Miért hallgass rám?

…azaz miért lehetek hiteles számodra nők és pénz témában?
De felteheted azt a kérdést is, hogy gazdag nő vagyok-e lelkiekben, anyagiakban és szellemiekben?

Azért hallgass rám, mert

1.    Amit tanítok, abban a témában én is teszem a dolgom – haladok a magam útján. Fontosnak tartom, hogy a nőknek is legyen tartalék pénze, az anyagi biztonságuk érdekében – jó magam is rendelkezem anyagi tartalékokkal. Több befektetési formát kipróbáltam, s használok. Mert fontos a több lábon állás, és a saját korlátaink átlépésével újabb és újabb lehetőségekkel tágítani a pénzügyi, anyagi világunkat is. Költekező életstílusomat  elhagytam már – az előzőek ennek az eredményei is. És ez még nem volt így néhány évvel ezelőtt – meg tudom neked mutatni az idevezető utat. Ismerem a fentet és a lentet is, és azt is meg tudom mutatni, hogy hogyan kerülj ki az anyagi gödörből, a lelki válságokból, ha épp ott lennél…


2.    Semmilyen tartozásom nincs. A saját tulajdonú lakásom tehermentes, és mindent pénzügyi kötelezettségemet teljesítem mint főállású vállalkozó.

3.    A lányomat egyedül neveltem fel két éves kora óta, s tartottam fenn közben egy lakást, később házat – ezalatt a kötelező gyerektartást kaptam. Utóbbit csupán tényként említem – nem okozott számomra gondot, megtanultam kezelni, nagyfokú önállóságra tanított mindkettőnket ez az élethelyzet.

4.    Két olyan, közhasznú civil nőszervezetet vezettem, amelyeknek összbevétele 2005 és 2007 között 65 millió forintos nagyságrendű volt. Minden fillérjéhez közöm van – én írtam a pályázatokat, támogatási kérelmeket, később menedzseltem a pályázatírásokat (tanítottam erre másokat). És természetesen feleltem is a készpénzáramlásért, a pénzügyi likviditási kérdésekért, menedzseltem az időnként óhatatlanul előálló anyagi kihívásokat.

5.    A megszerzett pénzek sok-sok nőnek biztosítottak munkát alkalmazotti jogviszonyban vagy alvállalkozóként (a számbavételt 60 főnél abbahagytam) – tehát jutott a bevételekből másoknak is bőven. És egy szépen berendezett, igazi női aurájú helyet működtettünk megfelelő infrastruktúrával központi helyen a fővárosban.

6.   A pénzt eszköznek, az energia egyik megjelenési formájának tekintem, és élvezem azt az utat, amin jómagam is járok – hogy egyre gazdagabb nő legyek az anyagiakon túl, lelkiekben és szellemiekben, azaz spirituálisan is. Tudlak ebben téged is vezetni – ha hagyod, ha akarod.  :-)

Fontos számomra a pénz hármas megközelítése, és mások visszajelzései alapján ez is az egyik nagy erényem: az anyagi/racionális oldal épp úgy lényeges, mint a lelki és a spirituális vonatkozások. Meggyőződésem, hogy csak ezek összhangjával lehetséges harmonikus, elégedett és boldog női élet.

7.   Célom, hogy segítsem a nőtársaimat abban, hogy minél előbb megtalálják a saját anyagi biztonságukat, jóval a nyugdíjas koruk előtt, és főképpen megteremtsék a saját anyagi függetlenségüket. A 2008 májusában indított GazdagNők.hu honlaphoz kapcsolód offline és online projektek során közel 800 nőnek szerveztünk, tartottam különböző programokat.

Hogy mindig tele legyen a saját, női pénztárcájuk, és addig nyújtózkodjanak, amíg a képletes és valós takarójuk ér. S közben képesek legyenek saját korlátaikat átlépni, komfort zónájukból kilépni – legyenek gazdag nők, lelkiekben, anyagiakban és szellemiekben, azaz spirituálisan is!

Chi*** Csapó Ida

Utóirat: ha többet szeretnél tudni rólam, akkor olvasd el a hosszúra nyúlt, alábbi RÓLAM részt. :-) Köszönöm előre is a türelmedet.

RÓLAM

Ha megkérdezik tőlem, hogy mivel foglalkozom, jelenleg ez a legmegfelelőbb válaszom: női önismereti tréner, nők és pénz specialista, a Kikelet 21 Szellemi Műhely egyéni vállalkozás tulajdonosa vagyok. Nem mellesleg az Istennő papnője ;-) – 2 évet végeztem Veres Kriszta papnő iskolájában. 

Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy a nők gazdagok lehessenek ne csak lelkiekben, hanem anyagiakban és szellemi téren is. Tehát a megközelítésem hármas: anyagi/racionális/fizikai sík, lelki/pszichológia és szellemi/spirituális. Fontonak tartom, hogy a  honlap a női spiritualitást és a nők anyagi függetlenségének megalapozását kart karba öltve járja körbe figyelve a lélektani elakadásokra, azok oldására is.

Amióta az eszemet tudom, nők vesznek körül. Három húgom van, s volt időszak, amikor anyai nagyanyám is velünk élt – apám egyetlen férfi volt hat nő között. Bár hármat terveztem, egyetlen gyerekem lett – ma már felnőtt, ő is lánynak született. Tán meglepő ezek után, hogy s az ő első unokatestvére is lány. Szóval ilyen lányos, női famíliából – mondhatnánk – egyenes út vezetett a női témákhoz, de nem így van. Időnként racionális ésszel megmagyarázhatatlan, intuitív impulzusok vezettek – egy idő után rájöttem, jobb, ha hagyom őket, még ha az okukat nem is tudom.

Három civil nőszervezetnek voltam alapítója, aktív kezdeményezője, munkatársa:  MINők, Magyar Internetező Nők Egyesülete, NőTárs Alapítvány, Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség. A 2000-es évek zömét így a női civil szférában töltöttem – szép és tanulságokkal, fontos megtapasztalásokkal is teli időszak volt. Különösen a MINők esetében nem tudtam, hogy miért kellett tennem, azt amit… de olyannyira megszállt egy gondolat, hogy kell egy közösség az internetező nőknek, hogy egyszerűen nem engedett el. Fokozatosan tudatosodott bennem aztán minden. S fokozatosan, némi – pontosabban több évtizedes kitérő után – jöttem rá, hogy miért is vagyok itt a földön, és ekkortól kezdtem kizárólag nőkkel foglalkozni hivatásszerűen. Ez egyébként az ezredforduló környékére datálódik. És érdekes módon – vagy mégsem?:) – ekkortól szűnt meg mindenféle halálfélelmem, mert hogy az életem teljes és egyértelmű értelmet nyert.

Tudatosan megfogalmazott, nyíltan kimondott, leírt feladatom, egyéni küldetésem – divatos szóval élve: misszióm – az, hogy a nőket segítsem sokoldalú módon: a legkülönbözőbb formákban. És ez annyi teendőt ad, hogy életem végéig bőven lesz mit tennem, és így is csak a magam morzsányiját tehetem hozzá ahhoz, hogy a nőknek jobb legyen itt és most, a 21. század elején, s változzon a két nem egyenlősége (nem azonossága!) terén a világ.

Legközelebb hozzám a saját élményű tréningek, kreatív work shopok és elvonulások tartása áll, illetve az online lét/jelenlét sokféle, nőket is segítő formája – ezeket részesítem előnyben. A MINőkkel két vállalkozónői projektünk is futott a 2000-es évek elején. Ezek révén közel 5 éves tapasztalatai alapján mintegy 300 nővel kapcsolatba kerülve az élettől azt az ajándékot kaptam, hogy gyakran meglehetősen inspiratív állapotba kerülve egyre elmélyültebb női önismereti tréningeket fejleszthettem tovább a kimondott és a kimondatlan női igények alapján. Társaim is voltak ezekben a fejlesztésekben – mondanom sem kell, ugye, hogy mind nők.

Női önismereti, női személyiségfejlesztő tréningjeim témakörei:
1. Női élettervezés, női időgazdálkodás. Nők összhangban.
2. Női szerepek – női összeegyeztetési kihívások
3. Nők és pénz
4. Nők és a stressz – stresszkezelő módszerek
5. Vállalkozónői önismeret
6. Alkalmazottból vállalkozónő

A FAT (Felnőttképzési Akkreditációs Tanács) akkreditált egy 30 órás, 4 napos, 4 modulos női tréningem ezzel a címmel: Nők összhangban (női összeegyeztetések, önmegvalósítás, élet- és karrierterv, időgazdálkodás, stresszkezelés stb.) címmel. Ez jelentős részben fedi a fenti témák némelyikét.

Amikor nem személyiségfejlesztéssel foglalkozom, akkor még vállalkozásfejlesztés volt a fő területem (eredetileg enyém volt a noivallalkozok.hu domainnév, a hozzátartozó honlap). Vállalkozónőket vagy leendő vállalkozónőket tanítottam elsősorban marketing, internetmarketing (online üzleti stratégiák és internetes üzleti modellek, webszövegírás, értékesítési szövegírás stb.), továbbá távmunka, hatékony online munkavégzés, hálózatépítés témákban. Eredetileg újságíró vagyok.

 

Végzettségeim, tanulmányaim: középfokú jegyzőkönyvvezető, gép- és gyorsíró; újságíró; magyar-könyvtár szakos általános iskolai tanár, könyvtáros; grafológus, tanulásmódszertani instruktor, vállalkozás-marketing szakközgazdász, pályázati tanácsadó; mentálhigiénés szakember.  Tanultam erőszakmentes kommunikációt, transzperszonális pszichológiát, fényadást, reikit, kinezológiát, agykontrollt, TM-t (transzcendentális meditációt), családterápiát,  civil mendzsmentet, mediációt stb.

Fontosak számomra a művészetek, a nőművészet, a női kreativitás, a kézművesség is (gyöngyfűző kisiparos is voltam :-)). 2008 első felében Bódis Kriszta kreatív író iskolájának hallgatója, 2008 nyarán Palkonyán pedig Kriszta 1. saját kreatív író táborának résztvevője voltam.

Igyekszem erre a honlapra az ingyen használható képeken túl  a lányom és saját fotóimat is feltenni olykor, illusztrációnak. Mert hogy imádok fotózni – lelki gazdagságomhoz ez is hozzátartozik. :-) Pihentet, megnyugtat – egyszerűen jól esik. Remélem, hogy neked is van ilyesmi az életedben.

Jelenleg elsősorban a képzőművészet köt le: sokféle területén vagyok tanuló diák, alkotó művész. Paverpol-oktatóként pedig a kreatív hobbivilághoz is kapcsolódom, s igyekszem ide is becsempészni a művészetet. Vallom, hogy  az alkotás (a vele járó óhatatlan, de pozitív feszültségekkel együtt) kiegyensúlyozottabbá, boldogabbá, harmonikusabbá tesz (mindenkit), mert a tökéletes jelenbe hoz, flow-élményeket ad(hat).


Utóirat:
A téves feltételezéseket elkerülendő jelzem, hogy a honlaphoz kapcsolódó nőknek szóló projektek semmilyen pályázati támogatást nem élveznek.