Ne akarj pénzt! Pontosabban…

Ne akarj pénzt! Csak ezt tudom tanácsolni neked, ha éppen anyagi gondokkal küszködsz, egyáltalán: ha több pénzt szeretnél.

Meglepő javaslat? Meghiszem azt!

Akkor tovább pontosítom, jó? ;-)

Ne pénzt akarj!

Csodálatos a magyar nyelv, igaz? Egyszerűen egy szórendcserével máshova kerül a hangsúly, és jobban érthetővé is válik, mire gondolok.

Észrevetted-e, ha nagyon szükséged van pénzre, és csak arra fókuszálsz, hogy pénzed legyen, de minél előbb, mert

 • ° kell az éppen aktuális számlákra,
 • ° kell a tönkrement háztartási gépre,
 • ° kell a gyerek táborára,
 • ° kell sajátmagadnak fodrászra (mert már régen kéne menned, és rosszul érzed magad, hogy nem tetted – különben is, megérdemled ;-)),

nos, ilyenkor aztán gyakran az Istennek sem akar jönni a pénz. És minél inkább akarod, annál inkább nincs eredménye…

Ha valahogy elfelejted az egészet, az anyagiakért való erőlködést, azaz a zakatoló elméd, az aggódó lelked leáll, hát könnyen lehet, hogy ekkor indulnak be a dolgok: materializálódik = megjelenik a pénz az életedben – valamilyen formában! Lehet, hogy másképp, mint amire te gondoltál, könnyen lehet… De a lényeg az, hogy jön, megjött, ott van! :-)

Miért nem jött, miért nem jön a pénz?

Észrevetted, hogy mi az, ami nélkül az ébrenlétünk egyetlen egy perce sem létezik, de talán még az alvásidőnkben is jelen van. Tudod, mi ez? Gondolkodj el kicsit, mielőbb tovább olvasnál. Annyit segítik, hogy a láthatatlan, a nem kézzel fogható világban találod. Nos?

Igen, az érzések, az érzelmek! Ezekről van szó, mert hogy minden pillanatunkat kísérik, ha tudjuk, ha nem – és főleg, ha tudatosítjuk, ha nem.

Feladat: gondold végig, amikor nem jön a pénz, akkor milyen érzéseid vannak?

Milyen érzelmek hullámzanak vagy uralkodnak benned?

Nos, könnyen lehet, hogy ilyenek:

 • ° szorongás,
 • ° félelem,
 • ° aggódás,
 • ° szégyen,
 • ° tehetetlenség érzése,
 • ° elégedetlenség,
 • ° küszködés érzése stb.

Az okokat itt kell keresned, mégpedig arra, hogy miért nem jön, miért nem jött a pénz(ed)! Természetesen érthető, hogy ha kifizetnivalók vannak, akkor kell a pénz, és az is logikus, hogy a legtöbben negatív érzéseket élünk át közben. Hogy miért? Egész egyszerűen azért, mert EZT szoktuk meg.

De ennek nem kell így lennie! Lehet másképp is. Nézzük csak végig a láthatatlan történéseket!

Amikor a pénzt a fentihez hasonló érzések kísérik, akkor ezek negatív rezgése, a rossz kisugárzás teljesen más tartományban mozog, mint amire szükségünk van. Mégpedig abban a tartományban, ahol pénz sincs, vagy nem elég. Ott, ahol nincs bőség, ahol SZŰKség van. És minél inkább rágörcsölsz – számtalanszor átélted már ezt, igaz?, velem együtt ;-) -, nos, annál inkább nem működik a dolog. Még jó, hogy nem tetéződik tovább a baj!

Előbb adj, hogy kaphass!

Ezt a tanácsot nyilván te is számtalanszor hallottad, ahogy jómagam is. Én ráadásul sokszor lázadoztam, és ki is fejtettem, mennyire nem jó ötlet ezt különösen nőknek tanácsolni, akik amúgy is hajlamosak többet adni (mert így szocializáltak bennünket kislányként, mert így “kuncsorgunk” szeretetért stb.). Most mégis azt tanácsolom, hogy igen: előbb adj, hogy kaphass.

A marketingesek sokszor elmagyarázzák ügyfeleiknek, a vállalkozóknak, hogy nem egy árut, nem egy szolgáltatást adnak el, hanem egy érzést, egy élmény – valami megfoghatatlant, mégpedig a láthatatlan világból. Nem cipőt veszel ugyanis, hanem kényelmet. Nem ajándékot vásárolsz, hanem a meglepetés örömét. Nem lakást veszel, hanem egy életsítlust stb. Nem utazást veszel, hanem a kipihentség élményének örömét. Ezt kell adnod, ezt kell nyújtanod: élményt, örömöt… Neked is, ha több pénzt akarsz! Hogy hogyan? Álljon erre itt néhány példa:

Végezd jó/jobb érzéssel a munkádat – tudd, hogy EZZEL adsz! Gondold végig, hogy mit is nyújtasz a jól végzett munkád által – kinek lesz belőle öröme, haszna, kinek okoz elégedettséget. A főnöködnek, a cégnek/a munkahelyednek, de főleg az ügyfeleknek, akikhez eljut az a termék, amihez te is hozzájárulsz a magad módján, ráadásul így: örömtelibben :-)

Ha értékesíteni vagy egyszerűen csak el akarsz ajándékozni valamit, ami felesleges nálad, akkor annak tudatában tedd, hogy másnak szüksége van rá, és azzal, hogy most megkapja tőled, ez örömet okoz neki. Gondold végig, hogy mire fogja használni, milyen hangulata, mennyire jókedve lesz, amikor használja majd. És ekkor sokkal könnyebben jutsz te magad is jó/jobb érzésekhez.

Amikor megajándékoznak (ekkor is kapsz pénzt, ne feledd!, csak áttételesen), akkor tudatosítsd, hogy szívesen teszik ezt veled, és figyelj a saját jó érzéseidre is – képes vagy-e kapni úgy, hogy örömöd van benne, hogy hálát érzel stb.

…akkor jön a pénz

Összegezve tehát a lényeget: akkor jön a pénz, ha jó érzések, pozitív érzelmek kísérik. Egy-egy mélyponton vagy holtponton bizony ezt nem könnyű megtenni, tudom jól. Mégsincs más megoldás, minthogy el kell kezdened az érzelmeidet egyre feljebb húzni! Ehhez jó eszköz lehet az, ha nem a pénzzel foglalkozol konkrétan, nem azt számolgatod, hogy jaj még ennyi hiányzik, mi lesz, jajjaj!, hanem végig gondolod, hogy mi mindent tudsz adni Te az összes, lényegében pénzt hozó tevékenységeddel. Írtam erre néhány példát fentebb, szedd össze a magad példatárát arra, hogy milyen jó érzésekkel tudsz pénzt teremteni magadnak, a jobb érzéseid rezgései által.

A női teremtő erő csodálatos, a tiéd is! Bennünket nőket hívnak úgy régiesen, hogy teremtés – feltűnt már ez neked? Nos, teremts ügyesen, pénzt is! ;-) Ehhez írtam neked ezt az útmutatót, használd EGÉSZséggel! Magam is többször kipróbáltam – nyugodtan állíthatom neked, hogy működik! :-)

Érdeklődéssel várom a véleményedet, a te tapasztalataidat itt alább a hozzászólásokban – ne kímélj bennünket! ;-)

A női teremtést hamarosan az idén is közösen gyakorolhatjuk egyébként, ahogy tavaly októberben volt már erre lehetőségünk.

2011. július 4-én, a tibetiek ún. tízmilliószoros napján ugyanis ismét Tízmilliószoros Női Teremtő Napot tartunk a GazdagNők szervezésében. Tehát mi, női teremtések ;-) együtt teremtünk azon a napon – mégpedig tízmilliószorosan! :-)

Hamarosan jönnek ezzel kapcsolatban a részletek, addig is írd fel a naptáradba:

2011. július 4. hétfő 10 és 17 óra között Budapesten Női Tízmilliószoros Teremtő Nap (GazdagNők).

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

17 Responses to “Ne akarj pénzt! Pontosabban…”


 • A pénztelenség állapotában bennünk lévő érzések felsorolását azzal egsézíteném ki, ami szerintem kulcsfontosságú: értéktelen vagyok, nem érdemlem meg, ügyetlen vagyok, stb, tehát az önszeretet, önértékelés témáját itt sem lehet kihagyni, hiszen ebből fakad minden: az önmagunkkal kapcsolatos érzésekből. A cikk különben nagyon jó, köszönöm az élményt! Biztos vagyok benne, hogy a többi olvasónak is élmény. :) És remélem, be tudják fogadni és elkezdik megvalósítani a pillanatnyilag sötét érzelmekkel küzdők is. Tényleg működik, tanúsíthatom! :)

 • Juuuudiiiit! :-)
  Nagyon-nagyon fontos, amit írtál! És PONT EZ AZ a téma, amivel elsősorban foglalkozni fogunk a Női Tízmilliószoros Teremtő Napon – hogyan találtad ki? ;-)
  Az önmagunkkal való kapcsolat – ez lesz a fő fókuszunk július 4-én, hétfőn.
  Mélységes meggyőződésem, hogy szinte mindennek ez az egyik legeslegfontosabb alapja. És igen, a közben felvetődő érzéseink.
  Ez a saját tapasztalatom, és ezt látom más nőkön is, akikkel kapcsolatba kerülök – ezért is ez lesz a témánk július 4-én a Női Tízmilliószoros Napon.

  Köszönöm a hozzászólásodat, és a nagyon fontos kiegészítésedet :-)
  – szeretettel: Ida ***

 • :)))) Köszönöm! :) Nem nehéz kitalálni, hiszen a Gazdagnők képzések legfőképp erről szólnak: a női önbecsülés és a női őserő helyreállításáról, nem igaz? ;) Mellesleg én is ezen (is) dolgozom itt nem is olyan messze a nem is olyan ködös Albionban. :-D Csodaszép teremtő napokat! Szeretettel: Judit

 • Kedves Idukám!

  Pár hónapja megszünt az aggodalmam. Meg vagyok győződve, mindig lesz pénzem, amire kell. Igy is történik. Nem várt helyről általában.
  Azt el kell mondanom, van egy romantikus fűszerkertem és ezek a drága növények, mint pl. a levendula is segitenek látogatókkal és vásárlókkal. Télen varrást vállalok, csere-berére. MINDIG VAN SEGITSÉG!
  Örülök, hogy Rád találtam, köszönök mindent, különösen a kedvességed.
  Őszinte Körösparti barátsággal ölellek:
  Ilona

 • Ezzel mélységesen egyet tudok érteni!

  Az önbecsülés, az önbecsülésünk, a saját magunkkal való viszonyunk az alapja mindennek: viszonyunknak a világgal, a munkánkkal, a pénzzel.

  És valóban: a pénzhez fűződő érzelmeink, de bármilyen életterülethez fűződő érzelmeink – így a munkánkhoz, kapcsolódóak is – befolyásolják azok alakulását.

 • Kedves Ida!Nekem nagyon tetszett ez a bejegyzésed,köszönöm Nektek!

 • A nehézségeinken, pénztelen esetleg munkanélküli helyzetünkön nem könnyű úrrá lenni, sokszor igen nehéz kezelni, uralni. Azt gondolom, hogy az a lényeg, hogy ne a helyzet uralkodjon rajtunk, hanem fordítva mi tudjunk helyzetünkön urrá lenni. Itt jön amiről Te is írsz Ida, hogy milyen érzéseink vannak közben, hogy görcsösen akarjuk, ami nincs vagy nem veszítve el derünket, hitünket tudjuk, hogy a dolgok rendbe jönnek!!!! Nem hagyva teret a negatív érzéseknek (amelyek pedig oly gyorsan jönnek, szinte észre vétlenül néha), maradunk igenis azon az oldalon, ahol a helyünk van, tesszük a dolgunkat örömmel és hálásan az Égnek, Istennek (ki miben hisz)!!!
  A lelki béke, a derű és a humor mindig legyen velünk!!!
  Kívánok szép napokat és boldog pillanatokat!
  Szeretettel: Mari
  Én még ugyan nem vettem részt a Gazdagnők képzéseden, de lelki gazdagság, lelki, teremtő erő nélkül nincs semmi! – ez teljesen igaz.

 • A lelki béke, a derű és a humor mindig legyen velünk!!!

  Ez akár jelmondat is lehet, a fenti levélből idézek. Persze, szeretném. A humorhoz igazi intelligencia kell. Tanítani kellene kora gyermekkortól. Ellenben csak szabályokat tanítunk. Én is. Tanár vagyok, tudom, hogy ez hiányzik belőlünk otthon, az iskolában, mindenkor a gyereknevelésben. Hamar méregbe gurulunk és ahelyett, hogy kedvet csinálnánk a tanuláshoz,azt bizonygatjuk, hogy ez a gyerek nem tud semmit, nem készült.Ameddig ez így van, nem tudjuk megvalósítani a szeretetteljes nevelést semmilyen szinten. És nem kaptuk meg magunk se, nem alakítottuk ki magunkban.
  A humor elfogadásához nem kell tehetség. Minden gyereket lehetne tanítani, sőt még a felnőttek is boldogok, ha nevethetnek.

  De mi az útja az elmében a humornak? Jó lenne tudni.

  Ildikó

 • Kedves Ida,
  Az Egyszer fenn, egyszer lenn….talán törvényszerű az életben. Hogy hogyan eljük meg azt, amikor nehézséget kell leküzdeni vagy hogyan értékeljük a próbatételeket az az a dolog, ami általános érzelmi állapotunkat meghatározza és ezáltal az élethez való hozzáállásunkat is. Pontosan értem amit írsz és reális, nem tudunk olyasmit bevonzani amit görcsösen akarunk. Az elfogadás után viszont egy tudatos teremtésnek kell jönnie – ennek alapja az önbizalom és a saját életünk kézbevétele… Soraidat most is nagy örömmel olvastam !

 • Melihercsik Jánosné

  Kedves Ida!

  Természetesen ebben is igazad van! Mióta próbálom megfogadni a tanácsaidat, azóta jöttem rá, hogy mennyire fontos a szemlélet váltás, a pénzzel kapcsolatos érzelmeink átváltoztatása!
  ióta nem félve adom ki a pénzt (igenis megérdemlem az érte kapott fejlődési lehetőséget vagy bármit, ami jó érzéssel tölt el), mire legközelebb fontos kötelező kiadásom van, meglesz a rávaló!!
  Nagyon örülök neki, higgyétek el, hogy működik a dolog!
  Üdv:
  Melihercsikné Marika

 • Kedves Ildikó! Kedvenc Idánk kapcsán, hozzászólásodból látom hasonló gondjaink vannak, a munkánk összekapcsol minket.

  Nagy kíváncsisággal olvastam soraidat. Örülök, hogy Te is tanár vagy!
  Teljesen egyet értek abban , amit írsz a humornak nagy szerepe van az oktatásban is!!!
  Érdemes lenne erről külön eszmecserét folytatni: “A humor szerepe a nevelésben, oktatásban” – mi a véleményed?
  Esetleg, ha van kedved, erről és más közös témáról konzultálni, megtalálsz az IWIW-en vagy a Fecebuch-on.

  Szívesen venném!

  Szeretettel üdvözöllek és további sok szép napot, órát és percet kívánok: Kálmán Mari

 • Nagyon igaz amit írtál, agyilag megértem, egy darabig tudom is “csinálni”, de ….
  Mindig jön valami negatív esemény, és akkor megint vissza esek.Már évek óta, “küzdök” és nem jutok sehova, amióta egyedül maradtam a gyerekekkel, egyre rosszabb. Valószínűleg valamit nem jól “csinálok”.
  Ezért örülök, hogy megtaláltam a Gazdag-nők oldalt, bízok benne, hogy sokat tanulok majd. :)))
  Előre is köszönöm, Ica

 • Kedves Mindenki!

  Én abban hiszek,hogy a sors kereke mindig-mindig forog.Amikor teljesen padlón vagyok arra szoktam gondolni,hogy most már fölfelé forog ez a kerék.És a csúcsról is lefordultam már néhányszor.Bár igazából a padlófogástól is csak több lettem,tanultam belőle.Azt javaslom Mindenkinek ha úgy érzi ennél mélyebben már nem lehet,próbáljon meg örülni,mert utána bármit is tesz fölfelé kell,hogy íveljen az élete kereke,mert az csak forog körbe-körbe….Akár mosogatás közben is arra gondoljon,hogy ez a tevékenység is előrébb visz,mert ez a dolgok rendje.Bőség és sziasztok!

 • Sziasztok!
  Nagyon igazak az írások.Hozzáállás és a személyiségünk ismerete ami nagyon fontos.Tudjunk vidámak,pozitívak és ami legfontosabb a nap minden percében hálásak lenni a sorsunknak,hogy mind az amink van /fejlődés lehetősége,egészség,gazdagság,jólét/ megadatott.
  Sziasztok Teca

 • Szia Ida!
  Olvastam valahol,hogy aki nem ismeri a mélységet, nem tiszteli a magasságot!!!!!!!!! Igyekszem figyelni azokat a dolgokat amik történnek velem, mert amikor munkanélküli lettem, arra gondoltam, hogy valami csodálatos dolog történik velem ezután.Vezetőként dolgoztam mindig, és most szobalányként dolgozom.Szolgáltatásnak a része lettem, és most jöttem rá, hogy mennyire fontos a rend és tisztaság a vendégeknek is.4orakkor kelek és csodálom a napkeltét a madár füttyöt a természetet és hálás vagyok, hogy ezt mind láthatom.Kárpotolja azt a kevés fizetést amit adnak, de tudom hogy ezután jobb lehetőségem lesz majd, ha megtanultam mindent. Köszönöm Idának és mindenkinek aki segít egy gondolattal ötlettel hogy a jó uton maradjak!!!!!!! Hálás vagyok mindenkinek; Erika

 • Sziasztok! Kedves Ida és a többi kedves hozzászóló! Most éppen olyan kedves sorokat olvashattam, mint amit Erika, Te írtál arról a helyzetről, amiben most vagy. Olyan jó olvasni hallani jó híreket, azt, hogy nem kesergünk, mert már nem vezetőként dolgozunk, sok pénzért, hanem tudunk örülni minden apróságnak: a szép hajnaloknak, a madaraknak és így tovább!!! Igazán bölcsességre vall az a szemlélet, ami téged vezérel. Minden okkal történik velünk, véletlenek pedig nincsenek! Csak megerősíteni tudlak ebben a felfogásodban!!!!

  Minden jót, szép napokat és gyönyörű pillanatokat kívánok!!!

  Szeretettel: K.Mari

 • De jó veletek,öröm olvasni soraitokat,legjobbakat kívánom!

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.