A hiányról vedd el a fókuszodat!

  • Nincs elég pénzem.
  • Fáj a fejem/lábam/vállam stb.
  • Nem találok egy rendes pasit magamnak.

És még sorolhatnánk a negatív mondatokat, amik voltaképpen a hiányra fókuszálnak. Ezt sokan már unos-untig tudják, mégis nehéz változtatniuk, azaz elvenni a fókuszt a hiányról. És áttenni arra, AMIT valójában akarunk.

Amikor nem ennyire nyilvánvalóak a negatív gondolataink, akkor is nagyon mellbevágó lehet egy alapos gondolat-kontroll. Ezt gyakorlom éppen magam is.

Mi vihet rá, mit késztethet egy gondolat-kontrollra – bárkit is?

Elsősorban az,

  • ha nyilvánvalóan érzékeled, hogy nagyon nem mennek a dolgaid,
  • vagy kevésbé nyilvánvalóan, de mégis érzékeled azt, hogy valami nem működik úgy, mint régen, de nem találod az utat a “hogyan tovább”-ra?

És ilyenkor bizony legtöbbször rájöhetsz arra, hogy bár tudod, hogy nem kellene, mégis a hiányra fókuszálsz. “Vigaszul” igazán jól jöhet egy olyan film, amibe belebotlottam az interneten.
Nézd meg itt alább, már a címe sokat mondó nagy kedvencemtől Carl Gustav Jungtól:-): “Ha ellene vagy, mellette vagy”.
Mert valóban, amikor valami ellen kapálózunk, épphogy energiát adunk ennek hiányának, és nem csoda, hogy csak tovább nő, amit pedig pont nem szeretnénk (a pénztelenség, a nincstelenség, a betegség, a párkapcsolati és/vagy kommunikációs problémák stb.).

Transzperszonális pszichológiát sajátélményű work shopokon Beata Bishoptól tanultam, és ezek a tanítások jelentős részben Junghoz kötődtek. “A Titok” c. film egyik részét nem véletlenül ihlette meg Jung előbb említett  mondása. Nézd meg ezt a tanulságos közel 10 percet:

http://youtu.be/2gab8yPxGts

Hogy ne valami ellen, hanem valami mellett legyél, ezt sokféle módon gyakoroljuk a GazdagNők programjain.
Most ÚjHold idején részed lehet benne 2012. április 22-én, vasárnap, amikor is számtalan praktikával várlak.
Még tudsz jelentkezni – nézd meg az információkat itt, és dönts mielőbb, mert már csak 9 hely van, köszönöm :-) –>>

Ha pedig lélektani vonalon és elsősorban a pénz terén szeretnél változásokat elérni, akkor vedd igénybe ezt a kedvezményes lehetőségünket – itt online és otthonról tudsz tanulni, saját változásodat ugyanakkor velünk támogatottan elindítani, megerősíteni –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

2 Responses to “A hiányról vedd el a fókuszodat!”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.