Hogyan vezesd a bevételeidet és a kiadásaidat?

penz fem ermek 3 nagy toronyban sxc 1155329_62756779Hogyan tudom számon tartani a pénzügyeimet? ~ kérdezik tőlem többször.
Megteheted azt is, hogy borítékokba szortírozod a kiadásaidat, amihez persze tudnod kell, hogy milyen tételekről van szó (étkezés, ruházkodás, háztartási kiadások, gyereknevelés stb.) De ha komolyabban akarod venni a magán pénzügyeid kezelését, akkor a bevétel-kiadások vezetéséhez jól jöhet egy e célt szolgáló táblázat. 

ITT egy INGYENES, letölthető táblázat a bevétel-kiadásaid vezetéséhez – töltsd le ideklikkelve:

Bevétel-kiadások vezetése - ingyenes táblázat (RLinda-GazdagNők) (9193)

Sokak régi kérése volt itt a blogban is, de a rendezvényeinken is, hogy szükségük lenne egy jó táblázatra a bevétel-kiadásaik vezetéséhez. Nos, egyik régi kedves ismerősöm,  egy levele írásakor éppen babát váró pszichológusnő, aki ügyfelem is volt, ő a következőt írta e-mailjében:

“Nagyon fontos volt egy időben, és ennek köszönhetően sikerült is egy kis pénzt félreraknunk, kiadást vezetni, tervezni. Ennek hatására sokkal összeszedettebb és ügyesebb lettem… 

Elküldök egy excel táblázatot, amit én is használok. Egy ismerősöm segítségével alakítottam át: nagyon jól működik a kiadás-bevételek írására, tervezésére.

Nyugodtan tedd közzé, másoknak is segítség lehet.” ~ R. Linda

A bevétel-kiadások vezetésének köszönhetően tudtak pénzt félretenni tehát Lindáék, és pénzügyeiket tervezni – ez a dolog praktikus = racionális része. Közben mindez lelki oldalról nagyobb összeszedettséget eredményezett, és a hétköznapokban rendszeres gyakorlatot is jelentett egy addig nem használt életterületen: a magán pénzügyek menedzselése, a jobb pénzbeosztás terén. Az általa felajánlott táblázatot a bevétel-kiadásaid vezetéséhez tehát innen tudod letölteni ingyenesen ~ klikkelj: Bevétel-kiadások vezetése - ingyenes táblázat (RLinda-GazdagNők) (9193)