Gazda(g)ság tortája fogyóban: Neked nem jutna?

torta csokoladel ketharmad maradt elol nezet oldalrol chocolate-cake-1161226-mEgy falatot? Netán többet is? Ráadásul végtelenül, bármikor bármennyivel többet ;-)

“A gazdaság működése a legkevésbé sem hasonlít arra, aminek sokan látják. Sok közgazdász úgy tekint a gazdaságra, mint egy nagy tortára, ami korlátozott szeletekből áll; és ha valaki túl sokat vesz belőle, akkor másoknak nem marad. És ezzel a szemlélettel meg is ágyaztak az irigység és féltékenység érzésének. Az emberek többnyire azért nem szeretik a sikeres embereket, mert mélyen azt gondolják, hogy ezek az egyének elveszik tőlük a tortaszeleteiket és nekik nem marad.

Szeretnénk megnyugtatni mindenkit. A gazdaság olyan mint egy folyamatosan növekvő torta, amihez mindig hozzátesznek új részeket, és így még többet lehet szétosztani belőle.

Gondoljatok csak bele: jelenleg olyan iparágak vannak jelen a világgazdaságban, amelyek néhány száz évvel ezelőtt még csak ötletként sem merültek fel. Nézzétek meg hova fejlődik a világ! Nézzétek meg mikre vagytok képesek, és milyen mértékben teljesedtek ki! A gazdaság egy örökké táguló massza lesz és így mindenki részt vehet benne. Az is tény azonban, hogy a szegények és gazdagok közötti szakadék egyre csak nőni fog, ez pedig az energiák gyorsulásával magyarázható.

Aki hozzákapcsolódik az energiákhoz (a gondolkodásmódja által), az képes lesz gyorsan pénzhez, vagyonokhoz jutni, aki szétválasztja magát a világokat teremtő energiától (a gondolkodásmódja által) az nagyon gyorsan megtapasztalja ennek negatív következményeit.

Kiélezett korban éltek, ahol a személyes fókuszotok iránya óriási mértékben felértékelődött.” ~ Abraham-Hicks

Ha személyes fókuszodat a racionális síkon át akarod helyezni, hogy jobban menjenek a pénzügyeid, akkor itt erre egy kiváló lehetőség: átgondolhatod kis csoportban a pénzügyeidet, azok menedzselését 2014-re alaposabban, de pár év távlatában is. Tarts velünk 2014. január 25-én szombaton egy nagyon gyakorlatias pénzügyi tervezés worskhopra! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

0 Responses to “Gazda(g)ság tortája fogyóban: Neked nem jutna?”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.