Milyen zöld (gazdagság) témák érdekelnek?

Személyes vallomással kell kezdenem. A tavalyi év utolsó hónapjaiban rájöttem a gazdagsággal kapcsolatos egyik hiedelmemre miszerint az anyagilag gazdag emberek pazarlóak az erőforrásokkal (pl. nagy házakban élnek, több és nagy autót tartanak, feleslegesen sok tárgyuk, ruhájuk, cipőjük stb. van), magyarul: nagy az ökológiai lábnyomuk. Számomra pedig fontos a környezettudatosság, Föld Anyánk kímélése.

Ha valakinek hiedelmei vannak valamivel kapcsolatban, akkor azon a területen blokkolja saját magát, az abbéli vágyait ~ nos ezt nyilván te is tudod. Elkezdtem hát gondolkodni, hogy igazából hogyan is lehetne kímélni vagyonos emberként  a környezetünket, és természetesen eszembe is jutott jó néhány példa: csodálatosan szép környezetben lévő passzív házak, ökotudatos lakberendezéssel, akár újrahasznosított bútorokkal, tárgyakkal. Amikor erről a témáról beszélgettünk, az egyik barátom rögtön az elektronikus Tesla autót említette és meg is  mutatta nekem azonnal fotókkal (a mellékelt kép forrása: http://www.teslamotors.com). Így aztán megkreáltam magamnak a zöld gazdagság fogalmát :-) És megkérdeztem a GazdagNők~hírlevél olvasóit, hogy kit érdekelne ez a téma. Jelen sorok írásakor pontosan 734 érdeklődő van (egyébként itt tudsz jelentkezni a Zöld Gazdagság csoportunkba, ha még nem tetted volna meg –>>)

Pontosan milyen zöld gazdagság témák érdekelnek ~ erre készítettem egy kérdőívet. Kérlek, hogy töltsd ki itt alább ~ ezzel sokat segítenél, mert jobban tudnám jómagam, hogy milyen területekre van érdeklődés, mire fókuszáljunk akkor, amikor elindul a GazdagNőknél egy új program. Itt alább több témát is választhatsz, de kérlek csak azokat jelöld, amelyek számodra elsőre egyértelműek! További kérésem, hogy maximum 8 témát jelölj be, tehát állítsál fontossági sorrendet magadnak. Ehhez célszerű lehet először átfutnod az összes kérdést, és utána jelölni a számodra legérdekesebb 8 témát ~ köszönöm előre is.

Milyen ökotudatos, fenntartható fejlődést szolgáló témák érdekelnek?

Eredmények megtekintése

Loading ... Loading ...

Kérlek, válaszolj erre a kérdésre is:

A zöld gazdagság kérdőív válaszadójának neme

Loading ... Loading ...

Köszönöm a feleleteidet!
Ha valamilyen témát hiányoltál, akkor itt alább a hozzászólásokban jelezd ~ ezt is köszönöm! :-)
Ha továbbadod másoknak ennek az oldalnak a linkjét, ezért is hálás vagyok neked :-)

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

7 Responses to “Milyen zöld (gazdagság) témák érdekelnek?”


 • Kedves Ida, nem tudtam kitölteni a kérdőívet, mert szerintem a környezettudatos gondolkodás lényege épp az, hogy szem előtt tartjuk a dolognak az összes aspektusát, mondjuk így, ebben a sorrendben, ahogy itt felsoroltad. :-) Szeretetteljes üdv, Judit

 • 250 válaszadóból 3 férfi az 1%?

 • Amennyiben a fentebb említettek ezt nem fedik le:
  Hogyan lehet környezetbarát módon gazdagodni? Milyen lehetőségek vannak?

 • Kedves Iduka,
  van egy éve, hogy e témával kapcsolatban cikkemet küldtem Neked, és az Egri magazinban 5 éven át megjelenő ZÖLD-SAROK cikkeimet, e témát körüljárva.választ nem kaptam.

  Most újra felajánlom , ha konkrétan igényeled e fenti témakörben tudásomat szívesen megosztom, továbbadom.
  Örökzölden, a háztartásban -kiemelten a Karbon lábnyom és Ökológiai lábnyom témakörben
  Üdv,Klára

  • Kedves Klára,
   köszönöm a felajánlásodat, és elnézést, h. közben nem reagáltam…
   ~ ha bármi aktuális lesz, keresni foglak…

   Minél zöldebb, környezettudatosabb napokat kívánok, mindnyájunknak :-)
   Ida ***

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.