Nők, pénz, érzelmek… Pénz-történet + ingyenes tanulmány

Hülyítettem saját magamat – nincs mit szépíteni rajta :-) -,  miközben Budapesten mentem az utcán. Hazafelé tartottam, és nem mesélném el ezt a neked is tanulságos, személyes pénz-érzelem történetemet, ha nem érezném ;-) azt, hogy hasznos lehet számodra is.

Egy rendezvényről jöttem, ahol fizetnem kellett, és utána bankkártyával több pénzt kellett kivennem, mint amit eredetileg (rosszul) terveztem. Közeledve az ismerős gyógyszertárhoz, az járt a fejemben, hogy bankkártyával kellene fizetnem, mert ha készpénzzel fogok, amiből ugyan van elég nálam, akkor meg később rohangálhatok bankautomatához készpénzért, ha otthonról elfogy. Na, de ha meg kártyával fizetek – ahogy egyébként a gyógyszertárban szoktam – akkor meg, még kevesebb pénz lesz a magán bankszámlámon. És EZ egyáltalán nem töltött el jó érzéssel – figyeld: megjelent egy pénzhez kapcsolódó érzelem! Miközben mindezeket a gondolatok a fejemben „jojóztam” (remélem, hogy tudtad követni ;-))…

Pontosítsuk csak a pénz-érzelmet tovább! Egy nem túl nagy, de mindenképpen apró félelem jelent meg benne amiatt, hogy a magán bankszámlámról még tovább fogy a pénzem, még pontosabban: jobban, mint ami a saját (!) pénz-biztonságérzetem tűréshatárába belefér. És ez számomra kellemetlen volt. Az érzések (!) szintjén, ugye…

Jó, akkor készpénzzel kellene fizetnem – folytattam a belső párbeszédet.

– Mert mit variálok azon, hogy ha az elfogy otthonról, akkor meg automatát kell keresnem? – torkolltam le saját magamat.

De ez tényleg így szokott lenni, általában – folytatódott tovább bennem a belső párbeszéd.

Egy idő után elegem lett az egészből: ebből a belső monológból – miközben már több száz métert haladtam a gyógyszertár felé. Hirtelen teljesen világossá vált, hogy kizárólag magamat hülyítem.

Egyszer csak kívülről láttam az egészet… :-) Ekkor megkérdeztem magamtól, hogy mikor, MITŐL érezném jól magamat?

A válasz teljesen egyértelmű volt: akkor, ha minden racionalitás, pontosabban magamnak történő magyarázkodás ellenére, e helyett a pénztárcámban lévő készpénzzel fizetnék.

Mert hol van az még, mikor lesz egyáltalán, ha lesz valaha ilyen, hogy elfogy az a készpénzem, ami pont most rendelkezésemre áll? És különben is, miért kéne automatához mennem kp-ért? Miért nem engedem meg, hogy másképp is megérkezzen hozzám? :-) Már mint a pénz.

Ekkor már mosolyognom kellett magamon, és tudtam, hogy ezt a sztorit meg fogom osztani a GazdagNők olvasóival – tanulságképpen.

Közben megérkeztem a gyógyszertárhoz, ahol természetesen készpénzzel fizettem (korábbi szokásaim ellenére). Egyszerűen azért, mert EZ volt a megnyugtatóbb érzés számomra.

Kövesd te is a megérzéseidet, figyeld az érzelmeidet – a pénzügyeid, az anyagiak terén is!

Csak ezt tudom tanácsolni neked is! Sokat elárulnak, és ha kontroll alatt tudod tartani őket, s mersz az intuíciódra hallgatva cselekedni, akkor sokkal nagyobb esélyed van a jó(l)létre is.

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek?
Ezzel kapcsolatban egy ingyen letölthető tanulmányt készítettem a GazdagNők egy korábbi felmérése alapján.
Gyakorlati muníciót is találsz benne a női pénz-érzelmek kapcsán – töltsd le innen: Nők, pénz, érzelmek... (1112)

“PénzElem – Pénz Érzelmi Létra” című online kurzusunkra 2011. október 2-án, vasárnap éjfélig tudsz csak jelentkezni!
Minden bővebb információt megtalálsz itt: klikkelj! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

2 Responses to “Nők, pénz, érzelmek… Pénz-történet + ingyenes tanulmány”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.