Hogyan tervezd a hetedet? (Idő- és PénzNyerő ingyenes e-lecke 1.)

Idő- és PénzNyerő címmel ingyenes e-lecke sorozatot indítunk ezennel útjára. Alább láthatsz egy videót, de le is írom szövegesen a lényegét itt a blogbejegyzésben – kívánom, hogy legyen hasznodra, szolgálja idő- és pénz-EGÉSZségedet egyaránt! :-)

2 fontos alapvetés a heti tervezésnél

 1. Élettervezés először! Előbb van az élettervezés, és utána az időtervezés – így leszel ugyanis IdőNyerő! :-) Az ún. nepáli lista technika segít megtalálni az életfeladatot, tehát támogatja az élettervezésedet, azaz segít téged abban, hogy megtaláld, mindig tudd a fontossági sorrendet. A blogban itt volt róla szó –>>
 2. Legkisebb egység a hét! Napi időbeosztás – gyakran találkozom ezzel, ha az időgazdálkodás kerül szóba. Noha az időtervezésnél a legkisebb egység nem a nap, hanem a HÉT! Hogy mi ennek az oka? A folyamatokat kell látnod, az összefüggéseket, és nem széttöredezett 1-1 napot! Természetesen a heti tervből készíthetsz, illetve készíts is napi feladattervet, de mindig egy-egy hét legyen a legkisebb időtartam, amiből kiindulsz az időbeosztásod során.

Tematikus tervezés – heti tervezés

A heti tervezés „hogyan”-ját saját példáimmal, képekkel illusztrálva mutatom meg neked az alábbi videófelvételen, s magyarázom el, hogy nekem milyen gyakorlat vált be. Ennek lényege:

készítek ún. tematikus terveket (színes lapokra), felsorolva az egyes projektekhez tartozó feladatokat, aztán ezekről a tematikus tervlapokról készítek egy heti terv lapot, azaz felírom azt, hogy azon a héten mit kell ezekből elvégeznem/vagy elvégeztetnem. Megmutatom azt is, hogy milyen eszközöket használok még – némelyik varázslatos ;-) -, illetve hogyan dolgoztatom a tudattalanomat.

Az idő hogyan lesz pénz?

20/80-as szabály segíti ezt igazán megértened (tudatosan nem az ismert nevén emlegetem: 80/20-as szabály). Segítheted magadat ugyanis azzal, ha a heti időtervezés során az életfeladatodhoz, az ideális életed megteremtéséhez tartozó 20% fontossal kezdesz, ezeket végzed elsősorban. Miért célszerű így csinálnod? Mert a tapasztalatok szerint ez a hozzáállás, ez a napi parxis hozza az eredményeid, a sikereid 80%-át! És a pénzedét is! Ezért sem mindegy mivel telik az IDŐd!

Használd hát az idődet női bölcsességgel! :-)

Az Idő- és PénzNyerő ingyenes e-leckesorozat folytatása hamarosan következik – figyeld a blogbejegyzéseket, a GazdagNők hírlevelét.

Örömmel várom észrevételeidet, beszámolódat a hozzászólásokban a mostani blogbejegyzéshez, a videóhoz kapcsolódóan arról, hogy te hogyan tervezed az idődet: a napjaidat, a hetedet, kaptál-e hasznos tippeket?

A női időgazdálkodással és élettervezéssel bővebben a 2011. május elsején induló – folyamatos jelentkezési lehetőségű – Női IdőNyerő és ÉletTervező 3 hónapos online kurzusunkon foglalkozunk – részletes információk, jelentkezési lehetőség itt –>>

Az IDŐ legyen veled – várunk szeretettel! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

12 Responses to “Hogyan tervezd a hetedet? (Idő- és PénzNyerő ingyenes e-lecke 1.)”


 • Tisztelt Ida!
  Köszönöm a lehetőséget az ingyenes tanfolyamra.Nekem nagyon tetszett az első “lecke”.Rájöttem,hogy ez így nem jó nekem,amit eddig használtam.Nekem egy olyan naplóm van ami 1 oldal,1 nap.Nem ez a probléma,hanem az,hogy a teendőim felét általában utólag! írom be.Mikor mi történt,stb.Magyarul,a teendőim felét nem tervezem meg előre.PEDIG TUDOM,HOGY MEG KELL CSINÁLNOM.VALAMIÉRT NEM ÍROM BE.Ebből az következik,hogy sokszor káoszba keveredek a feladatok között(kapkodás,halogatás,nem csinálom meg…).A naplóm lapjai pedig üresek és úgy néz ki,mintha nem csináltam volna aznap semmit.Szóval nincs valami nagy összhang bennem,meg a tudatos tervezés,meg a végrehajtás,meg a kipipálható feladatok között.Itt az idő és a lehetőség,hogy megneveljem magam.Még egyszer köszönöm a lehetőséget.

 • Szia Ida!
  Nagyon tetszett ez a lecke.Legjobb ötlet – számomra – a színes lapokra írt tematikus feladatok “listája”, és annak alapján történő tervezés. Ezt valószínűleg kipróbálom én is. Köszönöm.

 • @Éva12: örülök a felismerésednek, és drukkolok, hogy tudd ELŐRE számba venni a teendőidet. Én a saját összegzéseimet a következő hétre általában vasárnap este csinálom meg, illetve a következő napot is kell látnom előző este, csak akkor tudok nyugodtan aludni menni. ENNEK még az a fontos oka is van, és a saját tapasztalatom is igazolja, hogy éjszaka tud a tudattalanom, a tudatalattim támogatni… Olyasmi is ez, hogy megvan a tervem, a vágyam papíron, elküldtem az Univerzumnak, hogy ő is támogassa a megvalósultát, és nem utolsó sorban a vele kapcsolatban lévő Bölcs Női Énem/lényem/oldalam is :-). Szóval hajrá-hajrá! :-)

  @Anna: örülök, hogy tetszett a színes lapok ötlete, használd EGÉSZséggel! ;-) Amit még hozzátennék: nagyon a hatékonysága, ha az egyes témákhoz rendelsz hozzá, vagy téma bokrokhoz egy-egy színt. Pl. a magánügyeknek egy szín, a munkabeli ügyeknek egy másik, a pénzügyeknek a zöldet javaslom, v. a pénzt hozó tevékenységeknek, más szín a kapcsolatoknak/családnak, ház körüli teeendőknek/háztartásnak stb. Legyen ebben ki-ki kreatív, és alakítsátok ki a saját belső sugallatok alapján a színeiteket, azok csoportosítását :-)
  – csak aztán bontsátok is le heti, majd napi tervre is.
  Én tegnap este is úgy zártam a napot, hogy megcsináltam a napi tervemet, és bevallom ez nálam néha nem egy napra való lesz, de akkor is kiírom, átírom, ami jön, legfeljebb karikázom, színezem, aminek esélyét is látom, hogy belefér a napomba. És ilyenkor már fajsúlyoznom kell természetesen – ehhez is lesz még további ötlet, hamarosan! :-)

  Szét Húsvétot mindenkinek – szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!

  Te egy fantasztikus nő vagy.

  Meghallgattam az első leckét,nagyon kellemes a hangszíned is.

  A javaslataid kiválóak, és alkalmazni is fogom őket.

  Köszönöm Marika

 • Marika: köszönöm az elismerést :-)

  Majd számolj be az alkalmazásról is!
  Kíváncsian várom :-)

  Szeretettel: Ida ***

 • Melihercsik Jánosné

  Kedves Ida!
  Már kezdek hozzászokni a kényeztetéshez, ahhoz, hogy mindég újabb segítő ötleteket kapok Tőletek, amit igyekszem minél eredményesebben hasznosítani. Köszönöm, és sikeres, szép napokat kívánok!
  Marika

 • Kedves Ida!!

  Jó volt ez a lecke.Én egy A4-es lapot szoktam összehajtogatni és arra írom fel miket szeretnék megcsinálni,azután kihúzom ha elvégeztem.Időrendet nem állítok(már próbáltam),mert nagyon bánt ha valamiért mégis elmaradok a tervtől.Én a konyhában tartom ezt a lapot a mikró tetején,így minden házimunkát,mosás-mosogatás-főzés-stb. egyszerre végzek egy időben és helyen,+ a tervezés,és ami eszembe jut rögtön ráírom.Nem szeretek mosogatni ezért olyankor jut eszembe minden feladat amit elszeretnék végezni.Gondolom azért,mert bármi jobb lenne a mosogatásnál…Nálam ez a heti tervezés nem jön be,mert két-három alkalommal megcsinálom ,utána már nem.Nem tudok fontossági sorrendet felállítani,mert nekem minden egyformán fontos amit meg akarok csinálni.Remélem mások is megírják náluk hogyan működik ez a dolog.
  Áldás BŐSÉG

 • Szia Ida!
  Köszönöm a videót!
  Sok hasznos tanácsot adtál! Mint mindig! :-)
  A fontossági sorrend miatt voltak gondjaim!
  További sok sikert kívánok!
  Kíváncsian várom a következő videókat!
  Kellemes hetet!
  Timi

 • Kedves Ida!
  Valami hiba üzenetet ír ki a video (angolul sajnos nem tudok :( ), nem tudom megnézni….
  Lehet, hogy időbeli korlát volt?

 • Erika,
  köszönöm a jelzést, visszaállítottam egy korábbi állapotot – nekem most rendben indult a videó.
  Kérlek, hogy jelezd, tudod-e nézni?

  Köszönöm,
  Ida ***

 • Kedves Ida,
  megnéztem, meghallgattam, köszönöm a lehetőséget, segítséget

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.