Élvezd a “szegénységet”!

Nem, nem őrültem meg :-), amikor tényleg ezt tanácsolom neked: élvezd a “szegénységet”!
Természetesen nem véletlen, hogy idézőjelbe tettem. Mert sokféle szegénység lehet:

 • valóságos,
 • fejedben/hitedben lévő, amit inkább szegénységtudatnak nevezhetünk,
 • elégedetlenséged által kiváltott, miközben mások könnyen lehet, hogy irigyelnek téged a helyzetedért = a jólétedért.

Fogalmazzunk akkor kicsit másképp:

élvezd azt, AMID VAN!

Ha ugyanis nem tudod értékelni, amid van, MÁR MOST, akkor azt sem tudod értékelni, amikor majd a mostaninál több lesz, amikor a vágyott helyzetben leszel. A pénz esetében van egy mondás, egy tapasztalat: ha valaki kicsiben követ el hibát a pénzkezelés során, akkor ha több pénze lesz, és nem változtat a szemléletén, a gondolkodásmódján, akkor nagyban követi majd el ugyanazokat a pénzkezelési hibákat.
Nos, ugyanez igaz arra arra is, ha nem tudjuk értékelni, amink van – garantáltan később is ebbe a hibába csúszunk. Ezért javaslom, hogy értékeld a “szegénységedet”!
“A pénz csak felnagyítja, ki vagy valójában. Ha boldog ember vagy, a több pénz még boldogabbá tesz. Ha elégedetlen ember vagy, a több pénzt szerencsétlenné tesz.” – Robert T. Kiyosaki

Fontos kérdés: hogyan tudod értékelni azt, amid van – még ha nagyon kevés is, tehát hogy pozitívan, azaz JÓL jöjjél ki egy ilyen helyzetből?
A pazarlás a pénzügyek rákfenéje is. Nem véletlenül hangzik így ez a nagyon bölcs idézet:

„A gazdagok soha nem pazarolnak el egyetlen fillért sem. Erre csak a szegények képesek.” – Paulo Coelho

Amikor először javasoltam a legelső online kurzusom, a KincsTár részvevőinek, hogy nézzék meg milyen tartós élelmiszer van otthon, volt olyan, akinek több mint 2 hétig nem kellett vásárolnia a napi szokásos tejen, kenyéren és társain kívül mást. De könnyen előfordulhat, hogy fél évig nem kell bizonyos kozmetikumokból semmit sem venned, ha megnézed, mi van otthon. Tehát itt van máris egy gyakorlat, hogy hogyan értékeld, amid van – már most, és a saját lakásodban!
Az ételkészítés esetében mindez lehet egy kreatív, klassz játék is… S bár feszegetheti a megszokott komfortzónát, de egy idő után kellemesebb, felüdítőbb, mint a megszokott rutin mentén haladni. És nagyon jó érzés, amikor sorban minden elfogy ahelyett, hogy molyette lenne, vagy kiszáradna, netán elrohadna, megkukacosodna. Magam is jól tudom ezt, mert kipróbáltam! Tedd meg Te is! Mit veszíthetsz vele? Semmit! Csak nyerhetsz vele, mégpedig jó érzéseket.

“Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad – egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod.” – Anthony Robbins

“Csak abban az esetben lehetsz boldog, ha annak szentelsz gondolatot, amit akarsz.” – Abraham-Hicks

A legtöbb spirituális tanító beszél a Hála fontosságáról. A Hála a legmagasabb rezgésszintű érzések egyike. Hogyan gyakorolhatod? Este lefekvéskor érdemes számba venned miért lehetsz hálás aznap. Olyan prózai dolgokért is, hogy kényelmes az ágyad, puha a takaród, szereted a párnádat… :-). S hálás lehetsz a napod örömteli eseményeiért, vagy ha ilyenekre nem emlékszel, akkor pörgesd végig, mi mindennek örülhettél volna! (Én le szoktam írni az ágy szélén ülve vagy fekve, az ágynál is mindig kéznél levő üres lapokra, de volt, hogy ún. elégedettségi naplót vezettem :-)). És ez az érzés, az elégedettség, az öröm érzése egyre inkább felfele tud húzni téged a Hála érzése felé.
És kezdd a napodat is a Hála érzésével: idézd fel az esti jó érzésedet, ismételd meg, bővítsd ki, ha eszedbe jutna még valami, ha a szívedből elővarázsolódna még más is, amiért hálás lehetnél.

Minden reggel hordoz magában egy rejtett áldást, egy áldást, ami csak arra a napra szól, és nem lehet eltenni egy másik alkalomra, vagy újra felhasználni. – Coelho

És a végén még az is kiderülhet, hogy a “szegénységed” nem is létezik. Mert belülről egyáltalán nem vagy szegény! És ha át tudod tenni a fókuszodat, akkor ez a lelki változás, ez a változtatás előbb-utóbb megtermi a magáét a fizikai valóságodban is. De előbb belülről kell rendben lenned, és a belső hited nyilvánul meg aztán kint. Egyre nagyobb gazdagodásodban. :-)

Drukkolok neked! S legyen rajta sok-sok Áldás, BŐségesen! :-))
Várom itt a hozzászólásokban a fentiekkel kapcsolatos visszajelzéseidet: érzéseidet, gondolataidat, vagy neked is már bevált hasznos praktikáidat.

Hogy másképp tudd csinálni, arra itt egy ragyogó lehetőség – PénzTükrünk segít neked: nézz bele! –>>

 

 

 

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

7 Responses to “Élvezd a “szegénységet”!”


 • Ida, Tőled tanultam a “hálakő” fogalmát. Köszönöm! Van már több is belőlük, mindegyik saját történettel. Táskában, zsebben hordozgatom őket. Nagyon nehéz másfél év van mögöttünk (a férjem beteg). Mégse történt meg egyszer sem, hogy ne lett volna miért hálásnak lennem, ha a kezembe került valamelyik. És mindig kikerült az, amire igazán szükségünk van.
  Hajrá, legyünk igazán hálásak – nem tudom, hogyan működik, de jó érzés.

  • Kedves Ida! Telitalálat a mai cikked.Minden reggel, este és sokszor nap közben is gyakorolom a hálaadást. Egyre jobban érzem magam a “bőrömben”. Sőt a gyerekek között a “beszélgetőkörben ” is alkalmazom. Érdekes tapasztalások születnek… Gratulálok!

 • Köszönöm a visszajelzéseiteket! Szuperek!

  S ha már itt vagyok felhívom a figyelmet az e heti idézetünkre:
  “Az erőforrásokat soha ne a külvilágban keresd, hanem önmagadban. Ha összehangolódsz a belső erőforrásoddal az összekapcsol a külvilág erőforrásaival is.” – Randy Gage ♥
  :-)

  Szeretettel: Ida ***

  • Kedves Ida! Mindig nagy örömmel, kíváncsisággal olvasom a nekem küldött e-maileket. Szívesen vennék részt a meghirdetett kurzusokon,de….Ez a de azt jelenti, hogy közel 70 éves vagyok. Kevés a nyugdíjam. Örülök, hogy a kötelező fizetnivalókat ki tudom fizetni és még az életem fenntartására marad pénzem.Nem vagyok elkeseredve.Pedig szeretném, ha lenne pénzem színházra, könyvekre,olyan rendezvények látogatására, amely rendkívül érdekelne. Szerencsére van internetem.Sokat tanulhatok, olvashatok, hallgathatok kedvemre. Szeretném, ha a továbbiakban is megtisztelne leveleivel.
   Köszönöm az eddigieket is:Marianna

 • HÚÚÚÚ! Ez nagyon jó írás! Ha véletlen sok a dolgom, elfelejtek hálálkodni- jön a visszaesés! Kissé gyerekes dolognak tartottam eddig, titkolom, sőt restellem,hogy egy külön kis tokja van a Hálakövemnek a telefontartómban,így mindig jön velem, de ez az írás megerősített! Múlt héten mentem dolgozni, az úton hálás voltam azért, hogy süt a nap, zöld a vidék, virágok, kék ég… Hálás vagyok Neked is Ida, mert segítesz…Köszönöm Sz. Anikó

 • Régen jártam már felétek, valami most idevezérelt ismét .. így emlékeztethetem magam a kamrában található “maradékok” felhasználására :)

 • Vargha Józsefné

  Idukám! Mindig szeretettel és örömmel gondolok Rád, főként a kedvességed és a remek lehetőség miatt.Már hosszabb ideje naponta elmondok többször egy-egy rövid imát, ami őszintén, szivből jön.Minden reggel a két pulival üdvözöljük a Mindenhatót és kérjük ezen a napon is kisérjen utunkon mindnyájunkat.Mindig kapunk segitséget,még olyat is amiről nem is álmondtam volna, és minden nap történik valami kellemes dolog.Kilencedik éve élek egyedűl (özvegy vagyok), harmóniában magammal és a környezetemmel a Köröspart mellett,nem vágyom sehová.Őszintén kivánok Neked kellemes utat, szép napokat.A lényeg: anyagilag is egyre stabilabb a helyzetem. Barátsággal üdvözöllek: Ilona

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.