Mi a fitty-fenének kell a szokásokkal foglalkozni?

Miért is kell a szokásokkal foglalkozni – vetődhet fel benned a 2013. február 9-én, szombaton tartandó 1. szokásátalakító workshop kapcsán. Szóval lehet, hogy ez nem elég egyértelmű, nem teljesen érthető mindenki számára? Elvégre ez egy olyan honlap, olyan blog, ami a nők anyagi függetlenségét, pénzügyi intelligenciájának, önismeretének fejlesztését, önbizalmának erősítését hivatott támogatni. Csakhogy!

Biztosan te is ismered ezt az idézetet (ha jól emlékszem hozzám akkor jutott el, amikor 1992-ben, tehát több mint 20 éve agykontroll tanfolyamot végeztem Zalaegerszegen, és azóta is őrzöm, mert annyira fontosnak tartom!):

“Ügyelj gondolataidra, mert szavaiddá válnak!
Ügyelj szavaidra, mert tetteiddé válnak!
Ügyelj tetteidre, mert szokásaiddá válnak!
Ügyelj szokásaidra, mert személyiségeddé válnak!
Ügyelj személyiségedre, mert az lesz a sorsod!”

Pénzügyi példát nézzünk akkor! Tudod, mert megtanultad, vagy magadtól is rájössz, hogy vezetned kéne a bevétel-kiadásaidat. El is határozod, és aztán sehogy sem akaródzik belevágni! (Emlékszel? Azaz láttad az Amigdala tábornokos videót? –>>) Vagy teszel néhány lépést, de cikinek érzed elhozni a blokkokat a boltból, mert hogy mit szólnak, ha elteszed, a végén még azt hiszik, adóellenőr vagy satöbi, satöbbi. Szóval jönnek a kifogások, és a jó “kis” önszabotázs. Vagy! Sikerül belekezdened: összegyűjtöd a blokkokat, de csak hevernek a fiók alján, vagy a zsebedben, a pénztárcádba begyűrve. De lehet, hogy komolyabban nekivágsz, találsz táblázatot (ingyenes szoftverek is vannak –>>), neki is látsz, megy is egy darabig, de aztán magad sem érted, valami miatt abbahagyod. Hiába újra meg újra az elhatározás, mégsem jutsz ötről hatra! És akkor jöhet a lelkiismeret-furdalás, és/vagy a rémálom. Mint nálam.

Készítettem erről, azaz amikor rájössz, hogy kicsúszott a kezed közül az irányítás, ezt ráadásul a tudattalanod mondja meg neked, nos erről egy videót – nézd meg itt,  köszönöm:

Milyen módokon tudod kézben tartani, azaz tényleg irányítani akár a pénzügyeid, akár az egészséged, a kapcsolataid, a szabadidőd vagy bármilyen más téma esetében a szokásaidat, azok szükséges átalakítását, nos erre fókuszál a 2013. február 9-én, szombaton tartandó 1. szokásátalakító workshop.

Ha nem akarsz egy helyben toporogni, vagy nem akarod azt, hogy visszasettenkedjen egy rossz szokásod, akkor tarts velem/velünk!
Nézd meg itt a részleteket mielőbb a 2013. február 9-én, szombaton tartandó 1. szokásátalakító workshopról, mert a létszám limitált: klikkelj! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

5 Responses to “Mi a fitty-fenének kell a szokásokkal foglalkozni?”


 • Melihercsikné Marika

  Már megint egy nagyon fontos dologra irányítod rá a figyelmet! Aki teheti, ne hagyja ki, – én sajnos csak gondolatban leszek Veletek!
  Üdv: Marika

 • Kedves Idám! Hát ez nem csak a Te problémád.Nekem fenekestül felfordult az életem októbertől.Na most este késő fekszem ráadásul altatóval .Reggel későn kellek ,de minden nap hálát adok az Istennek ezért ,de hajnalban rémálmaim vannak ,de jó hogy nem kell korán kelni.Minden nap ,amikor rémálom után pisilésből vissza jövök, akkor jó,hogy legalább alhatok egy kicsit,persze megfogadom,hogy holnap rögtön bekapcsolom a gépet -na és persze magamra húzom a paplant.Ilka

 • Dr Gelléri Julianna

  Drága Ida!

  Nagyon fontos a téma,de én most nem tudok ott lenni,viszont tanultam erre vonatkozó megoldást az NLP tanfolyamon.

  Sok sikert!Szeretettel:Julianna

 • Kedves Ida!
  Egyszer egy kenutúrán vettem részt, és egy hajóba kerültem egy pénzügyi tanácsadó sráccal. Végig, 15 kilométer hosszan magyarázta a hátam mögött, hogy milyen fontos napi szinten a bevétel-kiadás vezetése (ez nem tűnt túl izgalmasnak), és hogy figyeljem meg, pusztán ettől legalább 20 %-al több pénzem lesz (ez viszont izgalmasnak tűnt: minimálbér közeli fizetés, keserves másodállások, munka – szó szerint – orrvérzésig, hiteltörlesztés, naná hogy izgalmas volt). Még aznap este elkészítettem a saját táblázatomat, és azóta valóban napi szinten írom, hó végén (és év végén) összesítem, én, aki kettes voltam matekból. Eredmények: visszafizettem a lakáshiteleket. Felmondtam két másodállást, mert kiderült, mennyire nem hatékonyak, ha órabérre lebontom a rájuk fordított időt. Több millió forint megtakarításra tettem szert, pedig a fizetésem azóta se lett magasabb. Mivel világéletemben az önbizalom teljes hiányától szenvedtem, nagyon megerősítő az az érzés, hogy kézben tartom a pénzügyeimet. Nagyon furcsa, hogy ha ezt a nagyanyáink óta bevált módszert más, alulfizetett barátaimnak elmondom, mégse csinálják, sőt ki se próbálják, vagy ami a legfurcsább: engem is megpróbálnak lebeszélni róla. Nekem ez jutott az eszembe az álmodról, Ida, ahol a diákok nem csinálják, amit a tanárnő mond nekik és a végén el is tűnik az osztály, már sehol nincsenek.

  • Alexandra,
   NAGYON köszönöm a válaszodat!
   Rendkívül fontos volt, amit megosztottál velünk, és nagyon bízom benne, hogy a példád másoknak is kiváló, követendő mintául szolgál – még egyszer köszönöm :-)

   Szeretettel: Ida ***

Jelenleg nem tudsz hozzászólni.