopra a papír lapodat!
 • Az 1. oszlop tetejére írd fel ezt: Mi volt jó? A 2. oszlop tetejére ezt: Mi nem volt jó? A 3. oszlop tetejére pedig ezt: Mi hiányzik?
 • A Mi volt jó? kérdésnél hagyd, hogy felbukkanjon belőled minden olyan kellemes, jó, eksztatikus, katartikus élmény, tapasztalat, ami ért, megérintett már, vagy láttál ilyesmit filmen, színházban stb. Tehát, ami veled v. másokkal megtörtént – lényeg: mindenképpen legyen pozitív, lelkesítő stb.
 • A Mi nem volt jó? élmények felidézése is hasonlóan történjen, természetesen fordítva: a rossz élmények, kellemetlen tapasztalatok leírása történik ez esetben.
 • A Mi hiányzik? oszlopnál pedig írd le, hogy milyen téren van hiányérzeted, mi lenne jó ahhoz, hogy jobban érezd magad, hogy boldogabb légy.
 • Írd folyamatosan válaszokat, és ne foglalkozz a hétköznapi realitással (példál a hiány-oszlop esetében). Írjál egészen addig, amíg úgy érzed, hogy minden kijött belőled – aztán sóhajthatsz egy nagyot. :-)
 • Folytasd tovább! Igen, még folytasd tovább aztán is, ha úgy érzed, hogy már mindent kiírtál, és hagyd, hogy még jöjjenek elől az emlékek, a letagadott, elfojtott vágyak. Persze ne erőlködjél – hagyd, hogy a tudatalattid elkezdjen dolgozni. Hátra dőlhetsz a székeden, elmélázhatsz, elmerenghetsz – meg fogsz lepődni, ha hagyod, hogy mi minden jön még fel a tudattalanodból, a tudatalattidból…
 • Amikor végeztél, akkor az oszlopokból kirajzolódik majd egy kép, ami megmutatja neked, hogy mi az igazán érdekes, izgalmas számodra – megmutathatja a személyes küldetésedet, az életfeladatodat, de azt mindenképpen, hogy itt és most (mostanában ;-), mitől éreznéd igazán jól magadat, mi boldogítana téged. Magyarul: a hétköznapokban minek rendeld alá az idődet, hogyan alakítsd ki a fontossági sorrendedet.

A Mi volt jó? és a Mi hiányzik? oszlopok rajzolnak majd ki nagy eséllyel egy bensődet is igazán megérintő képet. Azt fogod tapasztalni, hogy a Mi nem volt jó? dolgok hiányozni fognak ebből, értelemszerűen. És mindez kihat az idődre, annak beosztására, de még a pénzedre, és annak beosztására is! ;-)

A hozzászólásokban örömmel veszem, ha megosztod velünk, mire jutottál természetesen csak annyit, amit jónak látsz, érzel és/vagy gondolsz. De ha van, akkor nyugodtan tedd fel a kérdése(i)de is. Sokat tudunk ugyanis tanulni egymástól, sokat tudunk adni egymásnak a megosztások révén is – köszönöm előre is…

Nekem, aki – mint említettem – tudom az életfeladatom, nekem is izgalmas volt elvégeznem a gyakorlatot. Kiválóan mutatja ugyanis, hogy hosszabb távon mire kell fókuszálnom – a nők sokoldalú támogatása során. Előjöttek olyan érzeteim, vágyaim, amiket valahogy elfelejtettem, pedig materializálásukkal, megvalósításukkal te is gazdagodhatsz majd! Fogok szólni, időben – ígérem! ;-)

A Női IdőNyerő és ÉletTervező online kurzusunkon ilyen és ehhez hasonló gyakorlatok lesznek.

Hogy mégis mért árultam el akkor most ezt a gyakorlatot ilyen részletesen? Mert egy együtt tanuló, egymást támogató női csoport tagjai biztonságos online női térben sokat adhat egymásnak. A közösen átéltek a tapasztalatok szerint nagyon inspirálóak – sokkal inkább, mint egyedül elvégezni egy gyakorlatot. Biztosan te is tapasztaltad már, hogy megcsinálsz egy ilyen vagy ehhez hasonló spirituális feladatot, pszichológiai vagy önismereti tesztet stb., és egy darabig tart is a varázsa, a hatása, aztán visszazökkensz a hétköznapokba.

Nos, a Női IdőNyerő és ÉletTervező online kurzus ezt nem engedi meg neked! Mert folyamatosan biztatunk, ösztökélünk, hogy haladj azon a belső úton, ami miatt hozzánk kapcsolódsz, és sokkal sikeresebb leszel/lehetsz a női időgazdálkodás terén –>>

2011 május 1-én, vasárnap indul a Női IdőNyerő és ÉletTervező online kurzusunk! Jelentkezni, bekapcsolódni utána is folyamatosan tudsz.

Háromféle módon tudsz bekapcsolódni:

 • egy összegben kifizeted a 3 hónap díját (ez a legkedvezőbb árban),
 • az e-kurzus díjának felét fizeted ki, majd 1 hónap múlva a további összeget,
 • vagy egy hónapot fizetsz ki, és a továbbiakban havonta fizetsz.

Dönts minél előbb, és csatlakozz a már jelentkezőkhöz! Ráadásul a Fürgén Fizetők, azaz a részvételi díjukat 3 napon belül utalók ingyen hozzájutnak a GazdagNők mintegy 13 ezer (!) forint értékű Halogatás Kiseprüző online szolgáltatásához is!

Részletek, jelentkezési lehetőség itt: klikkelj! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

3 Responses to “Ami nélkül a női időgazdálkodás sem működik…”


 • Kedves Ida!

  Köszönöm a nepáli lista technikát.Eleinte szkeptikus voltam ( annyi bajom van ),de valóban nagyon jó érzés volt,amikor átolvatam mi mindent írtam le,tulajdonképen szinte megkönnyebbültem,mintha megoldódott volna némely problémám.Mégegyszer ködzönöm Neked és szép hetet kívánok.
  Csöpi

 • @Csöpi: örülök, hogy sikerült legyőznöd a szkeptikusságodat! :-) És igen, mindig nagyon jó valamivel tisztába jönni, “kipakolni” – a jutalmunk gyakran az a fajta megkönnyebbülés, amit Te is írtál.

  Szívből drukkolok neked! :-)
  És köszönöm a visszajelzésedet! :-)

  Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida
  Hálásan köszönöm a nepáli lista technikát döbbenetes felismerésre tettem szert általa ,ami itt volt az orrom előtt csak nem jöttem rá.Valóban egy irányt mutató.Egészen fantasztikus amikor az önmagam körüli forgás kiegyenesedik és látható az egyenes út.Amiben lehet hogy lesznek kacskaringók de akkor újra elő tudom venni ezt a füzetet és újra végig olvasom vagy kiegészítem.Még egyszer hálásan köszönöm.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.