Idő, pénz, és azok a rejtélyes kövek (nyereményjáték)

Nyereményjátékot indítunk ezúttal is útjára, mert hogy játszani jó – játsszunk hát! Az alábbi felvételen a GazdagNők.hu bemutatja a következő címmel a videós demonstrációját:

Idő, pénz, és azok a rejtélyes kövek.. no, és az élet sója ;-)

Jön egy feladvány tehát – figyelj, és nézd meg a videót! Több próbálkozást látsz majd benne, s végezetül egy tökéletes megoldást.

Találós kérdés: szerinted ennek a videón bemutatott demonstrációnak mi köze van

 • az időhöz, a pénzhez,
 • az idő- és pénzgazdálkodáshoz?

A válaszodat küldd el ide: idonyero – kukac – gazdagnok.hu e-mail címre.

A helyes választ adók között nyereményt sorsolunk!

Nyeremény: 1 hónapos ingyenes részvétel a GazdagNők női IdőNyerő és ÉletTervező 3 hónapos online kurzusán. Bővebb információ erről itt: GazdagNők.hu/NőiIdőNyerő

A nyeremény értéke: 14 ezer forint.

Beküldési határidő: 2011. április 29-e, péntek éjfél.

A nyereményjátékkal egybekötött videó időtartama: 6 perc.

Fontos: ennél a blogjegyezésnél a nyereményjáték végéig nem engedélyezzük a hozzászólást, pont a verseny tisztasága miatt, és hogy meg tudjatok felelni a kiírásnak, azaz valóban e-mailben küldjétek be a válaszokat.

Köszönöm a megértést, és várjuk akkor arra a kérdésre a választ idonyero – kukac – gazdagnok.hu e-mail címre arról, hogy a videón bemutatott demonstrációnak mi köze van az időhöz, a pénzhez, az idő- és pénzgazdálkodáshoz?

Megvan a nyertes! :-)

Köszönjük a pályázatokat a nyereményjátékra. Egyenként írtunk a pályázóknak, és akik hozzájárultak azoknak kitettük az alábbi hozzószólás részben a válaszát, ti is olvashatjátok immár őket :-)

Az OnLány találkozón 2011. április 30-án, szombaton este kisorsoltuk az élő közvetítés vége felé a határidőig beérkezett, helyes választ adók között a felajánlott nyereményt.

A szerencsés nyertes Gáspár Szilvi jazz énekes, ének tanárnő lett, aki még épp a határidő lejárta előtt küldte el véleményét. Szilvi egy hónapos részvételt nyert a Női Idő- és PénzNyerő, Élettervező online kurzusunkra. A szóba jöhető 17 név közül egynek a papírlapja leesett az asztalról a közvetítés idején, és jómagam úgy gondoltam, akkor az övé a nyeremény :-) – itt látható a kis cetli fotója mellékelve. Gratulálunk Szilvinek!

Aki kis kikapcsolódást akar magának itt meghallgathatja Szilvit és jazz bandáját :-) http://www.myspace.com/gasparszilvijazzband

Folyamatossá tettük a bekapcsolódást a Női Idő- és PénzNyerő, Élettervező online kurzusunkra időközben – itt találod a részletes információt a jelentkezési lappal együtt –>>>

Az IDŐ legyen veled – várunk szeretettel! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

12 Responses to “Idő, pénz, és azok a rejtélyes kövek (nyereményjáték)”


 • Lévainé Kórósi Anita

  Számomra a videóban található hozzávalók szimbolikusak:
  A kövek : célok/feladatok ( nagyságrendben kisebbek- kis feladatok, nagyobbak-nagy feladatok)
  Üveg: az Élet
  só : az Élet sója :-) ( érzelmek,stb.)
  Amikor az apró kövekekkel kezdted el: az apró kövek kitöltötték az űrt, és nem maradt hely az igazán fontos célokra , tevékenységekre, és főleg a legnagyobb kőre, az Életcélra. “Elpazaroltad” a helyet, és az időt, /pénzt, anélkül, hogy a legfontosabbat beletetted volna. ( sajnos így vagyunk sokan..)

  Amikor a legnagyobb kővel kezdtél: Belehelyezted az életfeladatot, és köré építetted a kisebb feladatokat, célokat, amelyek jól kitöltötték a teret, és támogatták a legnagyobb követ. Így nem “pazarolódott” el a hely/idő/pénz, minden egymásra épült, kiegészítette egymást, és töltötte meg az “Élet”üveget. :-)
  A só pedig beszűrődött a kövek közé, (ahogy az értelem és érzelem is a folyamatos feladatmegoldások közé) így támogatva meg a felépítményt.

  A második tippem pedig az ,hogy időt, és pénzt nyerünk, ha mindig a legnagyobb ( legkellemetlenebb) feladattal kezdjük, mert azon túlesve marad idő és energia az apróbb feladatok elvégzésére. ( Ha halogatunk, csak szétforgácsolódunk. :-)

 • Szőkéné Banos Zsuzsanna

  A kövek az üvegbe való behelyezése egy feladat, és ha a feladat megoldását előbb végig gondoljuk, hogy lehet a legrövidebb úton jól megoldani, azzal időt nyerünk. A kövek nagysága jelképezheti a megoldandó feladatok nagyságát is.
  Én ezt így gondolom.

 • Szerintem a válasz a tervezésben és az átgondoltságban rejlik.Vagyis úgy kell megterveznünk az idővel és a pénzzel való gazdálkodásunkat,ahogy ezt láttuk az utolsó megoldásnál.Minden kőnek meg volt a helye.

 • Szerintem a kövek a feladatokat jelképezik, mégpedig nagyságuk, fontosságuk szerint: a nagy kövek a fontos feladatok, a kisebbek a kevésbé fontosak, és időben is rövidebb ideig tartanak. A befőttesüvegben lévő űr, pedig a rendelkezésre álló idő. Hogy tudjuk a legtöbbet kihozni a rendelkezésre álló időnkből. Tehát a legnagyobb/legfontosabb feladatokkal kezdjük, a kisebbek (például a legapróbb a só) pedig a fennmaradt idő alatt elvégezhető.
  A pénzre vonatkoztatva pedig szintén így igaz, hogy ne aprózzuk el magunkat, a pénzt a fontos dolgokra fordítsuk elsősorban, és a sorban hátrébb lévőkre a „maradékot”.

 • Véleményem szerint kapcsolódik a film az első ingyenes időnyerő leckéhez.
  A legnagyobb kővel (feladattal, legtöbb pénzt hozó témával) kell kezdeni.
  Tanulni kell a hibánkból, a második próbálkozás esetén szinte ugyanúgy rakta a köveket, mint elsőre.
  A sok apró (nem mindig a leghasznosabb) feladat elviszi az időt és a nagyra már nem jut energia, idő.
  Meg kell tervezni a feladatokat, stratégiát kell készíteni, át kell gondolni a lépéseket.
  Az átgondolt megoldás (bár időt is visz) mégis a végén meghozhatja a sikert, az első pár perces időtöbblet a jó megoldást hozza.
  A nagy feladatra, pénzre koncentrálva a leeső idők alatt a kisebb dolgok megoldhatók és talán gyorsabban megoldjuk őket a tényleges időszükséglet alatt és nem szöszmötölünk. Ez kicsit emlékeztet a határidő előtti gyors megoldásra.
  Végezetül a pénzzel kapcsolatban szerintem a kicsi megtakarítások (kicsi kő, só), odafigyelések “teljességet” hozhatnak az életünkben.
  Most már csak azt a költői kérdést tenném fel Nektek, ha egy 6 perces film alapján ennyi jó dolog az eszembe jut, miért nem tudok a régi rossz berögződéseken változtatni.

 • Nagy kavics: ablakmosás
  Közepes, szürke, lapos, uncsi kavics: iratlefűzés, ingóságleltári jegyzőkönyv megírása, köolcsönzési bizonylat kitöltése
  Bazi nagy rusnya kavics: uniós pályázat indoklás és negyvenoldalas adatlap kitöltés, beleértve a “fajlagos vízfogysztás” rovatot is
  Apró pici kavicsok: napi kis telefonok bonyolítása, egy-két-öt perces feladatok
  Feliratos kavicsok: marketing tevékenység, hírlevél megírása, cikkek-fotók miegyéb elkészítése, társkereső site-ok látogatása

  Só: Facebookozás, barátnő telefonja, kiszökni a turkiba ebédidőben stb.
  Ha jól csinálod, akkor jut hely (idő) a sóra, pardon: a show-ra is.
  Ja, és időnként az egészet össze kell rázni, ez a részlet kulcsfontosságú: ezt hívják Zumba táncnak!!! :-)

 • Pecséri Tünde Ildikó

  Szerintem a videón látható demonstrációnak annyi köze van a pénzhez és az időhöz illetve az ezekkel való gazdálkodáshoz, hogy:

  A nagyobb kövek helyettesítették véleményem szerint a nagyobb feladatokat, amihez vélhetőleg több időre is van szükség. Ha ezekkel ügyesen “sakkozunk”, akkor ezek mellé még szépen beférnek kisebb, apróbb feladatok, kevesebb időt, energiát igénylő megoldandó dolgok. Ha ezeket szépen egymás mellé rakosgatjuk, akkor még az “élet sója” – az élvezetek, kikapcsolódások is odaférnek, amelyek “feltöltenek” bennünket (mint a videón az üres helyeket feltöltő só) :-)

 • Zseniális a videó – szerintem a kövek az életünket vezérlő értékeket jelentik, minél nagyobb a kő, annál alapvetőbb értéket jelenít meg. A befőttesüveg pedig az életünk kerete. Bele kellene mindennek férnie: az alapvető értékeknek (nagy kövek), a nagyobb fontos feladatoknak (közepes kövek), a mindezekhez szükséges kis részfeladatoknak (kis kövek) és a napi rutinfeladatoknak (só). Csak akkor tudjuk ezt megoldani, ha az időgazdálkodásunkat az alapvető értékek határozzák meg, aköré rendezhetők a közepes és kis feladatok, illetve a napi rutin.

  A pénzgazdálkodással kapcsolatban is azt tudom elképzelni, hogy az akkor lehet hatékony, ha jól megállapított prioritások határozzák meg (a kövek és a só itt a kisebb-nagyobb pénzügyi célokat illetve a napi kiadásokat jelenthetik). Illetve az is látható, hogy ugyanakkora költségvetésből (befőttesüveg) nagyon rossz és nagyon minőségi életet is lehet finanszírozni – és ez figyelem és tervezés kérdése.

 • – az időt az üveg szimbolizálja azért mert véges, Határok vannak :) az idő is véges.
  – a Penz a kövek amiből lehet sokat is összeszedni és keveset is, gazdálkodástól függően, hogy rakocsálod a köveket
  – a só az apró részletek finomságok ami kitölti a hetkoznapokat az időt a pénz keresést,… a sóval
  színesebbé teszed a hétköznapokat.
  – nagy dolgokkal kövekkel kell kezdeni mert azok adjak meg életük alapját…ezeket később betenni az életünkbe az üvegbe nehéz nem lehet, a sok só is ki tudja szorítitani a nagy dolgokat.

 • Szerintem roppant egyszerű dologra akartad a befőttes üveges – köves videóval felhívni a figyelmet: mégpedig arra, hogy megfelelő sorrendben kell felhasználnunk az időnket, a pénzünket és az energiánkat.
  A lényeg szerintem az, hogy jól kell beosztani a helyet/időt/pénzt. Először a nagy köveket betenni, majd a kisebbeket, a legkisebbeket, és végül a maradék helyet ki lehet tölteni sóval is. ugyanez igaz az életünkre is, igaz?:)

 • A találós kérdésedre ezt gondolom most a megfejtésnek és aztán persze kíváncsian várom,mi sül ki belőle:)
  Amíg nem gondoljuk át és rendszerezzük a gondolatainkat és ezáltal a cselekedeteinket,addig nem fér bele az életünkbe az,amit szeretnénk beletölteni..(jelen esetben életünket a befőttesüveg szimbolizálja,időnket pedig a kövek.De ha átgondoljuk tudatosan a dolgainkat és még prioritást is felállítunk(lásd a legnagyobb kavics-azért a legnagyobb,mert ez a legfontosabb ez az igazi életfeladatunk és pont ez nem fért bele az üvegbe az első próbánál,mert nem ébredtünk akkor még rá,hogy ez a legfontosabb)akkor minden belefér az életünkbe és az utolsó sóöntéssel igazolja az állítás igazát,mely szerint az idő pénz és egyfajta áldásként jön,ha az időnkkel jól gazdálkodunk.

 • A játék megfejtése szerintem, hogy az életünket úgy kell felépítenünk, mint a befőttes üveget.
  Először a nagy kavicsokkal, ami a fontos dolgokat jelenti az életünkben(gyerek, párom, család, egészség). Aztán a kisebb kavicsokkal, amik a még számító dolgokat jelenti(Barátaim, munkám). Ezek után jön az “élet sója”, az apróságok. Így lehet teljes az ember élete.
  De ha bárhogy felcserélném az értékrendemet, akkor már nem lehetne teljes az életem.
  Tehát az időmet, és a pénzemet is ennek az érték rendnek kell alárendelnem, és így kell beosztanom.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.