Ha eleged van a pénz utáni napi hajszából…

A pénz utáni hajsza, méghozzá napi szinten, nos ebből sokunknak lesz elege egy idő után. Hogy hogyan tudunk mindezen hathatósan változtatni, mi az igazán hatékony módszer, ezt mutatja meg a pénzügyi intelligenciánkat fejlesztő CashFlow játék. A játékot magyarra Sallay Katalin fordította, és ő kezdte képzni először a játékvezetőket Magyarországon. A GazdagNők 2009 óta szervez olyan Cashflow játékokat, amelyeken 8-10 fős kiscsoportokban Sallay Kati gondoskodó odafigyelése mellett tanulhatják a résztvevők az oktató táblajáték segítségével a pénzügyi életszemléletük alapvető megváltoztatását. (Legközelebb 2015. január 24-én, szombaton vehetsz rész ilyen Cash Flow játékon: jelentkezz mielőbb! Férfiak is jöhetnek! –>>)

Íme néhány vélemény, a GazdagNők szervezésében Cashflow játékot játszó nőktől:

Különösen a segítőkész nőknek, akik elfeledkeznek saját bőségükről

A tapasztalataim –  amiket inkább belül éreztem -, hogy a játék öröme és komolysága egyben nagyon is mélyen  elrejtett blokkokra képes rámutatni, ha valaki tudatosan figyeli a reakcióit.

Mindenképp oldó hatásokat éreztem a játék során, milyen hiedelmek korlátoznak, hogyan engedhetem el őket, és hasonlók…  Felismerés: ha egyszer elindul egy pozitív folyamat, mennyire átalakul a hozzáállás…. és még sorolhatnám. Számomra a személyiségfejlesztés egyik eszközeként nyilvánult meg a játék.

Kati mint játékvezető, mint Ember egy Tünemény! Tisztelettel, szeretettel tudok róla nyilatkozni. Türelméről, alázatáról nem is beszélve. Köszönöm Neki.

Azt gondolom, minden típusú szakmában, foglalkozásban jól jöhet egy ilyen tapasztalás. Amit mégis érzek, az a Típus, amilyen Én is voltam: aki szeret másoknak segíteni, adni, szolgálatkész és közben elfeledkezik saját igényeiről, bőségéről – például gyógyítók, terapeuták -, nekik különösen fontos lehet egy ilyen pénzügyi intelligenciát fejlesztő játék.

Köszönöm a lehetőséget.

Ács Piroska Sóskúton élő, de Budapesten dolgozó kineziológus, nőiségtréner, lélektánc oktató
Lélektánc.hu

Sokkal gyakorlatiasabban látom a pénzügyeket


Köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmem erre a remek lehetőségre! Rengeteg könyvet olvasok, és épp abban az időben olvastam Kyosaki-t, mikor láttam, hogy Ti is szerveztek Kyosakiféle CashFlow játékot. Gondoltam kipróbálom. Nagyon kíváncsi voltam milyen lesz a gyakorlatban a játék, mivel nagyon érdekes dolgokat olvastam róla.

Sallay Katinál játszottunk. A hangulat remek volt, mindannyian rengeteget tanultunk, fejlődtünk ez alatt a nap alatt. Kati kedvessége, profizmusa és segítsége gyorsan megértette velünk a lényeget, és már csak játszanunk kellett.
Bár nem elsőként szabadultam ki a mókuskerékből, de elsőként értem el a célomat, a kitűzött álmomat, és így elsőként, hatalmas játékbeli bankszámlával szálltam ki a játékból. :)

Számomra hatalmas élmény volt!  Mióta Katinál játszottunk, azóta sokkal gyakorlatiasabban látom a dolgokat, és ami számomra a legfontosabb: megtanultam könyvelni! :)

Kolozsi Mariann

“…felért egy továbbképzéssel”

Először játszottam CashFlow-t és ebben a játékban is azt tapasztaltam, hogy az élet támogatja az álmaink megvalósulását, ha nem görcsölünk rajta, hanem bizalommal és más emberek segítségét elfogadva “áramlunk” vele, ha használjuk az adottságainkat, vagyis beleadjuk, amit csak tudunk, s aztán engedjük a többit a ” szerencsére”.

Jelen esetben Sallay Kati volt, aki profi módon segített mindenkit. Amit Katitól jegyzeteltem az elején, az felért egy továbbképzéssel :-). Jó, hogy feltetted a kis riportot vele, kedves Ida, mert az győzött meg , hogy elmenjek és a személyes találkozás is ezt igazolta, hogy valóban egy profi Tanár: nyugodt, jól irányít, türelmes. Azt tanítja, amit szeret,  és azt érthetően magyarázza el. És mindezt a természetes kedvességével fűszerezi, szóval szívesen elfogadnám nagymamámnak :-)

Nekem ez volt a legnagyobb felismerés: hogy találjam meg azt, aki már profi abban, amit én is szeretnék csinálni és hagyjam magam tanítani.

És azt is megtapasztalhattuk, hogy a komolyság és a játék nem ellentétesek. Vagyis a munkafüzetben az jó, ha tisztán, pontosan dolgozik az ember, de nem kell túlságosan belemenni a még-többet-és többet-érzésbe sem: ha már a pénz nekünk dolgozik, akkor (is) fontos, hogy engedélyezzünk magunknak nyugodtan egy kis lazítást.

Összefoglalva: a hőség ellenére is jól szórakoztunk és örültem a más emberekkel való együttlétnek. Mégegyszer köszönöm a játékot!

Nagy Sára lélekzene-specialista Mórról

“…nagyon is átéreztem a párhuzamot a játék és valóság között”

A hétvégi cashflow játék nagyon tetszett, bár valahogy az a nap nem igazán volt az enyém, mert vagy kacatot kellett vennem, vagy leépítettek és persze közben jött 3 gyerekem is… :-))) Nehezen fordult át a kocka, de végül csak átfordult és ez a lényeg. Sokáig tapostam a mókuskereket, és mivel a való világban is egyelőre ugyanezt teszem, nagyon is átéreztem a párhuzamot a játék és valóság között…

A játék tényleges élvezetes, Kati tapasztalt, végtelen türelmes játékvezető és nagyon kedves házigazda. :-)))

Hogy kinek is ajánlanám a játékot? Mindenkinek, aki azt gondolja magáról, hogy ő úgysem érthet a pénzhez, vagy azt gondolja, hogy a pénz rossz és bűnös dolog, mert irigységet gerjeszt bennünk, vagy csak egyszerűen kíváncsi, tényleg így működik-e a pénz világa… A játék segít tisztábban látni a pénz természetét, de a tanulást nem szabad itt abbahagyni! A legélvezetesebb érzés a játékban, amikor rádöbbennünk, hogy a pénz imád nekünk dolgozni, és arra is rájöttem, hogy nem én szeretem a pénzt, hanem a pénz szeret engem, ezért jött hozzám olyan sok a játék végére :-)))))) Na, ezt kell átültetnem a valóságba is :-)))))

Köszönöm Mindkettőtöknek: Sallay Katinak és a GazdagNőknek a lehetőséget!
Imola

Te is átélheted azokat a dolgokat, amiket a nőtársaink megosztottak velünk!
Legközelebbi Cashflow játék időpontja:  2015. január 24-e, szombat.
Részletek itt: olvasd el, és jelentkezz! :-) –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

4 Responses to “Ha eleged van a pénz utáni napi hajszából…”


 • Elegem van mar a napi penz utani hajszabol,aminek az eredmeny a semmi ibolya

 • Ezert mit kell tennem es mi az eredmenye?

  • Kedves Ibolya,
   először is teljesen megértem, ha eleged van… nekem is ismerős ez a helyzet, ez az érzés, és szerintem sokan másoknak is.
   Én azt tapasztalom, ha valamivel minél elégedetlenebb vagyok, annál inkább a küszködés érzése jelenik meg. Én ezt úgy szoktam orvosolni, hogy megnézem, amim van, amivel elégedett lehetek. És ekkor több pozitív érzés jelenik meg, magasabb lesz a rezgés szintem, magyarul jobb hangulatom lesz, jobb kedvem, és ezért jobb lehetőségekkel is találkozom.

   Egy időben elégedettség naplót vettem, meg hála naplót. Időnként most is felírom magamnak, mi mindent végeztem el, mivel lehetnék, és kell is legyek elégedett, és ne csak azt lássam, hogy a pohár félig üres.
   Tudom nem könnyű, de ez az igazán mélyrehatoló megoldás, az érzéseket kell jobb állapotba hozni először. A fentiekben írtam pár megoldást rá – drukkolok neked a jobb hangulatért, és jobb kedvért is :-)
   Rossz hangulatban tanulni sincs sok értelme, mert sok minden nem jut el így az ember füléhez, a lelkéről nem is beszélve…

   Szeretettel: Ida ***

 • Elégedettségnapló, szuper ötlet! Aztán mindig elővenni és visszaolvasni; úgy feltöltődik az ember, hogy csak na! Így észrevesszük az eredményeinket, értékeljük erősségeinket ahelyett, hogy a negatívumokra koncetrálnánk. Bármilyen mély állapotból el lehet indulni efelé. Hajrá lányok, nők és csajok :-) :-D Szeressetek bele az életbe! http://ahelyeskerdes.blogspot.com/2011/09/beleszeretni-az-eletbe.html

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.