Szeretet, időtlenség, hópelyhek – BŐséges, BUÉK 2013-ra! :-)

Az idő megszűnt. Az év egyik legszebb pillanata = pár órája volt az a decemberi délután 17-én, amit a RÉS Alapítvány női éjjeli menedékhelyén töltöttünk. Önkéntes munkában vállaltam, hogy a szállóra éjszakára érkező hajléktalan nőkkel közösen karácsonyfadíszeket készítünk. Mert hogy minden évben állítanak Szent Estére karácsonyfát – mondta az egyik szociális munkás, aki vezető beosztást tölt be amúgy az Alapítványban. Máig emlékszem, ahogy a hangja meglágyult… Nem véletlen: egy szociálisan érzékeny férfiről van szó ugyanis.

Miért ne hívhatnék társakat magammal ~ vetődött fel bennem aztán egyszercsak a gondolat, s közzétettem egy felhívást a GazdagNők budapestieknek és környékén élőknek szóló listáján. És jöttek a jelentkezések. Végül hárman érkeztek (egyikük mégsem tudta ott hagyni a munkáját, s nagyon sajnálta, hogy nem lehet velünk), a hajléktalan nők közül pedig 9-en jelentkeztek. 3-an ültek egy-egy asztalhoz, s közülünk egy-egy fő jutott hozzájuk. Én voltam a “főnök” :-), de írhatnám inkább azt, hogy a felelős azért, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Sokat nem kellett tennem ezért, mert minden nagyon simán zajlott, s az idő valóban megszűnt. Csak a jelen volt, csak az önfeledt, vagy néhány esetben türelmet próbára tevő, mégis kitartó alkotás.

Hoztam néhány videót erről az alkalomról (ha Chrome-ban nem tudod netán nézni, akkor Firefox-ban biztosan menni fog, köszönöm a megértésedet). S bár most már közeleg az év vége, mégis nézd meg őket, és akár a hópihéket még a szilveszteri “bulihoz” Te magad is elkészítheted, csak nézd végig sorban az alábbi videókat :-)

Kész karácsonyi gömbdíszek, de további “körítések” készültek hozzájuk  Czeglédi Anna (Panni), a GazdagNők önkéntese ötletére:

Hópehely készítése Lukács Margit, a GazdagNők önkéntese ötletére:

Amikor Margittól elkértem a leírást, ezt írta e-mailjében:

Köszönöm a tegnapi alkalmat, jó érzés volt ott lenni és megismerni a lányokat és talán adni is valamit nekik. A hópehely elkészítésének lépései itt találhatóak: http://www.ocsaimamik.hu/index.php/haztaji/kreativ-sarok/193-hopehely-papirbol

Csodálatos mézeskalácsokat, mitöbb egy egész mézeskalács házat készített ajándékba Jeney Zoltánné  Ria, s itt már a kész karácsonyi díszek láthatóak:

És igen, csatlakozom Margithoz: én is remélem, hogy tudtunk adni, miközben mi is kaptunk – a magam részéről a megálló időt, a totális “jelenben levést”. Ki gondolná, hogy ilyesmi még egy női hajléktalan szállón is lehetséges?

Ezt az időtlenséget kívánom köszönve a három önkéntesünknek a jelenlétét, szeretetét, odafigyelését minden kedves GazdagNők olvasónak 2013-ra.

Legyen BŐséges és Boldog ÚjÉvetek!

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

0 Responses to “Szeretet, időtlenség, hópelyhek – BŐséges, BUÉK 2013-ra! :-)”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.