Kicselezzük a Tábornokot? Szokásátalakítás indulhat 2013. február 9-én, szombaton? ;-)

“Az vagy, amire a legtöbbet gondolsz” ~ többször visszacseng mostanában bennem ez a mondat, amit legutóbb Kevin Trudeau-tól hallottam. Meg is ihletett – a mellékelt zen-rajzra :-)

Változtatni, megújulniszeretnél, DE nem megy! Ismerős ez, és a hozzákapcsolódó tehetetlenség érzése, vagy bármi más érzés, ami nálad megjelenik? Pedig másképp nem megy, csak a szokások átalakításával.
No, de akkor miért nem boldogulunk annyiszor, noha megvan az elhatározás?

John Assaraf A válasz c. könyvében olvastam először arról, hogy az idegrendszerünkben a megszokások mentén bejáratódnak idegpályák, és rendkívüli erőfeszítés kell ezek átírásához. Hogy ennek mi az oka erről John Assaraf egy videót is készíttetett. Itt meg tudod nézni, s meghozhatja számodra is a jobb megértést (utána folytatjuk, azaz a videó alatt még lesz szöveges rész ~ köszönöm, ha ott is = továbbra is velem tartasz):

Nos, léteznek már módszerek, amikkel ki lehet cselezni Amigdala Tábornokot.
Ha érdekel, hogy hogyan, akkor figyeld a további blogbejegyzéseket, illetve tarts velünk 2013. február 9-én szombaton 10 és 14 óra között. ÚjHold előtti napon megtartom az 1. szokásátalakítással foglalkozó workshopot. Erről a további részleteket itt találod: klikkelj! –>>

Hogy miért választottam ezt a témát fő témaként az idén?

Mert az a tapasztalatom, hogy minden tudás elmélet marad csupán, nem elég beülni egy előadásra, kurzusra, gyakorlat és tettek kellenek. Ez viszont a legnagyobb jó szándék mellett is sokunknak nem megy, vagy küszködéssel teli érzésekkel, élményekkel jár(hat). Nos, ennek nem kell így lennie!

Szóval tarts velem, hogy kicselezzük Amigdala Tábornokot: 2013. február 9-én szombaton 10 és 14 óra között ÚjHold előtti napon megtartom az 1. szokásátalakítással foglalkozó workshopomat. Mivel a létszám limitált, ezért érdemes mielőbb tájékozódnod: itt megteheted –>>

Ha pedig bármi mondandód lenne a fentiekkel, a videóban foglaltakkal kapcsolatban, vagy bevált = általad sikeresen alkalmazott praktikád van a szokásaid átalakítása terén, oszd meg őket bátran itt alább a hozzászólásokban. Köszönöm előre is :-)

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

2 Responses to “Kicselezzük a Tábornokot? Szokásátalakítás indulhat 2013. február 9-én, szombaton? ;-)”


  • Hát igen, akármilyen infantilisan is mutatja be ez a kis videó, miért nem jutunk egyről kettőre, van benne valami. Azt vettem észre, hogy akármilyen lelkes is vagyok bármitől is, előbb-utóbb az apróságok terelik el a figyelmemet az új elhatározásomtól. És ez egy mindennapi, sziszifuszi munka (szó szerint), hogy minden helyzetben tudatosítsam magamban, hogy mit is kezdtem el. Aztán amikor nem sikerül, akkor jön (nálam legalábbis) ugyanaz a fáradtság, csalódottság, és az egész lefelé húzó spirál, mint korábban. Csak annak örülök, hogy mostanában már valamivel könnebben tornászom vissza magamat az új tudatossági és jókedv-szintre.

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.