Hogyan spóroljunk? Tippek 2.

penz-cel-darts-grafikaHa megtaláljuk a megfelelő célt, akkor a takarékoskodás külső kényszer helyett belülről megélt motiváció lesz, befektetés a saját jövőnkbe, a jó közérzetünkbe.

A jó szokások a barátaink. De egyszerre csak egy új szokást vegyél fel! Ha már rendszeresen csinálod, rutinszerűen, szinte észre sem veszed, annyira beépült a hétköznapjaidba, nos akkor kezdjél el egy újat!

Jöjjenek hát a takarékossági tippek! Nézz ki egyet közülük, és kezdd el azzal a megvalósítást, a szokásátalakítás! Hajrá: drukkolok hozzá! :-)

1. Rakd ki minden este a pénztárcádból az “apróbb” pénzeket! Anyagi helyzetedtől függően ezek lehetnek csak a fémpénzek, vagy azok bizonyos fajtái, vagy a papír bankók, pl. ötszázasok.
Rakd őket valamilyen dobozba, ládikába – keress olyan tárolót nekik, ami már van otthon, légy ebben is kreatív. Vagy készíts magadnak ilyet!

FONTOS: ezt a pénzt nem költheted el azzal a céllal, mert megszorultál! Ennél ugyanis a gyűjtés, a “félretenni” szokás kialakítása a cél! Van, aki befőttesüvegben gyűjti, én a feng shui bagua térkép alapján a gazdagság területen. Hallottam, hogy valaki, ha meglátják a pénzes befőttes üvegét, mindig azt mondja, mi ezt rakjuk el télre! :-D

2. Könnyebb spórolni, ha van célod – az 1. pontban leírt gyűjtögetés célja lehet például az, hogy az utazásodra költöd. Vagy teljes egészében, vagy kipótolod az utazásodhoz szükséges összeget. Nekem már nem is egy utazásom jött így össze!

3. Nézd meg, mi minden van otthon! És amit csak tudsz, használj fel – még mielőtt megmolyosodna, lejárna a határideje! A legszükségesebb napi élelmiszereket vedd meg persze: tejet, kenyeret stb. Volt olyan nőismerősöm, aki 2 hónapig is el tudta így látni a családot. Itt is a kreativitás a fő – sok otthon lévő tartós élelmiszert össze tudsz kombinálni. Hát ha még a családot is be tudod vonni, az egy remek, kreatívan közös tevékenységgé válhat!

4. Próbáld a rutinszerű vásárlásaidat úgy intézni, hogy csak azt vedd meg, amit előzetesen felírtál a bevásárlási listádra! Ha mégis rendszeresen megvennél mást is, akkor gondold ezt át, és vagy mondj le róla, vagy bővítsd vele a rendszeres bevásárlási listádat!

5. Tanévkezdéskor szerezd be az otthoni írószereket, mert ilyenkor akciós. Időzítsd erre az időszakra a tollak, füzetek stb. vásárlását.

6. Gyűjtsd a kuponokat, de vigyázz, h. ne legyél kuponfüggő! Azaz csak meghatározott időt tölts ilyen internetes oldalak, szórólapok nézegetésével, és CSAK AZT vedd meg kuponnal, amire valóban szükséged van!

A legközelebbi spórolási/megtakarítási bejegyzésben ezt a témát lélektani, pontosabban pénz-lélektani oldalról nézzük meg!

PénzTündérünk segítségével ragyogóan fejlesztheted magán pénzügyeid menedzselését! MOST ráadásul különleges kedvezménnyel, de csak maximum 15 főnek! ;-) Itt találod a további részleteket, klikkelj ide érte! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

0 Responses to “Hogyan spóroljunk? Tippek 2.”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.