Búcsúzz el a pénztárcádtól!

“Egy nő függő helyzetben lesz mindaddig, amíg nincs saját pénztárcája.”
– Elizabeth Cady Stanton, a nők jogaiért küzdő aktivista (1815-1902)

Búcsúzz el a pénztárcádtól! – mégis ezt javaslom neked. Hogy miért, azt egy videóban mesélem el neked itt alább. Mert időnként jobb, ha elengedünk dolgokat, tárgyakat. Így a női pénztárcánkat is.

Mi jelzi azt, hogy cseréld le, vegyél/keríts új pénztárcát? S miért tettem meg ezt jómagam frissen hazaérkezve a görög tengerpartról, Sartiból, a kipakolások közepette?
Hogy hol kapsz arra választ, hogyan célszerű a pénzedet tartani a pénztárcádban, erről is szót ejtek.
A videó 3.47 perc. Hallgasd ;-) meg!

Még tudsz jelentkezni a két hónapos, “PénzElem – Pénz Érzelmi Létra” című pénzügyi önismereti online kurzusunkra! De csak 2011. október 14-én, pénteken éjfélig. A kezdés időpontja: 2011. október 18-án, kedd.

További részletek a jelentkezési lehetőséggel együtt itt: klikkelj! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

5 Responses to “Búcsúzz el a pénztárcádtól!”


 • jónéhány hónapja már kiürült tejes és gyümölcsös tetrapak dobozokból készítek pénztárcát. csak pénz fér bele, a kártyáknak külön van egy másik. ha elkopik, készítek másikat. meglepően tartós egyébként. én ezt nagy lépésként élem meg a korábbi pénztárcához ragaszkodással szemben. ha túl sok apró gyűlik össze benne, azt kiveszem és egy szép üvegbe gyűjtöm, ha hónap végén úgy alakul, felhasználom, vagy a kisfiamnak adom, hogy gyűjtse és ha szeretne, vegyen belőle valamit (többnyire fagyira vagy kisautóra költi a bolhapiacon)

 • Kedves Ida!

  Már három éve olvasom, igyekszem beépíteni az életembe a gondolataidat, javaslataidat.
  Van még mit tennem, hogy anyagilag jó helyzetbe kerüljek, de azt hiszem, hogy elérkezik ez is egyszer.Valahogy mostanában kezdek igazán hinni benne, és abban, hogy meg fogom csinálni, sokat kell tanulnom, dolgoznom ezért.
  Sokat segítettél. Köszönöm.

  Eredményes, egészségben, pénzben gazdag , vidám életet kívánok Neked és Családodnak.

  Szeretettel: Hajni

 • Drága Ida! Nagyon szeretem a blogjaidat, a videoidat, a filmeket, amit küldesz, egyszóval mindent. Mindent elolvasok, két rendezvényen még részt is vettem! Most csak azért írok (mert soha nem szoktam), mert tényleg szakadt, rongyos a pénztárcám!!! És ha nem hívod fel rá a figyelmet, sosem törődtem volna vele! OK, kidobom! Meg még azt is szerettem volna elmondani, hogy igazán nagyra értékelem azt a rengeteg munkát, energiát, kreativítást, amit a oldalad (és mellékoldalak), rendezvények szerkesztésébe, szervezésébe fektetsz. A magam részéről el kell mondanom, hogy totálisan fizetésképtelen vagyok, s bármennyire is szivesen vennék részt a képzéseken, sajnos nem tehetem, nem engedhetem meg magamnak. Azért jegyzem ezt meg, mert rajtam kívül is létezhetnek még hasonló helyzetű rajongóid, akiknek talán a legszükségesebb lenne a tudnivaló birtoklása, de – ördögi kör – nem tudják megfizetni. Nem azért jegyzem ezt meg, hogy ingyen infókat kapjak tőled. Én sem tenném. Én sem adnám ingyen a tudást, amit áldozatok árán szereztem meg. Csak egy jelzés akart lenni feléd, hogy a ténylegesen jelentkezők és a jelentkezni vágyók között valószínű nagy különbség lehet, és ez azért megerősíthet Téged abban, hogy erőfeszítéseid sikere rajtad kívül álló okok miatt nem a valóságot tükrözi. Sok sikert a résztvevőknek és Neked is! Sok szertettel, Éva

  • Éva, kedves…
   Nagyon köszönöm a visszajelzésedet, az elismerésedet…
   EZT az ingyenességet szeretném pontosítani. ÚGY gondolom, hogy a blog ingyenes – te magad is máris tanultál valamit, változtattál valamin, amire egy blogbejegyzés ihletett.
   Ezenkívül van 2 ingyenes e-lecke sorozatunk pénzügyi tervezés (http://www.gazdagnok.hu/penzugyi-tervezes-ingyenes-e-mail-kurzus/) és halogatás (http://www.gazdagnok.hu/2010/03/27/halogatas-ingyenes-e-mail-kurzus/) témában.
   Én úgy gondolom, hogy az is gazdag, aki képes arra, hogy az ingyenes dolgokat meglássa, értékelje azt, és a maga javára fordítsa őket :-)
   Tegyétek!
   2008 májusa óta írom a bejegyzéseket ide – most megnéztem: szám szerint 432 bejegyzés született azóta. MEGGYŐZŐDÉSEM, hogy nagyon sok van közöttük, amiből lehet tanulni. Itt az archívum, aminek alapján el tudtok indulni: http://www.gazdagnok.hu/archivepage/
   Éljetek vele!
   Tudom, hogy kihívásokkal teli időszakot élünk, de ha a fókuszt odatesszük, amit szeretnénk, előrébb jutunk – ki-ki egyénileg, de úgy globálisan is :-)

   Szeretettel: Ida ***
   ps.: nem mellesleg ;-) Bőség és Áldás!

 • Kedves Ida!

  Néhány hónapja olvasom az írásaidat és rendkívül nagyra értékelem a gondolataidat és a tetteidet amivel eljuttatod hozzám, hozzánk.
  Hihetetlen nagy segítség a fejlődésben.
  Hálás köszönet érte.
  A pénztárcás történethez kapcsolódva jegyeznék meg néhány dolgot:
  Kényszerűségből búcsúztam el a sajátomtól, ugyanis ellopták.
  Nagyon fájdalmasan érintett a dolog, hiszen elvitték a pénzemet az irataimat a sok fontos cetlimet, de idővel túltettem magam rajta,hiszen minden pótolható.
  Vagy majdnem minden!
  Ugyanis benne voltak a gyermekeim első kis hajtincsei és ezeket már sehogy sem tudom pótolni.
  Ma már 19 és 16 évesek.
  Szóval a tanulság: A KINCSEIDET NE A PÉNZTÁRCÁDBAN TARTSD!

  Szeretettel üdvözöllek: Icu

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.