Teremts pénzt! A pénz három arca…

Forrás: Elixír Magazin, 2011. november – Denkinger Anita írása

Ahhoz, hogy anyagi helyzetünk javuljon, először nekünk kell változnunk. Cikkünkben Csapó Ida női önismereti tréner, nők és pénz specialista ad hasznos tanácsokat arra, hogy milyen változtatásokat szükséges megtennünk anyagi, lelki és spirituális szinten a gazdagságért.

Pénzügyi helyzetünk javítása nemcsak anyagi, hanem lelki és spirituális folyamat is, melynek alapja önmagunk megfigyelése, és gondolataink, érzéseink, tetteink tudatosítása. Ennek segítségével megismerhetjük magunkat, és megváltoztathatjuk rossz beidegződéseinket, ami ahhoz szükséges, hogy egyre jobban érezzük magunkat a nehézségek közepette is. Így kiemelkedünk abból az állapotból, ahol csak a gondokat látjuk, tovább erősítve őket figyelmünkkel. Egy emelkedettebb rezgésszintre jutunk, ahol kreatívabbá és nyitottabbá válva észre vesszük azokat a lehetőségeket, amelyek pénzt hoznak nekünk.

Vezesse és elemezze bevételeit és kiadásait!

A pénztelenség miatti szorongás gyakori oka, hogy nem látjuk át anyagi helyzetünket. Ezen úgy változtathatunk, ha vezetjük és elemezzük bevételeinket, kiadásainkat naponta, tételesen. Vizsgáljuk meg állandó és változó költségeinket, illetve ezek arányát, így látjuk, mire megy el a pénzünk, mi az, ami felesleges, és mire tudunk kevesebbet költeni.

Legyen öröm a megtakarítás!

Amit így megtakarítunk, különítsük el, és fordítsunk belőle önmagunk jutalmazására. Lehet, hogy egy utazásra való összeget is félre tudunk tenni, de ha kevés pénz jön össze, menjünk el egy-egy ingyenes programra. A lényeg, hogy ne engedjünk teret az önsajnálatnak. Fontos, hogy pénzügyi helyzetünk elemzését ne érezzük tehernek, fogjuk fel játéknak, és leljük benne örömünket.

Engedje el önkorlátozó hiedelmeit!

Hiába teszünk meg mindent anyagi síkon azért, hogy több pénzünk legyen, ha a pénzzel kapcsolatos negatív hiedelmeink miatt ellenállunk a bőségnek. Vegyük észre és tudatosítsuk ezeket – ha tudjuk, egyedül, ha nem, külső segítséggel. A „Sosincs pénzem.” vagy „A pénz megront.” típusú belső mondatainkat írjuk fel egy papírra, és égessük el. Helyette keressünk egy olyan jelen idejű pozitív mondatot, amit elhiszünk, és át is tudunk érezni. Például: „Van pénzem.” Ha ezt nem tudjuk elhinni, és felidézni sem, hogy milyen felszabadító érzés, ha van, mondjuk helyette, hogy „Egyre több pénzem van.”. Ha ezt sem tudjuk elhinni, mert annyira eluralkodik rajtunk a problémánk, egyszerűen érjük el valahogy, hogy jól érezzük magunkat: vegyünk egy fürdőt, vagy sétáljunk. Segítség lehet az is, ha feltesszük magunknak a kérdést: „Miért jó, hogy sok pénzem van?”, és hagyjuk, hogy megjöjjenek rá a válaszok.

Vezessen hálanaplót!

Hajlamosak vagyunk csak a hibáinkat észrevenni, pedig a pénzteremtést gátolja, ha szidjuk magunkat. Az elégedettségi vagy hálanapló – amelyben minden este leírjuk, hogy aznap mit csináltunk jól, és miért lehetünk hálásak – segít a jó oldalunkra fókuszálni, és megtanulni szeretni magunkat.

Tanuljon meg elfogadni!

Hiába érkezne hozzánk a pénz, ha nem tudjuk elfogadni. Kezdjük az elfogadás tanulását a dícséretek szintjén – köszönjük meg őket, és figyeljük, hogyan érezzük magunkat közben. Jussunk el odáig, hogy jó érzés legyen az elismerés. Ha ez nehéz, segít jó tulajdonságaink tudatosítása, és kiírása jól látható helyekre, vagy a hálanapló olvasgatása.

Változtasson rossz szokásain!


Ha rosszul érezzük magunkat egy-egy szokásunk miatt, igyekezzünk egyszer másképp cselekedni, és jegyezzük meg azt a kellemes érzést, ami ekkor keletkezett bennünk. Valahányszor ismét a régi szokás szerint működnénk, gyorsan idézzük fel, és éljük át a jó érzést. Így idővel átíródik a régi működés, de addig is bocsássuk meg magunknak, ha néha visszaesünk.

Ha frusztálja, hogy költekező típus, menjen egy áruházba valakivel, akit feljogosított arra, hogy ne engedje vásárolni. Valahányszor megvenne valamit, magyarázza meg, miért nem veszi meg, és a végén figyelje meg, milyen érzés, hogy megmaradt a pénze.

Próbálja ki az online vásárlást úgy, hogy amit szeretne, beteszi a kosárba, de nem nyomja meg a „merendel” gombot. Egy hét múlva nézze meg, valóban szüksége van-e az összegyűjtött termékekre.

Esténként vegye ki az aprópénzt tárcájából, és gyűjtse egy külön dobozkában. Tűzzön ki egy célt, hogy mire fogja felhasználni – képezhet tartalékot, vagy gyűjtheti a nyaralására. Ez a technika segít rászokni arra, hogy mindig legyen spórolt pénze.

Legyen gazdagság-tudata!

Spiritualitásunkkal együtt egykor elvesztettük bőség-tudatunkat is. Azt látjuk, hogy válság van, racionális elménkkel a „nincs”-re fókuszálunk, és ezzel a hiányt teremtjük újra. Szegénység-tudatunkból az előzőeken kívül az alábbiak segíthetnek kilépni:

▪ Higgye el, hogy a „nincs” csak a polaritásokban gondolkodó, “egós” világunkban létezik. Ha kapcsolatban vagyunk belső bölcsességünkkel, tudjuk, hogy minden van, és a képességünk is adott a kreatív megoldásokra – a pénzügyek terén is. Ezt érdemes fejleszteni.
▪ Visszatekintve életünkre, tudatosítsuk, hogy képesek vagyunk megoldani a problémáinkat, így nem kell megragadnunk az újakban sem.
▪ Ne vállaljunk felelősséget azért, amire nincs hatásunk, de azért igen, amire van. Foglalkozzunk kevesebbet a világ megváltoztatásával, és dolgozzunk többet saját életünk jobbításán.
▪ Naponta végezzünk spirituális gyakorlatokat. Ez lehet meditáció, de egy séta is, ahol átélhetjük az önmagunkkal való kapcsolatot.
▪ Figyeljünk belső hangunkra, és bízzunk benne, mert támogat minket. Kérdezzük meg magunktól gyakran: „Mitől érzem jól magam?”, és ha intuíciónk megsúgja, tegyünk úgy, akkor is, ha nem logikus.
▪ Keressük mindenben a jót, és törekedjünk befogadni az újat.

Elixír-tipp:
Csapó Ida írásairól és tanfolyamairól a www.gazdagnok.hu/hirlevél oldal segítségével tájékozódhat

Denkinger Anita

Hogyan többszörözd meg a pénzedet, azt megtudhatod itt –>> 

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

0 Responses to “Teremts pénzt! A pénz három arca…”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.