Kérdezz bátran: Nyílt Nap a GazdagNők blogon!

Ajándék érkezett: tudás és segítség! Mégpedig NYÍLT NAP formájában! :-) Nem kell tanácsadói díjat fizetned, kérdezz holnap estig!
2012. október 8-án,  hétfő 21 óráig ugyanis nyílt napot tartunk itt a GazdagNők blogon.

Itt a kiváló alkalom, hogy megkérdezd azokat a dolgokat, amik leginkább foglalkoztatnak, és amikre jó ideje nem kapsz választ…

Hogy milyen témákban kérdezhetsz? Természetesen a GazdagNők témáiban:

 • pénzügyi önismeret, a pénz lelki oldala,
 • pénzügyi tervezés, a pénz racionális oldala,
 • pénzvonzás, pénzteremtés, a pénz spirituális oldala,
 • női önismeret és önfejlesztés, női önbizalom erősítése,
 • halogatásról való sikeres leszokás stb.

Nemrégen végeztünk egy felmérést, és a listavezető témákra is örömmel veszem a kérdéseket – nevezetesen:

 • pénzzel kapcsolatos érzelmek, ezek sikeres kezelése, hogy  könnyebben tudjak pénzt teremteni
 • a Vonzás és Rezgés Törvénye a pénz, az anyagiak esetében
 • pénz-, illetve bőség meditációk
 • bőségtudat, bőségtudatosság
 • női teremtő erő mozgósítása
 • pénzteremtő rítusok, praktikák, pozitív mágiák
 • passzív jövedelem teremtése
 • anyagi védettség, anyagi biztonság és anyagi függetlenség kialakítása

A  válaszokat kétféleképpen kapjátok itt a blogon a következő napokban:

 • szöveges formában (hozzászólásban válaszként és/vagy önálló blogbejegyzésként, esetleg tanulmányként),
 • illetve videó formában (blogbejegyzésben várhatóan).

Tehát 2012. október 8-án hétfőn este 9 óráig kérdezhetsz a fenti témákban! Kérdezz bátran, nincs tiltott téma :-)

Szabályok:

 • 1 ember = 1  kérdés :-), mégpedig itt alább a hozzászólásokban tedd fel a kérdésedet – köszönöm :-)
 • Kérdezni már most is lehet, de csak holnap, 2012. október 8-a, hétfő 21 óráig bezárólag! Utána sajnos már nem érvényes a kérdésed!
 • A válaszok szöveges, ill. videó formában október 8-e, kedd után érkeznek. Erről itt a blogon informálódhatsz, ill. a GazdagNők hírleveléből.

FONTOS:  a hozzászólásnál valós e-mail címet írjál, mert a kérdezőkkel várhatóan külön is felvesszük a kapcsolatot, hogy biztosan megkapják kérdésükre a feleletet.  Ezt az e-mail címedet csak mi látjuk, mások nem, és természetesen 3. félnek nem adjuk ki az e-mail címedet.

Élj ezzel a lehetőséggel, és kérdezz nyugodtan, mitöbb: bátran itt alább a hozzászólásokban a fent felsorolt témákban! Köszönöm a bizalmadat előre is :-)

Rengeteg kérdés jött… Mostanra mindet megválaszoltam.
Találtam egy idézetet, amit úgy érzem minden kérdezőnek, de blogolvasónak is el kell küldenem:

“Nem a szavakra és a tettekre reagál az Univerzum, hanem a szavak és tettek mögött húzódó érzésekre. Az érzelmeiddel teremtesz, a szavak és tettek csak maximum hordozzák ezt a teremtő energiát. Mindig arra figyelj, hogyan érzed magad amikor kimondasz, vagy teszel valamit! Ha jól érzed magad közben, akkor jó úton haladsz. Ha rosszul, akkor valamit változtatnod kell.” – Abraham-Hicks

Több felvetett kérdésre itt is választ találsz – javaslom, hogy legalább tájékozódj!
6 hetes pénzügyi önismereti online kurzus indul a GazdagNőknél “PénzElem – Pénz Érzelmi Létra” címmel 2012 október 26-án, pénteken!, Otthonról kényelmesen tanulhatsz! —>>>

 

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

92 Responses to “Kérdezz bátran: Nyílt Nap a GazdagNők blogon!”


 • Súlyos beteg férjem rendszeresen a földbedöngöl lelkileg, hogy nem munka amit csinálok és pénz sem jött még belőle miután minden nap lehúz lelkileg. 2 hete nem szerveztem tárgyalásokat mert elfogyott a lelkesedésem. Mit tegyek, hogy ki tudjak szakadni az érzelmi zsarolásai alól (mit fog enni a fiunk ebédre, hogy fogja magának megmelegíteni? stb. egy 13 éves gyerek)és ne érezzem magam szívtelen anyának amiért ügyfélhez próbálok menni pénzkeresés céljából?

  • Kedves Ida, sokszor kitoroltem,és nem olvastam el az e-mail jeid,amiket kuldtél. De! Mostanában mindig megérintett 1-2 szo belole, ami arra késztetett utána nézzek ki is vagy Te valojában, mit tettél és teszel, hiteles vagy-e a számomra. Nos igen, meggyoztél. Kulfoldon élek én is, és szeretem a szavaid,az ajánlott filmek,megnéztem oket, a gondolatok,amiket gyujtottél, és még oly sok mindent. Az informáciok elhalmoznak bennunket,igy nehéz kiszurni az értékeset belole, nos ezt valoban általános iskolában kotelezo tantárgyként kellene oktatni.
   Magamrol annyit, hogy elhatároztam képes vagyok bevonzani a pénzt, és egyre tobbet fogok, elérem a kiirt célom,mert teszek érte. Néha elhagy az erom, és akkor buta gondolatok jonnek, és olyan napokat tudok magam mogott,amelyet szora sem érdemesek,lehet ez negativ,de hazudik, aki azt mondja minden napja hatékony,élvezetes,oromteli stb.
   Sokat segitenek pozitiv soraid,mondataid…de néha nehezen épul be,ér el a tudatalattimba…de hiszem azt igen, amirol Te is beszélsz,ha ott legbelul elhisszuk, hogy itt és ott fogunk élni,ilyen és olyan anyagi helyzetben és érezzuk az illatát,az érzést,ami ott bizsereg legbelul…el fogjuk érni.
   További sikeres munkát!
   Ági

  • Kedves Beatrix,
   megértem, h. nem vagy könnyű helyzetben…

   Őszintén szólva a te felvetésed is késztetett arra, hogy elkészítsem ezt a videót még utószezoni “nyaralásom” = őszölésem idején – fogadd szeretettel:
   http://www.fusionwall.com/blogpage.asp?blog=FEKFH

   Bízom benne, h. támogat téged a változásokban – fontos, h. CSINÁLD, amit tanácsoltam.

   Ehhez is kívánok neked sok erőt, kitartást – szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!
  Légyszives adj nekem tanácsot, miért van az, ha bármi vállalkozást szeretnék inditani, a feléig eljutok, utána megáll az egész és bárhogy szeretném is, nem tudom végigvinni. Pedig olyan szépen, szinte gördülékenyen indulnak a dolgok.
  Köszönöm Maya

  • Kedves Maya,
   egyik korábbi barátnőm jutott eszembe, aki mesélte, hogy a kolléganője (aki barátnője volt amúgy, tehát jól ismerték egymást, mélyebben), mindig nyitva hagyta a szekrényajtókat, és ő volt az, aki folyton becsukogatta utána. Megfigyelte, hogy a munkában is úgy tudtak jól együtt dolgozni, hogy ez az ajtót csukogató barátnőm fejezte be az közösen eldöntött munkákat, ill. valósította meg az ötletek befejező szakaszait.

   Lehet, hogy neked is egy kiegészítő társra van szükséged. Nem vagyunk egyformák, és van, amikor társak kellenek.
   Gondolj erre, és lehet, h. már csak a gondolattól is be tudod vonzani, aki ilyen jó kiegészítőd lehet!

   VAGY! ÍRd át ezt az immáron önbeteljesítő mondatot, és kezdd mondogatni, “Mindig befejezem, amit elkezdtem, és ez örömmel tölt el.”

   Mit szólsz? :-)
   Szeretettel: Ida ***

   Utóirat: még valami fontos eszembe jutott, h. lehet, h. tudatalatt félsz a vállalkozás elindításától – lehet, hogy ezt kell valahogy átírnod. Olvasd el, miket tanácsoltam ilyen téren másoknak itt, az is segíthet neked.

   Ezenkívül ajánlok neked egy nagyon fontos könyvet, ami kötelező olvasmány MINDEN vállalkozás indítását tervezőnek vagy már vállalkozónak: http://www.bagolyvar.hu/webshop/product/a-vallalkozas-mitosza,000009.html

 • Dr Gémes Mihályné

  •pénzvonzás, pénzteremtés, a pénz spirituális oldala

 • Kedves Ida !

  Milyen pénzbevonzó technikák vannak ebben a felgyorsult, problémákkal, negativ hozzáállásokkal teli világban olyan emberek számára, akik hajlandóak tenni is azért,hogy munkájuk legyen ? Lehet, hogy a pénzhez való hozzáálláson kellene változtatni ? Ha igen, hogyan ?

  • Biztosan a pénzen való hozzáállás az egyik kulcs ehhez, Emese…

   Lépései lehetnek:
   1. észreveszed a negatív hozzáállást = ez a tudatosítás első lépcsője
   2. elengeded egyszerűen = úgy döntesz ez már nem hat rád! :-)
   3. ha molyolni akarsz vele, akkor a negatív hiedelmet tartalmazó mondatot átírod jelen idejű, rövid mondatra (v. több rövid mondatra inkább, mint egy hosszú, bonyolultra), és ezt a mondatodat napjában többször elolvasod, v. elénekled, még táncolhatsz is hozzá! :-)

   A lényeg, minél több pozitív érzelmed legyen az új megerősítéseidhez – sok sikert kívánok hozzá :-)

   Szeretettel: Ida ***

   ps: nézd meg a fenti válaszban általam adott linkeket is!

 • Hello,

  Már régóta bűntudatom van ha költök pénzt, és az a rémkép ugrik elő, hogy nincs több bevétel és szegényen és éhezve fogok élni. Nagyon zavar már ez az érzés, mert mikor volt bevételem-fizetésem akkor is volt ilyen. Most otthon vagyok, van bevételem de tudom hogy ennél többet is tudok keresni csak érzem hogy ez akadályoz. Hogyan lehetne ezt megszüntetni ezt a furcsa érzést?

  Üdv Ancilla

  • Ülj le Ancilla egy nyugodt időben egy csendes helyre, amikor senki nem zavar meg, és idézd fel ezt az érzést. Aztán kérdezd meg magadtól: miért érzem ezeket? És hagyd, hogy megérkezzenek a válaszok…
   Ha megkaptad őket, akkor köszönd meg nekik, h. eddig veled voltak, és mondd nekik, h. elbúcsúzol tőlük, mert nem szolgálnak téged. És dobd bele őket egy képzeletbeli folyóba, és figyeld, ahogy elviszi őket a víz :-)

   Hm?

   Drukkolok :-)
   Szeretettel: Ida ***

 • Patakiné Rácz Katalin

  Kedves Ida

  Engem konkrétan a passzív jövedelem érdekel,az mlm vagy a franchise rendszerben van több ráció,egyiket se próbáltam még
  eddig hagyományos kis vállalkozó voltam,de váltani szeretnék.
  Válaszát előre is köszönöm.

  Maradok tisztelettel:Katalin

 • Érdekes helyen teszem fel a kérdést, én sosem voltam ugymond gazdag nő, de amire kellett előteremtettem, mostani bevételem minimális és , ha kiegészitem a kis megtakaritásomból, olyan lelkiismeretfurdalásom támad- pedig megmondták, hogy a pénztárcádba mindig lessz annyi, amennyi kell, hogy legyen-nyugdijhoz közelitek, de valamit érzek, hogy most kell váltani, minden téren, ezen rágodom, hogy hagyjam a biztos rosszat, vagy lépjem meg a bizonytalan talán jobbat ?

 • Épp most töltöm a szabadságomat és kicsit számvetettem magamban,hogy megtudjak fogalmazni új célokat a továbblépéshez anyagi helyzetemben. Egy nagyon is akadályozó tényezőt ismertem fel, én azt gondolom, hogy csak nagyon sok munkával lehet pénzt keresni. Külföldön élek és körülöttem folyton csak azt hallom erre most jöttem rá, hogy “working hard”. Szeretem a munkámat, de vannak távolabbi céljaim és szeretnék továbblépni, mert kezd rutinná válni amit csinálok, és ez nem tesz boldoggá mostanában. Következő lépésként szeretném elérni azt, hogy kevesebb munkával, tudjak több pénzt keresni (ahogy leírom, még mindig hihetetlennek tűnik). Szeretnék egy lehetőséget bevonzani, ami ezen felül még újabb lépést is jelent, örömöt ad és fejlődhetek általa. A kérdésem tehát, hogyan tudom átalakítani ezt magamban és megvalósítani fizikai síkon is?

  Köszönöm: Klári

  • Kedves Klári,
   én is gyakran hallom a saját network marketinges üzletemben amerikaiaktól a hard work kifejezést, és én sem szeretem. Rossz emlékeim, negatív ÉRZELMI élményeim kötődnek ugyanis a kemény munkához! És lehet, hogy ezért inkább neki sem állok… Közben miért kéne keményen dolgozni? OKOSAN kell dolgozni! Cseréld le erre a szót, és ez már sokat segíthet.

   Egyébként jó magam is jól ismerem ezt a folyamatot, itt van erről egy blogbejegyzésem régebbről: http://www.gazdagnok.hu/2009/04/16/kevesebb-munkaval-tobb-penzt/

   Az átírásra, tudatosításra több helyen adtam itt tippet – kérlek, olvasd el a válaszaimat, amit másoknál írtam, azokból is lehet reményeim szerint sokat tanulni.

   Szívből drukkolok neked :-)
   Szeretettel: Ida ***

 • hegeduüs teodóra

  Hogyan tudom kivédeni hogy a jóhiszeműségemet ne használják ki pl egyik ismerősömmel vásárolunk én jóhiszeműleg kölcsönadok neki .már eltelt egy hónap még mindig nem adta meg .Tudom én voltam a hibás .Sajnos többször beleesek ebbe a hibába.HOGYAN TUDOK A HALOGATÁSRÓL LESZOKNI???ÜDV Dóri

 • Kedves Ida, köszönöm a lehetőséget. A következőket vettem észre magammal kapcsolatban. Ezt nem olyan régóta tapasztalom, hogy eltervezek egy vásárlást, nézelődést vagy bármi mást és azután mindig, vagyis legtöbbször lebeszélem magam róla. Ami még feltűnt, hogy ez legtöbbször saját magamnak, saját magamról szól a program amit tervezek. Lehet ez családi minta is? Ha az, akkor miért csak mostanában jött elő? Köszönöm a segítségedet. Üdv. Anna

  • Kedves Anna,
   azért most veszed észre – úgy gondolom, ill. érzem -, mert a tudatosításban most jutottál el ehhez a témához. Hogy mi váltotta ki, azt nem tudom, de talán mindegy is.
   Azon érdemes elgondolkodnod, ha magadra nem költesz, míg másra igen, és ezen változtatni, azaz megengedni magadnak.
   Ha kisebb mértékben, fokozatosan tudod megengedni, h. adjál magadnak, h. megjutalmazd magadat, h. engedd magadat örülni, az is teljesen rendjén van.
   Kezelheted magadat úgy, mintha a felnőtt éned engedné meg a gyerek énednek, h. kapjon (végre! :-))
   Én is szoktam ezt a technikát alkalmazni, s nekem bevált. Remélem, h. neked is :-)

   Szeretettel: Ida ***

 • Szép estét kedves Ida :)Először is köszönöm ezt az ajándékot,nagyon örülök a lehetőségnek. A kérdésem az lenne,hogy miért van az,hogy nem tudok pénzügyileg előrelépni,már évek óta anyagi problémával küszködöm,annak ellenére,hogy jó a viszonyom a pénzhez,nem okoz lelkiismeret furdalást ha költöm,jó szívvel fogadom,adakozni is szoktam pénztárcámhoz mérten,és dolgozom.És ehhez kapcsolódik,hogy az életembe mindig olyan férfit vonzok,aki ugyan csak rosszul áll anyagilag. Köszönöm a válaszod! Üdv.: Ági

  • Kedves Ági, szívesen :-)
   Először is arra kérlek, hogy olvasd el a válaszomat, amit Vajda Lászlóné Katusnak írtam itt alább.
   Főleg arra vonatkozóan, h. milyen férfit vonzasz be, de ezekre az önkorlátozó mondatokra vonatkozóan:
   – nem tudok pénzügyileg előrelépni,
   – már évek óta anyagi problémával küszködöm,

   Szeretném, ha megértenétek nagyon mélyen, h. amíg ilyen mondatok íródnak le, hangzanak el, s e gondolatok mögött nyilván negatív érzelmek is vannak, addig nem változik a helyzet, sőt!
   Minél többször hangzik el, íródik le, gondolsz rá, érzed vele kapcsolatban, amit érzel, annál inkább ez teremtődik meg újra meg újra. Hogyan tudod lecserélni ezeket, erre még Harkály Klárának írt válaszomban is találsz itt alább tippeket.

   Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida! Nagyon sokat kínlódok a számláim ki- fizetésével vagy valamelyik adósságom rendezésével.Soha nincsen annyi pénzem, hogy minden alkalommal rendezzem az összes számlámat. Mindig marad valamelyik kifizetetlenül, mert a nyugdíjam nagyon kevés. Így akarva-akaratlanul halmozódnak. Munkát nagyon ritkán találok. Így csak a halogatás marad s az örök rettegés, hogy mit kapcsolnak ki. /gáz,villany/ amikor valamit nem fizetek ki, akkor levonják a nyugdíjamból. Így csak ismétlődik az ördögi kör.
  Látsz-e lehetőséget a kilábalásra? Minden megoldás érdekel.
  Köszönöm a lehetőséget és a figyelmedet. Marika

 • Szia Ida!Azt szeretném tudni hogyan tudnám vonzani magamhoz a pénzt.Dolgozom de a munkámért sajnos nem kapok valami sokat.

  • Kedves Katus,
   legelőször is le kell cserélned ezt a mondatot – idézlek: “Dolgozom de a munkámért sajnos nem kapok valami sokat.”
   Mert ha ezt a gondolod, így érzed, akkor a HIÁNYra koncentrálsz, azaz arra, amit NEM akarsz!
   Ez kiindulási pontnak jó, mert legalább tudjuk, h. mit nem akarunk, de tovább kell lépni.
   Mit szeretnél? Fogalmazd meg a saját szavaiddal, egyszerű, kijelentő mondatban, és erre cseréld le a mondatodat, a mostanit. Gondolom, hogy szeretnéd, ha anyagilag megbecsülnének, igaz?
   Dolgozom, és anyagilag elismernek.
   Dolgozom, és olyan anyagi megbecsülést kapok, hogy a pénz elegendő arra az életstílusra, amire vágyom.
   – ez csak néhány ötlet tőlem, hm?
   Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!
  Csatlakoznék az előttem szólóhoz, abban a témában, hogy határtalan lelkifurdalásom van, amikor pénzt költök. Határtalanul boldog tudok lenni azoktól a dolgoktól, amiket megveszek, de utána bűntudatom van, hogy már megint könnyelmű voltam talán, és elköltöttem az összes pénzemet, és miből fogok megélni a hátralévő hetekben. Azon túlmenően a Te indíttatásodra, van egy kék színű Klári feliratos kis bögrém, amibe gyűjtöm az aprópénzeket. Általában naponta beledobok valamennyit. Ebből szoktam megvenni utána az éves stradbérletemet. Köszönöm!!! Ez csodálatos módszer. A gond csak ott van, hogy időnként sajnos ezt is kiürítem – időnap előtt -, mert éppen nincs aprópénzem, vagy már a nagyok elfogytak, és bizony ehhez kell hozzányúlni, pedig azt ígértem magamnak, hogy innen nem fogok kivenni. Hogyan kerekedjek felül a bűntudatomon, és van-e valami újabb pénzteremtő ötleted? :)

  Köszönettel,
  Klári

 • Klárához kapcsolódom én egy másik Klára,
  az anyagi biztonságom megteremtésén dolgozom.
  Ez a folyamat gyorsabb is lehetne.

  • Klára,
   koncentrálj akkor erre: az anyagi biztonságomat az eddiginél gyorsabban megteremtem.
   Valószínűleg ezt meg kell engedned magadnak, mert lehet h. vannak önszabotázsait. Ezeket néha jó tudni, de ha nem tudod, akkor is túl lehet lépni rajta, HA eldöntöd elég volt, túllépsz rajta, tényleg akarod a változást.
   Beengedem a változást az életembe – ez is egy jó mondat lehet.

   Kérdéseket is feltehetsz, mert az agyunk, az Elménk a kérdésekre keresi a választ:
   – miért érjem el gyorsabban az anyagi biztonságot?
   – miért engedjem be a változásokat gyorsabban az életembe?

   Egy lapra külön leírhatod ezeket a kérdéseket, és fel is írhatod a válaszokat rájuk. Időnként nézd át, és ha támad újabb válaszod, írd hozzá :-)
   S nem árt, ha ezeket is újra és újra elolvasod – naponta egyszer legalább, ahogy a megerősítő mondatokat is.

   Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!
  Eddig hosszú évek óta általános önkormányzati igazgatási (mindenféle ügykörben) ügyintézőként dolgoztam és jelenleg is hivatalban dolgozok vidéken, de ez napi többórás utazással jár, ami kimerítő.
  Jogász vagyok , de újságíró, számítógép-kezelő, anyakönyvi, kineziológia és numerológia alaptanfolyamokat is végeztem.

  Szeretnék otthonról, család mellett is végezhető munkát, passzív jövedelemforrást, érdekel a reklám- marketing,kereskedelem, szeretem az idegen-nyelveket is, de nem mertem eddig feladni a fix állásom, mert nem tudom, egyedül sikerülhet-e a fenti tudás birtokában kb. 6-8 hónap után önfenntartó vállalkozóvá válni. Érdemes-e belevágnom (pl. webáruház)?
  Köszönettel:Ani

  • Kedves Ani,
   ha valaki főállásban dolgozik, akkor mellette elkezdheti kiépíteni a vállalkozását, az ügyfélkörét.
   DE fontos, h. olyasmibe kezdjél, amire van igény. A webáruház témáját nem írtad, így nem tudom, mire gondoltál, de a fentieket érdemes megfogadni. Az én olvasatomban egy webáruház a saját vállalkozásomat egészítené ki, viszont olyan sok területet leírtál, h. azon belül nem tudom, melyik téma lenne a fő profilod. Tehát a fő területet, azonbelül esetleg egy jó réspiac felderítését kell először felmérni. Annak idején én magam is másodállásban kezdtem vállalkozást, még a 80-as években, és néhány év után váltottam főállású vállalkozásra (amit 2 év kivételével azóta is gyakorlok amúgy).

   Látom, h. nagyon kevés időd marad a sok utazás miatt, így jó “kis” kihívás, h. a vágyaid után menjél, de szerintem nem lehetetlen.

   Passzív jövedelmet egyébként legkönnyebben mi, átlagemberek egy jó network marketing üzlettel generálhatunk magunknak. Az az üzlet, amiben én benne vagyok kapcsolatokra épít elsősorban, itt találsz róla információt: http://www.gazdagnok.hu/2011/10/04/megtobbszorozned-a-penzedet-az-internet-segitsegevel/

   Ennyi ragyogó tudás mellett kívánok neked sok sikert, és h. találd meg az utadat! :-)

   Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!

  Hogyan tudnám a férjemet is megtanítani ezekre a dolgokra. Semmi szellemi dologban nem hisz. Sok mindent kipróbáltam, de eddig nem hatott. Ügyes ember és szeretném, ha örömét lelné a munkájában, amiért megfelelő pénzt kap.

  Előre is köszönöm.

  Üdv.

  Anna

  • Kedves Anna,
   legtöbben szeretnénk a szeretteinket boldognak, örömtelinek látni. De az a helyzet – sajnos v. sem -, hogy senkit nem tudunk megváltoztatni, még pozitív irányban sem. Mindenkinek magának kell akarnia a saját változását.
   A legtöbbet azzal tudod tenni, ha te minél jobb állapotban, minél magasabb rezgés szinten vagy. És jobban jársz, ha vele nem is beszélsz arról, amit szeretnél, mert ahogy tapasztalod, nem működik. Inkább írd le, és engedd el… Néha átolvashatod, de ne ragaszkodj a megvalósultához – így nagyobb eséllyel teremtődhet meg. A görcsös akarás, az eredménycentrikusság nem támogatja a teremtést.

   És újra leírom, te érezd jól magadat minél inkább, legyen benned minél több szeretet, megértés – mert ez átrezeg, és ez jobban elindíthat mindenféle változást. Először benned, aztán másra is kihathat… de ne várd el – újra hangsúlyozni tudom ezt is.

   Szeretettel: Ida ***

   Utóirat: nekem a lányom és az unokám kapcsán volt pár mondatom, hogy mit szeretnék, mit kívánnék nekik… teljesen el is felejtettem, mit írtam le. És amikor jó egy évvel elővettem, meglepetten láttam, h. mindkettő megvalósult :-) Pedig amikor leírtam, reálisan = az Elmémnek hihetően nem sok esélyük volt. De a Teremtés nem is az Elme szintjén, hanem mélyebb lelki síkokon, illetve spirituális szinten, a rezgések és ezáltal a vonzások világában zajlik.

 • Kedves Ida! Köszönöm a lehetőséget. Úgy érzem, elég jól boldogulok a pénzzel. Egy dolgot viszont sehogy sem tudok megoldani. A párom adósságait. Már végig gondoltam számtalan verziót, mi lenne ha… De nem találtam jó megoldást. Egyszerűen nem tudok kimaradni belőle. Ha segítek fizetni, nekem nem marad azokra a dolgokra, amire közös életünk előtt tudtam áldozni.(fodrász, kozmetikus, öltözködés, stb). Ha azt mondom, ez a te sarad, oldd meg te, azzal sem oldok meg semmit, mert ha még jobban eladósodik, akkor soha nem lesz vége a mókuskeréknek. ( a havi fizetnivalója, jóval több, mint amennyit keres, devizahitel, stb). Mit tudsz javasolni? Mi ilyenkor a helyes megoldás?

  • Kedves Gyöngyi,
   szerintem világos számításokat kell végezni, és jó volna, ha le tudnátok ülni együtt ezt megtenni. Az adósságkezelésre vannak jó módszereke – több helyen is ajánlottam ehhez két korábbi írásomat itt a válaszokban már, neked is tudom ezeket ajánlani (http://www.gazdagnok.hu/2010/01/18/penz-penz-hova-megy-adossagkezeles/
   http://www.gazdagnok.hu/2009/07/30/a-penzugy-tervezes-fenegyereke-adossagkezeles/)

   Amit még fontos lehet tudni, hogy a párok gyakran ún. polarizációs minták mentén jönnek össze: egymás ellentétei (például egy költekező egy spórolóssal, vagy egy tervező egy spontánnal, egy aggódó egy pénzzel való foglalkozás elől menekülővel stb.)

   Remélem, h. ti a pénzügyeitekről tudtok kommunikálni, közösen megoldást keresni.

   Ehhez is kívánok neked/nektek minden jót – szeretettel: Ida ***

   Utóirat: ha mélyebb, egyéni tanácsadásra, pénz coachingra van szükségeteket úgy érzed, akkor keress meg nyugodtan.

 • Üdvözöllek Kedves Ida!

  Az én megoldandó feladatom is a pénz. Már négy éve iparkodom rendbe tenni újra az anyagi dolgaim. Míg édesanyám élt nem is igen volt gondom. Én termeltem többet a családban, sokszor 3-4* többet mint a szüleim együttvéve. Viszont olyan lelki nyomás alatt, ami megmagyarázhatatlan volt akkor.
  A lényege az, hogy anyukám azt sulykolta belém minderre csak azért vagyok képes mert Ő van.
  Ez olyan szintű negatívitás volt a részéről, hogy most még évekkel a halála után is árnyékként kísért.
  Az utóbbi években rendkívül sokat fejlődtem, tanultam, képeztem magam.
  Szeretném tudni mi módon kerülhetek ki az árnyékából.
  A jóslatait mi módon tudom magam számára semmissé tenni.
  Köszönöm előre is a segítséged. Mária

  • Kedves Mária,
   főleg a rituális elemet tartalmazó programjaimon szoktunk egy olyan gyakorlatot végezni, amikor felírjuk a negatív mondatot, aminek nem szeretnénk tovább a hatása alatt élni, nos ezt felírjuk egy papírra és elégetjük. Mondhatod közben: elengedlek, nincs szükségem rád. Ezt tedd lehetőleg szeretettel, és ne haraggal a szívedben. De lehúzhatod a darabokra széttépett papírt a wc-ben is…
   Ha úgy érzed, még mindig marad nyoma, akkor csináld meg többször, és remélhetőleg így lassan el tudod engedni.

   Neked is felhívnám a figyelmedet ugyanakkor, h. arra fókuszálsz, amit nem szeretnél – tehát ki kéne cserélned az önkorlátozó mondatodat, h. édesanyád árnyéka még mindig hat rád, valami olyanra, amit valójában szeretnél, és azt kéne mantráznod, amilyen gyakran csak tudod. Pl. mondogathatod ezt: Képes vagyok önállóan jól kezelni a pénzügyeimet, hiszen felnőtt nő, érett személyiség vagyok.
   Ezt énekelheted is, táncolhatsz is rá :-)

   Sok sikert az átváltáshoz, az árnyékból való kilépéshez – szeretettel: Ida ***

 • Üvegesné Nagy Veronika

  Kedves Ida

  Engem is a pénzvonzás, pénzteremtés, a pénz spirituális oldala téma érdekel
  Mit kell tennem ahhoz, hogy olyan munkalehetőséget vonzzak be, mely lehetővé teszi anyagi függetlenségemet?

 • Zoboki Lajosné Mária

  Kedves Ida! Nekem a pénzzel való kapcsolatom nem működik,Ezt talán még gyerekkoromtól hozom?mindig azt hallottam nekünk nem telik rá vagy ehhez hasonló.
  Most meg teljes káosz van,sok befektetésem bebukott stb,
  valamit nagyon elrontottam vagy nem is tudtam?!

  köszönöm:Marcsi

  • Kedves Marcsi,
   szerintem ne ostorozd semmiképpen magadat, viszont igyekezzél tanulságokat levonni.
   Neked is át kell írnod – úgy érzékelem – több önkorlátozó mondatodat, így kérlek, h. te is olvasd el a válaszaimat, amiket másoknak írtam erről.

   Az életünk tévedésekkel, sikertelenségekkel is jár – nekem is vannak. Az a lényeg, hogy mit csinálunk velük, ill. aztán. A legsikeresebb emberek tévednek legtöbbet, csak ezt sokan nem tudják, v. nem tudatosítjuk eléggé.

   A káosz egyébként a rend előszobája – ezt is szokták mondani, és nekem is van ilyen tapasztalatom. Tehát ilyen értelemben pont jó úton vagy.
   Kívánom, h. találd meg a megoldásaidat – szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida. Hogy lehet hogy egy kétgyermekes anya egy fizetésböl ki tud jönni hónap végéig, míg én egy gyerekkel mindig megcsuszom. Nem iszom, nem dohányzom, nem járok sehova, nkább sütök minthogy drága csokikat vegyek. Lehet hogy a hozzáállásommal van baj vagy a lelki oldalával? Válaszát nagyon köszönöm.

 • Kedves Ida!
  Nagyon köszönöm ezt a lehetőséget!
  Súlyos betegség miatt egy évtizede elvesztettem a munkám, rokkant lettem. Az idén elvesztettem a rokkantnyugdíjamat. Nincs jövedelmem, dolgozni nem tudok elmenni, mert sehol nem állnak velem szóba. Segítség nincs. Párom minimálbért keres, épp elég a családnak az élelmiszerre, a rezsinek és a kölcsöneinknek csak egy részét tudjuk fizetni, adósságspirálba kerültünk. Gyerekeink vannak. Érzelmileg nagyon hullámzó vagyok. Időnként kétségbeesek, pánikolok. Kezdetektől fogva keresem a megoldást, egyezkedek a szolgáltatókkal, bankokkal, munkahelyet keresek, ebben ismerősök segítségét kértem. Amit tudtunk eladtuk. Nagyon sokat mantrázok, imádkozok, ezzel “megfertőztem” a családtagjaimat is. Őszintén hiszem, hogy rendbejövünk, vége lesz az éhezésnek, a nyomorúságnak, a nélkülözésnek. Amikor bepánikolok, figyelmeztetnek hogy ezzel csak a rezgésszintemet csökkentem, de ezzel csak jobban felidegesítenek, nagyon nehezen szedem ki magam onnan.
  Minden reggel elképzelem, hogy ma egy szép napom lesz. Este hálát adok mindenért.
  Hogy tudjam bevonzani a szükséges mennyiségű pénzt az életembe, amivel rendbe tudnánk jönni?
  Mit tehetnék még?
  Nagyon köszönöm,ha válaszolsz!
  Szép napot Neked!

  • Kedves Anasztázia,
   amikor nyugodt vagy, akkor kérd meg a családtagjaidat, hogy amikor bepánikolsz, akkor ne oktassanak ki, mert ez téged zavar olyankor… Ha együttérzőbbek lennének veled, akkor könnyebben túl tudnál lépni a bepánikolós helyzeten… Mert h. az Igazi, az Istenni Forráshoz kapcsolódó részed úgyis tud mindent, látja ezt a helyzetet kívülről.

   Próbálj kisebb dolgokban eredményeket, sikereket elérni, amik továbberősítenek téged, és neked is ajánlom ezt a könyvet: http://www.libri.hu/konyv/a-kapcsolatok-torvenye-cd-melleklettel.html

   Szeretettel: Ida ***

 • Nekem van egy kis vállalkozásom, de nem nagyon akar beindulni, igy vállaltam egy másik munkát, hogy meg tudjak élni.Szeretem a jelenlegi munkámat, de ha müködne a relax, amit nyitottam nagyon boldog, elégedett lennék. Egyenlöre csak vagyogatunk egyik napról a másikra. Ennek véget akarok vetni.Elöre is köszönöm a választ. Szép napot-Edit

  • Kedves Edit,
   egy vállalkozást ismertté kell tenni, ill. ha már voltak ügyfelek, akkor velük is kell folyamatosan tartani a kapcsolatot. Nem tudom, h. mi a vállalkozásod profilja, de elképzelhetőnek tartom a neve alapján (relax), h. annak van értelme, ha rendszeresen visszatérnek a vendégek. Valamilyen ajándékért cserébe szívesen adnak az emberek adatokat magukról, legalább e-mail címet, de akár telefont, címet is, és lehet nekik rendszeresen hasznos dolgokat, ajándékokat küldeni (pl. relaxációval, masszázzsal kapcsolatos írásokat, videókat, névnapi üdvözletet stb.)

   Az új vevők megtalálása kerül a legtöbbe (időbe, energiába), és ezért is fontos, ha már meglévő vevőink vannak, velük valamilyen módon tartsuk a kapcsolatot.

   Remélem, h. tudtam neked ezzel a néhány ötlettel segíteni – drukkolok :-)

   Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida

  Miért van az,hogy bármit szeretnék csinálni, gondolat szinten megtervezem,még a végkifejletét is tökéletesnek érzékelem, óriási erőt és elszántságot ad mindez, aztán jön a fekete leves, amikor a gyakorlatba szeretném átültetni és szembesülök a ténnyel, hogy hiányoznak az anyagiak, szinte az alapdolgokra sem tudok anyagit teremteni, és ezzel a fiókba is söpörtem mindent. Ilyenkor nagyon elkeseredem.Természetesen, ez nem volt mindig így, kb 3 éve tart ez. Igaz elötte sem voltunk jóban én és a pénz. Nem hozott lázba soha! Az életem egy változáson megy keresztül, és talán ezért jobban hiányzik az anyagi egzisztencia mint eddig valaha. Miért kerültem ebbe a helyzetbe és mit tudnék tenni ennek javulásáért.
  köszönöm
  Nam

  • Kedves Nam,
   leírtad a lényeget – idézlek: Igaz elötte sem voltunk jóban én és a pénz.
   Amíg a pénzhez kapcsolódó érzelmeiden nem tudsz változtatni, miért akarjon jönni hozzád a pénz?

   Javaslom, h. gondold végig, milyen mintát hoztál, amiért negatívak az érzéseid a pénzzel kapcsolatban, és nézd meg, hogyan tudnál ezen változtatni.

   Javaslom, h. olvasd el, nézd meg a pénz-érzelmekkel kapcsolatos blogbejegyzéseimet – itt találsz köztük többet is:

   ill. nézd meg ezt a 2 videómat a pénzérzelmekkel kapcsolatban a videó blogomból:
   http://www.fusionwall.com/blogpage.asp?blog=FEKLD
   http://www.fusionwall.com/blogpage.asp?blog=FEKJM

   Egyébként a hozzád hasonló esetekben jöhet jól az épp aktuális pénz-érzelem online kurzusunk – ha gondolod még mindig/nyugodtan jelentkezhetsz itt: http://www.gazdagnok.hu/nyereseges-erzesek-penz-erzelmek-online-kurzus/

   Szóval bárhogy is, azt javaslom még egyszer összefoglalva, h. igyekezzél változtatni a pénzzel kapcsolatos érzelmeiden, mert ez hozhat neked megoldást (úgy érzem és gondolom is).

   Szívből drukkolok neked – szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!
  Nálam úgy gondolom rendben mennek az anyagi dolgok, de a lányom hónapok óta nem talál normálisan fizető munkát. Természetesen nekem kell segítem. Mindent megpróbál, mindent elkövet, mégsem tud a diplomájának megfelelő munkát találni. Mit tehetek érte, hogy bevonzza a munkát és ezzel a pénzt?
  Nagyon köszönöm a válaszod!

  • Kedves Fortuna,
   a segítő szakmákban, az emberekkel foglalkozó szakértőknél van egy alapvetés, miszerint segíteni csak annak lehet, aki kéri/aki hagyja.

   Teljesen megértem – anyaként főleg -, h. szeretnél a lányodnak segíteni, támogatni akarod őt.
   A legtöbbet azzal tudsz neki segíteni, ha ő érzi, tudja, h. rád mindig számíthat lelkileg főleg. Anyagilag rendszeresen támogatni a hozzátartozóinkat hosszú távon nem szerencsés, mert elveszi az önállóságukat, a saját erejük aktiválásának készségét (saját maguk által). Ezt megtenni kihívásos lehet, ezt magamról is tudom… Persze, támogasd anyagilag, de csak egy bizonyos határig.

   Még azzal tudsz neki segíteni, h. leírod, h. milyennek szeretnéd őt látni, jelen idejű, pozitív mondatban (neki erről nem kell tudnia), és ezt sokszor elolvasod, átérzed, hogy ő már ilyen. De őszintén szólva az is elég lehet, h. egyszer leírod, és az átolvasgatások után egy idő múlva akár félre is teszed, hiszen a szíved mélyén úgyis benned van. Én nemrégen jöttem rá, h. hónapokkal korábban leírtam valamit a lányom és az unokám kapcsán, amit szerettem volna nekik… Nézegettem, olvasgattam is ezeket a mondatokat a sajátmagamra vonatkozókkal együtt (főleg este elalvás előtt), de aztán megfeledkeztem róla. És egyszercsak azt vettem észre, h. mindkettőjüknél megvalósult. Igaz, hónapok teltek el közben (lehet, h. nekik ennyi idő kellett míg magukhoz engedték a megfelelő rezgésszintet), de megvalósult, és ez a lényeg.

   Lányos anyaként is szívből drukkolok neked :-)
   Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!
  Köszönöm szépen a lehetőséget!Csatlakozom az előttem szólókhoz, nekem sincs annyi pénzem, hogy mindig rendezzem az összes számlámat. Mindig marad valamelyik kifizetetlenül, mert fizetésem kevés, sajnos kevesebb mint a kiadásom.Így csak halmozódik. Én is halogatom, félek, hogy nehogy kikapcsoljanak valamit. Másodállásra nem volt még lehetőségem másik munkahelyre sem. Mit tegyek, hogy jobbá tegyem? Látsz-e lehetőséget, hogy ez véget érjen? Mit kellene tennem?
  Köszönöm válaszod!
  Szeretettel: Gabi

 • Kedves Ida!
  Engem az érdekelne mivel tudnék a leghatékonyabban számomra megfelelő munkát találni?Már próbáltam a leirásost,hogy elképzelem mit dolgozok és csak jelen időben gondolok rá de mégsem jött be eddig.Köszönöm válaszod!Judit

  • Kedves Judit,
   valamilyen tudatalatti hit akkor korlátoz téged, ill. a mondataidhoz valamilyen negatív érzelem (kételkedés, szorongás kötődhet).
   Ha ezeket tudod tudatosítani, akkor már megvan az első lépés!

   Olvasd el kérlek, amiket másoknak írtam, azokból is tudsz meríteni – köszönöm.

   Kívánok jobbakat, minden jót neked, egyre jobbat ;-) – szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!
  37 évi Jó és aránylag gondtalan házasság után eltemettem a férjemet. Azóta egyre nehezebben élek./57500a nyugdíjam/ Érzem, hogy valamin változtatnom kellene, hogy megint meglegyen az anyagi biztonságom, de nem tudom, hogy min. Már mindent eladtam a házból, és a házat is eladnám, hogy egy kicsibe menjek, de még érdeklődő is nagyon kevés van rá.
  Dolgozni is szívesen elmennék, de a jelentkezéseimre még választ sem kapok.Próbálok nem negatív lenni, mert tudom, hogy az sehova nem vezet, de egyre nehezebb. Valamerre lépni kellene, csak nem érzem, hogy merre.Ha erre van valami megoldás nagyon szívesen meghallgatnám. Bármit megtennék azért, hogy a mostani koromat is nyugalomban tudjam élni.

  • Kedves Kati,
   úgy érzem, h. a nyugalmadat akkor találod meg, ha vissza tudsz találni magadhoz, ill. a Forráshoz, aminek mi is részei vagyunk. Lehet, h. meglepő – de talán mégsem -, ha neked egy mélyen spirituális könyvet ajánlok: http://www.libri.hu/konyv/a-kapcsolatok-torvenye-cd-melleklettel.html

   Ez a könyv nekem is sokat jelentett, gyakran forgattam, forgatom időről időre – szerintem mindenkinek csak hasznára válhat :-)

   Lapozz bele valamelyik könyvesboltban, és ha ott úgy érzed, h. megérint, megszólít téged, akkor vedd meg:

   És neked is ajánlom, h. olvasd el a másoknak írt válszaimat is – elképzelhetően azokból is tudsz meríteni.

   Lásd magad előtt a nyugalmas szép napokat, érezd át, amennyire csak tudod, és hogyan ki fog alakulni :-)
   Ehhez kívánok neked kellő kitartást, női teremtő erőt – szeretettel: Ida ***

 • ferenczy maria nani

  Kedves Ida!Nagyon szeretnem tudni a penz ugyi tervezest,a penz racionalis oldalat. Koszonom nani/

 • Kedves Ida!
  Nagyon köszönöm ezt a lehetőséget, és köszönöm a segitségedet.
  Évek óta (7 éve már) hogy nincs rendszeres jövedelmem, és napról- napra nagyon nehezen élünk lányommal. Most az utóbbi hónapokban megvont az állam minden segélyezést tőlem, igy még nagyobb lett a gond. Nem szeretnék sok pénzt, csak annyit hogy nyugodtabban tudnánk élni.
  Mit tegyek?
  Köszönettel
  Terézia

  • Kedves Terézia,
   amikor én anyagilag bajban voltam – nem kevés évtizedeim alatt ez néhányszor azért előfordult velem is :-) -, nos egy idő után arra szoktam rá, hogy leírtam 20 ötletet honnan lehet pénzem. Addig ültem a lap mellett, amíg össze nem szedtem 20 ötletet, és aztán el is kezdtem őket megvalósítani.
   Pénzt nem csak megkeresni lehet munkával, hanem pénzzé lehet tenni dolgokat, ingyen igénybevehetünk szolgáltatásokat, elfogadhatunk/kaphatunk ajándékokat/adományokat/jutalmat stb.

   Kérlek, h. amit másoknak írtam, azt is olvasd el, mert elképzelhető, h. tudsz azokból is meríteni.

   Jobbakat kívánok szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!

  Nagyon köszönöm ezt a lehetőséget!
  1,5 éve nincs munkahelyem 200 önéletrajzot adtam le a meghirdetett állásokra:Bakfitty annyit nem kaptam!Hogy
  tudok ebből kievickélni!Ezért érdekel a
  pénzvonzás, pénzteremtés, a pénz spirituális oldala,
  női önismeret és önfejlesztés, női önbizalom erősítése,
  Nagy Szeretettel várom válaszod:Andi

  • Kedves Andrea,
   munkát találni valóban nem könnyű ma. Főleg, ha a kollektív tudattalanban ez rezeg, és bizony ez van ott nagyon, ahogy én érzékelem! Pont, amit írtál: beadnak egy csomó önéletrajzot, és nincs rá érdemi reakció.
   Nos, ebből a hitből nagyon nehéz így kitörni, ha mindenki ezt gondolja (bár lehet, h. ez is, amit most írok szintén egy önkorlátozó hit ;-)).
   Többszöri személyes tapasztalatom, h. a kapcsolati tőkék révén könnyebb munkához jutni. Ez nem protekció! Mert érteni kell az adott területhez! És érdemes végig gondolni azt is, h. az életrajz beadásokon kívül milyen más módja lehet még a munkát találásnak – nem vagyok karrierszakértő, de biztosan az ilyen típusú internetes oldalakon vannak erre is tippek.
   Drukkolok neked – szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!
  Először is szeretném megköszönni a lehetőséget.
  Amikor szeretnék valamit venni magamnak mindég lebeszélem magamat róla.
  Nem tudom miért van ez?
  A másik pedig van egy munkatársam és mostanában jöttem rá,hogy bajom van vele.Gyakorlatilag félek tőle és ezzel az érzéssel nem tudok mit kezdeni.
  Megpróbálom elkerülni.Viszont szerintem ez sem megoldás.

  Köszönettel Zsani

  • Kedves Zsani,
   a válaszok mindannyiunkban ott rejlenek. A kulcs az, h. megtaláljuk a hozzávezető utat. Sajnos én nem tudom neked így távolból megmondani, mik lehetnek a feleletek – ezek a felvetések már személyes találkozást igényelnének.
   Javaslom, h. próbálj találni valakit a környezetedben, aki tud neked segíteni – barátnő is jó lehet, de persze szakember is.

   Kívánok neked jobbakat, jó választalálást :-)
   Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!
  Nekem a problémám a következő: a kisebb dolgokat gyorsan és sikeresen képes vagyok bevonzani az életembe, de a nagyobb volumenű vágyamat (mezőgazdasági önellátás létrehozása) valahogy nem…azt vettem észre, hogy arra gondolok, hogyha mindez megvalósulna, akkor a rokonság és a szegényebb ismerősök mintegy “irigyelnék” tőlem, hogy nekem milyen “jól megy” és emiatt nekem bűntudatom ébred. Pedig szinte sejtszinten érzem, hogy mennyire szeretném megvalósítani mindezt és mennék ebbe az irányba, de ott van az, hogy megkaphatom, hogy nekem bezzeg “milyen könnyű”….ezzel a helyzettel nem tudok mit kezdeni és azt vettem észre, hogy időben későbbre helyezem a megvalósulást, az anyagiak bevonzását. Hogy talán majd valamikor, egyszer sikerülhet….és így mennek az évek és természetesen nem történik semmi.
  Segítő válaszodat előre is köszönöm.
  Márti

  • Kedves Márti,
   nagyon fontos a saját önszabotázsaink felismerése. Te már e téren tettél lépést, mert le is írtad, mivel szabotálod magadat.
   Kérdezd meg magadtól, milyen lenne az az élet, amire igazán vágysz, akarod-e igazán?
   És érdemes beszélned arról, amit gondolsz, érzel, azokkal, akiket érinthet.
   Nekem is volt egy nagyon erős önszabotáló gondolatom, a saját sikerességemmel kapcsolatban. És aztán, amikor megbeszéltem azzal, akit szerintem az én sikerességem, a nagyobb sikerességem rosszul érintett volna, ez felszabadított, mert neki nem ez volt a véleménye, és át tudtam billenni…
   Kívánom neked is, hogy veled is így történjen!
   Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!
  Kérdésem a következő:pénzvonzás, pénzteremtés, a pénz spirituális oldala. Hogyan alkalmazzam mindezt?
  Előre is köszönöm a segítséged.
  Szeretettel: Krisztina

  • Kedves Krisztina,
   itt alább Cseh Évának ajánlottam írásaimat az általad kért témákban, ott nála megtalálod a linkeket.
   Köszönöm, ha ott megnézed :-)

   Jó teremtést kívánok szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!
  Én a következő témákban szeretnék konkrét segítséget kérni Tőletek:
  bőségtudat, bőségtudatosság
  női teremtő erő mozgósítása
  pénzteremtő rítusok, praktikák, pozitív mágiák
  Köszönöm!
  Katalin

  • Kedves Katalin,
   kérlek, h. nézd meg itt alább, azokat a linkeket, amiket Évának írtam.
   De nézz nyugodtan körül a honlapomon is, 2008 óta többszáz írás került ide fel, és találsz bennük várhatóan neked szólókat többet is.
   Én legalább is nagyon remélem :-)

   Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!
  Engem a pénz bevonzása,a bőségtudat megteremtése ill., a pénz megtartása érdekelne.
  Nem tudom,de most hónapok óta egyre romlik a helyzet és érzem is,hogy egyre jobban rágörcsölök.
  Ebben kérnék segítséget.
  köszönettel: Éva

 • Kedves Ida!

  Jól működő vállalkozást szeretnék beindítani, ehhez sürgősen pénzre és üzleti partnerekre van szükségem. Mit kell tennem, hogy ez megvalósuljon?

  • Kedves Irén,
   a legfontosabb azt tudni, h. amiben vállalkozni szeretnél, arra van-e igény. Ez esetben tudsz sikeresen elindítani egy vállalkozást, adott esetben pénzt szerezni hozzá, üzleti partnereket találni.
   A kérdésed elég általános, így én is csak általánosságban tudok neked válaszolni.
   Kívánok sok sikert neked – szeretettel: Ida ***

 • Kovács Pálné Icu

  Kedves Ida! Nagyon szépen köszönöm ezt a lehetőséget! Már négy éve Ismerkedem a Vonzás Törvényével több – kevesebb sikerrel. Sajnos a pénz bevonzása csak rendkívül ritkán, sőt mostanában egyáltalán nem sikerül. A pénzvonzás, pénzteremtés pénzteremtő praktikák, rítusok érdekelnének!
  Válaszodat előre is hálásan köszönöm: Icu

 • istvanne magyar gyöngyi

  Kedves Ida Köszi a bizalmadat Szeretném tudni hogy a pénzt hogyan vonzhatom magamhoz mivel jelenleg nem tudok semmi munkát vállalni mert itt békés megyében nincsen .Tudom nehéz dolgok ezek és szeretném ha segitenél nekem ebben ugyanis egyelöre igy kilátéástalan a helyzetem sajnos munkát keresek de még nincs nem találtam teljesen elvagyok keseredve hogy a létfenttartásom már veszélyben van hiszen a számlákat nem tudom már fizetni .Jelenleg 20 ezer ft bol kell élnem Köszi ha válaszolsz és segitesz megtalálni az utat hogy megtudjak élni és legyen ennivalora pénzem : köszi Puszilak Gyöngyi

  • Kedves Gyöngyi,
   mivel régebb óta kapcsolatban vagyunk veled, azt érzékelem, hogy egyre inkább önkorlátozó gondolataid vannak… És ezek sajnos nem használnak neked sem, ahogy egyikünknek sem.

   Kérlek, olvasd el a másoknak írt tanácsaimat – többen is felvetettek hozzád hasonló témát. Bízom benne, hogy találsz köztük olyasmit, ami átbillent téged.

   Ezt kívánom neked szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!
  Örülök ennek a kérdezési lehetőségnek. Milyen módszerek vannak arra, hogy a környezetünkből, kívülről érkező negatív hangok hatását kivédjem, illetve minimálisra csökkentsem? Itt most leginkább a pesszimista beállítottságú ismerősökre gondolok, akik jószándékúan ugyan, mégis elbizonytalanítanak vagy teljesen lelomboznak.
  Mindez megnehezíti, hogy tartósan pozitív legyek.
  Szép estét! Köszönettel: Judit

 • Kedves Ida!
  Nyugdíjas vagyok, 62 éves, a nyugdíjam nagyon kevés, dolgozom mellette, mert devizahitelem is van. A problémám, hogy elmegyek egy munkahelyre, megkapom a pénzt, amire feltétlenül szükségem van, s amikor már kezdek helyrejönni anyagilag, eltervezem, mennyit fogok tudni félretenni, mindig történik valami, (pl.csökkentik a fizetésem, mert a cégnek is csökken a bevétele, vagy marad a fizetésem, de több járulékot kell befizetni)ami miatt nem tudok továbblépni, állandóan egy helyben toporgok, ha egy oldalról jön valami plussz, biztos, hogy történik valami, ami miatt nekem nem marad több. Nem tudom, elég érthetően fogalmaztam-e.
  Köszönöm szépen a válaszod.
  szeretettel Panni

  • Igen, Panni, értem, amit írtál :-)
   Úgy látom, hogy a te esetedben is az önkorlátozó hiedelemre való fókuszálás nehezíti a változást.
   Kérlek, olvasd el, amit írtam a Hiányra való fókuszálásról már másnak/másoknak válaszként.
   Azt tartsd a figyelmed középpontjában, amit szeretnél, és ha eltérsz ettől, akkor térj vissza mindig hozzá.
   De legfőképpen igyekezz bármilyen körülmények között is jól érezni magadat a bőrödben – mert ez más rezgés szintet jelent, és ez sikeresebben vonz be dolgokat, segít tán átlendülnöd az önkorlátozó mondataid, érzéseid, sokaságán, amiket írtál.
   Drukkolok neked!
   Szeretettel: Ida ***

 • Kedves Ida!
  Hálás vagyok ezért a lehetőségért. Érdekesek az előző hozzászólások/kérdések is. Kíváncsian várom a válaszokat.
  Arról szeretnék hallani, hogy hogyan tudja megtalálni az ember minél egyszerűbben a számára jól működő passzív jövedelem forrást jelentő munkát? Nem szeretnék többet/sokat végigpróbálni. Sem időt, sem pénzt nem akarok arra szánni, hogy feleslegesen próbálgassak. Egyet már csinálunk, de rájöttünk, hogy jobban járunk, ha most szüneteltetjük. Túl sok pénzt kellene belefektetni, és egyáltalán nem biztos a siker.
  Válaszodat előre is köszönöm: Ildikó

  • Kedves Ildikó,
   az átlag ember számára a legkönnyebben elérhető passzív jövedelemforrás a network marketing iparág.
   Viszont a sikerhez vezető út nem sima, sőt! Nagyon sok próbálkozás és kudarc szerepel minden nagyon sikeres ember repertoárjában! Nagyon sok könyvben lehet erre példát találni.

   Megértelek: én is szívesen megúsznám a felesleges kitérőket, a próbálgatásokat – az énem egyik oldala biztosan. De a Bölcsebb Énem tudja, hogy minden tapasztalat, és minden fejleszt, érlel bennünket.

   Ehhez a szemléletváltáshoz kívánok neked minden jót – szeretettel: Ida ***

   Utóirat: én is így igyekszem hozzáállni a saját hálózatos, kapcsolati marketinges üzletemhez: http://www.gazdagnok.hu/2011/10/04/megtobbszorozned-a-penzedet-az-internet-segitsegevel/

 • Kedves Ida!

  Köszönöm ezt a lehetőséget, a tanácsodat.Az anyagi biztonságom megteremtésén dolgozom, szeretnék anyagi biztonságot, de úgy érzem leblokkol valami nyugdijas vagyok, vállalkozó szellemű, falusi vendéglátás, gyógynövény termesztés, jelenleg kézművességgel is foglalkozom, amit csinálok, szeretettel teszem, örömöm telik benne. Szeretetben élek, egészséges vagyok, ez boldogsággal tölt el.Vannak adósságaim, de tudom ezt magamnak kell megoldani teszek is érte, de valahogy nem akar összejönni.Hogyan tudnám a pénzvonzást, a pénzteremtést megvalósitani, amivel rendbe jönne az anyagi helyzetem nagyon szeretném.Szép estét Köszönettel Ella

 • Tisztelt Ida!
  Utolsó pillanatban látom, hogy milyen esélyt kapunk, remélem még beleférek az időbe.
  Szeretném a pénzügyeimet biztonságban tudni. Valamiért évekig nem “mozdult” semmi, az utóbbi időben érzem, hogy valami beindult. Nem tudom mi lehet az oka. Hogyan tudnám a pénzügyeimet rendbe tenni?

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.