Anyagilag szabad akarsz lenni?

Szabadon szárnyalva? Anyagi gondoktól mentesen, egészségesen, harmonikus te is szeretnél ilyen életet? Akár mint legújabb alkotásomon (lásd az illusztrációt balra) a benned/bennem élő, ezüst fényben tündöklő Hold Asszony?
Nos, a közelgő ÚjHoldkor semmi sem lehetetlen! ;-)

Az ösztönös szabadságtól a valódi szabadságig
– ezzel az alcímmel néhány oldal kiemelten foglalkozik a “Végig is csinálod?” című könyv végén. Ezt idézem most, mert rendkívül fontosnak tartom,  és tán te is ismered a szabadság-korlátozás dilemmát (én biztosan :-)), és neked is szemfelnyitó lehet.

Valamilyen pénzügyi szokásodon változtatni szeretnél, gondolj most erre – mielőtt belevágnék az idézetbe. De vehetsz példát az életed más területéről is, hiszen ha például megbetegszünk, akkor is új szokásokat kell felvennünk méghozzá a lehető leggyorsabban a gyógyulásunk érdekében. De hadd ne soroljam tovább! A lényeg: elhatározod, hogy szeretnél valamit végigcsinálni, mert valami miatt MOST ez szükséges az életedben. Erre többféle módszer létezik (ezekről szó lesz részletesen itt –>>), de persze szinte azonnal előjönnek a bennünk élő hangok, amik szabotálnak bennünket. Nézzük meg hát most az egyik akadályozónkat, mégpedig a fentiekben már említett “végigcsinálós” könyvből:

“Előfordulhat, hogy egy másik belső hang is arra biztat téged, hogy vess el mindent, amit a végigcsinálásról tanultál. Ezzel a hanggal nehéz vitatkozni, mert nehéz elképzelni róla, hogy nem a te oldaladon áll. Ezt nevezzük “a szabadság hangjának.”

A szabadság hangja a legmélyebbről tör fel. Jóval a tudatos gondolkodásunk szintje alól. A reflexek szintjéről beszél hozzád.

A szabadság hangja számára az élet egyszerű. “A szabadság jó. A korlátozás rossz.” Ennyi az egész.

A szabadság hangjának a rögeszméje valamennyi választási lehetőség nyitva tartása. Utálja, ha bezárod előtte az ajtókat. Beleborzong, ha hagyod magadat korlátozni. Vérben forog a szeme, ha olyasmit fogadsz el, ami feltételekkel jár. Ideges lesz, ha elindulsz egy egyirányú utca felé. És egyenesen felrobban, ha direkt szabsz gátakat magadnak.

A szabadság hangja szenvedélyes, de primitív. Nem tudja felfogni annak a gondolatát, hogy egy korlát elfogadása most a legjobb mód – sőt, néha egyetlen mód – arra, hogy nagyobb szabadságot élvezhess később. “A korlát, az korlát” – ismételgeti.

A szabadság hangja a végigcsinálási stratégiákat fenyegetésként éli meg. “Tartsd magadat távol tőlük!” – kiáltja neked. “Nem látod, hogy ezek a stratégiák korlátozzák a szabadságodat?” – üvölti.

Nos, bizonyos szempontból teljesen jogosan érzi magát fenyegetve ez a hang. A végigcsinálási stratégiák tényleg gátat szabnak szabadságodnak. Meggátolják, hogy szabad legyen kudarcot vallanod!

A szabadság gyakran a végigcsinálás ellensége, nem pedig a szövetségese. A túl nagy szabadság megakadályozza, hogy végigcsináld a dolgaidat.

Tegyük fel például, hogy meg akarsz szabadulni a túlsúlyosság átkától. A szabadság hangja meghallja a “megszabadulni” szót, és támogat is téged – egészen addig, amíg el nem fogadsz valamilyen, a fogyáshoz szükséges korlátozást.  Például kitiltod az otthonodból az olyan ételeket, amelyeket nem szabad enned – a szabadság hangja azonnal tiltakozni kezd. “Ezt nem teheted meg! – kiabálja. – Ezzel korlátozod a szabadságodat!” Tegyük fel, hogy megígéred a nagymamádnak, hogy a 90. születésnapja tiszteletére leadod az 8 kilót, amitől ő is tudja, hogy az orvosod tanácsára mindenképp meg kéne szabadulnod. A szabadság hanga megint ellenkezik.

“Ezt nem teheted meg! – kiáltja. – Ne kötelezd el magadat! Ne tégy ígéreteket! Ne hagyd magad sarokba szorítani! Ne zárj el magad elől semmilyen lehetőséget!”

A szabadság hangja túlságosan rövidlátó ahhoz, hogy ne legyen más minden esteeben, mint a végigcsinálás akadálya. Hát figyelj oda jól! És ha meghallod, hogy a végigcsinálásról tanultak teljes elvetésére sürget, szállj szembe vele.

Mondd azt ennek a hangnak, hogy
a valódi szabadsághoz vezető út jó korlátozásokkal van kikövezve.

Szeretnél szabad lenni, akár anyagilag is? Ide az önkorlátozás szabadságán ;-) át vezet az út ~ mint ahogy a fentiekből is kiderülhetett számodra.  Hogy milyen módszerek lehetségesek erre, ezt is megtudhatod itt:

Szokásátalakítást segítő, gyakorlatias workshopra várlak 2013. február 9-én, szombaton 10 és 14 óra között!  Ezen az ÚjHold előtti napon akkor számítok rád, ha ki akarsz törni a rossz pénzügyi megszokásokból, vagy bármely életterületeden változtatni akarsz!
A létszám limitált, ezért nézd meg a további részleteket mielőbb itt: klikkelj! —> 

 

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

0 Responses to “Anyagilag szabad akarsz lenni?”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.