Kerüld az ego halogató taktikáját! No, de hogyan?

Doreen Virtue-t sokan ismerik és szeretik. “Inspiráló szavai álmaid megvalósításáról” – ezzel ajánlotta a mintegy 10 perces angol nyelvű videót magyar fordítója és magyar feliratokkal ellátója Szűcs Ágnes. Örömmel osztom meg veletek én is, mert nagyon fontos tanításokat találhattok benne. Mivel sokan “írásalapúak” ezért kijegyzeteltem a videó egy részét, de mindenképpen nézzétek meg, mert Doreen Virtue varázslatos, valóban angyali személyiség. Így kezdi a videófelvételt:

“Az egyik kedvenc idézetem, amely sokat segített az életfeladatom teljesítésében, és azt gondolom, nektek is segítségetekre lesz, Sheldon Kopp írótól származik. Így hangzik:

“Soha nem fogtam hozzá egyetlen olyan fontos feladathoz sem, amelyre úgy éreztem, megfelelően felkészültem.”

Megismétlem: “Soha nem fogtam hozzá egyetlen olyan fontos feladathoz sem, amelyre úgy éreztem, megfelelően felkészültem.”
Szerintem ez egy zseniális gondolat, nagyon hatásos. Ugyanis az emberi egóra utal, és arra hogy az ego prioritásait és álmai megvalósítását addig halogatja, amíg úgy érzi megfelelően fekészült rájuk. De ez az ego megtévesztő trükkje, mivel soha sem engedi meg, hogy úgy érezd teljesen készen állsz. Folyton próbál meggyőzni arról, hogy még egy kurzust végezz el, még egy könyvet olvass el, még egy diplomád legyen, és akkor majd megfelelsz. Míg a képzés, olvasás, tanfolyamra járás lehetnek az életfeladatod részei, akkor ha a szeretet vezényel. De ha végtelen az elvégzendő tanfolyamok, olvasandó könyvek, kutatómunkák listája és nem szánod rá magad, hogy tegyél is célod érdekében valamit, akkor lehetséges, hogy az ego halogató taktitákját alkalmazza nálad, és mindig megpróbál meggyőzni arról, hogy már majdnem megfelelsz, nemsokára készen állsz, csak még egy kis időt fektess be.

Azért vagyok itt, hogy elmondjam – folytatta aztán Doreen Virtue – ,… Önmagad felhatalmazója vagy. Adj hát magadnak engedélyt, és veregesd magad vállon, és mondd azt:

“Indulj el, és valósítsd meg az álmaidat!”
 

Minden álom kis lépésekre bontható. Én is átéltem ezt a helyzetet, és megértem, milyen érzés az, amikor minősíted magad, nem érzel motivációt, vagy félsz. Más spirituális tanítók számára is, akikkel együtt tartottunk előadásokat, ismerősek a bizonytalansággal teli érzelmek. Itt nem az a kérdés, hogy bizonytalan vagy-e, hanem az, hogy engeded-e, hogy ezek az érzelmek irányítsanak.

Azok, akik életcéljuk megvalósításán dolgoznak, Sussan Jeffers szavaival élve “érzik a félelmet, de ennek ellenére csinálják”. Szeretném, ha te is ehhez a csoporthoz tartoznál. Ha azt az időt várod, amikor a félelmeidtől teljesen megszabadultál, nos az a pillanat talán sohasem érkezik el. A félelem, mint csendes zaj jelen lehet a háttérben. De engeded-e, hogy irányítson? Úgy gondolom, hogy válasz erre a helyzetre, ha kisebb lépésekre osztjuk fel a terveinket, és egyszerre csak egy lépésen dolgozunk – mondja Doreen Virtue, és elmondja saját történetét arról, amikor első könyvére kötött szerződést egy kiadóval igencsak megingott a bátorsága, s hogyan tette magát ezen túl, s jutott el könyve megírásáig miközben titkárnőként dolgozott, főiskolán tanult és kisgyerekei voltak. Tudta, hogy az ő könyvét csak saját maga írhatja meg, ha már erre erős belső késztetést érzett. De beszél arról is, hogy majdhogynem feladta a doktoriját.

Nézd meg a videót itt, és fogadd meg jó tanácsait:

Ha nem látod a magyar feliratot, akkor klikkelj alul a CC-re, és máris látnod kell a magyar feliratot! :-)

Mi itt a GazdagNőkkel Halogatás Sepregetőnkkel tudunk neked támogatást adni abban, hogy álmaidhoz, életfeladatod megvalósításához közelebb jussál. Hogy elkerülhesd az ego megtévesztő trükkjeit. Hogy hogyan tudunk téged segíteni, azt itt találod –>> 

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

2 Responses to “Kerüld az ego halogató taktikáját! No, de hogyan?”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.