Önmagadhoz való viszony – a pénzedhez való viszony is?

Az önmagunkhoz való viszony – erősen úgy sejtem ;-) -, sok mindent meghatároz. Jelképezi akár ezeket is:

 • ° a pénzhez, gazdagsághoz való viszony,
 • ° a teremtés képessége és módja.

Hogyan teremtsek ;-) egy blogbejegyzést – ezen töprengtem már tegnap, és ma is ébredezvén. Azt tudtam, hogy mi lenne a témája (fentebb leírtam), de nem sejtettem, hogy hogyan alakul majd ki. A gondolatom megvolt tehát, a szándékom is… (Figyelsz? Ugyanis ÍGY teremtünk! :-)) És mi történt? Elém hozta a keleti szél! ;-) Amúgy tényleg.

Igazából a kisujjamat se nagyon kellett mozdítanom: olvasgattam a Face Bookon, és az ott vélesen (= nem véletlenül) találtak alapján összeállt ez a bejegyzés, képestől, rezgés szint emelős videóstól :-), mindenestül. A szöveg a “vendég blogíró” Majoros Melindától származik, aki a GazdagNők egyik legrégebbi ügyfelei közé tartozik, és jelenleg főként az ügyfélszolgálatosi teendőkkel támogatja a közös munkánkat. És az övé a virág mandala üvegfestmény is: “Az én kibontakozása” a címe – nem véletlenül választottam ezt sem Melinda mandaláiból.

A július 4-i, hétfői Női Tízmilliószoros Teremtő Napunknak a GazdagNők szervezésében az önmagunkhoz való viszony, a saját magunkról kialakult, változó, és önmagunk (!) által változtatandó kép az egyik fő témája. Szerintem meg fogjátok érteni, miért kértem el Melinda egyik korább blogbejegyzését – lássuk is hát:

„Gnothi szeauton: Ismerd meg önmagadat!”

Ez a híres mondat, a görög delphoi jósda bejárata felett olvasható. Ez az a hely, ahova sok-sok ember elzarándokolt, hogy jövendölést kérjen, hogy megtudja, milyen sorsot szánt neki az ég! Szeretve lesz, vagy a magány kíséri útján? Gazdagságban vagy szegénységben fogja élni az életét?

A bölcs delphoi jós azt felelte a kérdésekre:

„Ismerd meg önmagadat és tudni fogod a sorsodat, mert a sorsod Te vagy. Nem külső erők uralkodnak rajtad, az istenek benned vannak, és jellemed, személyiséged alakítja, formálja jövődet. Változtass magadon és változni fog a sorsod is! Fogadd el magadat, és el tudod majd fogadni sorsodat is.”

A bölcs jósok tudták, és ma is tudják, hogy

a lényeg bennünk van!

A külső világot belső fényeink és sötétségeink alapján éljük meg. A szeretet, ami körülvesz bennünket, belőlünk árad, mint ahogy a gyűlölet is belőlünk születik. Csak úgy tudunk szeretni, ahogy magunkat szeretjük, és csak úgy tudunk gyűlölni, ahogy magunkat gyűlöljük.

Ahogy a gyermekkorból átlépünk a fiatal felnőttébe, egyre több tapasztalattal leszünk gazdagabbak. Elkövetett vagy el nem követett tetteink és döntéseink, mind következményekkel járnak, melyeket viselnünk kell. Van, aki úgy dönt, hogy nem Ő a felelős a saját sorsáért és mindent és mindenkit hibáztat, és van, aki úgy dönt, hogy talán tehet valamit, az életérét, Önmagáért.

És akkor elindul… egy úton, mely egyszerre szép és göröngyös, melyen sok az elágazás, néha meredek és néha úgy tűnik, hogy járhatatlan, néha széles és megosztjuk másokkal, néha a szivárvány minden színében pompázik és beragyogja a boldogság, néha a magány és a szomorúság az útitárs.

És hogy hová is vezet ez az út?.. erre mindenki csak a saját szíve mélyén találhatja meg a választ.

Sok évvel ezelőtt indultam el az Önismeret útján. Hatalmas lendülettel kezdtem el tanulni, faltam a könyveket, egymás után jártam kurzusokra, úgy szívtam magamba az információkat, mint egy szivacs.

Kisebb-nagyobb fájdalmak megélése közben egyre csak

haladtam előre az utamon Önmagamba, Önmagamhoz.

Ahogy telt-múlt az idő, egyre nagyobb önbizalmam lett,

…én már tudok Valamit, én már jobban csinálom! … és jól megveregettem a vállam! :)

Mondom és mutatom másoknak. Próbálok szeretni, szeretve lenni, de valahogy nem az igazi, valami hiányzik, nem úgy jön, ahogy kellene, nem úgy reagálnak rá, ahogy kellene, ahogy szeretném. És akkor jön a következő gondolat, felismerés.. hmm… már megint a saját csapdámba estem!

Ezek a fránya elvárások.., és egy jót nevetek magamon, miután jól kibőgtem magam :D

Megint tanultam és megint a helyére került egy darabka bennem.

De még mindig kifelé bámulok…

Nem baj, mert majd jön egy újabb felismerés, egy újabb sírás és egy újabb nevetés. :)

És aztán eljött az a nap – nem is olyan rég -, mikor nem kifelé néztem, hanem kintről befelé.

Jött egy gondolat, egy kép, egy vízió. Láttam magam kívülről.

Elgondolkoztam azon:

vajon ha szembe találkoznék magammal az utcán, mit gondolnék magamról?

Milyennek látnám magam? Hogy néznék ki? Tetszene a kisugárzásom?

Rájöttem, hogy bizony sokszor megfordulnék, és azt mondanám: „Inkább megyek egy másik irányba, mert…”

Ekkor megálltam és elgondolkoztam… De hát mi történt? Hisz énbennem egy olyan kép élt Önmagamról, hogy kedves, mosolygós, szeretni vágyó, vidám lány vagyok, aki legszívesebben megölelné az egész világot!

De akkor még is, miért ilyen nagy a kontraszt a bennem élő kép és a kívülről látszó kép között? Csak rá nézek egy fotómra, egy videó felvételre és ledöbbenek… kiáltom:

EZ NEM ÉN VAGYOK!!! ÉN NEM ÍGY NÉZEK KI!!!

Aztán megnyugszom és csendben elmosolyodok.

Ez is én vagyok, csak eddig nem vettem róla tudomást.

Nincs más dolgom, mint megszeretgetni és megérteni Őt, majd hagyni, hogy előbújjon az a kép, ami Bennem, Rólam él! És amint ez a két kép egymásra talál és összeolvad, a világ legcsodálatosabb Önmagamja lesz látható. :)

Most már tudom, nem kell mást tennem, csak szeretettel terelgetni Őket, egymás felé!

…és egyszer majd találkozni fognak…

Találkozz VALÓDI és belülről nyugodtan teremtő önmagaddal!

Ez a fő célja a GazdagNők július 4-i, hétfői Női Tízmilliószoros Teremtő Napjának. És hogy megtörténjen az, amit jelképesen ábrázol ez a fenti fekete-fehér grafika, és amit az alábbi videó is igyekszik megértetni velünk:

Mert hogy teremteni, pénzt, egészséget, boldogságot vagy, amit akarsz :-), csak ebből a belső, nyugodt erőből lehet. Különben csak össze-vissza vagdalkozás, káosz és kapkodás az egész.

Hogyan juss el a női központi, kreatív és intuitív belső teremtő erődhöz, a benned élő Bölcs Asszonyhoz, és hogyan legyél képes folyamatosan meghallani a hangját, az üzeneteit, ehhez kapsz támpontokat a GazdagNők 2. Női Tízmilliószoros Teremtő Napján 2011. július 4-én, hétfőn. És ahhoz is, hogy felismerd az önmagadhoz való viszony miképpen meghatározó életed más területeihez való viszonyulásodban is!  MOST MÉG a legkedvezőbb áron tudsz jelentkezni – használd ki a lehetőséget július 28-a, kedd éjfélig! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

5 Responses to “Önmagadhoz való viszony – a pénzedhez való viszony is?”


 • Kedves Idukám!
  “és akkor elindul egy uton” nagyon szépen le van irvan, a hatása alatt állok még egy darabig. Valóban igy van, előttünk a céllal és elszántsággal lehet végig járni.
  Utitársan most a mélységes bánat, nyolc évi poroszkálás után elment a drága malamut társam. Vigasztal, hogy nem szenvedett hosszú ideig.
  Körösparti üdvözlettel, barátsággal,Ilona

 • Majoros Melindáé az érdem, Ilona – övé az írás. Örülök, hogy közzétehettük/-tehettem…

  Együtt érzek veled – már amennyire ez egyáltalán lehetséges…

  Köszönöm, hogy hozzászóltál/írtál – szeretettel: Ida ***

 • Nagyon tetszett,szeretettel sokat elerunk,de magunkat kell szeretnunk elore,es igy mivel ,hogy sajat magunknak csak jot akarunk,nemde?es megerdemlunk minden foldi boldogsagot,egeszseget,gazdagsagot,akkor azt vonzuk be ,akarni kell,de azert,mert arra vagyunk erdemesek,azert vagyunk teremtve,hogy minden foldi joban reszunk legyen!

 • Drága Ida!
  Tetszet Melinda írása de a videó az ami nagyon intenzív szívdobogást okozott.Nagyon szemléletes és lényegre törő.Tudom,hogy a gondolatnak teremtő ereje van,csak ennyire nem volt képi még előttem.Szóval nagy örömet okoztál vele,hogy meg mutattad.Hála és köszönet érte!
  Szép napot és áldást kívánok! Teca

 • Igen igazad van sokszor kell közelíteni a két énünknek egymáshoz, de majdcsak találkoznak egymással.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.