Jogod van-e számolni? (filmajánló)

penz ermek sarga okker W betukkel grafika OpenclipArt  coinhoardPszichológus barátnőm újságíróvá lett = mondhatnád, magánügy. De nem véletlenül hozom ide, ugyanis nemrégen felhívta valamire a figyelmemet, AMIRE én is szeretném felhívni a TE figyelmedet :-)

Idézem az egykori lapomból (ahol újságíróként kezdtem “munkás” éveimet) A számolás joga című film ajánljójának egy részletét, amikor is az a fő kérdés, jogod van-e számolni, illetve egy nőnek mikor van joga igencsak fontos ügyekben számolnia:

“…ha nem is világrengető, de nagyon jó film. Sokat mond egy korról, az emberek egymáshoz való viszonyáról, a politikának a tudomány-technika fejlődésére gyakorolt hatásáról, a patriotizmusról, mely nagy teljesítményeket préselt ki tudós teamekből, egy napi megújulásra hivatott és képes rendszer, a NASA működéséről, a hatvanas évek Amerikájáról.

A számolás joga című, T. Melfi rendezte feliratos film három, különleges matematikai tehetséggel megáldott fekete nő különböző természetű szakmai és magánéleti akadályozottságát, majd az azokkal való küzdelmeik sikerét mutatja be. Alapjául az azonos című könyv szolgált.
Nagyszerű a három különböző karaktert megjelenítő fekete színésznő játéka, a „nyugati komputer csoport” tagjaié: Taraji P. Hensoné, Octavia Spenceré, Janelle Monae-é. Kedveltem a kifogástalan, de szolid eleganciájú, feladatait szemrebbenés és véleményezés nélkül végrehajtó, végtelenül diszkrét, és cégéhez lojális HR-es szerepében Kirsten Dunst-ot. A legismertebb név, Kevin Costner is megjárja a Főnök szerepében.

A néhány amerikaiasan elnagyolt és meseszerűen naiv oldalszál ellenére élvezzük a film humorát, a történet megértéshez megfelelő ritmusát, kulturált képeit, s ezek a benyomások maradnak dominánsak bennünk, mikor kijövünk a moziból.

A könyv, amit Margot Lee Shetterly írt, már a könyvesboltokban van, a film két héttel az amerikai bemutató után itthon is látható. Érdemes megnézni.

Én is csak ezt tudom ajánlani neked! Nézz utána, hol és mikor játsszák a környékeden, és tervezd be lelket gazdagító szabad idős programként!

Arról pedig, hogy a saját pénzügyeidet hogyan számold jól, itt találsz többet –>>

http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.gazdagnok.hu/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

Kapcsolódó cikkek

0 Responses to “Jogod van-e számolni? (filmajánló)”


  • No Comments

Leave a Reply

You must login to post a comment.