Női teremtő erő: A szív dallamai (filmajánló)

Igazi női történet ez a film – állapítottam meg, amikor tán jó egy éve, ha nem több, láttam “A szív dallamai” című filmet. Sajnáltam, hogy csak úgy belebotlottam, és nem tudtam szétkürtölni főleg a női ismeretségi körömben. Mert nagyon sok tanulsága van. Na, de most igen! Egy Face Book-bejegyzés elém hozta, és örömmel adom nektek is tovább.

A szív dallamai (Music of the Heart) színes, magyarul beszélő, amerikai életrajzi dráma. Közel 2 órás, de ne sajnáld rá az idődet! 1999-ben készült a csodálatos Meryl Streep főszereplésével, de a mondanivalója szerintem még sokáig örök lesz. Idemásolom röviden a sztorit:

“Roberta Guaspari világa összeomlik, mikor a férje otthagyja őt és két kisgyermekét. A válás után megesküszik, hogy életét ezután saját szabályai szerint fogja élni. A biztonságos kisvárosból Amerika egyik legkeményebb környékére, Kelet-Harlembe költözik. Végre meg akarja valósítani álmát: hegedülést akar tanítani. Nincs túl sok tapasztalata a gyerekekkel, de van tehetsége, eltökéltsége – és vannak hegedűi. A gyerekek, a szülők és az iskolaigazgató eleinte szkeptikusak, de Roberta olyan szenvedéllyel tanít, ami ragályos, és a kis hegedűsök hamarosan hihetetlen eredményeket produkálnak.”

Már ennyiből is láthatod, hogy miért írtam azt, hogy bizonyos szempontból tipikusan női történet. Egy nő, aki addig tengerész férje hivatása mögé helyezte a saját elhivatottságát magára marad. Meg kell állnia a saját lábán, kifizetnie a csekkjeit, nem is sorolom tovább! Javaslom, hogy nézd meg, aztán oszd meg itt a benyomásaidat, hogy téged mi érintett meg a filmből igazán. És hát igen, lehet, hogy szükséged lehet a zsebkendődre is!

A női teremtő erőt Roberta igazán meg tudta mutatni ebben a filmben, igaz?

Ez a női teremtő erő a fő témánk a GazdagNők 2012. 02. 22-i, szerdai Tízmilliószoros Női Teremtő Napjának. Ez a nap a sok kettes miatt is különleges – tudod a 2-es számot gyakran rendelik a nőkhöz! :-)
Még tudsz jelentkezni, szerintem ne hagyd ki, és tarts velünk te is ezen a különleges napon!  További részletek itt –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

15 Responses to “Női teremtő erő: A szív dallamai (filmajánló)”


 • Húúú, Ida, ez aztán jó választás!
  Köszönöm! Már láttam, és újranézve most ismét csak erőt ad.
  (És hogy szeretem én Meryl Streep-et!)
  Szeretettel: M.

 • Köszi Ida! Nagyon szép volt!

 • Szia! Nagyon örülök,hogy megnézhettem a filmet.Köszönöm!

  3 gyereket nevelek egyedül:megálltam a saját lábamon,sikeressé tettem a vállalkozásom,megszabadultam az adósságaimtól.
  Mindezt nem gondoltam volna,hogy végig tudom csinálni.A film emlékeztetett arra,amiben hiszek:képes vagyok,mindenre,amit elhatározok.

  • Kedves Ida!! Nagyon szépen köszönöm a filmet és azt a sok jó tanácsot és segítséget amit Öntől kapok.A munkájához további sok sikert kívánok tiszta szívből és szeretettel!

 • Nagyon tetszett,es koszonom a filmet.Orulok , hogy veletlen szeruen ra talaltam a tesztre.Amiota RAD talaltam maskent keztem felfogni a nehez idoszakokat.KOSZONOM.Udvozlettel

 • Kedves Ida!

  Régóta olvasom írásaid melyek sokat segítenek nekem is. Legutóbbi bejegyzésed is nagyon tetszett, és most szerettem volna rá reagálni.
  Táncművész vagyok, és a csodálatos Sevillából tértem haza két babával a hasamban, egy szál ruhában anyám 35 nm-es kis lakótelepi lakásába. Innen teremtettem várat a saját szó szerinti verejtékemből. 10 éve jöttem haza, és töretlenül hálás vagyok minden napért. Közben elvégeztem az ELTE Spanyol szakát nappali tagozaton, előadok, kurzusokat tartok, és mostanában egyre több helyre hívnak szóbeli előadásra különböző alapítványok. Ha van kedved és időd, nézd meg weblapom. Írtam egy kis cikket a napokban Gazdagságom címmel, rá pár napra pedig megkapom tőled ezt a szép filmet. Köszönöm. :)

 • Kedves Ida!
  Köszönöm a filmet.
  Megerősített abban, hogy a céljainkért érdemes küzdeni,és hogy a szív hangjára hallgassunk.
  Magdi

 • Kedves Ida!

  Nagyon szepen koszonom a filmet, nagyon tetszett. Szivesen reszt vennek a kurzusaidon, de kulfoldon elek, nem tudok elmenni. A blog bejegyzesidet orommel olvasom, mindig erot adnak. Gratulalok! Tovabbi sok sikert kivanok!

  Szeretettel:
  Adrienn

 • Kedves Ida!
  Köszönöm szépen a filmet. Fel sem tudtam állni míg vége nem lett. Felébresztett, hogy végre magammal törődjek.
  Szeretettel Éva

 • Kedves Ida!
  Csodálatos volt a film.LÉLEK MELENGETŐ.Köszömöm.

 • Kedves Éva és Irén,
  örülök, hogy mindkettőtöknek sokat adott a film.
  Én is változatlanul nagyon szeretem, és változatlanul azt gondolom és érzem is, hogy nagyon sok FONTOS üzenete van számunkra, nők számára.
  Persze férfiaknak is tanulságos lehet ;-)

  Szeretettel: Ida ***

 • Rostásiné Ibolya

  Igen, ez a film valóban lélek melengető! Már láttam, de ez azok közé tartozik, amik örökre megmaradnak bennem.Köszönöm Ida. Szeretettel üdvözöllek: Ibolya

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.