Ki hogyan végzi a bevásárlást? Oszd meg a tapasztalataidat – nyerhetsz!

Vezeted a bevétel-kiadás táblázatodat, és ezt is mindenféle gondolatok, érzések, és érzelmek kísérhetik, igaz?
Mitöbb, a saját tapasztalataidat szeretnéd megosztani, és választ várhatsz a kérdéseidre. Nos, ez történt a Hogyan másszak ki az anyagi, lelki gödörből? című bejegyzésem egyik hozzászólása esetében. Idézem Orsit, aki ekkor kérdezett: 2011. december 6. at 16:55

Kedves Mindenki,
segítséget szeretnék kérni!
Elkezdtem vezetni (újra;) a bevétel-kiadás listát, és azt vettem észre, hogy az egyik legnagyobb tétel (a számlák mellett, amiből nem nagyon tudunk már meghúzni) az az ételre költött pénz – hangsúlyozni szeretném, hogy nem járunk étterembe, az otthon főzött ételeket visszük a munkahelyre, a helyi Spar-ban vásárolunk – és mégis, két főre 70 ezer forint felett van az összeg, ami eszméletlen sok, szerintem.
Tehát, hogy rövidre fogjam, egy gyors körkérdést szeretnék feltenni:

ki hogyan végzi a bevásárlást? (naponta, hetente, havonta, diszkont, piac, satöbbi)

Hátha kapnánk egymástól jó tippeket, amiket hasznosítani lehetne.
Köszönöm a segítséget!

Oszd meg a tapasztalataidat – nyerhetsz!

Te hogy csinálod? Mit ajánlanál Orsinak? Legkésőbb 2011. december 10-én, szombaton déli 12 óráig írd meg ezt!

Utána szavazást tartunk 2011. december 14-én, szerda éjfélig, és a legtöbb tippet elért 3 első helyezettnek ajándék zenei CD-t küldünk (természetesen, ha te nyernél, ehhez majd meg kell adnod a postázási címedet is).

Ajándék CD-t kap az is…

aki elsőként ajánlja fel, hogy összesíti majd a beérkezett szavazatokat, azaz támogatja a munkájával ezt a nyereményjátékunkat. Itt jelezd a felajánlásodat a szavazatszámlálásra, így azonnal látható lesz mindenki számára, hogy ki az első ajánlkozó – köszönjük előre is. Kérlek, akkor ajánld csak fel ezt, ha szívesen csinálod, van ilyesmiben rutinod, ill. azt gondolod magadról, hogy ezt ügyesen csinálnád, tudsz ebben a segítségünkre lenni. (A szavazatszámlálás menetét majd itt is közzétesszük, illetve a szavazatszámlálási teendőket az erre jelentkezővel egyeztetjük ezt).

Az ajándékokról annyit érdemes tudnod, hogy jó minőségű CD-kről van szó, amik elsősorban világzenét tartalmaznak, meditációkat, amiket eddig én használtam, de az elengedést :-) gyakorolva úgy döntöttem, hogy most Karácsony előtt mindenképpen elajándékozom őket a Bőség Istennőjének áldásával kísérve ;-). (A mobilommal készítettem egy felvételt róluk, ezt mellékeltem ide illusztrációként. Várhatóan lesz még nyereményjáték az ünnepek előtt, ahol a kupac másik fele is gazdára talál.)

Miért érdemes alaposan végig gondolnod a bevétel-kiadásaidat?

Passzív jövedelmet tudjál egyre sikeresebben generálni, ezért is érdemes a bevétel-kiadásaidat vezetni. Mert ehhez attól függően, hogy mibe vágsz bele, kisebb-nagyobb pénzösszeg mindenképpen kell.
És ha meg tudsz megtakarítani például étkezésen, vagy bármi máson, akkor tudatos tudsz lenni pénzügyileg abban, hogy ezt hova tedd, mire és hogyan különítsd el, fektesd be. Ennek alapjait itt részletesen meg tudod tanulni –>>

Passzív jövedelem, hatástöbbszörözés – több szinten ;-) ILYEN még nem volt!
A legkülönlegesebb GazdagNők-rendezvény 2011. december 17-én, szombaton vár rád!
Hatástöbbszörözés a pénzednél, az idődnél (OnLány ;-)), no, és az EGÉSZséged esetében is!
Klikkelj ide a részletekért! –>>


 

 

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

72 Responses to “Ki hogyan végzi a bevásárlást? Oszd meg a tapasztalataidat – nyerhetsz!”


 • Először is szeretném leszögezni, hogy nem vezetek bevétel-kiadási naplót, mert nincs rá szükségem. A 70 ezer Ft tényleg nagyon sok, mert mi négyen eszünk ennyiből 2 kamasz gyerekkel. Előfordul, hogy még kevesebbet költök. Vannak bevált lelőhelyeim, és soha nem tartalékolok, legfeljebb minimális mennyiségben. Régen más volt a helyzet, mert kicsik voltak a gyerekek, és mindent én osztottam be. Most viszont önállóak, tehát ésszel kell vásárolnom. Sajnos az az idő elmúlt, amikor meg tudtam tervezni a heti menüt. Most akciósan vásárolok. Tejterméket a piacon veszek közvetlenül a termelőtől. Nem használok tisztítószereket, csak minimális mennyiségben, viszont megveszem a mikroszálas takarító eszközöket. Ma már ezek is elég olcsók.Mosószer helyett mosógolyót és mosószódát használok. Tésztát általában a LIDL-ben veszek, és ugyanitt csípős ketchupot, ami a gyerekeim kedvence. Szintén itt a legolcsóbb szerintem a mélyhűtött étel. A kenyeret a helyi péknél veszem, a felvágottat csak a gyerekek eszik, de azt a legközelebbi boltban veszem, mert itt a legolcsóbb. Rájöttem, hogy a helyi kis boltok sok esetben olcsóbbak a multiknál, és nincs annyi lehetőség felesleges dolgokra költeni. Mindig van itthon kókuszolaj, mert az univerzálisan használható mindenhez. Liszt, rizs, krumpli, hagyma, szalonna, tojás. Ezekből gyorsan lehet egyszerű ételeket készíteni. Általában veszek sűrített paradicsomot is, mert abból gyorsan lehet szószokat készíteni különféle ízesítéssel. Hetente egyszer főzök húslevest, egyszer valami káposztát, egyszer főzeléket, és általában két napra elegendő mennyiségeket. Emellett tészta, palacsinta, süti.
  Zöldségből télen csak sütőtök, sárgarépa, karalábé, zeller, petrezselyem, cékla. Gyümölcsből pedig legfőképpen alma. Ezen felül csak azt veszem, ami éppen akciós, de Matchba, Sparba szinte soha nem teszem be a lábam. Nagy bevásárlókba se sűrűn járok.

 • Szia Orsi!

  A mi esetünk a párommal egész speciális,mivel az elején leszögeztem,hogy nem akarok a pénzről vitázni. Ezért van két külön bankszámla,de mivel pár vagyunk és közös a család,ezért minden hónap elején leülünk és megnézzük,hogy kinek,mennyi a bevétel. Közösen készitjük el a kiadás részét a dolognak és előre megegyezzünk,hogy mennyi legyen az az összeg,amit magunkra kivánunk forditani, Ennek az összegnek a levonása után kiszámoljuk,hogy mennyi jusson /nap élelemre.Az én dolgom kitalálni,hogy mégis milyen ételeket kivánok főzni a hónapban. Aztán ebből lesz egy lista. Ezzel megyünk a Metróba,ahol bevásárolunk. Elég céltudatosan,mivel két kicsi gyerekünk van és felügyeletet pár órára tudunk csak szerezni,gyorsan kell lenni.A listát igyekszem úgy összeállitani,hogy csoportositva legyenek a dolgok és minél hamarabb meglegyen az áru.A hónap folyamán csak kenyeret veszünk,gyümölcsöt minden mást raktározunk.Ez kitart hónap végéig és nem megyünk áruházba,boltba.A többi pénzt,ami marad annak egy részét félretesszük,a többi részt az élet egyéb költségeire forditjuk. Nem egyszerű beosztani,mert elég kevés még a bevétel,de gondos tervezéssel és odafigyeléssel mindenre jut:) és még egy tipp karácsonyra. Én az ajándékok beszerzését mér augusztusban elkezdem és nem egyszeri kiadás:)Remélem tudtam segiteni,szép napot Neked!B.Beta

 • Szívesen összesítem majd a szavazatokat!

 • Én a következőket javasolnám:

  Szerintem, főz annyit, hogy két naponta kelljen főznöd hétköznap, vagy határozz meg egy összeget, hogy hétköznap 1000 Ft-1500 Ftból főzöl meg, mi hétvégén vesszük meg a nagyját, s van mikor nem kell 1000 Ft egy nap a bevásárláshoz, mert tészta krumpli… stb hozzávaló van otthon
  Vagy néz körül lakhelyeden milyen menü ajánlata van az éttermeknek, óvodának, iskoláknak stb…, és ezek mennyiben kerülnek, s estére hideget is tudtok enni
  Vagy Sparon kívül kukancs bele a Tescos Lidlis, Pennyis stb szórólapokba, hogy mi hol olcsóbb, az üzleteken belül is szokott lenni szórólap, s néha azokon kuponokat helyeznek el, hogy x terméket ennyivel olcsóbban vehetsz meg

 • Melihercsikné Marika

  Nálunk a bevásárlás, a háztartás vezetése az én feladatom. Hetente végzek nagyobb bevásárlást (tejtermékek, tartós élelmiszerek), hetente 2-3x vásárolok a piacon, tisztítószereket a DM-ben összegyűjtve, szüksg szerint. (Itt már komoly kedvezményeket kapok törzsvásárlóként).
  Szeretek sütni-főzni, mindég nagy sikere van a családom, esetleg barátaim körében.
  Bevétel-kiadás vezetése sajnos nem igazán működik nálam (pedig jó segédletem van hozzá Idáéktól!), erre is naponta időt kellene szakítanom. Igyekezni fogok!

  • Szia Orsi!
   Saját tapasztalatom osztom meg veled,nekem és a környezetemben élő családtagoknál,és baráti köreimnél is jól működik.1.)ki tűztem célul havonta mennyi pénz összeget szeretnék megtakarítani a jelenleg élelemre költött összegből.
   2.)A fen maradó összeget elosztottam a napok számával,és így napra lebontva megkaptam,azt az összeget amiből a napi szinten gazdálkodhatok.
   3.)A megspórolt összegről fotót készítettem,az én esetemben 20ezer ft. volt,több fajta címletekben kerültek a fotóra.A pénz fotó mellé került az a kép,amit ebből a megspórolt összegből megszeretem volna venni.A fotókat kifüggesztettem a lakás olyan helyeire,ahol a legtöbbet tartózkodom.
   4.)Olyan öröm,és boldogság fogott el,ahányszor csak a képre néztem,mert már magaménak éreztem a sikert,és azt a jutalmat ami ezért kapok.

   Beindult a kreatív megoldások sorozata,a napi összegből gazdálkodva,finomat és mégis megtartva az erre szánt összeget.
   A bevásárlást eleinte naponta tettem,ne hogy átlépjem a limitet.Ma már megy a heti bevásárlás is,elkészítem a heti menüt és az alapján arra a hétre szánt összegből gazdálkodva,ügyelve arra,hogy maradjon a hétre szánt összegből a friss árukra (kenyér,tej)
   Hol vásárolok?Hús árut a közeli hentestől,egyebet,Lidl vagy Penny,nem rohangálok az akciók után,megnézem mi az amit vásárolni szeretnék,hol a legkedvezőbb az ár összességében és oda megyek.Nekem is pénz az idő,a benzin,annyival semmilyen akció nem olcsóbb számomra.
   Így alakítottam ki egy korábbi nem igazán gazdaságos vásárlási szokásomat,ma már egy jól működő örömteli,sikeres élménnyé.Fantasztikus érzés megélni,hogy milyen minimális összegből mi mindent lehet varázsolni,ez olyan siker élmény és jogos büszkeség,amit mindenkinek meg kellene élnie és tapasztalnia.
   Szeretettel:Margó

 • Nálunk a bevásárlást legtöbbször a bátyám végzi.Hárman vagyunk: a bátyám, a férjem és én.Itthon mindig megbeszéljük mit vegyünk, mit főzzek/ mert én főzők/ és csak arra költünk, ami kell.Igyekszem olyan ételeket főzni, ami olcsó és kiadós és csak a hét végén főzök kétfélét.

 • Mi négyen vagyunk a családban, két kisfiúnk van. Mi 60000 ft-ból gazdálkodunk egy hónapban élelmiszer és tisztítószer terén. Nagyon nehéz és macerás elsőkörben, de érdemes egy havi menütervet készíteni. Így mindig változatos ételeket lehet enni, nem válik unalmassá sem a főzés, sem az étkezés. Én sajnos nem tudok két napra főzni, soha nem marad elég másnapra, de igyekszem mindig gyorsan elkészíthető ételeket felírni a listára. Ha megvan a menüterv, akkor mindegyikhez kell egy bevásárlólistát készíteni. Ezt utána már könnyű összesíteni és megvan a havi bevásárlási terv. Ehhez jönnek még hozzá a szendvics alapanyagok, a rágcsálnivalók, italok….
  Lehet napi bevásárlást intézni, de érdemes inkább hetente vagy kéthetente menni. Így felcserélhetők a napi menük, mégis van otthon hozzávaló.
  Ugyanígy a tisztítószerekkel. Kiszámolni mennyi mosószerre, öblítőre, tisztítószerre, higiénés termékre, papírárura van szükség és ebből lehet is kalkulációt készíteni.
  Nálunk nincs sajnos piac, így a közeli Sparból oldom meg a bevásárlást. Néha megyünk Lidl-be, Pennybe, de a Tescot nagyon nem szeretem. Pl Tescoban soha, de soha ne vegyen senki húst! Még a Metro amit mi preferálunk.
  Szép napot! Remélem sikerül jó tippeket találnod a hozzászólások között. :)

 • Szia Orsi!

  Igazad van kettő személyre a havi 70. ezer Forint ételre rendkívül sok. Megjegyzem mi ketten havi 20000 – 45000 Ft között költünk. Amikor 40000. Ft fölé megy, akkor már a szomszéd családot is segítjük.

  A konkrét tettek amik így tartják ezt a kiadás, és ez az összeg tényleg csak és kizárólag élelmiszerre megy el.

  Először is én magam sütöm a kenyeret, így egy kg lisztből, az élesztő, só, víz hozzáadásával 1,5 kg kenyeret kapok. A lisztet olyan helyen veszem, amelyik a legkedvezőbb áru. Általában kis Magyar üzletekben. Egyébként mi már mindennel erre szoktunk rá.

  Visszatérve a kenyérre, a 1,5 kg kenyér így legdurvább számítás szerint is 200. Ft. A zöldséget, gyümölcsöt, tojást, tejet, sajtot, húst termelőtől veszem. Egészségesen táplálkozunk, így agyonkezelt felvágottakat nem eszünk. Vajat azt viszont igen.

  A bevásárlás konkrét listával történik, és csak azt vesszük amit felírtunk. Így még az sem okoz gondot, hogy barna cukrot használunk a fehér helyett, és természetes tengeri sót.

  Mi is az általam főzött ételt esszük, viszont annak minden cseppjét, falatját. Nálunk semmi nem kerül kidobásra, kiöntésre.

  A közvetlenül a termelőtől, a húsüzemek, tejüzemek, stb. saját boltjaiból történő vásárlás 30 – 70% os megtakarítást eredményez. Ezért van nálunk ez az erős szóródás a konkrét kiadásnál.

  Mi csak csapvizet, teát és kristály, meg kefírgombából készült italt fogyasztunk. Semmilyen egészségtelen nasit nem veszünk. Süteményeket, nasikat is magunk készítjük, még a csipszeket is.

  Egyébként a tisztítószereket, és papírárukat is alaposan átgondolva, és a leg egészségesebb megoldást alkalmazva vesszük és használjuk, de az a könyvelésbe egy másik tétel, ami havonta 1000 – 2000.Ft között mozog.

  Ha ennél pontosabb tájékoztatást szeretnél kapni akkor írj.

 • Kedves Mindenki,
  nagyon köszönöm mindenkinek a tippeket, amit adott, nagyon hasznosak voltak, van pár dolog, amit azt hiszem, meg is fogadok.
  @Földiné: a termelőket hogyan találtad meg? Mivel mi is szeretnénk egészséges(ebb)en táplálkozni, talán a termelő a legjobb megoldás.
  Budapesten élek, így én egy kicsit nehéz helyzetben vagyok ez ügyben, sajnos ismerősöm sincs, aki tovább segíthetne.
  (esetleg elérhetőséget tudnál adni, ha budapesti vagy?)
  Köszönöm!

 • Kedves Orsi!

  Szerencsés helyzetben vagy Budapestiként. A nagy piacokon, bevásárló csarnokokban mindenhol jelen vannak a kis, és nagyobb termelők.
  A tejet, tejtermékeket közvetlenül megtudod tőlük venni.
  Egyébként a tejből otthonodban tudsz túrót, tejfölt, vajat készíteni. A bolti árnál jóval olcsóbban.

  Ugyan ezeken a helyeken megtalálhatók azok az emberek, akiktől húst, hentesárút, zsírt, zsírszalonnát is tudsz venni. Itt jegyzem meg, a tiszta termelői zsír egészségesebb a kissé kétes feldolgozású étolajnál, és egyértelműen egészségesebb, a tisztán vegyi anyagokból előállított margarinnál.

  Az interneten megtudod nézni, fejből nem tudom a pontos címet, a IX. kerületben, nem messze a Lurdi háztól, az Illatos út felé, van a Herz szalámi saját mintaboltja, ahol is igen kedvező áron kínálják a saját termékeiket.
  Például a nem is kicsi szalámi végeket, sok esetben fél áron.

  A tojásnál nézd meg milyen tartásból van.
  A zöldségnél kissé más a helyzet.
  A multiknál minden féle eredet kétes vegyszerezés, ezért nem ajánlatos ott vásárolni.
  A termelővel fontos elbeszélgetni, egy – két jól irányzott kérdéssel tisztázni lehet a vegyszerhasználatot, érlelés milyenségét.

  A zöldség – gyümölcs üzletek, standok akik a Nagybani Piacról vásárolnak, nos az most a legbiztonságosabb, mert minden egyes beérkezett árú, műszerrel van átvilágítva, átvizsgálva. Rendkívül szigorú lett az ellenőrzés.

  Most hirtelenjében ennyit. Szívesen segítek még többet is, keress meg skypeon.

 • Szia Orsi! Voltam Az Idánál egy tréningen ami erről szólt. Nagyon hasznos volt és azóta vezetem.Amit tanultam, csak azt veszem meg amire szükség van. Ami akciós de nem kell nem veszem meg. Tisztító szereket, mosószereket havonta egyszer veszek nagy kiszerelésben és általában kifogok rá még akciót is. Én főzök szinte minden nap. Ezt is összelehet válogatni, hogy mit mivel. Ebből is összelehet hozni úgy, hogy ne kerüljön sokba.Ami sokba tud kerülni itt vidéken az a zöldségesbe vásárolt termékek.Főleg ilyenkor a gyümölcs. Én általában almát veszek ami magyar. Tudok neked ajánlani például kenyérre lehet kenni padlizsán krém, fél óra alatt kész van és nagyon finom ha érdekel megadom a receptet. Ez kiadós és nem bolti. :) Remélem tudtam neked egy kicsit segíteni.

 • Azt tudom tanácsolni, hogy 3 hónapig ne röstelj minden egyes kiadásodat felírni olyan formában, hogy utána vissza tudd nézni (excel tábla a legjobb, segítek, ha nem tudod, hogyan kell)
  3 hónap múlva nézdd meg,és elemezgesd, hogy mire is adtad ki a pénzt, és látni fogod magad is, hogy hol folyik el a pénzetek.Mire költöttél túl sokat, és hova kéne még pénz.És egész biztosan tudsz majd változtatni a saját igényetek alapján.
  Persze az is jó, ha a rendelkezésedre álló pénz helyeit valahogy megsaccolod előre, és az elemzésnél összehasonlítod a valóságot a saccolással. Jó buli hidd el!

 • Régen össze-vissza költekeztünk. Aztán egy nap úgy döntöttünk elég volt, hogy azt sem tudjuk mire megy el a pénz.

  Az összeget soknak tartom, de ezért is kérted a segítséget.
  Nálunk 4 gyerek van, havi 100 e Ft az étkezés, de ezt is nagyon sokallom.

  A férjem készített egy adatbázist, ahova beírjuk az összes kiadásunkat és bevételünket. Az ételeket a legtöbb adattal írom be, így minden hónap végén ellenőrizhető, hogy mire ment el, és min kéne spórolni.
  Általában az eredmény az, hogy nassolnivalóra és üdítőre is sokat költünk, ezeken mindenképpen spórolnánk.

  Idő hiányában nem tudok sok helyen vásárolni, így nem jutok el henteshez, piacra, mi Sparban vásárlunk.

  Amit mi megpróbálunk betartani:
  – Heti étrend megtervezése nagy vonalakban. (betervezek pár tartalék fogást is, mert van hogy nincs kedvem főzni, vagy pont azt az ételt elkészíteni)
  – Minden héten számolok a “bűnözéssel”, mert tudom, hogy egy kicsit kell nassolnunk, különben ingerültebbek leszünk, éhesnek érezzük magunkat és akkor bármit felfalunk, amit találunk.
  – Az étrend kialakításánál próbálok egészséges, de laktató ételeket összeválogatni (pl grillezett csirkemell és saláta)
  – Minden bevásárlás előtt listát készítek. És nem is csak sima listát, hanem olyat, ami a bolt elrendezését követi. Ne bóklásszak, ne keveregjek, mert akkor tuti veszek mást is.
  – Nem szabad éhesen menni. Olyankor 10-szer annyit megkívánok,mint amúgy.. A felvágottak illata, sajt látványa, stb…
  – Próbálgatom a márkákat is, nem feltétlenül a drága a jobb. Néha meg kell próbálni, mert mi is csalódtunk kellemesen már így.
  – Maradék felhasználása: sok étel esetén ha gondolsz arra, hogy maradék lehet, akkor érdemes úgy tervezni, hogy azt később felhasználhasd és ne kelljen kidobni. Pl. szerencsére a gyerekek is szeretik a spenótot. Így 2-szeres adagot készítek és a maradékból másnap spenótos lasagne lesz. Vagy sült csirkehúsból, csirkés saláta.., stb.
  – Vásárlás ritkítása: egy üzletközpontban rengeteg minden kerül elénk.. Vannak dolgok, amiket meg lehet venni már előre. Persze nem kell hónapokra spejzolni, de pár kg liszt vagy cukor otthon jól jöhet és nem kell újra menni, amikor viszont mást is megveszel.
  Nálunk a kisbolt drágább, de számításaink szerint jobban járok, ha oda ugrok el felvágottért, mintha elmegyek a sparba, mert biztos veszek mást is..

  Beszélhetünk akaraterőről, hogy ha nem akarod, nem veszed meg.. de emberek vagyunk és néha szeretünk csak úgy magunkért is venni vmit..

  Most így ennyi jutott eszembe, remélem egy kicsit segít:)

 • SZAVAZÁS INDUL!
  Kérlek benneteket, hogy írjátok meg annak a hozzászólólónak a nevét, akinek a tippjei nektek legjobban tetsztenek/tetszettek.

  Mielőbb várjuk, hadd tudjuk a nyerteseket mielőbb megajándékozni, és még Karácsony előtt eljuttatni hozzájuk a nyeremény CD-jüket :-)

  Köszönöm,
  Ida ***

 • Melihercsik Jánosné

  Én Banka-Beátára szavazok!
  Mindenkiéből lehet jó ötletet kivenni, ezért is sokat jelent számomra ez a közösség!

 • Huber Margit:) tetszik a fotó kitétele:)

 • Janicsekné Györgyi

  Nekem Huber Margit írása tetszett legjobban.

 • Én Földiné Csúcs Máriára szavazok.

 • Szabóné Tóth Katalin

  Nagyon ösztönzőnek tartom Huber Margit írását, de tetszik Földiné háztartás vezetése is.

 • Huber Margitra szavazok.

 • Toronymagasan Huber Margit! ;)

 • Huber Margit

 • Én pedig Földiné Csúcs Máriára:)

 • KEDVES iDA! sAJNOS ÉN NEM TUDOM A TAPASTALATAIMAT A VÁSÁRLÁSSAL KAPCSOLATBAN LEIRNI MERT AUGUSZTUSTÓL MEGSZÜNT A MUNKAHELYEM.aREZSIMET IS ALIG TUDOM KIFIZETNI ÉS A MEGÉLHETÉSEMRŐL MÁR NEM IS BESZÉLVE. jULIANNA

 • Huber Margitra szavazok.

 • Takácsné Pataki Csilla

  Huber Margitra szavazok, mert nem csak a spórolást szemlélteti, továbblépett…

 • Huber Margitra szavazok

 • Huber Margít

 • Én Földiné Csúcs Máriára szavazok! /Azért megjegyzem, Bp-en sokkal több a lehetőség, olcsóbb lelőhelyek felkutatására!/

 • Huber Margitra szavazok.

 • Kedves Ida! Nekem a Huber Margit írása tetszik legjobban és nagyon jónak tartom még, és követhetőnek is a Földiné Csúcs Mária vásárlási szokásait. Szeretettel: Zsuzsa

 • Nagy Éva a nyertes nálam :-), a többi is hasznos volt azonban.
  Sok sikert!

 • Huber Margitra szavazok, szerintem hasznos és játékos is egyben. A többi résztvevő tanácsai is igen figyelemre méltók és követhetők, pl. Földiné Csúcs Mária, Gál Éva, Nagy Éva
  Gratulálok mindannyiuknak!

 • Földházi Gáborné

  Huber Margitra szavazok.
  Sok jó tipp van atöbbi írásban is. (Nagy Éva,Földiné Csúcs Mária, Gál Éva,)
  Mindannyiunk épülésére.
  Gratulálok!

 • Huber Margitra szavazok.
  Földiné Csúcs Mária ötletei is jók!
  Szép napot+tudatos vásárlást!!:-)

 • Földiné Csúcs Mária

 • Nagy Éva kreatív megoldásai tetszenek a legjobban! Nehéz volt a választás, mivel nagyon szimpatikus volt Huber Margit és Földiné Csúcs Mária írása és Gál Éva 3 hónapos elemzése is!!

  Nagyon jó ötleteket adtatok!! Köszönöm!

 • Mindenkinek köszönöm, hogy jónak, követhetőnek, másolhatónak tartjátok.

 • Nagyon sok jó tanácsot olvastam, Földiné Csúcs Máriára adom a szavazatom, de a többieknek is köszönöm a tippeket.

 • Kedves Játékosok!

  Sziasztok! Én lehettem az a szerencsés, aki összesíti az írásaitokra érkező szavazatokat. Nagyon sok inspiráló bejegyzés született, ez abból is látszik, hogy jónéhány olyan szavazat érkezett, amelyben többőtök nevét is megemlítették. A legtöbb ilyen esetben szerencsére egyértelműen kiemelték, hogy kire szavaznak, vagy melyikőtök írása tetszik jobban. Egyetlen olyan bejegyzést találtam, amiben ez nem volt egyértelmű, ebben a szituban 0,5-0,5 szavazatot számoltam. Lényegében nem is ezen múlt a sorrend, ami ez lett végül:

  1. helyezett – Huber Margit 15,5 szavazat
  2. helyezett – Földiné Csúcs Mária 6,5 szavazat
  3. helyezett – Nagy Éva 3 szavazat

  Gratulálok a nyerteseknek, és takarékos, ám értékes, értelmes, örömöt okozó dolgokra is költő hétköznapokat és ünnepeket kívánok! :o)

  Rita

 • Köszönöm szépen és gratulálok Huber Margitnak és Földiné Csúcs Máriának, és természetesen mindenkinek, aki hozzászólt a témához, mert mindből tanulhatunk!

  • Nagyon köszönöm mindenkinek,gratulálok Marikának és Évának is,és mindenkinek,hiszen minden hozzászólásban értékes tapasztalatok,és ötletekkel teli írásokat olvashattunk.

   Örömteli,boldog,békés,ünnepeket mindenkinek
   Bőségben Áldásban

   Margó

 • Gratula a nyerteseknek! ;)
  A többieknek is, hisz “egymást” olvasva mindannyian gyarapodtunk!
  Köszönettel! ;)

 • Sziasztok,
  mindenkinek köszönjük, köszönöm a részvételt a “játékban” – úgy érzem/látom és gondolom, hogy valamennyiünk épülésére szolgált, hasznára vált.

  A nyertesekkel is elkezdtünk már egyeztetni, hogy hova és hogyan juttassuk el hozzájuk a nyereményüket.

  Bőség, Áldás legyen a vásárlásainkon is :-)
  Szeretettel: Ida ***

 • Nagyon szépen köszönöm. Gratulálok Margitnak, és Évának az első és a harmadik helyhez, és minden hozzászólónak a jó és használható ötletért, tanácsért.

 • Gratulálok a nyerteseknek! Valamint a többi résztvevőnek. Mindenkinek voltak nagyon jó, hasznosítható ötletei. Köszönjük!!!

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.