A hűtlenség ára

Hűtlenség? Izgalmas téma, ugye?

pillango butterfly-1401022Hűtlenség ára, azaz a hűtlenség és a pénz = de hogy jön ez a kettő össze? Rögtön mondom, figyelj! :-)

Pillangók legyünk, ne kullancsok ~ tanácsolja John Middleton. Mit jelent mindez? Napjainkban a márkahűség egyre inkább kimegy a divatból, állítja. Ugyanis bizonyos területeken a legtöbb ember, az átlagember biztosan, árérzékeny. John Middleton állítja:

“A 21. században legtöbbször az ingatag vásárlók ütik nyélbe a legjobb üzleteket. Felejtsük el a márkahűséget, és nézzük meg, hogyan válhat szeszélyességünk hasznot hajtó üzleti magatartássá.

Gondolom, h.  te is tudod, mert tapasztalod/tapasztaltad már, hogy amikor piacra dobnak egy informatikai terméket = legyen az személyi számítógép, laptop, tablet, vagy mobiltelefont, de akár új ruházati terméket, akkor akik legelőször, azaz azonnal megveszik, nekik jócskán a pénztárcájukba kell nyúlni. Saját példám: amikor okostelefont vettem, akkor nem a frissen piacra dobott szériát vásároltam meg, hanem az előzőt, ami már jóval olcsóbb, könnyebben hozzáférhető volt anyagilag is, mint a vadonatúj.

Mikor viselkedsz pillangóként, azaz mikor tudsz olcsóbban vásárolni?

1. amikor bármikor és bárhol vásárolsz
~ természetesen alacsonyabb áron! Például ha online rendelsz ~ sokszor hirdetnek erre akciókat ~, akkor könnyen lehet, h. olcsóbban kapod meg, mint a boltban, ahova el kell menned (az időd is pénz, ne feledd!), és teljes áron kapod meg. Ráadásul bármilyen napszakban rendelhetsz online, igaz?

2. keresd, hol a legkedvezőbb az ár!
~ erre persze időt kell áldoznod, de megérheti. Meg fogsz lepődni, micsoda árkülönbségek vannak ugyanannál a terméknél! Hangsúlyozom: ugyanannál! Egy zacskó cukorkát megvehetsz a sarki boltban 370 forintért, de lehet, ha elmégy a közeli piacra, akkor az ottani édességárusoknál ugyanezt megkapod 300 forintért.

A kedvező árat megtalálni különösen akkor érdemes, ha valamiből rendszeresen vásárolsz. A fenti példánál maradva számold ki, h. hány darabnál kapod meg úgymond “ingyen” a zacskó cukorkát, azaz mikortól megtakarítás már neked az odafigyelésed. Nyilván, amit megtakarítasz azt tudod másra is költeni, illetve félretenni, igaz? :-)
Vagy nem kell azon gondolkodnod folyton, hogy jössz ki a pénzből. Kis odafigyeléssel még kevés pénzzel is lehet jól gazdálkodni. S ilyenkor ráadásul azt gyakorlod, h. nagyobb összeggel is megalapozottan, jól tudsz majd bánni.

3. a használt termékek olcsóbbak
= ez is evidens, igaz? Persze, ha bizalmatlan vagy, akkor ez egy kicsit nehezebb ügy, de meg lehet tanulni = utána lehet nézni, ha valamit használtan akarsz megvenni, akkor mire érdemes odafigyelned. Ami biztos, így rengeteget meg tudsz spórolni

4. vásárok, kiárusítások, bolhapiacok
= mindezek remek helyek a pénz megfogására. Igen, persze találkozol sok gagyival is menet közben, de kincsekre is bukkanhatsz

5. lapozd át a bedobott reklám újságokat, nézd meg az utcán osztogatott szórólapokat
~ itt is fontos, h. csak arra figyelj, amire tényleg szükséged van, tehát célzottan azt/azokat keresd! Én rendszeresen vásárolok így ruhaneműt például. De beszerezhetsz akciósan élelmiszereket is, s ha bizonyos összeg felett online rendelsz, akkor még a szállítási költségből is jelentős kedvezményt kaphatsz, vagy nem is kell arra fizetned.

6. keresd az internetes árösszehasonlítókat.
Mo-n az egyik ilyen az ÁrGép.hu. Oldalunkon ezen írásom készültekor 6.512.360 (!!) ajánlat között böngészhetett az érdeklődő.

Mikor nem érdemes hűtlennek lenned?
~ azaz mikor maradj mégis hűséges?

8-as-szines-karikakkal_1087519_eightAkkor mindenképpen, ha azt tapasztalod nem érte meg hűtlenkedni. A termékeknél az előzőek igazak lehetnek, de nem biztos, hogy igazak a szolgáltatásokra.

Jártál már úgy, hogy olcsóbban vágattad a hajadat, aztán meg tépted volna a fejedet, ha lett volna rendesen rajta, mit,  hogy micsoda frizurád lett? Vagy kedvenc tanulási témádban több oktatót kipróbáltál, de a végén mégis ott kötöttél ki, h. inkább többet fizetsz, azaz kifizeted a minőség, az odafigyelés, a nagyobb fejlődési lehetőség árát.

Mi itt a GazdagNőknél szintén igyekszünk azon, hogy minőséget, olyan szolgáltatásokat nyújtsunk, amiknél biztosak vagyunk abban, hogy az ügyfeleink, az érdeklődők érdekeit szolgálják, előrébb viszik őket nemcsak pénzügyeik, hanem lelki gazdagodásuk útján is.  Ilyen az időről időre megszevezett kreatív elvonulás, ami minden évben májusban szokott lenni, itt tudsz erről bővebben tájékozódni! —>>

Ugyanakkor időről időre igyekszünk kedvezményeket is adni, elsősorban az online szolgáltatásaink esetében. Például a pénzügyi tervezésedet segítő PénzTündérünk esetében, amiről itt találsz bővebb információkat: klikkelj! –>>

 

 

 

 

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

0 Responses to “A hűtlenség ára”


  • No Comments

Leave a Reply

You must login to post a comment.