Van élet azon a bizonyos koron túl is…

Suri ÉvaSzerénységemről ;-) szóló blogbejegyzést adok ezúttal közre, mégpedig Suri Éva tollából 2014 júliusából. Íme Éva írása:

Most egy olyan témát feszegetek, ami úgy vélem nagyon sokunkat érint…. korhatár nélkül is.

Az ember elérkezik életének, fejlődésének egy olyan szintjére, amikor felteszi magának a kérdést: ott tartok-e az életemben, ahol zsenge éveimben vágytam? Vagy amit el szeretettem volna érni?

Tegyük szívünkre a kezünket és őszintén valljuk be magunknak …… az igazat! …ami lehet igen vagy nem , nem eléggé, vagy egyáltalán nem így képzeltem el az életemet.

Eltöprengünk, hogy vajon miért nem….

Jó embernek tartjuk magunkat, sokat dolgoztunk már az életünkben. Talán túlságosan is sokat. Elfáradtunk. Belefáradtunk. Nem okolunk másokat… azért, amiért ott tartunk, ahol.

Még azt is tudomásul vesszük, hogy vannak hibáink, gyenge pontjaink. Amin szerettünk volna változtatni, de valahogy mégsem sikerült. Pedig olvastunk önfejlesztő guruk tanításait. Lehet, hogy épp ez volt a baj?

Honnan van az egyik emberben annyi kitartás, hit, míg a másikban egyáltalán nincs vagy csak halványan pislákol?

Honnan van az egyikünkben az a hihetetlen energia amivel működteti az életét és miért nincs meg a másikunkban? Vagy ha van is, csak gyenge, nagyon változó és hullámzó.

Sokan kérdeztek már ebben a témában…. és adtam rá válaszokat.

Most viszont egy másik megközelítésből szeretnék rávilágítani bizonyos dolgokra, hogy hogyan is működünk olyan különbözően, mi az amúgy szeretni való és jóra való emberek.

Egy ismerősömet hozom fel példaként, aki egy megtestesül energiabomba. Nem mindenki képes arra, hogy utánacsinálja azt, amit ő. De hisz ez így is van jól.

Magamat is az eléggé energikus emberek közé sorolom, de amit ő tesz, az három ember teljesítményét is túlszárnyalja.

A történet

Személyes ismeretségünk még valamikor 2008 évre datálódik, egy VHK találkozón találkoztunk. Aztán elsodort az élet, a munka szele minket, de a facebookon ismét találkoztunk. Itt figyelemmel kísértem fáradhatatlan tevékenységét, kreativitását, ami teljesen lenyűgözött és ami előtt kalapot emelek. Teszem mindezt azért, mert bizony én még a felével sem rendelkezem.

Előre kell bocsátanom, hogy nem tudok túl sokat az “aktív” életéről……. De most nem is ezen van a hangsúly.

Hanem ami az “inaktív” éveiben történik folyamatosan, számomra példaértékű.

Íme néhány közülük a teljesség igénye nélkül: nőknek tart képzéseket a pénz témájában, kreatív dolgokkal foglalkozik: paverpolt tanít (ha nem tudod, mi az, akkor itt tudsz meg róla többet: klikk –>>), fest, kalligráf írást tanul, kreatív elvonulásokat szervez gyönyörű tengerparti helyekre, aktívan részt vesz a nők különféle rendezvényein …és még hosszan sorolhatnám.

Bizonyságul most a facebookon történt beszélgetésünkből emelek be egy részletet, ami rá oly nagyon jellemző.

Az energiájáról kérdeztem:

” lelkesedés nagyon sok energiát ad.

Épp a napokban gondoltam rá, h. vannak valamennyiünkben örök dolgok = amik nem változnak… nálam ilyen, h. ugyanúgy tudok lelkesedni új dolgokért, amikre rátalálok = amik meg akarnak nyilvánulni belőlem/bennem… sokkal rosszabbul lennék, ha nem hagynám őket felszínre törni, kibontakozni…

~ ezzel együtt ez a 7végém nagyon húzós volt, mert egy 3 napos portrérajzolás kurzus idején az 1. nap végeztével elmentem egy 4 órás esti kalligráfia tanfolyamra, másnap délután a Múzeumok Éjszakáján tartottam a kreatív workshopot, vasárnap már “csak” a potrérajzolás kurzus volt…

~ azóta is lassabban létezem, és a lakás egy csatatér, hihi-hi

De ma már újra voltam rajzórán = 3 órányi, és nemrég jöttem meg a kalligráfia klubból = 2 órányi…

~ nagy elevenséget adnak ezek az alkalmak, érzem az életet, az életerőt (még ha el is fáradok, és ha botladozom is közben az Úton :-))

Nagyon színes és gazdag az életem, úgy érzem…”

~ Ida ***

A kulcsmondat: ugyanúgy tudok lelkesedni új dolgokért, amikre rátalálok = amik meg akarnak nyilvánulni belőlem/bennem… sokkal rosszabbul lennék, ha nem hagynám őket felszínre törni, kibontakozni..

Persze még mielőtt a földbe döngölnéd magad vagy kifogásokat gyártanál, hogy én ezt nem tudom megtenni, akkor gyorsan megnyugtatlak, hogy a hiba nem a te készülékedben van.

Ez egy sokkal bonyolultabb és összetettebb kérdés, amire legközelebb bővebben kitérek még.

Ezt a bejegyzést leginkább azért írtam, hogy feltedd magadnak a kérdést, hogy jelenleg elégedett vagy-e azzal, amit csinálsz?

Megvannak-e benned azok az érzések, amitől belső megnyugvást kapsz?

Ki tudod-e zárni a külvilág felől érkező negatív hatásokat, amitől időnként dühöngsz, haragszol vagy egyszerűen csak nem érzed magad valami fényesen?

Hidd el, hogy benned is megvannak azok a képességek, amiket ki tudsz aknázni a saját adottságaidnak és érdeklődési körödnek megfelelően, hogy ehhez hasonló tartalmas, energikus életet élj. Természetesen csak és kizárólag akkor, ha te is akarod!

Azért így a végére elárulom, hogy ki adta az ihletet ehhez a bejegyzéshez. Bocsánat Ida, hogy előzetes hozzájárulásod nélkül kiraktam még a fényképedet is :-)

Csapó Ida , aki emögött a történet mögött rejtőzik, és aki bizonyságát adta, hogy van tartalmas és önmegvalósító élet a bizonyos x-en túl is :-)

www.gazdagnok.hu/chi-kreativ

A kép forrása: The Fanatic Calligrapher

Arra kérlek, gondolkozz el ezeken a dolgokon és ötletelj, hogyan tudod a saját életedre adaptálni. Ha netán elégedetlen lennél…..

És amit soha ne felejts el: az elkötelezettséged, az elszántságod sohasem erőből jön létre, hanem a lélek mélységeiből.

Ha tetszett a bejegyzésem, akkor kérek egy lájkot és egy megosztást is. Hátha segíthetünk valakinek! Köszönöm!
Suri Éva

Ingyenes kreatív hírlevelemet itt találod –>>
A fenti írásban emlegetett paverpolos textildekorációs kreatív technikáról pedig itt többet megtudhatsz egy kis ismeretterjesztő sorozat segítségével: klikkelj! –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

0 Responses to “Van élet azon a bizonyos koron túl is…”


Jelenleg nem tudsz hozzászólni.