A körülmények áldozata vagy? Szegénység- vagy gazdagságtudat – melyiket választod?

– Képzeld, találtam egy bio energia italt! Tudod, ahol vásárolni szoktam, mindig beleraknak szórólapot is a cuccaim mellé, és valahogy a kezembe került… Biztos egészségesebb, mint amiket most iszol…

– Meg drága is, nyilván… Ez csak 135 forint – hangzott a válasz.

Huuu! Ez aztán gyors, és határozott vélemény volt! Ahogy mondani szokták, elsőre “köpni, nyelni nem tudtam”. :-) Azonnal eszembe jutott John Assaraf videója, amiben erről beszél:

Hogyan érd el a céljaidat?

Idézem is most őt:

– A legtöbb ember vet egy pillantást a jelenlegi pénzügyi helyzetére. Megnézik mivel foglalkoznak, vagy az üzletükre gondolnak, és azt mondják: “A rendelkezésemre álló pénzem, a jelenlegi munkám, az üzletem meghatározza azt, hogy milyen életszínvonalon élhetek.” Ezzel kapcsolatban az a véleményem – folytatja John Assaraf – hogy, ha az életstílusodat ezek alapján határozod meg, akkor a lehető legrosszabb úton jársz. Miért mondom ezt? – kérdezte John Assaraf. A válasz annyira fontos, és pont ez a mondata jutott eszembe a bio energia italos beszélgetésünknél, hogy “kihangosítom” neked is, valamennyiünknek :-):

“Amikor hagyod, hogy a jelenlegi körülményeid irányítsák a gondolkodásodat, akkor a körülmények áldozata vagy.” – John Assaraf

Szegénységtudat jellemez – egészíthetném ki. És ezt jobb, ha az ember lánya felismeri, de főként beismeri magának.

Ne gondold, hogy nekem nem ismerős ez a gondolkodás! Nagyon is! Évek óta mehetnék például Ausztráliába, akár hosszabb időre – több hétre is, és nem villámlátogatásra -, mert egy ezeréves barátnőm meghívott, nem is egyszer. De én sokáig azt gondoltam: “Nem, nem engedhetem meg magamnak! Nekem pénzt kell félretennem, amíg nem késő, a nyugdíjas éveimre.” Puff: ez a körülmények áldozata magatartás ráadásul a vagy-vagy gondolkodásával még tovább erősíti a szegénységtudatot – bárkiét, az enyémet is. Ha csak ki nem akarsz belőle lépni, méghozzá tudatosan! (A szegénységtudatból, ha ki akarsz szabadulni, akkor ehhez itt remek felismeréseket tehetsz, és megoldásokat is találsz –>>)

Nézd meg John Assaraf videóját, aki az egyik Titok-szerző. Garantáltan tanulságos lesz, és adhat neked is fontos felismeréseket. Megvallom, jómagam nem elsőre vettem észre azoknak a mondatoknak a súlyát, amiket most beidéztem neked – szóval érdemes akár később is, újra meg újra megnézned. JÓ ;-) 3 perc – csupán!

A magyar felirat méretét a +/- billentyűvel tudod növelni/csökkenteni. Ha a felirat nem jelenne meg rögtön -> vidd az egeret a videoablak jobb alsó sarkában lévő felfelé mutató háromszögre és klikkelj a “cc”-re! Ha nem látsz “cc”-t, akkor a “=”-re!

Utóirat: itthon megkerestem a szórólapot, és elballagtam virtuálisan a megadott honlapra…. Aztán számoltam: a napi ajánlott adag kb. 110,- forint. Kommentáljam? ;-)

Igen: így fosztjuk meg magunkat lehetőségektől. És azért,

 • mert nem vagyunk elég nyitottak, megengedők,
 • és mert nem ismerjük fel a saját szegénységtudatunk megnyilvánulásait.

Mert, ugye, ezúttal nemcsak egy egészségesebb ital jött volna, hanem ráadásul még olcsóbb is! Khm…

A körülmények áldozata vagy? Szegénység- vagy gazdagságtudat – melyiket választod?

2011 július 30-án, szombaton délután a Bölcs Hold Bőség Kör újholdas találkozóján megtanulod a szegénység- és gazdagságtudat jellemzőit, be tudod azonosítani a sajátjaidat (általam kreált teszt segítségével). És megnézzük az okokat is. Megoldásokat, hasznos praktikákat szintén találhatsz, ráadásul támogatói női körben a saját továbblépésedhez pénzügyi önismereted terén. Ez kihat majd az anyagi helyzetedre is!

Viszont a létszám limitált, és már 13 hely elkelt! Nézd meg hát mielőbb az ismertetőt és a jelentkezési lehetőséget itt: klikkelj! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

1 Response to “A körülmények áldozata vagy? Szegénység- vagy gazdagságtudat – melyiket választod?”


 • Kedves Ida!
  Ismét remek bejegyzést írtál, és köszönöm a videóbejátszást is.
  Nagyon precízen kaptam hozzá “használati utasítást” is. Ez sokszor elkel, hiszen van még mit tanulnom a számítógép használatáról.
  Szóval: valóban mi határozzuk meg a sorsunkat. Nekem is teljesültek olyan álmaim, amiket papírra vetettem. Folyamatosan alkalmazom ezt a módszert, és tényleg csak buzdítani tudok mindenkit, hogy tegye ugyanezt. szép napot és jó célkitűzéseket kívánok!
  Enikő

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.