Megrázó nőtörténet, mégis nézd meg: Alexandriai Hüpatia-ról…

220px-HypatiaA lelki gazdagság, hogy lelkiekben gazdagodjunk az utóbbi időben gyakran téma – elsősorban a kreativitás kapcsán –  a GazdagNők.hu oldalon. Tapasztalatom szerint egy-egy katartikus élmény is igencsak gazdagíthat bennünket – ez jutott eszembe, amikor megnéztem az Agora című filmet. Alexandriai Hüpatia-ról szól, az ókori tudós nőről.

“Bölcsességével nagy hatással volt környezetére; tudását a legmagasabb körökben is méltányolták. Távoli vidékekről is látogatták iskoláját. Nem csak a Muszeionban tartott előadásokat és felolvasásokat, hanem saját otthonában is. Hüpatia látogatta a férfiak gyűléseit, és bölcsessége itt is nagy tiszteletnek örvendett. Megismerkedett a keresztény vallással, de hű maradt a hellenizmushoz. Szünesziosz püspök „anyám, nővérem és tisztelt tanítóm”-nak szólította; még a római prefektus – Oresztész – is tisztelője, sőt barátja volt. Hüpatia jó kapcsolatokat tartott fenn a politikusokkal ” – írja róla a Wikipédia.

A ragyogó csillag, a tragikus sorsú tudósnő életéről szóló (tehát happy enddel egyáltalán nem végződő) filmet itt tudod megnézni: http://www.magyarvagyok.com/videok/28-Film/262848-Agora.html

Hogy ki-ki milyen tanulságokat von le belőle, milyen érzelmeket él át, azt megoszthatja itt is velünk – örömmel veszem alább a hozzászólásokban.

Ha lelkileg gazdagodnál még, akkor erre itt van további lehetőséged: klikkelj! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

2 Responses to “Megrázó nőtörténet, mégis nézd meg: Alexandriai Hüpatia-ról…”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.