Pénz és a hoponoponó

Ha ismered a hoponoponót, akkor kérdezhetnéd, hogy

hogy jön össze a pénz és a hoponoponó: mi köze van, mi köze lehet egyáltalán a kettőnek egymáshoz?

Ha pedig nem ismered, akkor még azt is kérdezheted: na, de mi az a hoponoponó?
Kezdjük akkor először itt. :-)

A Hoponoponó egy ősi hawaii tisztító módszer. Azt jelenti, hogy “jól lenni”, illetve “hibát kijavítani”.
A hawaii őslakosok azt tartották, hogy a hibák úgy keletkeznek, hogy vannak a múltban fájdalmas emlékeink, és ennek nyomán, ezek következtében létrejönnek bizonyos gondolataink. A hoponoponó módszere révén képesek vagyunk elengedni ezeknek a fájdalmat okozó gondolatoknak, illetve a hibáinknak az energiáját. Amik amúgy felborítják az egyensúlyunkat, diszharmónikussá válunk tőlük/miattuk, és gyakran betegséget is okoznak. Ha képesek vagyunk a mérgező energiákat elengedni, akkor lehetségessé válik, hogy isteni indíttatású gondolataink, érzéseink, szavaink, tetteink, törekvéseink és történéseink szülessenek.

A pénzzel kapcsolatban biztosan sokunknak – ha nem mindenkinek – van fájdalmas emléke, rossz gondolata, illetve téves hiedelme. Azaz a pénzhez negatív energetika tapad. Egyéni szinten, de a kollektív tudattalanban is. Hogy jól legyünk ;-) a pénzzel kapcsolatban, hogy mind inkább pozitívra változzon a pénzhez való viszonyunk, ehhez szükséges a hibákat kijavítani, azaz a pénzzel kapcsolatos téves gondolatainkat korrigálni.

Szeretlek. Sajnálom. Bocsáss meg. Köszönöm.

A hoponoponó gyakorlása során voltaképpen a fenti 4 szót ismételjük – folyamatosan, és sokat. Főleg akkor, ha előbukkan a fájó emlék valamivel – például a pénzzel – kapcsolatban. Ha nem értjük, és mégis ismételjük ezt a 4 szót, állítólag akkor is működik a hoponoponó. Most azonban mégis nézzünk kicsit mélyebben utána, hogy e 4 szó kimondásakor – akár magunkban, akár hangosan tesszük -, mire érdemes fókuszálnunk, mit érdemes éreznünk.

A modernizált hoponoponó úgy segíti kihívásaink megoldását, hogy először összekötődünk a Forrással, amit a Szeretettel, az Istenivel is tudunk azonosítani, ill. sokan azonosítják is ezzel. Ezt fejezi ki a “szeretlek” szó kimondása. Ekkor voltaképpen EGYségben vagyunk, egyek vagyunk a bennünk is jelenlévő isteni révén az Istenivel. A “sajnálom” szó kimondásával mintegy megbánjuk, hogy helytelen gondolatokat, érzéseket hordozunk magunkban – például a pénzzel kapcsolatban. Aztán ezért elnézést kérünk a “bocsáss meg” szó kimondásával. Végezetül megköszönjük (“köszönöm”), hogy ezt a folyamatot végig csináltuk, magunknak, a bennünk élő Isteninek, illetve a társunknak, ha volt ilyen, akivel együtt végeztük ezt a tisztító programot.
Miután megbánást mutattunk és bocsánatot kértünk a Szeretet elkezdi a helytelen gondolatok és érzések megtisztításának spirituális folyamatát.  Ebben a misztikusnak tűnő, s valóban mágikus folyamat is, szóval ebben a Szeretet révén átalakul a téves gondolat, érzelem, aztán elengetődik ;-), és a nyomában keletkezett ŰRt a Szeretet tölti ki ragyogásával.

Feladat: nézz vissza, és távoli vagy egészen közeli múltadból vedd elő, milyen kellemetlen emlékeid vannak a pénzzel kapcsolatban. Csináld végig a fenti gyakorlatot, és ha van kedved, akkor írd le az élményeidet, oszd meg velünk itt alább a tapasztalataidat.

A hoponoponót személyesen is gyakorolhatod velünk: erre itt van lehetőséged –>>

Itt pedig egy csodaszép feldolgozása dalban és zenében elbeszélve:

Szeretet, Fény, Gazdagság… Ezzel a címmel tartjuk a következő Tízmilliószoros Női Teremtő Napunkat 2012. 02. 22-én, szerdán. Itt a hoponoponó sem maradhat el természetesen!

Ha még kedvező áron akarsz jönni, tájékozódj itt mielőbb! –>>

 

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

6 Responses to “Pénz és a hoponoponó”


 • Kedves Ida!

  Nagyon örültem a Hoponoponó-nak. Szeretném figyelmedbe ajánlani Bagdi Bella HO’OPONOPONO dalát, mely magyarul csendül fel.

  Minden jót kívánok: Judit

 • Joe Vitale két könyvében is megemlékezik a módszerről, miután ő ezzel is foglalkozik. Az egyik könyv simán a Hoponoponó címet viseli, míg a másik a Kulcs című könyv,amelyben direkt ilyen tisztítómódszereket gyűjtött össze Joe. Utóbbi könyvről én is írtam a könyves blogomban, szóval nem ismeretlen ez a módszer számomra.

  • Igen, így van Viktória – nem lep meg, hogy te ismered ezt a módszert :-)
   Nekem is nagy kedvencem mindkét könyv, sőt: menni fogok a mo-i hoponoponó tanfolyamra/tréningre is, ami hamarosan lesz :-)

   Szeretettel: Ida ***

 • Budaváriné Dobai esztella

  Kedves Ida!

  Engedd meg, hogy így ismeretlenül gratuláljak a weboldaladhoz, melyből csak úgy sugárzik a segítő szándék, a bölcsesség és a pozitív energia.
  Ma kaptam a hírlevelet a radírról:-) KÖSZÖNÖM SZÉPEN! Éppen egy égető probléma közepén vagyok, már el is kezdtem kiradírozni:-) Érzem, hogy ez jó.

  Üdvözlettel: B. Stella

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.