Mi a helyzet a félelemmel? Gazdagság-szegénység tudat – Sartit is megidézve

sarti-szikalantul-obolA szegénységtudatú embereket meggátolja a félelem, a gazdagságtudatú emberek viszont akkor is lépnek, cselekszenek, ha félnek! – ez a mottója a mostani blogbejegyzésnek. S előzetesen csak annyit, hogy gondold végig, te mit szoktál csinálni, ha félsz valamitől, ha szorongsz valami miatt?

Hiába tűzöl ki célokat, meditálsz róluk, vizualizálsz, ha nem cselekszel! Ezt fontos tudatosítanunk. De a következőt is: a gondolat, az érzés => belső világunkhoz tartozik, az eredmény a külvilágban jelenik meg – HID a 2 világ között a TETT!

De vajon miért nem cselekszünk? Mi az, ami legjobban meggátol bennünket? Egyszerű a válasz, legtöbben hamar rájövünk, illetve tudjuk is… De a legyőzése, pontosabban megszelídítése már kihívásokkal teli feladat. Viszont nagyon megéri.

A gazdagság-szegénység tudat alapelvei közül ezúttal a félelem kérdéskörét rendhagyó módon járjuk körbe – mégpedig egy tanácsadó videó segítségével (hasonlóakat használunk az online kurzusainkon is, például itt –>>). A videóban elárulom neked a saját egyik legemlékezetesebb sztorimat az egyik félelmemről, fotókkal kísérve. Sartihoz, egyik koraőszi görög tengerparti “nyaralásomhoz” kötődik – példámmal remélem, hogy inspirálni tudlak, mégpedig azért, minél bőségtudatosabb lehessél! Az írás elején látható fotó egyébként Sartiból van, és szerepel a tanácsadó videóban is – nem véletlenül. (Megsúgom, hamarosan lesz egy program, amire ha te is kész vagy, akár élőben is megnézheted ezt a csodás, görög tengerparti tájat Sartinál, sőt! ;-))

A videó közel 17 percet kér az életedből, és biztos vagyok benne, hogy mindenképpen rendkívül hasznos lehet számodra is!

A videóért kattints az alábbi fekete hátterű videón található play gombra!

[kml_flashembed publishmethod=”static” fversion=”8.0.0″ movie=”http://www.gazdagnok.hu/wp-content/video/felelem-szelidito-gazdszegtudat-10/felelem-szelidito-gazdszegtudat-10.swf” width=”500″ height=”397″ targetclass=”flashmovie”]

Get Adobe Flash player

[/kml_flashembed]

A tanácsadó rövid vázlatát, hogy miről van benne szó – néhány idézettel –  itt olvashatod:

 • Kiindulási alaptétel – mit gondolsz, melyik igaz rád?
 • Hétköznapi „varázslás” ;-) Hogyan teremtünk?
 • Miért nem cselekszünk? A cselekvést akadályozó szabotőreink, a nem-cselekvés köveztekezményei.
 • “Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.” Mt. 6,34
 • Félelem szelídítő: Saját példám Sartiból, a görög tengepartról (sziklamászást megidézve) – alig várom, hogy visszamehessek :-)!
 • Szokás-rabság helyett –“Tedd azt, amit tenned kell – ha akarod, ha nem.” ;-)
 • „Aki csak azt hajlandó megtenni, ami könnyű, annak nehéz lesz az élete. Aki hajlandó megtenni, ami nehéz, annak könnyű lesz az életete.” :-)
 • A sokat emlegetett komfort zóna
 • Bőségtudatosság

Hétvégi rezgésszintemelőnek pedig megidézem neked a tanácsadó videóban emlegetett kedvenc görög tengerparti helyszínemet, Sartit, ahol már hatszor jártam, de az ősszel ismét ott leszek. Akár velem is tarthatsz te is! ;-) Figyeld a híreimet (= a hírleveleimet, a blogbejegyzéseket)!

Gazdagságtudatodat fejlesztheted a Bölcs Hold Bőség Körben 2011. július 30-án, szombaton délután. Ekkor még számtalan más tételt átveszünk, ami a szegénység-gazdagságtudathoz tartozik – még velünk tudsz tartani: jelentkezz nyugodtan!

Részletek itt: klikkelj!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

13 Responses to “Mi a helyzet a félelemmel? Gazdagság-szegénység tudat – Sartit is megidézve”


 • Drága Ida!
  Remek volt és nagyon sokat lökött rajtam. Úgy mondd, nekem ma reggel erre volt szükségem. Szenzációs, köszönöm, és lépek, mert motiváció van, nem lehet tovább taposni a dagonyában, kilépek a kényelmi zónámból és újra belelépek a félelmembe és megyek, hogy gyarapodjak, gazdagodjak!
  Szép vasárnapot!
  Még egyszer köszönöm.

 • Örülök, Emese :-)
  Hajrá-hajrá! :-)

  Szívesen látunk téged is, élő rendezvényeink neked passzoló valamelyikén ;-)

  Áldás!
  Szeretettel: Ida ***

 • Ez most jól esett! Lényegretörő és inspiráló.
  Köszönöm:-)

 • Drága Ida, nagyon tetszett a Sarti – Görögország/Greece videó, kérlek, ha tudod az előadó nevét és a szám címét küld már el nekem. Nagyon szépen köszönöm!
  Kísérje utadat Bőség és Áldás!
  Nita

 • Lehet látni, hallani olyat, hogy valaki lebukfencezik egy ilyen sziklán. 10.000 emberből 1, de mi van, ha én vagyok azaz egy?!
  Egy anyja vagyok a gyerekeimnek!
  Aki sokat kockáztat sokat nyerhet, vagy bukhat, ha mérlegelünk,hol a határ a kockázatban, amit még válalhatok?? Hogy tudom ezt meg?

 • Drága Ida!Igyekszem felnőttként megoldani, élni.Köszönöm kiváló előadásodat,gyönyörű képeket!

 • Kedves Ida!
  Sajnos én is sokat aggodalmaskodok,félek,hogy rosszul döntök…. aztán sajnos ezáltal rosszul is döntök :-(
  Többször voltam olyan helyzetben,hogy féltem bizonyos dolgoktól,de miután túlestem rajta,már nem is volt annyira félelmetes. :)
  Köszönöm szépen a videókat és a blogot, sok hasznát veszem!
  További sok sikert kívánok!
  Timi

 • Kedves Ida!

  Köszönöm Sartit :) Tavaly, nyár végén mi is ott voltunk. Először azt mondtam, hogy én oda soha többet, de megigézett, és bármikor, bármennyi időre visszamennék. Elvarázsolt a hely, a helyiek kedvessége, a mosolyuk, amikor görögül köszöntünk nekik jó napot, jó éjszakát, és, hogy hefaristo :)
  Újra Neked is hefaristo, remélem, eljutunk Sartira újra. Sajnos az idén – jelen ismereteim szerint – nem lesz nyaralás, de párom és én is dolgozunk azon, hogy kikerüljünk a mostani igencsak rossz anyagi helyzetünkből. Kívánok Neked és minden kedves olvasódnak, követődnek erőt, hogy boldoggá tudjuk tenni magunkat, kitartást és pozitív gondolatokat, melyek a jó cselekedeteket szülik.
  Legyen mindenkinek nagyon szép napja!

  Szeretettel: Anna

 • Kedves Ida !

  Ez nekem pont jókor jött! Keményen dolgoztak a szabotőreim, de most belelépve a félelmembe, – nálam ilyen is van: félretéve a büszkeségemet – megindulok az egyébként már réges-régen elhatározott úton. Folyamatosan hintáztam, megtegyem, ne tegyem meg, ez a videó meglökött, igen, tegyem csak meg, haladjak az elhatározott úton.

  Köszönöm!

 • Nita,
  sajnos nem tudom ki a zeneszám szerzője, mi a címe… Sajnálom, de remélem, hogy valahogy kiderül majd számodra – drukkolok érte.

  Sarah,
  befelé figyelve, a Belső Hangunk segít, és ha minél inkább a spirituális központunkban, a KözépPontunkban vagyunk. A hétköznapi racionalitások világában pedig minél több információt kell begyűjtenünk, és akkor már nem lesz annyira félelmetes, ami korábban annak látszott. De erről a tanácsadó videóban is beszéltem :-) Nézd meg, hallgasd meg esetleg újra :-)

  Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, és örülök, ha inspirálhattalak titeket :-)
  Esetleg számoljatok majd be itt később az eredményeitekről is :-)
  Köszönöm előre is…

  Szeretettel: Ida ***

 • hm… most vettem észre, mennyire passzol az idézet, ami kint van még/épp a honlapon:

  “Ha valamit még nem csináltál, próbálkozz meg vele háromszor. Elõször, hogy legyőzd a félelmedet. Másodszor, hogy megtanuld, hogyan kell csinálni. Harmadszor, hogy kiderítsd, szereted-e csinálni.”

  Thomson Virgil (1896-1989) amerikai zeneszerző

  ;-)
  ***

 • Hajrá,hajrá!Egy szebb,boldogabb jövőért!

 • Ez rendkívüli volt, és nagyon igaz. Sokkal nyugodtabb az életem, amióta igyekszem az aggódásaimat félre tenni.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.