Hogy soha ne legyen üres a (saját) női pénztárcád!

A pénzzel kapcsolatban számtalan babona létezik a világ minden pontján. Sokszor meglehetősen hasonlítanak is egymáshoz. Az alábbi gyűjteményben olyan babonák szerepelnek, amelyek elsősorban a pénztárcához, az erszényünkhöz kötődik.

Nemrég volt ÚjHold, kezdjük hát először egy olyan hittel, amiben az ÚjHold ideje is megjelenik :-):

  • Sohasem megy tönkre anyagilag, aki a levéltárcájában egy papírba csomagolt pénzdarabot vagy bankjegyet hord. Viszont nem lesz pénze a következő újholdig annak, aki az előző újhold idején megráz egy üres levéltárcát.
  • A csehek egy halpikkelyt tesznek pénztárcájukba, hogy a sohase ürüljön ki.
  • Menyétbőrös pénztárcában pénzt tartani a jó szerencse záloga, mert gazdasági biztonságot jelent. A brazilok szerint, ha az ember erszénye a padlón vagy a földön hever, a pénze könnyen eltűnhet belőle, és soha nem fogja megtudni, hova lett. A mexikóiak is hasonlóan gondolkodnak: ha meg akarják tartani a pénzüket, sohasem teszik a pénztárcájuk a padlóra, mert az a pokolt s egyben a balszerencsét reprezentálja. Egy másik mexikói babona szerint az asszonyok aranyszalaggal átkötött piros szövetbe csomagolt fokhagymát tesznek az erszényükbe, hogy el ne lopják tőlük.
  • A görögök úgy tartják, hogy a pénz vonzza a pénzt, ezért sohasem ürítik ki a teljesen a zsebüket, a pénztárcájukat, az erszényüket és sohasem nullázzák le a bankszámlájukat – mindig hagynak pár érmét benne vagy egy kis összeget rajta. Szintén jó szerencsét hozónak tartják, ha az ajándékba kapott erszényben egy vagy két pénzérmét találnak.
  • Valakinek egy üres erszényt ajándékozni azt jelenti, hogy az ajándékozó sohasem lesz gazdag. Ha azonban az erszénybe egy pénzdarabot tesz, akkor szerencsére számíthat. Az oroszoknál sem helyes pénztárcát ajándékozni, ez csak akkor elfogadott, ha előzőleg az ajándékozó tett bele egy pénzdarabot, egyébként az ajándék pénzhiányt okoz a közeljövőben.

Forrás: Terebess: Ázsia E-Tár

Jómagam jókora női pénztárca gyűjteménnyel rendelkezem, sőt! Egyik online szolgáltatáscsomagunkban külön rész szól arról, hogy “mutasd meg a pénztárcádat, megmondom ki vagy!” :-) –>>

Egyik kedvenc idézetem is a női pénztárcához kötődik, és nagyon régi mondás (nézd meg mikor élt az idézet tulajdonosa!), de még mindig nagyon időszerű!
“Egy nő függő helyzetben lesz mindaddig, amíg nincs saját pénztárcája.” ~ Elizabeth Cady Stanton, a nők jogaiért küzdő aktivista (1815-1902)


Hogy soha ne legyen üres a saját (!) pénztárcád, abban támogat téged 
a Cashflow Mérnök Családi Élettervezés pénzügyi szoftver is!
Most 1-et fizet 2-t kap akciójuk van, de csak szeptember 28-a péntekig. Tájékozódj mielőbb, és használd ki ezt a kiváló lehetőséget! Részletek itt! –>>

 

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

0 Responses to “Hogy soha ne legyen üres a (saját) női pénztárcád!”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.