Kik azok, akik pazarolnak? Hogyan kerüld el?

Vigyenek el mindent – biztatta a résztvevőket a rendezvény befejeztével a szervező. A program alkalmával vendégül látták az érkezőket, de maradt az ételből, és az innivalóból is. Köszönték a mélyszegénységben élők, és pakoltak is testvériesen osztozkodva egymás között. Az asztalon 2 ásványvizes üveg állt: az egyikből még alig öntöttek ki, a másiknak viszont maradt még vagy ötödnyi az alján. – Akkor én ezt elviszem – mondta valaki, mire a másik: – Dehogy, vidd inkább ezt! – s már nyomta is a kezébe a majdnem teli ásványvizes üveget. – Ezt meg itt hagyjuk, viszem a konyhába.

Mindenki elment már, amikor a konyhába tévedtem. Azt hittem, hogy az ásványvizes palack ott lesz a konyhaszekrény szélén, ezt találtam volna magától értetődőnek… Hogy az ott dolgozóknak ott marad. De nem láttam sehol. Őszintén szólva el nem tudtam képzelni, hova lett… Aztán megpillantottam a szemetest: alján a maradék ásványvízzel együtt a műanyag flakon bele volt dobva a házi kukába. :-O

„A gazdagok soha nem pazarolnak el egyetlen fillért sem. Erre csak a szegények képesek.” ~ Paulo Coelho  ♥

Azonnal ez az idézet jutott eszembe. És egy történet is…


Mégpedig az a történet, amit Kiskunhalason a fényadók országos találkozóján az egyik résztvevő mesélt. A pénzről, a pénzhez való viszonyunkról tartottam előadást, és sok minden szóba került. Az egyik nőtársunk elmesélte, hogy pénzét kigészítendő egy időben takarítani járt. Így esett meg, hogy egy nagyon gazdag családhoz került. – Ott olyan tisztaság és rend volt, hogy nem is értettem eleinte: mit kell itt takarítani – mondta, majd elmesélte, hogy “gazdagéknál” soha nem pazaroltak semmit: ételt kidobni nem látott. – Hát igen – sóhajtott fel a csoportból egy másik nő, aki viszont nagyon szegény családban nőtt fel. Elmondta, bizony-bizony náluk nemegyszer dobtak ki dolgokat, ételt is…

Néztem a szemetesben a maradék ásványvízzel a műanyag flakont, míg mindezek felidéződtek bennem. S tudtam, hogy sok tanítanivaló, átadnivaló tudás, és pénzügyi intelligencia, pénzkezelési készségfejlesztés az, amire hosszú ideig még nagy szükség lesz/lehet. Erősen úgy látszik.

Hogyan kerüld el a pazarlást, ahhoz itt kaphatsz támpontokat –>>


Ha úgy érzed rendbe akarod szedni és/vagy rendben akarod továbbra is tartani a pénzügyeidet, ehhez rendelkezésedre áll a GazdagNők PénzAngyala! 2012 szeptember közepétől téged szolgál, de csak korlátozott számban tudja fogadni a résztvevőket! MÁR nagyon gyorsan fogynak a helyek, tájékozódj hát itt mielőbb! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

2 Responses to “Kik azok, akik pazarolnak? Hogyan kerüld el?”


 • Azért vigyázni kell, hogy ne essünk a ló túlsó oldalára sem. Ne feledjük, hogy adni, adakozni jó dolog, és az Univerzum bőségesen vissza ad és megjutalmaz.
  A Bőség érzése pedig teljesen független a megszámlálható tárgyainktól!

  Ahol most lakom, fulladozunk a körülöttünk lévő bútor mennyiségtől és a hatalmas méretektől. A tulaj mindenhez ragaszkodik, a házai tele vannak kacatokkal mert semmit sem dob ki, mindent felhalmoz amit csak lehet.
  Ez már betegség, nem is boldog, és én nem cserélnék vele semmi pénzért sem. Mi sokkal gazdagabban és boldogabban élünk. :)))

 • Kedves Ida! Köszönöm, hogy újra fölhívtad a figyelmemet erre a témára.
  Én mostanában igyekszem egyre jobban rendezni a pénzhez való viszonyomat, és pont ez az egyik problémám, hogy időnként még mindig túl sokat veszek ebből-abból, pl. ételből is.

  De már tanulom, hogy hogyan csökkentsem a pazarlásomat – és egyre jobban megy. :-)

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.