Chi-Kreatív: tarts velem!

Chi onarckep jobbagyfeltekes rajz tanfolyam Horvath Anna 4. nap 2013. jul. 14. Va adj. 1. feliratos DSC03119Személyes vallomással kezdem – engedd meg most ezt nekem.

Mindig fontos volt számomra a kézzel fogható :-) kreativitás. Örömmel tanultam meg varrógéppel varrni kb. ötödikes koromban, horgolni és kötni is. Varrtam magamnak, aztán a lányomnak is ruhákat, még kabátot is, steppelt nadrágot is, és rendszeresen horgoltam, kötöttem is sok-sok éven át.

Aztán volt egy időszak az életemben, amikor gyöngyfűző kézművesként éltem, ez volt a fő foglalkozásom vállalkozónőként. Most is úgy gondolok vissza rá, mint életem egyik legizgalmasabb időszakára. Népművészeti alapon készítettem gyöngyékszereket, például sárközi gyöngygallérokat, de kreáltam bizsukat is (összeállításokat az igények alapján többféle szempont szerint: karkötő, fülbe- és nyakbavaló).

És valahogy kikoptak ezek a dolgok az életemből – 10-15 éve. Ugyanakkor mindig is tudtam, hogy a KÉZZEL végzett dolgok mennyire kiegyensúlyozhatnak, és a késztetés is megjelent bennem a változtatásra. Régóta szerettem volna rajzolni, festeni, vagy ezek mentén valamilyen kreatívtevékenységet űzni. Amit nem említettem még, hogy mindig is szenvedélyes fotós voltam – ötödikes voltam szintén, amikor megkaptam az első fényképezőgépemet (akkoriban a Pajtás volt a nagy divat, de nekem Fotobox gépem volt, máig őrizzük a családban). Amikor a digitális fotózás elterjedt, nem váltottam át a komolyabb digitális fényképezőkre, de egy kis géppel nemrégen újra elkezdtem szenvedélyesen fotózni – bárhol, bármikor, mert a gép mindig benne van a táskámban. Nem is ragozom tovább…

paverpol Chi kreativ ezust lany teljes adj 1 feliratos szignos kisebb meret DSC09328A lényeg: találtam egy sor olyan új kreatív kifejezési formát, amik még

 • a korábbiakhoz képest is kiegyensúlyozottabbá tettek,
 • örömtelibb az életem,
 • jobban érzem magam a bőrömben… nem is sorolom tovább.

Ha te is szeretnél magadnak

 • nagyobb kiegyensúlyozottságot,
 • örömtelibb, megelégedettebb életet,
 • több harmóniát, boldog és kreatív pillanatokat,

akkor tarts velem!

Mert a saját személyes élményeim előhívták bennem azt a késztetést, hogy elindítsak egy kreatív kört azoknak Kikelet Kreatív Kör néven, akik kreatívak vagy kreatív késztetéseik vannak, és nem élik ki, vagy még jobban szeretnék kiélni.

Fontos tudnom, van-e erre érdeklődés, mert biztos, hogy

 • a kézzel végzett kreatív tevékenység kiegyensúlyozottabbá tesz
 • a nem használt jobb agyféltekét bevonjuk általa a hétköznapjainkban, ami szintén hozzájárul a megelégedettségünkhöz, belső békénkhez
 • az esetleges feszültségeket ragyogóan átalakíthatjuk az alkotás segítségével
 • örömet élhetünk meg miközben a kezünkkel kreatívkodunk
 • esztétikai élményt jelent a gyönyörködés révén egy-egy létrejött alkotásunk
 • és a teremtés kézzel fogható eredménye feletti örömöt éljük meg.

Szóval mindenképpen kiegyensúlyozó, adott esetben stresszoldó folyamatról is van szó miközben az önismeretünk is elmélyül, és az önbizalmunk erősödik. No, és visszatalálunk a gyermeki önfeledettséghez, kísérletező kedvhez is!

Kérdés, hogy érdekel-e téged egy ilyen kézzel fogható kreatív ténykedés? Amikor is néhány órára többen összegyűlünk és egy adott téma mentén, akár új technikákat, például a ma még Magyarországon mindig forradalmian újnak számító paverpolos textildekoráció/textilplasztikát is tanulva. Tehát együtt, kellemes légkörben önmagunkat kifejezve alkothatunk.

FONTOS! Nem kell semmilyen előzetes tudás a kreatív köri együttlétekhez, kreatív elvonulásokhoz (például a görög tengerpartra ;-)), tehát nyugodtan engedd el, hogy mit nem tudsz, mihez nincs érzéked ~ inkább azt figyeld, hogy

 • van-e benned késztetés a kézzel való kreatívkodásra,
 • és igény egy örömtelibb, harmonikusabb életre, ami a mindennapjaidban megjelenhet.

Ún. mágikus/varázslós alkalmakat is tervezek, amikor is egy-egy adott időszakhoz v. naphoz kötődően alkotunk, készítünk akár például egészség v. pénzvonzó “kreálmányt” (erről előzetesen hadd ne áruljak el többet), ami segíti a bevonzását, a kívánni várt eredmény megteremtését.

Az alábbi feliratkozási lehetőség olyan, hogy utána nem kell megerősítened a feliratkozásodat (mint ahogy általában megszoktad), tehát most nem kapsz visszaigazoló levelet sem.

Fontos tudnod ugyanakkor, hogy a listáról bármikor le tudsz iratkozni, tehát a feliratkozásod
semmilyen kötelezettséggel nem jár. Viszont elsők között tudlak értesíteni a kreatív kurzusokról, paverpolos textildekorációs alkalmakról, a téged is inspiráló ötletekről, lehetőségekről stb. Tehát iratkozz fel itt alább ~ köszönöm a bizalmadat…

Fontos még az is, hogy megadhatod a mobilszámodat, ha szívesen szerveznél helyben kreatív csoportot, de ez esetben kérlek, hogy írj késztetéseidről, és a lehetőségekről is (pl. helyszín lakóhelyeden, ami akár lehet a saját lakásod is, ha 6-8 embert le tudsz ültetni).  Aki megszervez egy ilyen csoportot, ill. ingyen szerez v. biztosít helyszínt, természetesen ingyenesen vehet részt a “kihelyezett” Kikelet Kreatív Kör programokon, paverpolos textildekorációs alkalmakon.

Töltsd ki az alábbi jelentkezési űrlapot, ha megszólít téged egy közös, kreatív együttlét lehetősége – köszönöm… :-)

Név:*
Keresztnév, ahogy szólíthatunk:*
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*
Lakóhelyed (város vagy falu neve):*
Mobilszámod, ha szívesen szerveznél helyi csoportot, azaz kihelyezett Kikelet Kreatív Kör programokat):
Megjegyzés/üzenet Idának::