Mit érzel a pénzzel kapcsolatban?

Az érzelmek megdöbbentő ereje – erről szól az egyik legismertebb spirituális könyv. Mert valóban az érzelmeinknek megdöbbentő ereje van. De gondoljuk csak végig:
mi és hogyan játszódik le bennünk?

Megszületik egy gondolat valaminek a hatására, és azonnal társul hozzá egy érzelem/érzet.
Gyakran elég csak egy szót meghallanunk, máris gondolataink lesznek, de főként érzelmeink.

PÉNZ

Mit érzel, amikor ezt a szót olvasod? Kapd el, és írd le gyorsan a hozzászólásokban, hogy milyen érzelmeid támadtak a pénz szó olvastán. De azt is leírhatod, hogy úgy általában mit érzel a pénzzel kapcsolatban.

Hamarosan elárulom, hogy miért kérlek erre, miért kérdezem ezt… (Te kis kíváncsi! Vagy nem ezt érezted most? ;-))

Isteni érzések

Rezgésszintemelő videót is hoztam, nem véletlenül ezt a díjnyertes filmet: Isten mint DJ :-)
Nézd csak meg, még a DJ-bőrbe bújtott JóIstennek is vannak érzelmei – nem is akármilyenek!

Várom itt a hozzászólásokban tehát azt, hogy:

 1. mit éreztél most a pénz szó olvastán,
 2. és úgy általában milyen érzéseid vannak a pénzzel kapcsolatban.
http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

143 Responses to “Mit érzel a pénzzel kapcsolatban?”


 • Mostanában sohasem elég, sőt mintha kifolyna a kezemből, adósságom is van, mire mindent kifizetek nem marad. Egy könyvet, egy Cd-t nehezen engedek meg magamnak. Egy előadásra nem tudok elmenni

  • és mit érzel közben? nem akarok tippelni, hiszen a te érzéseid a tiéidek – kérlek, hogy írd le
   köszönöm :-)
   – sajnos nem tudom a keresztnevedet, így nem tudlak megszólítani :-( –

   • Hogy mit érzek? – HATALOM – ami irányít engem, és sajnos nem Én a Pénzt! Tehát gyomorszorítást leginkábbis. Amikor van belőle, akkor is ott a mögöttes érzés, hogy sajnos el fog fogyni, és hiába nyitogatom a pénztárcámat, és hiába kutatom a kis dugi dobozaimat, nem kerül elő belőlük semmi. :((

 • Vágyakozást. A pénz segít(ene) vágyaimat valóra váltani.
  üdv Ágnes

 • Annyira szeretem, hogy amíg csak van osztogatom mindenfelé. (Ezt a kicsit ami van.) Annyira jó érzéssel tölt el az adakozás! Amikor elfogy akkor jön az önsanyargatás. :)

 • Nagyon jó érzés ha fizetés van szinte feltöltődik az ember ha tudja,hogy van mihez nyúlni

 • Biztonság ,azt érzem ha olvasom a szót,pedig nem közvetlenül van jelen a pénz az éltemben,hanem különböző dolgok által,amik segítenek az előrelépésben.Egy kilátástalan év után,elindult valami reménytkeltő körülöttem.

 • Szabadság és gondtalanság és igenis boldogít:)

 • Kedves Ida és Hozzászólók!

  Számomra leginkább egy eszköz, mellyel örömöt, élményeket szerezhetek mások és a magam számára. 3 éve egyéni vállalkozó lettem, feladva a “havi fixet”. Sokáig iszonyú görcs volt bennem, hogy hogyan fogom megkeresni azt a mennyiségű pénzt, amiből megélhetek. Őszinte leszek, ma sem tág a mozgásterem, azóta sem keresek (találok) annyit, mint a régi munkahelyemen. Ez a félelem csillapodott bennem annyira, hogy tudom, a Jóisten mindig ad annyit, hogy a következő hónapig eldöcögjek. Már nem pánikolok, ha csak 2000Ft van a pénztárcámban. Viszont mikor van pénzem, elköltöm, hogy ne maradjon. Olyan, mintha nem tartanám magam érdemesnek a pénz felhalmozására. Sajnos, ennek okára még nem jöttem rá, ezért is olvasom soraidat, hátha megfejtem ennek a lelki defektnek az okát :)

  Üdvözlettel: Ági

 • Szeretem a pénzt, szabadságot,és biztonságot nyújt, megnyílik a világ,bárhová eljutok,bármit megvehetek,és megtekinthetek.Csak sok legyen belőle,mindig áramoljon felém!

 • Arborétum és villa. A kertben állatok laknak, őrök, akik gondozzák az állatokat és vigyáznak, hogy senki se szemeteljen. Van focipálya, játszótér, a szülők és a gyerekek együtt játszanak. Senki se akar rongálni, megtanulnak együtt élni a növényekkel és az állatokkal. Délután mindenkinek adok uzsonnát: valami szendvicset és teát.

  Vagy meg tudom gyógyíttatni a Sclerosisos barátnőmet, vagy tologatom a székében az arborétumban. Az egészségesek is, a betegek is boldogok, nincs alapvető hiány.
  Dobosy Ildikó

 • Kedves Ida,

  hatartalan elegedetseget, gondtalansagot, szabadsagot es hatalmat amit atlengi a szeretet es a jo akarat. Imadom hogy mindig van.

 • Vágyom rá! Nagyon régen volt az amikor a munkám elismeréséül fizetést kaptam. Itt van az ideje, hogy ismét átéljem ezt a csodálatos érzést.

 • Szeretem a pénzt,sok legyen belőle,mindig legyen utánpótlás,biztonságot ,jólétet biztosít,másoknak is segíthetek

 • ha kimondom a szót PÉNZ és egyedül vagyok átjár egy orgazmus közeli érzés tudom hogy senki nem szabhat gátat a vágyaimnak, királynő vagyok!

 • Biztonságot jelent. Fontos, hogy mindent ki tudjak fizetni, időnként kikapcsolódást is meg tudjak engedni. Most épp pénzszűkében vagyok, de hiszem, hogy jobbra fordul minden.

 • Pénz! Nyugalom,kényelem,szabadság,boldogság!
  …majd szomorúság, hogy nincs aztán aggodalom, hogy mikor lesz! Amint jón már megy!
  Pedig úgy érzem jár nekem és megérdemlem! ?:(

 • Kedves Ida,még előjött egy pici szorongás,de már erősebb a vágy és a vonzás.Köszönöm a rengeteg jót,amit tőled kapok!

 • Pénz – nem sok jó jut eszembe róla… örök harc, csatatér, viták, aztán ha jön egy kicsi, akkor gyorsan kiadni a legszükségesebb dolgokra, és egy picit lecsippenteni belőle egy pillanatnyi boldogságra. Egy csokira, vagy egy sütire, egy gyrosra, vagy éppen egy kiárusítás idején egy blúzra … csupa dráma… és ez így van, mióta az eszemet tudom.

 • Nekem a pénz Isten gondviselését jelenti kézzel foghatóan.

 • Szeretném ha annyi lenne amennyi a szükségleteimet kielégiti. nem az ellenségem,szeretem, de kevés van belőle.

 • Nincs, nincs, nincs es nincs.Tudom hogy az erzeseimet kell megvaltoztatnom, csak meg nem tudom hogyan.

 • Réges-régen a szüleimtől csak azt hallottam, hogy nincs pénzünk, nem olyan csillagzat alatt születtünk, nem is lesz soha….stb. Férjhez menetelem után is mindig szidtam azt is, aki kitalálta a pénzt, vagy ha kitalálta adott volna többet belőle :) Aztán találkoztam egy MLM céggel, ahol fantasztikus előadásokat, képzéseket hallgattam, és még jobb könyveket olvastam. Ezután változott egy kicsit a pénzről alkotott véleményem. A pénz már nem rosszat jelent számomra, próbálom bevonzani magamhoz és nem elüldözni. Megtanultam, hogy magamnak kell tennem azért, hogy több pénzem legyen. Az pedig, hogy a szüleimnek nem volt, nem jelenti, hogy nekem sem lehet. Most sincs egyszerű élethelyzetem, de a pénz már nem rosszként jön elő, hanem egy eszközként, amivel vágyaimat, terveimet megvalósíthatom :)
  Üdv.
  Kati

  • Katalin,kedves…
   – köszönöm, hogy megosztottad velünk részletesebben a gondolataidat
   és örülök, hogy változtak benned a dolgok
   Viszont még mindig nem teljesen tudom/értem, hogy mit érzel a pénzzel kapcsolatban, milyen érzelmek fűznek hozzá.
   Árnyalnád még kicsit tovább? :-)
   – köszönöm előre is,
   Ida ***

 • Hiany, hiany es hiany. Lenn vagyok a godor aljan.

 • Borzasztó, idegörlő az is, ha van, de a hiánya is! Hó elején, közepén, amikor érkeznek a fizetések, nyugdíjak a gyomrom görcsben, hogy mire mennyi csekket kell befizetni,hó végén pedig számolgatni, hogy mit tudunk venni, mit eszünk holnap! Jelen pillanatban a HARAG a legjobb kifejezés, amikor a PÉNZ-re gondolok, jó lenne ezen változtatni, de nagyon nehéz!!!! :(

 • Vegyes érzelmek.Boldogság,hisz abban az esetben minden álmom megvalósul.És elszomorító is,mert “sajnos most már a szeretethez ” is kell. = Ha valakit nagyon szeretünk ez őt nem gyógyítja meg a betegségből,egyre többe kerül a gyógyítás , ezáltal a szeretet??

 • Mióta felvettem a svájci frank alapú hitelemet, mélységes fájdalmat, szomorúságot, dühöt érzek a pénz iránt. A fizetésemnek sem örülök, mert tudom, hogy hamar elfogy. Minden hónapban nem várt kiadás is akad, mely csak tovább növeli az elkeseredettségemet, a felemelkedés helyett. Minden alkalmat megragadok, amiből pénzt lehet “csinálni”, de csak az adósságom nő. Én is azt érzem, hogy kifolyik a kezemből.

 • Horváth-Dori Lilla

  Semmire sem elég. – Többnyire ezt.
  De azért már egyre többször vannak pozitív érzéseim is a pénzzel kapcsolatban.

 • Elgondolkoztattatok engem is a pénzről… Fura érzés kísért közben. Olvasva közben itt a megírtakat, illetve az Ida kérdéseit, magamra is kerestem a választ. Hogy is állok én a pénzzel? Gyűlölöm, szeretem, akarom, nem akarom, bevonzom, taszítom…? Furcsa dolog, vagyis érzés, hiszen minden előfordult már bennem a pénzzel kapcsolatban. Gyűlöltem, szerettem, akartam, nem akartam, bevonzottam…:) S igen, mire ide eljutottam, megfejtettem az érzést is magamban… “végtelen” :) S igen, hozzá jó a tudat, a jó Isten mindig megadja azt, ami kell nekem. Pont annyit… Ha mégse? Akkor tudom, a bajság velem van… :)
  Amúgy munkanélküli vagyok, jelenleg tanulok, hogy majd eredményesen tudjak elhelyezkedni 50 éves koromban. Megélhetési gondjaim elsősorban azért nincsenek, mert az igényeimet általában a lehetőségekhez párosítom. Ha megcsúszok, illetve nagyon elégedetlen vagyok magammal illetve a helyzettel, akkor elgondolkozom azon, hogy mennyien vannak nálam sokkal rosszabb és nehezebb helyzetben, s ilyenkor még inkább beosztom azt a tartalékot, ami 30 év “eredménye”. Kockáztatni viszont nem merek, pontosabban nem is akarok, legalábbis addig nem fektetek be bizonytalan dolgokba, amíg nincs előttem biztonság érzet. Valami ilyesmi nekem a pénz, illetve a végtelen… S azt gondolom a türelem -ha hiszünk- rózsát és pénzt is terem. :)

 • Szeretetet, egy bizonyos fajta bizsergést érzek. Még nekem sincs elég, evvel együtt ezt érzem. Jóérzéssel tölt el, és szerintem tudom hol a helye az életemben.

 • Visszaolvasva a magamat, s végig gondolva az életemet…, azért azt is be kell vallanom, nincs kocsink évek óta, nyaralni utóljára 25 éve voltam, kirándulni 3 éve, a lakásunkban ugyanaz a bútor 28 éve… Viszont … imádok bringázni, nagyon szeretem a kertet, és a szobai növényeket, általuk nemcsak nyaralok, a net nekem egy mindennapos kirándulás, a bútorjaink meg ha mesélni tudnának…? megannyi öröm, bánat… mint Mindenkinek. :-) Én alapvetően abban látom sokaknak a hiányérzetét, hogy nem örülünk annak ami van, nem becsüljük eléggé a jelent, nem őrízzük kellően a múlt hatalmas értékeit, nagyon sokszor ésszerűtlenül vásárolunk, pillanatnyi és nem is valós örömöket hajkurászunk…, mintha nem is magunknak akarnánk megfelelni, hanem elsősorban másoknak s ezzel egy olyan hajszát indítunk önmagunk ellen is, amihez se kedvünk nincs valójában, sem örömünk benne. Én is megéltem, s olykor élem is. S mivel ezek az érzések nekem nem jók, így könnyen letudok mondani extravagáns dolgokról. Minek nekem okos telefon? Persze szép, meg hú de jól nézne ki a táskámból… Aztán elgondolkozom, jól nézne ki a táskámból? :) Kire, mire… ? Ami van, egy gagyi vodás, – 1 ajándék szép után, ami általam ázott szét, s lett javíthatatlan – szóval ez a gagyi, tökéletesen megfelel annak a célnak, hogy engem elérjen aki akar, illetve én elérjem akit akarok. 1 a fontos, hogy ezt viszont fel tudjam tölteni mindig, minden körülmények között. Viszont, ha megveszem azt a gyönyörű … a nevét sem tudom… kb 99e ft, akkor az én kis megtakarításom, az ilyen döntéseim mellett elviszik annak a lehetőségét, hogy majd megvalósítsam azt az álmomat amiért most tanulok.
  S írhatnám, írhatnám ezt a gondolatot szintén végtelenre téve… Kocsi, új lakás, új bútor… és a többi stb.
  Szóval maradok magamnál, új virágot hozok, új függönyt varrok… de kocsi majd kell újra…(a múlt okán a jövőért, azokért a célokért)
  Ezeket azért írtam Nektek le, hogy másokat is hasonló gondolkodásra biztassak, vagyis arra, hogy senki se keseredjen el, ha most nincs elég. Örüljön annak, hogy van álma, van jó egészsége, hogy tud örülni a napfelkeltének, este a napnyugtának. Kicsit sem biztos az, hogy akinek tengernyi pénze van, hatalmas világkörüli útjai, nagyon flancos lakása, dögös cuccai, ékszerei, sportkocsi, meg minden este elé teszik a vacsoráját nívós helyeken… szóval lehet a legfontosabb hiányzik neki, a boldogság, a szeretet, a nyugalom. Én az ilyenre nem érzek végtelent. Nekem ez csupán látszat, és egy végesség. Elfogynak…
  Ahogy a pénz, ha nem végtelen az érzet.

  Bocsi, hogy ennyire elméláztam… :)

 • Düh! Jó naaaagy düh!

 • Frank, ha dobják Rád a földet, ott a gödröd alján… Figyu, csak mindig annyit lépj fentebb, mint a föld… Kint leszel! :) Általuk lépsz ki, csak hidd el! :) Itt fent, meg itt van a végtelen…. :)
  Én is voltam a gödör alján, nem láttam magam körül senkit. Pedig voltak. Aztán általuk másztam ki… De tényleg! Csak hinned kell!

 • Drága Ida! A pénzről az jut eszembe, hogy egy pozitív energia, bőség és gazdagság, amelyet megérdemlünk.

  Szép napot!

  Üdv:
  Anita

 • Jó nagy hiányérzet(:
  Szomorúság, csalódottság, kiúttalanság…
  De ennek ellenére megpróbálok nem foglalkozni vele, csak örülni annak ami van és élni ahogy lehet.

 • Pénz – a játék élvezete

  Mit érzek vele kapcsolatban?

  Egy értéktelen, túlbecsült valami. Szerencsére mindig van belőle elég, ha valami feltétlenül szükséges (akár a nyaralási élmény biztosítása a gyerekeknek, de inkább a tanulás, fejlődés), mindig tudunk rá szakítani. Mivel nem hagyjuk, uralkodjon rajtunk, mi tudjuk irányítani. :)
  És miért a játék élvezete? Mert egy napi szintű játék, hogy úgy tudjál vele bánni, biztosítsd a megélhetést, a szórakozást, tanulást és még forgatni is maradjon! :)

  Vikica

 • A pénz nem boldogít, de jó ha van! Jelen esetben nekem nincs sem pénzem, sem munkám, a házasságom tönkrement, egyedül kell mindent újra felépítenem, de miből-hogyan?! . Adósság az annál több. Szeretnék kilábalni. De jó mondás: pénzt ,csak pénzzel lehet csinálni. De ha nincs amivel hozzákezdjek , akkor nem tudok csinálni. Kedves Ida: talán ha tudsz valami kézzel fogható jó ötletet mondani ami megoldaná jelenlegi helyzetemet azt szivesen venném. Már a rezsit sem tudom lassan kifizetni. Tudom hogy pénzt nem tudsz adni, de ha valami olyan dolgot, ötletet ami azonnali pénzhez juttatna az bizony kihúzna a mélységből. Köszönöm hogy elmondhattam Julika

 • Pénz! PÉNZ! gondosan beosztott sok munka eredménye. Szépséget veszek rajta de többször átgondolom mit, hogyan. Fontos élelmek amik egészségemet építik ezért mindig keveset de a legegészségesebbeket. Jajj, de elfelejtettem már! Első mindig az adósság törlesztése volt 18 éven át OTP. tartozás kamatos adóval megspékelve és utánna jöttek a számlák, következtek a gyerekek és végül mi szülök. Mára már ketten sőt egyedül maradtunk és csak magamról írhatok. Megbecsült ruháim előkerülnek a szekrényből és divatosan öltözöm a 10-20 évvel ezelőtti divatból. Étkem nagyon kevés és egyszerű. Utóbbi 13 évben sokat költöttem spirituális fejlődésemre amit már önképzőként az emberek társaságában folytatok. Köszönöm szépen a pénz jól érzi magát és mindíg akad egy kis plussz mikor hely keletkezik a számára. Meg van a pénz csatornám!

 • A pénz régen sokat jelentett,és sokat dolgoztam érte ,hogy elég legyen .Egy ideje azonban immunis lettem ,nem érdekel ,hogy nincs.Fura érzés ,de így van ,mióta nem hajszolom mindig megadatik amire kell ,így vagy úgy de minden megoldódik a görcsös ragaszkodás nélkül is .Boldogságot és elégedettséget érzek és próbálom ez a környezetemmel is megértetni ,a szeretet az egymásra figyelés ,az egymás segítése minden pénznél többet ér !Boldogságot ,békét nem pénzért kap az ember ,csak sokára jön rá magától !!!!

 • Kedves Ida!

  A pénz szó hallatára a biztonság és a nyugalom jut eszembe!

  Szép napot!

  Szeretettel üdvözöllek:
  Gabi

 • Pénz=elő kell teremtenem.Ez a gondolat jött fel.Minden hónap egy új kihívás, és mostmár az öt gyerekem közül Orsi lányom főiskolára jár./BGF/.Pénz?Már megint elvettek!Orsim után már nem kapjuk a családipótlékot, pedig most fog többe kerülni…Megpróbált a félelem jönni a pénz szó hallatán, de legyűrtem, és most kiváncsian várom a lehetőségeket, honnan fognak kapuk nyílni!Ezt tanultam a helyes hozzáállásról.Szóval nem hagyom magam legyűrni!Inkább a gyakorlatban alkalmazom.Üdv.!Klára

 • Nagyon-nagyon szeretem! -csak az a gond, hogy miközben ezt írom, folyamatosan próbálom kiűzni a fejemből azt az ici-pici hangocskát, hogy vajon ki szabad-e ezt nekem mondanom, le szabad-e ezt nekem írnom, kvázi megérdemlem-e a pénzt…nagyon dolgozom rajta, hogy ezt a gyermekkorban rögzült kis hangocskát kinyírjam. SZERETEM A PÉNZT!

 • Nekem, szinte születésem óta rossz érzéseim vannak a pénzzel túlnyomóan.
  Az egyik, hogy szorongás, hogy nem lesz. A másik, hogy szorongás, hogy miért bánok vele rosszul.
  Amikor viszonylag jól keresek, akkor szégyenlem, hogy miért n, és más miért keres kevesebbet, és ezt tulajdonképpen nem igazságos.
  De tud jó érzés lenni, mikor baj van, és meg tudom oldani a problémát, akkor elégedettség, és büszkeség.
  Azt szeretném elérni, hogy se félelem, se szégyen ne legyen benne, hanem ugyanolyanna eszköznek érezzem, mint mondjuk egy alapanyagot, amiből főzök.

 • Mit érzek amikor a pénz szót hallom? Hiányt, félelmet és biztonságot (ha van pénzem)) és megnyugvást és elégedettséget és hatalmat és tenni akarást (hogy legyen – nem pénz hanem biztonság, megnyugvás) Bonyolult vagyok?
  üdv,
  Bajcsy Zita

 • Olvasom a hozzászólásokat, és nem tudom megállni, hogy megosszam veletek az élményemet. Augusztusban voltam egy pénzszemináriumon, ahol megtanultam a legfontosabbat.
  A kérdés így hangzik helyesen:
  Uram, mire költsem a pénzedet?
  Eddig azt hittem, hogy a tized feletti rész az enyém, de Szemesen megtanultam, hogy minden pénz Istené, én csak az Ő sáfára vagyok. Szegény vagy gazdag, az mindegy, a lényeg, hogy hűséges, mert aki a kevesen hű, arra sok bízatik. Ezzel cseng egybe az a világi gondolat, hogy a pénz ott van, ahol biztonságban érzi magát. Ahol bizonytalanság van, onnan menekül.

  • Nekem jó érzés biztonság,szabadság,másoknak örömöt tudok vele okozni.utazás, ez egy jó energia

 • Félelem, aggodalom. Túl sok a rossz, negatív, téves beidegződés ezzel kapcsolatban, pedig valójában a pénz is csak az energia egy formája, de sajnos olyan mélyen ágyazódik az ember agyába a pénz hiányának gondolata és istenszerű tisztelete, hogy ezt megváltoztatni elég sokáig tart, még akkor is, ha ésszel tudom, hogy ezek hazugságok.

 • Kedves Ida!
  Én félelmet, frusztrációt, sóvárgást, hiányérzetet érzek a pénzzel kapcsolatban.
  Dolgozom rajta, hogy jó érzéseim legyenek , de annyira még nem látványos a siker.

 • Boryné Butyka Andrea

  Az érzés: szeretet, boldogság,szabadság,öröm. Magasabb rezgéstől jó érzés, kiadni és kapni is jó. A pénz áramlása, mozgása, felszabadúltság érzése.
  Nem volt mindíg így, ma már jó, hogy így van!:)

 • Pénz: rögves jobb hangulatom lett, fülig ért a szám, mosolyt csalt az arcomra ennek a szónak a látványa: Hát még az igazinak! Szeretem, no. Szeretem a pénzt. Szeretem szagolgatni, szeretem nézegetni a szép ropogós bankókat, szeretem számolgatni “őket”. A szép fényes kétszázasokat egy külön csippantós pénztárcában a szerencse-gazdagság sarokban gyűjtöm. A párom is tudja és jön, és hozza ha szert tesz egy kétszázas érmére. Természetesen ha szükség van rá, veszek belőle.Aztán tovább gyűjtöm.A Bőség ,a nyugalom, az anyagi biztonság érzetét kelti, önbizalmat ad. Ha nincs akkor is van. Most már megtanultam. Ne higgyétek, hogy milliomos vagyok. 11 millió forintos tartozásom van, mi is beleestünk a svájci frankos csapdába, el kell adnunk a házunkat. Nagy örömmel és reménnyel várom a vevőt, sok pénzem lesz, kifizetem a tartozást, és teremtek belőle egy másik otthont. Szeretem a pénzecskét és mindig is szeretni fogom.Ha szükséges elbúcsúzom “tőle”, elcserélem arra, amire szükségem van. Ha nincs, az se baj. Van helyette más. Kenyérke. Cipő. Szappan. Tüzelő. Meg ami kell. Se több, se kevesebb. Mindig amennyi kell. Ha jön szeretettel fogadom, ha el akar menni, elengedem. Hirtelen ennyi jutott az eszembe.Üdv mindenkinek: Ági.

 • Mindig ez a mondás jut eszembe, amit apám mondott: Pénzért a bolond is tud vásárolni. Tehát hogy ha nem vagyok bolond, akkor nekem nem kell, hogy legyen, talán van más út. Szóval olyan érzés, hogy ez kimaradt az életemből. Fölöslegesség, miről is kell beszélni, nem is unalom, hanem ugyan minek erről beszélni? Kicsit olyan, mint mikor olyasmit kell hallgatnom, ami nem érdekel, amihez nem értek. Szóval olyan kényszeredettség. Miért kell nekem ezzel foglalkoznom? – érzés? Miért kell nekem ezt megtanulnom. De való igaz, ha valami előrelépés történt az életemben, az sohasem a pénz által (munka, nem várt esemény, elismerés, de nem pénzben stb.)

 • Eszköz álmaim vágyaim céljaim valóra váltásához .És biztos vagyok benne , hogy ez sikerül :)) Napról napra közelebb vagyok hozzá , jelen időben élem meg ezt az érzést, mert amire gondolok , amit álmodok az mind valóság .És Ida Neked hála , a tanácsaidnak , ez egyre közelebb van hozzám . Hálás vagyok érte , köszönöm !!!!

 • Áramlás, energia, amitnél csak el kell kapni a hullámzást, és visz magával, jó szívvel kiadni, hogy aztán a sokszorosa térjen vissza.
  Szereret- adok-kapok…

 • A gondtalanság,a vágyak, álmok megvalósításának eszköze! Áramlásával a pozitív energiát áramoltathatjuk! Hálás vagyok, hogy segítesz ennek az energiának a felismerésében és tudatosításában. Bőség, áldás mindenkinek!

 • A pénz számomra egy eszköz amivel jobbá tehetjük életünket,de mostanában a fizetnivalók jutnak az eszembe leginkább!Biztosan rosszul gondolkodom de egyszerűen nem tudom a gondolataimat kordában tartani.

 • Saját és mások életének szebbé,boldogabbá tétele.

 • Földházi Gáborné

  Igen!
  A gondtalanság,a vágyak, álmok megvalósításának eszköze!
  Éreztetek már fájdalmat, amikor a pénzre gondoltatok? Amikor észvesztően kellene, de nincs, még fájni is tud.
  Viszont olyat is éreztem már, akár azt is mondhattad volna asztal, fal…., semmit nem jelentett. Fásultság, vagy elégedettség is lehet az oka, ha semmit nem érzel a “szó” hallatán.
  Üdv. Mindenkinek: Éva

 • PÉNZ – SZERETET!:)

  Szeretettel: Ibolya

 • Hiányérzet, vágy, vágyakozás a pénz iránt :)

 • PÉNZ:BIZTONSÁG!!!!!!!!!!!!!Kevés van belőle nálam,sajnos, pedig a vágyak a jó lét eszköze és mások megsegítésére is lehetne használni.

 • Pénz: :))) mosoly ül az arcomon.
  Könnyednek és biztonságban érzem magam.
  Nagy önbizalmat, energiát érzek magamban.
  Szeretet vesz körül.

 • Kedves Ida! Én is irtam neked, de nem válaszolsz minden blogra? Köszi Kisné Julika

  • Kedves Julika,
   mivel a pénz-érzelmekről szólt ez a bejegyzés, elsősorban azokra reagáltam.
   Illetve a te kérdésedre elő kell keresnem egy blogbejegyzést, és szerettem volna jobban átgondolni a válaszomat.
   Megértem, ha nehéz várnod, de kérek még egy kis türelmet – köszönöm,
   Ida ***

   • Julika,
    itt van egy korábbi írásom, benne egy hangfelvétel, de annak az írásos verziója is letölthető ingyenesen:
    http://www.gazdagnok.hu/2009/02/28/mit-tegyel-ha-nincs-eleg-penzed/

    Én még egy dolgot meg szoktam csinálni, hogy összeírok 20 ötletet, honnan lehet pénzem. ENNYIT összeírni gyakran nem könnyű, de egy idő után rájön az ember, hogy pénzt nemcsak azzal lehet csinálni, hogy mi magunk megteremtjük, több bevételt akarunk mindenképpen, hanem azzal is, ha elfogadunk ajándékokat (én pl. anyukám ebédjét szoktam régen visszautasítani, hogy vigyek magammal még abból, ami megmaradt, és amit jó szívvel adott – HIBA! mert ő szívesen adta, én pedig megakasztottam az áramlást… azóta elfogadom, amit ajánlanak, EZT is meg kell tanulni; úgy veszem észre, hogy nekünk nőknek különösen, mert könnyebben adunk, mint hogy elfogadjunk, pedig a kapást is meg kell tanulni, pont az áramlás biztosítása miatt :-)), vagy azzal, hogy megnézed mi mindenre nem kell költened, mert VAN. Utóbbiakra példa: megnézed, mi minden VAN otthon tartós élelmiszer, tisztálkodó szerek, és szisztematikusan felhasználod őket. Az egyik online kurzusomon a résztvevő nők között volt, aki 25 kilo mosóport talált otthon, amiket akciók során beszerzett, volt, aki 2 hétig csak a legszükségesebbeket vásárolta a boltban (tej, kenyér stb.), mert annyi mindent talált otthon főzni valónak. És ennek az egésznek nem szabad érzelmileg kínszenvedésnek lennie, mert akkor alacsonyabb rezgésszinten vagy, és nem tudsz nyitott lenni, más és jó dolgokra, pozitív lehetőségekre. Ezért az ingyenes lehetőségeket is meg lehet keresni, és élni velük.
    Én például így jártam annak idején Kanadában délben templomi koncertekre, de itthon is van egy csomó ingyenes lehetőség. Például a Rádióba is be lehet menni ingyenes koncertfelvételekre, de ki lehet menni szabadba a közelbe, ha még az uti költség is gond lenne stb.
    Szóval a 20 ötletbe sok minden belefér – az is, hogy mit adjál el. Én sok könyvet vittem el antikváriumba például (mert már el sem fértem tőlük pl.).
    Légy kreatív – drukkolok neked!

    És remélem, hogy tudtam neked segíteni. Hm? :-)

    Szeretettel: Ida ***

 • Ugyan jó néhány könyvet olvastam már a pénzzel kapcsolatosan,és tanulom a kezelését,és tisztában vagyok azzal is,hogy Hogyan és Mit “kellene” gondolnom róla és éreznem vele kapcsolatban;mégis,ami elsőre beugrott,az az, hogy meg Kell dolgozni érte.(és itt nem olyan munka képe dereng fel képzeletemben,amit örömmel és boldogan,hanem ez van és el kell végezni-ként csinálom).
  Valószínű a kondicionálások, tapasztalatok még mindig dolgoznak bennem és a tudatos életet sem vagyok még képes működtetni minden percben.
  Tehát még mindig tanulok.Ez viszont jó:)Jó lenne Tudni is:):P;)
  Ezt érzem Most a pénz szó kapcsán.
  Általánosságban viszont úgy érzem, hogy mindig van belőle elég és van arra,amire kell:)

 • Nyugalmat érzek. Nem csábít, félelmeim sincsenek.Nem csábít semmire,igazából a határok kezelését tanította meg nekem.Nem vagyok görcsös egyik irányban sem. A dolgokat pedig elfogadom, ahogyan vannak. Szeretem a munkám, és elvárom,hogy a szeretettel végzett munkámra és a képzésemre szánt időt megfizessék.Köszönöm az Úrnak, hogy ezt megadta nekem.Tudok gyönyörködni és továbbmenni.Hála a Teremtőnek,hogy ezt az utat megmutatta nekem.

 • Első érzésem a HIÁNYA,második gondolata: NINCS,összegezve,nincs pénzem ( vedd szó szerint!) ezért folytonos szorongás,hiányérzet tölt el,ha a pénz szót látom,vagy hallom.Csekkek,számlák lebegnek szemem előtt.Valahogy nemtudok sem tervekre,sem boldogságra,vagy szeretetre gondolni,ezeket érezni, a pénz hallatán.Egyszerüen csak üresség és szomorúság.ami bennem a pénz szó után mint érzelem fenn áll,

  Üdv:CSöpi

 • A pénz számomra a biztos jövőt jelenti a gyerekeim és a magam számára. Biztonság, és egyben nyugalom, aziránt, hogy nem kell minden hónapba osztani, szorozni, mit lehet, tudok kifizetni, miről kell lemondani már megint.
  Ez szerintem hasonló érzést vált ki a mai világban mindenkiből, bár pénzen nem lehet se boldogságot, se egészséget venni, de azért nagyon meg tudja könnyiteni az ember életét.

 • Pénz? most dühöt mert a saját pénzem nem tudom visszakérni!!!

 • A pénz csak megkeseríti az emberek életét. A mai világban minden a pénzről szól.

 • “A francba! Miért nincs belőle elegendő?! – ez villan be sokszor.
  Tudom, tudom, ilyesmit leírni tilos, tehát agykontrollosan máris törlöm! De az érzések még sokszor itt kullognak.
  Amúgy a pénz = szeretet, és egyre inkább azzá válik az életemben, még ha eleinte úgy “éreztem”, hogy ez a két dolog aztán aligha illik össze…

 • Szeretem a pénzt, mert lehetőséget, szabadságot és élményeket ad, és szórakoztató, jó játék gyűjteni is, elkölteni is. :) Nem értem, hogy lehet utálni a pénzt, pedig sokan éreznek így. Aztán meg csodálkoznak, ha nincs nekik. Az energia vonzza a hasonló energiát. Milliomos persze (még) én sem vagyok, de nem is kell nélkülöznöm. Szeretem a bőséget, az élet minden területén.

 • Kedves Ida!

  Hol, vagy hogyan tudom megnézni az összes hozzászólást?

 • A PÉNZ=SZERETET “A pénz engem nem izgat, hanem nyugtat!” /főleg ha van belőle/. Bár ez már a tudatos érzésem, köszönet az információkért.

 • A pénz számomra a biztonságot jelenti.

 • mindent én irányítok!

  • Kedves Tritter,
   ki az az ÉN? Szóval pontosabban KI irányít?
   – mert nekem az a tapasztalatom, hogy mintha ez nem lenne elég egyértelmű… szóval melyik ÉN?

   Őszintén kíváncsi vagyok a véleményedre, a tapasztalataidra, de akár a többiekére is.
   Hogy mit éreznek és gondolnak, ki irányít bennünket tényleg (az ÉN keretei között maradva szigorúan!)…

   szerettettel: Ida ***

 • Pénz? Összeugrik a gyomrom! Kifolyik a kezemből, ha van égeti a zsebem, ha kevés van beosztom.Aggodalom, hogy elég lesz e, be tudom-e osztani. Csináltam most egy pénzmeditációt, ahol én vagyok a pénzmágnes, amikor elérkezek oda hogy vonzom a pénzt, azonnal összeugrik a gyomrom. És szinte seperném magamról le.
  Szóval azt hiszem hogy csak negatív dolgokat jelent számomra, csodálkozom hogy nem jön hozzám????

 • Beleolvastam a hozzászólásokba újra… Elgondolkoztam újra… Másokon és magamon is… Azt gondolom két dolgot kell megtanulnunk, de inkább hármat… Szeretni önmagunkat, másokat, és Istent. Azért érzem először az egót fontosnak, mert önmagunkat kell megismerni legelőször ahhoz, hogy másokat megismerjünk és elfogadjunk. Ha önmagunkat nem ismerjük jól meg, elfogadva magunkat úgy jónak és rossznak ahogy vagyunk, akkor szerintem képtelenek vagyunk másokat megismerni, elfogadni. S hogy mi köze mindehhez a pénznek? Hm… Isten tudja, hogy MI… :) Ahogy mi változunk, változni fog minden aminek változni kell. Szóval én hiszem azt, hogy amire szükségünk van az megadatik. Persze tenni kell érte, dolgozni, küzdeni, kitartóan, becsületesen, nem görcsösen, nem szitkozódva, átkozódva, felháborodva mindig, mindenen… Nekem is volt olyan korszak az életemben, amikor azt gondoltam, hogy mindenki hibás, csak én nem…, de rá kellett jönnöm, hogy leginkább én voltam az, aki nem figyelt a Jelekre. Szóval én azt gondolom, hogy nagyon fontos az, hogy úgymond jóba legyünk mindennel, ami része az egésznek… Ha rossz van az életünkben, bármi, akár az egészségünk…, kapcsolataink, házasság… és a többi stb… EZEK mind üzenetek. Lehet jó! Jobb! Csak értelmezni kell a miérteket. S igen, azt gondolom legeslegelőször önmagunkat. Én azt gondolom, hogy Ida nem is a pénzről beszél nekünk, hanem elsősorban RÓLUNK… :) Vagyis én azt gondolom, ha valaki a cigit választja a vásárlásánál, holott félretehetné… és mondjuk 3-4 hét alatt kigyűjthetné egy képzés árát… de sokszor kimondjuk, “_ ó nekem erre nem telik” … Cigire meg igen… :( … Szóval igenis fejben dőlnek el a dolgok! A cigit csak azért említem, mert igenis le lehet tenni! 1 lépés, hogy megvalósítsuk önmagunkat. És sok ilyen lépés van az életünkben…. (szerintem)
  Én hiszek ebben, ezért írtam fentebb azt, hogy nekem a pénzzel kapcsolatban végtelen érzetem van. Most újra elmélázva ezen, még munkanélküliként, de nagy-nagy reményekkel álmodom azt, hogy megvalósítom azt az álmomat, amit nagyon régóta tervezek … :)
  S hogy engem ki irányít?
  Én magamat! Ha minden okés akkor isteni áldással, ha nem okésak a dolgaim, akkor nekem kell változtatnom… :)

  • Köszönöm/köszönjük :-), Kata, a hozzászólásodat…
   Jó volt, jó érzés ;-) volt olvasni a soraidat.
   Igen, a pénz, a vele való foglalkozás bizonyos értelemben egy szög, v. inkább egy elindulási pont… de lényegében ezen keresztül MINDen átfogható, feldolgozható, megérezhető stb.

   Az Ego kifejezést én az Én esetében “lecserélném”, illetve nem azonosítanám az Én-t az Egoval csak. Itt Sartiban, a görög tengerparton is többször visszatérően foglalkoztunk azzal a kérdéssel, hogy Ki vagyok én? És gyakorlatot is csináltunk az egyes életterületeinkre. Itt csak az első kettőre szoktam sorrendet meghatározni: első a spiritualitás, azaz a magasabbrendűvel, a transzcendenssel való kapcsolat, majd utána az Én következik = sajátmagam. De ezt én inkább a test-lélek-szellem hármasságára értem (amiben persze az Ego is ott van valahol ;-)). És valóban, ha Én nem vagyok rendben = egyensúlyban, nem törekszem erre folyamatosan, akkor körülöttem sem lesz rendben a világ, mert bennem sincs. De ez itt, ebben a körben azt gondolom már annyira evidens, hogy le sem kéne írni… Mégis folyton meg kell erősítenünk, magunkban, magunknak, egymásnak :-)

   Szeretettel: Ida ***

 • Ida kedves, igen, Igen, IGEN! :) Én is köszönöm szépen a hozzászólásodat, megerősítésedet. Nagy dolgok ezek, tőlünk főleg… a kicsiktől. :) S igen, ezekről nagyon kell beszélnünk, tanulnunk ezeket is. Együtt, Egymásért. EGY MÁSÉRT. (ez nekem mániám :)
  Igen, amit írtál az egóról, az ÉN-ről… igen, bennem is úgymond a második. Mármint akkor, ha úgymond értelmezek. Igen, elől mindenképpen a Teremtő van, hiszen a MINDEN… ŐÁLTALA, ÉVELE és ŐBENNE… :) De mi emberek, emberecskék… hát igen, először is önmagunk vagyunk. Ó nagy érzések ezek..! :) Akkor is, ha nem… Kedves Ida, köszönjük szépen, hogy vagy nekünk, hogy lehetünk egymásnak! Egy másnak… :) S igen, tanuljunk egymástól! … van mit :) Olykor nagy árat fizetünk érte, de bizony ami jó, aminek értéke van, azért kell is fizetni! Belegondoltatok már? Hogy ami csak úgy jön…, munka nélkül, küzdelem nélkül, tettek nélkül…, az megy is… nem marad nálunk. Én úgy szoktam az ilyet lezárni, jobb is, had menjen… Még csak a piros lámpa is úgy üzen nekem :- Meg kellett állnod… Na gondolkozz csak, hogy miért is… Aztán vigyorgok egy nagyot, eszembe jut valaki vagy valami…
  (de ne itt álmodozzak)

  Kedves Ida, jó pihenést Neked! :)
  És várlak Debrecenben! :)

 • Kedves Ida!
  Nagyon örültem amikor egy barátomtól megkaptam az oldalad elérhetőségét, hiszen én is elég érdekes viszonyban vagyok a pénzzel.
  Régebben gyűlöltem a fizetésnapot, mert soha nem volt annyi, aminnyit ki kellett fizetni. Aztán elkezdtem foglalkozni a pozitív gondolkodással, és az lett a mondatom, hogy mindig van annyi amennyi kell.
  Hát tessék itt van amit kívántam, pont annyi van mindig ami kell, de több nincs.
  Most új szakaszt szeretnék indítani az életemben, azzal kezdtem, hogy a minimálbéres jövedelmemet biztosító munkahelyet ott hagytam. Kiváltottam a vállalkozói ig, és azért a munkáért dupla annyit keresek, de még meg kell tanulnom bánni vele.
  Olvastam már másnál is, hogy amikor van, akkor ad annak aki kér, hát ezzel én is így vagyok, és így néha nálam elfogy, mert ép másnál van. Sajnos nem tanultam meg NEM-et mondani.

  • Kedves Erika,
   örülök, hogy itt vagy – hogy idetaláltál :-)

   Igen, a pénzzel való JÓ bánásmód igazán jól jöhet :-)
   Drukkolok neked ehhez, ahhoz meg főleg, hogy (a magad és a pénzed érdekében is), megtanuljál nemet mondani.
   Ez nőknek még gyakrabban nem megy könnyen, de tanulható – és neked is menni fog :-)

   Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!

  Pénz? Az érzés amit kivált? Annak a hiánya amit vásárolnék érte.

  Neked is bőséget kívánok belőle Klári

 • Eddig csak segítséggel. Magam erejéből kevésszer és keveset. Most már kezdik megelégelni. Változás? Remélem minél hamarabb….Gyógyulnak az érzelmeim 15%-ról 90 %-ra fejlődtem:))(auratérkép alapján)..

 • Szorongás
  bizonytalanság
  görcsösség
  tanulni vágyás

 • Nem szeretem, mert sajnos függünk tőle, és a függőség nagyon rossz dolog az ember életében. Tisztában vagyok vele, hogy kell, mert nélküle nem képes élni az ember, hiszen minden pénzbe kerül. Mégis félelmet ébreszt, mert a hiánya egyéb problémákat generál. Átlagos igényekkel rendelkezem, tehát nem vagyok az a tipus, aki halmozni szeretné, csak annyi legyen belőle, ami a normális megélhetéshez szükséges, hogy ne kelljen azon aggódni, hogy a következő hónapban lesz-e annyi, hogy mindent ki lehet belőle fizetni. Amikor van, akkor szivesen segitek belőle másokon is, mert az jó érzéssel tölt el.

 • PÉNZ!!!
  Szükséges rossz. Csak a probléma van vele. Ha nincs akkor az a baj, ha van akkor az is probléma lehet. Attól, hogy még valaki gazdag, nem jelenti azt, hogy boldog is. Tanulmányozta valaki a fogalmát. A pénz az csak egy darab papír. Az emberiség tette azzá, amivé lett. Irigység, kabzsiság stb.. Nem beszélve arról, hogy a világot is a pénz (nem a papír) hanem a fogalma, értéke – amivé tettük emberek – irányítja a világ leggazgadabb emberivel az élen. Ja és persze a politikát ki ne hagyjuk. Tudták, hogy a politika is pénzen alapul.
  Én kifejezetten utálom, pedig m.nélküli vagyok. Tele adóssággal. A pénz – nem a papír, amiből van – tett tönkre nem csak engem, hanem több millió embertársamat.
  Persze azért a lottó ötöst nem utasítanám vissza. Kifizetném az addósságaimat, és létrehoznék egy alapítványt, hogy segítsem a szegényeket.
  Tehát a pénz, egy szükséges rossz dolog!

  • Most néztem a dátumot, ez 1 évvel ezelötti téma volt, de most jutott el hozzám. De a véleményem most is maradt.
   Lehet, hogy már nem olvassa senki a véleményem…?

   • Nem baj, de kicsit felületes vagyok – talán a stressz miatt – . Még is van idei vélemény is.
    FEl a fejjel mindenkinek! Higyjetek magatokban és Istenben, akkor minden jóra fordul!

 • Én már egy évvel ezelőtt is leírtam, hogy én szeretem a pénzt. Egy olyan energiának tartom, amihez csak a félelem, harag szab gátat a hatékony terjedésének. Én mindig is szerettem a pénzt, többnyire volt is belőle elég.
  Előfordult hosszabb rövidebb ideig, hogy nálam is akadozott, mindig meg volt az oka, és mindig felálltam a helyzetből.
  Igazából azért nem véletlenül mondják, hogy mindenki a saját szintjén nyomorog. Hiszen akinek van elég, annak is több kell. Tudom magamról. Azért azt jó tudni, ezáltal fejlődik a világ. Mármint attól, hogy az ember többet akar, és tesz is érte.

 • Kedves Ida!

  Tetszik a kérdés, rögtön le is írom, mit érzek. Sajnos, nem pozitív érzéseket érzek, és ez látszik is az anyagi helyzetemen, tudom,hogy minden emiatt van, az érzések miatt, amit érzek. Elméletben teljesen tisztába vagyok vele, hogy nem jól érzek, de a gyakorlatban nem tudom megvalósítani. Tudom, hogy a “van”-ságot kellene éreznem akkor is, ha nincs, és utána lesz a “van”, de egyszerűen nem tudom megtenni, mert tudom, hogy valójában “nincs”, egyszerűen képtelen vagyok megfordítani ezt az irányt. Egy példa erre. Egy üzletben voltam vásárolni a húgommal, és ő megfigyelte, amit én is éreztem, hogy egyszerűen látszik rajtam, hogy mennyire sajnálom kiadni a pénzt. De nem tudok rajta változtatni,- legalábbis úgy érzem, hogy nem! – mert ez alapszinten generálva van bennem a tudatalattimban. Olvasok én elég sokat ezzel kapcsolatban, de sajnos csak elméletileg épül be, nem gyakorlatban. Erre esetleg tudnál valamilyen tanácsot adni? Hogy lehet ezt az attitűdöt, viselkedést megváltoztatni mélyrehatóan? Gondoltam már regressziós utaztatásra, hipnózisra, amely talán feltárná a probléma gyökerét és mélyreható változást okozna bennem. Azt is tudom, hogy ha például kimennék külföldre egy jó fizetőnek tűnő állásra, a generalizált problémámat viszem magammal, és ott sem alakulnának jól a dolgok, mert “önmagam gondolkodását a pénzről” nem változtattam meg, így ez mindenhová elkísér, hiába változtatok helyszínt, így pedig az aggódás bennem marad.
  Talán ennyi elég is lesz, ez így gyorsan, spontán formában kijött belőlem. Nagyon várom a válaszodat! :)
  Hálás köszönettel

  Erika

  • Kedves Erika,
   hajlok arra, amivel az utóbbi időben találkoztam: ne akarjuk megoldani az adott problémát, ami éppen kihívást jelent nekünk. Vegyük észre, figyeljük meg, de a módszerekkel csak még jobban benne ragadunk.
   Egyszerűen tudatosítsuk, ÉÉÉéés lépjünk túl rajta: döntsünk úgy, h. elég volt.

   A Kapcsolatok törvénye c. könyvet ajánlanám neked Hicks-éktől (Esther közvetít egy Abraham nevű entitást, talán ismered).

   AZ alapvető probléma ugyanis a legtöbb embernél, v. amikor bele vagyunk ragadva valamibe, h. elszakadtunk az Igazi Forrásunktól, a Lényünk Lényegével nincs kapcsolatunk, csak pörgünk az adott témán az Elménk foglyaként.

   Sikeres ki- és túllépést kívánok neked szeretettel: Ida ***

 • Hiányérzet. Állandóan futok utána, illetve futnék, mivel nincs jövedelmem évek óta…hiába minden tréning, könyv, tudatalatti kisöprése, kineziológia, családállítás…programozok, elengedek, meditációs zenét hallgatok, aztán néhány hónap után visszatekintve rájövök, hogy semmi sem változott, és a környezetemtől is megkapom, hogy szerencsétlen vagyok. Viszont akik a környezetemben nem járják az önismeret útját, szépen gyarapodnak anyagilag.

 • Azt érzem,hogy az egész életem egy vesszőfutás miatta,és ha megérkezik a fizetésem,akkor már tudom hová fog kerülni.Gyakorlatilag nem marad belőle,és ez szorongással tölt el!

 • A pénz a számomra egy eszköz,ami nagyon jó ha van.Az életünket szebbé teheti,mert megkaphatjuk azt amire vágyunk. Segithetünk másokon is.Ha nem lenne akkor szegények lennénk .Én az az ember vagyok aki nem törtetett annyira a pénz után,hogy minden áron megkaparintsam és átgázoljak másokon.Szerettem mindig dolgozni,és azért viszont szerettem is megkapni a pénzemet.Lehet ,hogy ezért nem lettem gazdag.Annyi mindig volt,hogy szerényen mindig megéltünk.De azért,ha gazdag lennék,azt sem vetném meg.

  • Kedves Klára,
   érdemes lenne megnézni, igazából mit gondolsz a gazdagokról… Nekem úgy tűnik nem teljesen pozitív dolgokat, és ez bizony akadályozhatja a saját gazdagságot is anyagi szinten.
   Bízom benne, h. érted, mire gondolok :-)
   Szeretettel: Ida ***

 • A pénz szó olvastán szomorúságot éreztem. A pénz is olyan dolog számomra, amit úgy hívok “azok a nagy, piros masnik”. A nagy piros masnik szimbolizálják számomra mindazt (ennek megvan a maga története, de az most nem tartozik ide), amire vágytam, de soha nem kaptam meg és végig kellett néznem, ahogy másoknak meg az ölébe hullik.
  A pénz kivált belőlem irigységet, dühöt és félelmet is.
  Sok negatív gondolati beidegződést örököltem és gyűjtöttem be a pénzzel kapcsolatban is. Ezeket igyekszem felszámolni.
  Tisztában vagyok vele, hogy az anyagi helyzetem csupán tükörképe a bennem lévő bőség-tudatnak vagy éppen annak elégtelen voltának. Látom, hogy nem csupán a pénzügyeimet kezeltem hibás módon, hanem pl. az időmmel és az energiáimmal is rosszul gazdálkodtam. Éppen ezért úgy gondolom, a pénzügyi problémák egy olyan tünet, amely komplex kezelésre szorul.

  • Nagyon fontos az utolsó mondatod, Judit!
   Az ilyen felismerések fontos első lépések – sikeres továbblépést kívánok szeretettel: Ida ***

 • Gyomorremegést. A hiánya miatt … Most is …

 • A PÉNZ soha nem hozott lázba. Mindig is a tervek, a célok megvalósítására gondoltam elsödlegesen, a pénzt ami ehhez kellett mindig mellékesnek éreztem. Egy eszköként kezeltem.
  Soha nem a pénzt akartam, mindig a céljaimat akartam elérni.
  A célokhoz mindig meglett a pénz, és ez kielégített.Aztán egyszer csak kevesebb lett és egyre jobban szerettem volna ha egy kicsivel több lett volna. De már nem voltak terveim csak egy anyagi biztonságot szerettem volna. Ettől kezdve a pénz mozgás teljesen megállt, és egy olyan helyzet alakult ki amiben már a szükséges dolgokra sem volt elég. Mindig volt remény, de az is maradt. Kellemetlenséget okozott amitől gyűlölni kezdtem. Mai napig fájdalmat érzek ha arra gondolok, nekem miért nem adatik meg hogy jó viszonyt ápoljak a PÉNZZEL.
  Nam

 • Öröm ha adhatom és kaphatom, mert biztonságot ad.
  Szorongás, ha nincs,mert elbizonytalanít.

 • A pénz szó számomra a “szükséges rossz eszköz” érzését kelti.
  Nem tudom, hogy mi ennek az oka, de mint a “pénz” szó sem tud engem lázba hozni.
  Ezen az érzésen próbálok már egy ideje változtatni, de kevés eredménnyel. Valamit nem jól csinálok.

 • A pénz? Egy papír,amit felruháztak értékkel.Semmi több.Ki vagyunk szolgáltatva mégis általa.Az igazi érték, az más. Pont az érzelmekről szól.

 • Szia Ida !Hát nem is tudom , a pénz számomra nagyon fontos lenne mivel jelenleg nincs ? alkellene indulnom dolgozni Németországba de nem tudom az utiköltségemet kifizetni ? A másik a számlákat kellene fizetnem de mivel nincs bevételem és jelenleg nincs munkám igy nagyon letörtem mert nem tudok fizetni semmit sem nem tudom mit tegyek elkeseredve irok mert a munkát jövöhéten fel kellene vennem Hogyutazzam ki nem tudok pénzt szerezni itt Békés megyében nincs munka semmi Elkeseredett rajongod Gyöngyi SEGITSÉG mert nem tudom mi lesz velem ? Puszi

 • Én nem mindig ugyanazt érzem a pénzzel kapcsolatban: sokszor egyfajta félelmet – még nem fejtettem meg, hogy pontosan mitől. Máskor dühös vagyok, mert nem tudom megvenni ezt vagy azt. De azért van olyan is, amikor örülök annak, ami és amennyi van. Igyekszem magamban ezt az utóbbit erősíteni. :-)

 • Mivel én föld jegyű vagyok ezért törekszem az anyagi biztonságra ez nem mindig sikerül. A pénz nem feltétlen alapja a boldogságnak , de hiánya esetén , főleg amikor rangsorolnom kel mi fontosabb , és csak azt vehetem meg , már belefáradtam.

 • Fájdalom, ha nem tudok eléget megteremteni. Ha többet meg tudok valósítani, akkor megelégedés és önbizalom.

 • Gál Sándorné Marika

  Nekem a biztonság érzése jut eszembe. Szeretem a pénzt, mert elérhetem vele a biztonságot. De! Mindig van bennem félelem is, hogy nem sikerül. A Te írásaid által, és a Pénz: szeretet című könyv lapozgatásával van bennem pozitív érzés a pénz szó hallatára. Még nem elég.Ezért szeretek tanulni az itt leírtakból. Nehéz dolog a régi beidegződést átalakítani. Bár ma már sem adosságom, se sok megtakarításom nincs, de amire kell, arra jut belőle. A vonzást kéne jobban gyakorolnom. Mindig a pozitívnak kéne az eszembe lenni! Örülni annak ami van. Másnak még nehezebb. Ez azonban nem könnyű. Vágyaim vannak, amit céllá kéne alakítanom, lehet, úgy jobban mennének. Azért azzzal mindenki egyetért, hogy ha több van, az nagyobb biztonságérzést adna! Mindenhez: egészségmegőrzéshez, kikapcsolódáshoz, az élet finanszírozásához sajnos pénz kell. Nekem már elég ami van, ezt átalakítani másra. Szóval van még tanulnivalóm.

 • Drága Ida!
  Jó pár éve, ha a pénzre gondolok egy igen jó érzés tölt el.
  Idősebb koromra megtanultam értékelni, beosztani és szeretni a pénzt. Persze ez nem ment könnyen, nagyon sokat olvastam, tanultam, képeztem magam, hogy idáig eljussak. És igen sikerült.Be tudom fizetni a számláimat, minden hónapban félre tudok tenni egy bizonyos összeget és a többi megmarad élelemre. Ruházkodásra is marad, de az nem minden hónapban szükséges. Pedig nem is tartozom a magas nyugdíjasok közé.

 • Dr. Kovácsné Erika

  Kedves Hozzászólók!
  Bárki, bármit érez, vagy gondol a pénzről, azzal semmi nem változik. Egy fityinggel sem lesz több pénze, ha a neten lóg, csak ha tesz is érte!
  Szép napot! Jó munkát!

 • egy szó: NINCS

 • A “félelem” érzése. De ez nem kell, hogy bármiben is megakadályozzon. Minimálhoz közelítő bérem jegyzékét és a bankkölcsönöm törlesztését elnézegetve arra gondoltam, vajon hogyan érhetném el, hogy ne én fizessek a banknak, hanem a bank nekem? Hű, de izgalmas volt. Annyira a “valóságtól elrugaszkodott” ötlet, hogy elfelejtettem félni… Kitalálni, hogy mire lehet vevő egy bank… mit tudok én felkínálni… Jegyzeteket, vetítést összeállítani… odamenni a turkálós blézeremben az “öltönyösök oroszlánbarlangjába”… A játékos gondolat eredménye egy több éven át tartó együttműködés lett, hatszámjegyű napidíjért. Tehát az én tapasztalatom az, hogy lehet a bénító érzelmektől függetlenül cselekedni és bőségben gyarapodni. Lehet, hogy aki először meg akarja szeretni a pénzt és utána akar érdemben tenni a gazdagságért, a szekeret fogja a ló elé? Én még mindig félelmet érzek a pénzügyektől, de ennek ellenére napi szinten teszek érte, és a tapasztalatok (főleg a sikeresek) erősítenek.

 • Kedves Ida! Mar regen szerettem volna irna, de a halpgatas betegseget nem tudtam legyozni! Most raszantam magam hallva a PENZ szot! En egyelore amit erzek ezzel kapcsolatban az az hogy eltudnam kuldeni a feltalalojat melegebb eghajlatra.

 • Kedves Ida!

  Ma már csodás, örömteli, pozitív érzés tölt el erre a szóra, de mielőtt Téged, illetve más hozzáértő embereket,(könyveket) megismertem volna szörnyű ólomnehéz érzéseim voltak, akár fizetéskor, előtte, vagy utána teljesen mindegy volt.
  Talán azért is, mert nagyon-nagyon igyekeztem Neked szót fogadni, rögtön, amikor tanácsoltad elkezdtem és azóta (szerencsére) folyamatosan megteremtettem a 6 havi tartalékot. Annyi általában mindig van, de néha azért előfordul több is. Akkor költök, mert előbb gyűjtsél, utána költsél! Micsoda okos felismerés és tény! Kevésbé fáj az ember feje, mint fordítva, de ezt csak akkor tapasztalod, ha benne vagy.
  Miért is nem találtam hamarabb Rád?! Hol tarthatnék már?! Na, de talán még most sem késő, látva a sok küszködőt Magam körül. Büszke vagyok Magamra, mert önerőből tudtam felkapaszkodni a mély szegénységemből!
  Remélem hozzám hasonlóan sokan így éreznek Téged ismerve.

  Szeretettel

  Kati

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.