Vannak, akik könnyebben lesznek gazdagok? Gazdagság és számmisztika?

Miért foglalkozunk a GazdagNőknél számmisztikával? Jogosan vetheti fel a honlap olvasója, a hírlevél megrendelője ezt a kérdést. A válaszokért Zemlényi-Kovács Erika numerológushoz fordultam, aki 2011. május 28-án, szombaton 10 és 17 óra között tart Budapesten szervezésünk kiscsoportos számmisztikai tanácsadást.

– Vannak emberek, akiknek benne van a számaiban, hogy a pénzzel kell foglalkozniuk? És ha igen, akkor ez hogyan nyilvánulhat meg? Könnyebben lesznek gazdagok?

– Igen, vannak emberek, akiknek a számában megjelenik az, hogy a pénzzel bizonyos értelemben többet vagy másképp kell foglalkozniuk.

A numerológiában (számmisztikában) az elemzés során ezt több helyen is vizsgáljuk, de különösen az úgynevezett karakterszámunk (a teljes dátumból a napszám, például: 1981. 12. 08. ), és a Sorsszámunk mutatja ezt meg.

A Sorsszámunkat úgy kapjuk meg, ha a születési dátum számait egyenként összeadjuk, melynek eredményeként többnyire egy kétjegyű számot kapunk (ez a Sorsút száma), melynek számait addig adjuk össze, míg egy egyjegyű számot kapunk (ez lesz a Sorsszám).

Pld: 1964.09. 17 = 37 = 10 = 1

– Igaz, hogy ez a 8-as Sorsszámú emberekre vonatkozik főleg, a pénz, a gazdagság?


– A 8-as számhoz még nagyon sok más minőség, tulajdonság, fogalom tartozik, ezt fontos elmondanom, nem csak a pénz . És ezek egyúttal össze is függnek a pénzzel is természetesen. Ide tartozik még felsorolva a teljesség igénye nélkül:

 • a hatalom,
 • a felelősségvállalás,
 • a kitartás, a szívósság,
 • a célkitűzés,
 • az adakozás, adományozás,
 • az adok-kapok egyensúlya,
 • a nagyvonalúság
 • a kiegyenlítés, a karma,
 • az Igazság, a Törvény,
 • a határok betartása, a Mérték,
 • a félelem,
 • a megbocsátás.

Ha valakinél e két számban, tehát a karakterszámban és a Sorsszámban megjelenik a 8-as, az önmagában természetesen nem garantálja, hogy meg fog gazdagodni. A lehetősége megvan, de itt két dologtól függ, hogyan tudja ezt megvalósítani:

 • az úgynevezett szabad akarat számait hogyan működteti,
 • hogyan valósítja meg a 8–as egyéb, fent sorolt minőségeit.

Ez azt jelenti, hogy megvan például a lehetősége vezetőként (a 8-as a három vezetői szám egyike is) a hatalom gyakorlására, esetlegesen nagy pénzek fölött rendelkezik, de ha nem bánik azzal kellő felelősséggel, szabályt szeg, hatalmával visszaél, magánemberként pedig nem nagyvonalú és az adakozás is hiányzik az életéből, akkor ugyan átmenetileg lehet sok pénze, de ezt el fogja veszíteni. Ahol tehát megjelenik a 8-as, ott a lehetőség mellett jóval nagyobb az ezzel kapcsolatos felelősség is.

Karmikus feladata, hogy energiát és a megszerzett pénzt jóra fordítsa, ne csak öncélúan használja fel, mert elvétetik tőle, főleg ha a Sors száma 8-as.

– A többi szám esetében hogyan jelenik meg a pénz, a gazdagság az egyes emberekre vonatkozóan?

– Amikor a „sorsunk útját járjuk”, azt tesszük, ami a mi feladatunk a világban, akkor a pénzzel sem lehet nagy gondunk, meg tudjuk teremteni. „Csináld, amit szeretsz, és a pénz követni fog”.

Itt megint csak a karakter és a Sorsszámra utalok, ezek mutatják leginkább, milyen tevékenység, munka, hivatás az, amellyel ezt megvalósíthatjuk.

– Van-e a számmisztikának általánosítható, azaz mindenkire érvényes üzenete a pénzzel, szegénységgel, gazdagsággal kapcsolatban?

– Igen, a jelenkori szellemi tanítók ezzel kapcsolatban mindannyian, egységesen felhívják a figyelmet arra, amit két szóval így fejezhetünk ki: Mérték és Tudatosság.

A mai kor emberére a túlzások, szélsőségek jellemzőek, a pénzzel kapcsolatban is. „Nem érdekel” a pénz , „nekem nem fontos, nem számít”, vagy éppen: „ma csak a pénz számít”. Mindkét véglet megbosszulja magát.

Ha nem törődünk vele, ha nem szeretjük, ha nem bánunk vele felelősséggel, ha túl nehezen („zsugoriság”) vagy túl könnyen (pénzszórás, túlköltekezés) adjuk ki, akkor mi is ugyanezt az energiát kapjuk vissza „tőle” – itt lép be a tudatosság szerepe a pénzzel, a gazdagsággal kapcsolatban.

Az életem úgy alakult, hogy kapcsolatba kerültem kifejezetten gazdag emberekkel, és nagyon jó tapasztalataim vannak. Közelről láthattam, hogy hogyan használják fel jól a pénzüket, adakozóak és nagyvonalúak, tartalmas életet élnek szellemi és lelki szinten is.

Mondanál egy konkrét példát ismert gazdag ember születési dátumával és a gazdagsággal kapcsoaltban?

–  Szívesen. A világ egyik leggazdagabb emberének dátuma: Paris Hilton: 1981.02.17. = 29/11/2

Ő egy 8-as karakter (17=8), akinél eddig azt láthattuk, hogy az ölébe pottyant hatalmas vagyont leginkább arra használja, hogy felszínes, botrányokkal teli életét „finanszírozza”. Sorsa természetesen neki is van – idővel megérhet benne egy ennél jóval értelmesebb élet igénye, és annak felismerése, hogy ekkora vagyont érdemes felelősebben kezelni.

Ha  saját születési dátumoddal hozott energetikai csomagod fényében érdekel a számok misztikus villága, akkor erről itt tudsz meg többet –>>

2011. május 28-án, szombaton 10 és 17 óra között tart Zemlényi-Kovács Erika Budapesten szervezésünkkel kiscsoportos számmisztikai tanácsadást – május 20-a péntekig kedvezményesen tudsz jelentkezni! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

5 Responses to “Vannak, akik könnyebben lesznek gazdagok? Gazdagság és számmisztika?”


 • A mesterszámokat miért adja össze a hölgy? Több helyen azt olvastam, hogy nem kell összeadni, mert a dupla számok mesterszámok. Nekem is 29 jön ki a születési dátumomból, aminek a végösszege kettő elvileg, viszont, amit a kettes számról írnak, az rám abszolút nem igaz, sokkal inkább az 1-es karakterhez állok közel. A tarot-ban a 11-es az erő jelképe, amivel szintén azonosulni tudok. Most ha jól értelmezem a fenti sorokat, akkor a hölgy szerint 9 féle sors létezik, ami már eleve nonszensz. A név számait sem említi a hölgy, akkor mi van, ha a név betűiből jön ki a 8-as? A számmisztika úgy tudom a nevek betűinek elemzéséről is szól. Paris Hilton pedig soha nem dolgozott meg a pénzéért, hanem beleszületett a jóba. Olyan ember képlete lenne érdekes, aki tényleg mélyről jött, és úgy gazdagodott meg. Az ilyen emberek teljes számmisztikai, asztrológia képlete érdekelne. Kérlek ne vedd belekötésnek a dolgot, csak hangosan gondolkoztam. :)

 • Közeledik a születésnapom 1948 07 17 ugyan nekem is szerepel 1+7=8
  akkor most az ölembe pottyan a gazdagság? Lehet hogy megváltozik az
  életem?Amit Viktória feszeget olyan ember képlete lenne érdekes aki
  tényleg a mélyről jött úgy gazdagodott meg. számos úton érkezhet
  hozzám a gazdagság? Izgatottan várom a fejleményeket. Eddig nem tapasztaltam meg mindig dolgoznom kellett érte. A tudásom legjavát
  adtam azért,hogy boldoguljak az életben.

 • Zemlényi-Kovács Erika

  A mesterszámok kérdésében olvashatunk különböző véleményeket, van olyan könyv, amely említést sem tesz róluk, míg a másik véglet szerint a mai világban, amikor mindenki érzi, hogy egy nagyobb változásban vagyunk, már csak a mesterszám energiáját szabad figyelembe venni.
  Az én tanulmányaim szerint, – és a tapasztalatom is ezt mutatja -,
  ez esetben a lélek dönt arról, hogy felvállalja-e ezt a magasszintű energiát és sorsfeladatot vagy pedig inkább “leegyszerűsíti” 2-esre, a bizonyos értelemben nehezebb életutat elkerülve.
  Paris Hiltonról nem pozitív példaként írtam, éppen ellenkezőleg. Abban talán egyetérthetünk, hogy ő jelenleg nem egy mesterszámos Sors energiáját éli…de ez megváltozhat még az ő esetében is, mondjuk életének érettebb, második felében, ha úgy dönt.
  Természetesen nemcsak 9 féle Sors van, hiszen egy-egy szám energiáját is nagyon sokféle módon lehet megvalósítani, és akkor az illető többi számát, teljes képletét még nem is néztük.
  A név elemzésével kapcsolatban ismét a saját tanulmányaimra és tapasztalatomra hivatkozom: igen, meg szoktam nézni, de nem tartom olyan erős energiának és jelentőségűnek, mint a születési dátum számait. Egyfajta “rásegítő” energiaként látom, amit érdemes például névadáskor figyelembe venni. A név változhat (nőknél gyakrabban), beceneveket használunk, stb. A születési dátum viszont nem változik, ezért inkább az az igazi alap.

  És, bár itt teljes elemzést nem tudok közzétenni, hogy teljesítsem a kérést a pozitív példára, leírom Robert Kyosaki képletét:
  1947.04.08 = 33/6
  8-as karakter, és szintén mesterszámos Sors. Mélyről indult, ő is megdolgozott a sikerért és a gazdagságárt, és könyveivel, tanításaival teljesíti sorsfeladatát is.

 • Kedves Erika!

  Hobbi szinten magam is foglalkozom számmisztikával. Első körben a saját számaimat elemeztem, aztán híres emberekét, színészekét, stb.

  Személy szerint a következőkre jutottam.:

  Az én sorsszámom 8-as (82/06/18). Ha el tudja Ön képzelni, hogy valaki a lehető legmesszebb áll a sorsfeladatától, akkor az én volnék. A saját Év/Hó/Nap- számaimat, ha mondhatom így, eléggé “nyálasnak” tartom, így elképzelésem sincs, hogy alakulhatna a sorsom 8-asnak megfelelően. Belőlem hiányzik minden ami tekintély, hatalom, pénz, stb.

  Viszont, akik igazán gazdagok, pénzesek és egy egész birodalmuk van (hogy csak kettőt említsek) pl. Soros György és Warren Buffett.
  Mindkettőjüknél A szül. képletükben a 4-es 8-as dominál, de persze nem sorsfeladatként, hanem rész számként.
  Tehát szerintem, hogy ki sikeres az üzleti életben, ki hogy bánik a pénzzel, sokkal jobban dominál a Nap száma, gondolkodása (Év), érzelmei (Hónap), mint egy Sors szám.

  Egyébként sokszor nagyon nagy ellentmondásokba keveredek. Például magammal kapcsolatban is.

  Önnek mi a véleménye a fentiekről? Kíváncsian várom válaszát.

 • Zemlényi-Kovács Erika

  Kedves Andrea!
  Ahogyan már írtam is róla, a 8-as a numerológián belül talán a legkülönlegesebb szám. Nem csak a “pénz, siker, hatalom” tartozik ide, hanem még nagyon sok fogalom, minőség, tulajdonság, aspektus.

  Említek egyet, amit eddig nem: a 8-as úgynevezett tanítói karakter is (a hozzátartozó Szaturnusz bolygó a “nagy tanító”, “akitől” a leckéket kapjuk). A Sorsszám által mutatott életfeladatot ebben a minőségben is meg lehet valósítani. Ez sem jelenti feltétlenül azt, hogy konkrétan tanítani kell valahol. Ha úgy élem az életemet, hogy figyelek a Mértékre, az Adok-kapok egyensúlyra (nem csak pénzzel kapcsolatban), Kitartó vagyok a Céljaimban, figyelek arra, hogy működjön az Adakozás is, tudatosan “működtetem” a Nagyvonalúságot, Hálát, Megbocsátást – és mindezzel példát mutatok a környezetemben élőknek, tehát Tanítom őket ilyen módon: akkor az egy megvalósított 8-as sors.
  Azért írtam a nagy kezdőbetűket, mert ezek mind a 8-ashoz tartoznak. A pénzzel kapcsolatban pedig: ha megvalósítom a sorsomat, a sors gondoskodni fog rólam, meghozza azokat a kapcsolatokat, körülményeket, hogy ne szenvedjek hiányt, a pénzem is meglegyen mindehhez (legtöbb esetben nem egyik napról a másikra).

  Ezzel együtt (mert ez nem ellentmondás) egyetértünk abban, hogy a bal oldal számai, az úgynevezett szabad akarat számai, tehát mi működtethetjük jól-rosszul. Ezek közül is a legfontosabb a karakterszám (itt a 18-as).
  A 8-as egyik legnagyobb “negatívja” a félelem. Tehát, ha nem merek meglépni dolgokat, félek, hiába van ott a segítség a jobb oldali sorsszámban…
  Remélem – a Remény is a 8-ashoz tartozik:-), tudtam segíteni.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.