Mindenki (lehet) kreatív – te is! 2. Kikelet Kreatív Kör április 7-én!

FONTOS:  maximum 8 főt tudok fogadni a 2013. április 7-én, vasárnap tartandó 2. Kikelet Kreatív Körre! 2 hely van már csak! Tájékozódj hát mihamarabb, mert nagyon gyorsan szoktak fogyni a helyek!

Kezd kialakulni egy stabil kis mag, akik úttörőként résztvettek az eddigi Kikelet Kreatív Körökön, és visszatérőkké váltak. TE is kapcsolódhatsz hozzánk! Igazán szeretettel várunk családias, bensőséges légkörben, támogató női térben, hogy elkezdd vagy folytasd kreatív életedet. Még kis tagsági “igazolvánnyal” is rendelkeznek a résztvevők, és a 4 részvétel után meglepetés ajándékot kapnak! Ebben neked is részed lehet :-)
Tudd, hogy a kreativitás senkinek nem kiváltsága! És főleg itt a ragyogó alkalom, ha eddig azt hallottad/hitted magadról, hogy kétbalkezes, ügyetlen vagy, hogy felszabadítsd magadat, megújítsd alkotó kedvedet.

ajto-belepo-no_tudatvaltas Kreativitás, spiritualitás, ökotudatosság. Amikor tavaly az év 2. felében számot vetettem, akkor rájöttem, hogy ez a 3 nagy témakör, de nyugodtan mondhatjuk, hogy ÉRTÉK az, ami megmaradt változatlanul számomra, és ami leköt, időnként nagyon is lenyűgöz. Lehet, hogy te is azt érzed, változások indultak el benned, ha akartad/ha akarod, ha nem. Így vagyok/így voltam ezzel én is. Egy idő után rájöttem: jobb, ha hagyom, hogy nyilvánuljon meg, ami meg akar nyilvánulni. Korábban előfordult, hogy kicsit szorongtam, hogy akkor majd nem csinálhatom azt, amit szeretnék – az Elmémmel, ugye… Most ezt sikerült elengednem, és a megnyilvánulni akaró elemi erővel sodort magával: ugyanolyan szenvedélyesen szeretem, mint bármikor máskor, amikor új dolgok bukkantak fel az életemben. Bár most nem teljesen erről van szó, mert régi kopott ruha öltözött újba (később írok erről részletesebben, köszönöm a türelmedet, ha kivárod, azaz végigolvasod soraimat :-)). Nos, a saját személyes élményeim előhívták bennem azt a késztetést, hogy elindítsak egy kreatív kört azoknak,

 • akik kreatívak vagy kreatív késztetéseik vannak, és nem élik ki, vagy még jobban szeretnék kiélni,
 • mitöbb: akik kiegyensúlyozottabb életre, nagyobb harmóniára vágynak,
 • le akarják tenni a feszültségeiket akár úgy, hogy alkotásba fordítják át, ami számukra örömforrást jelent, s mindez kihat a környezetükben élőkre is,
 • akik vissza akarnak találni, rendszeresen meg akarják élni a gyermeki önfeledtséget és kísérletező kedvet stb.

Ki vezeti a Kikelet Kreatív Kört, honnan az ötlet?

Jómagam, Chi*** Csapó Ida vezetem a Kikelet Kreatív Köröket. Teszem ezt kreatív lelki egészségőr, azaz mentálhigiénés szakember, illetve az Istennő ökotudatos papnőjeként. Engedd meg, hogy személyes vallomással folytassam tovább (ha már ismernéd a történetet, akkor nyugodtan ugord át ezt a részt). Mindig fontos volt számomra a kézzel fogható :-) kreativitás. Örömmel tanultam meg varrógéppel varrni kb. ötödikes koromban, horgolni és kötni is. Varrtam magamnak, aztán a lányomnak is ruhákat, még kabátot is, steppelt nadrágot is, és rendszeresen horgoltam, kötöttem is sok-sok éven át.

Aztán volt egy időszak az életemben, amikor gyöngyfűző kézművesként éltem, ez volt a fő foglalkozásom vállalkozónőként. Most is úgy gondolok vissza rá, mint életem egyik legizgalmasabb időszakára. Népművészeti alapon készítettem gyöngyékszereket, például sárközi gyöngygallérokat, de kreáltam bizsukat is (összeállításokat az igények alapján többféle szempont szerint: karkötő, fülbe- és nyakbavaló).
És valahogy kikoptak ezek a dolgok az életemből – 10-15 éve. Ugyanakkor mindig is tudtam, hogy a KÉZZEL végzett dolgok mennyire kiegyensúlyozhatnak, és a késztetés is megjelent bennem a változtatásra. Régóta szerettem volna rajzolni, festeni, vagy ezek mentén valamilyen kreatív tevékenységet űzni. Amit nem említettem még, hogy mindig is szenvedélyes fotós voltam – ötödikes voltam szintén, amikor megkaptam az első fényképezőgépemet (akkoriban a Pajtás volt a nagy divat, de nekem Fotobox gépem volt, máig őrizzük a családban). Amikor a digitális fotózás elterjedt, nem váltottam át a komolyabb digitális fényképezőkre, de egy kis géppel nemrégen újra elkezdtem szenvedélyesen fotózni – bárhol, bármikor, mert a gép mindig benne van a táskámban. Nem is ragozom tovább… A lényeg: találtam egy sor olyan új kreatív kifejezési formát, amik még

 • a korábbiakhoz képest is kiegyensúlyozottabbá tettek,
 • örömtelibb az életem,
 • jobban érzem magam a bőrömben… nem is sorolom tovább.

Ha te is szeretnél magadnak

 • nagyobb kiegyensúlyozottságot,
 • örömtelibb, megelégedettebb életet,
 • több harmóniát, boldog és kreatív pillanatokat,
 • jó társaságban, támogató létkörben,
 • egy lakás hangulatát idéző térben,

akkor tarts velem!

Miért érdemes eljönnöd a Kikelet Kreatív Körbe?

Mert biztos, hogy

 • a kézzel végzett kreatív tevékenység kiegyensúlyozottabbá tesz,
 • a nem használt jobb agyféltekét bevonjuk általa a hétköznapjainkban, ami szintén hozzájárul a megelégedettségünkhöz, belső békénkhez,
 • az esetleges feszültségeket ragyogóan átalakíthatjuk az alkotás segítségével,
 • esztétikai élményt jelent a gyönyörködés révén egy-egy létrejött alkotásunk,
 • örömet élhetünk meg miközben a kezünkkel kreaivkodunk, mert a teremtés kézzel fogható eredménye feletti örömöt éljük meg.

Szóval mindenképpen kiegyensúlyozó, adott esetben stresszoldó folyamatról is van szó miközben az önismeretünk is elmélyül, és az önbizalmunk erősödik. No, és visszatalálunk a gyermeki önfeledettséghez, kísérletező kedvhez is!  Kérdés, hogy érdekel-e téged egy ilyen kézzel fogható kreatív ténykedés? Amikor is néhány órára többen összegyűlünk és  új technikákat, módszereket tanulva együtt, kellemes légkörben önmagunkat kifejezve, egymást támogatva, biztonságos térben alkothatunk. FONTOS:  maximum 8 főt tudok fogadni a 2013. április 7-én, vasárnap tartandó 2. Kikelet Kreatív Körre! 2 hely van már csak! Tájékozódj hát mihamarabb, mert nagyon gyorsan szoktak fogyni a helyek! FONTOS! Nem kell semmilyen előzetes tudás a kreatív köri együttléthez, tehát nyugodtan engedd el, hogy mit nem tudsz, mihez nincs érzéked ~ inkább azt figyeld, hogy

 • van-e benned késztetés a kézzel való kreativkodásra,
 • és igény egy örömtelibb, harmonikusabb életre, ami a mindennapjaidban megjelenhet.

Mit mondanak azok, akik már résztvevői voltak a Kikelet Kreatív Körnek?

A március 10-i, vasárnapi kreatív csapat tagjai írták (név nélkül idézem, mert még nem kértem tőlük engedélyt a nyilvános közlésre, de kézírásos visszajelzésük itt van nálam, ebből gépelem be az alábbi sorokat :-)):

 • “Nagyon jól éreztem magam. Tetszett, hogy mindent részletesen elmagyaráztál. Szimpatikus volt az egész csapat.
 • “Igazán különösebb elvárásom nem volt a mai foglalkozással kapcsolatban, de amit kaptam, feltöltött. Ha lehetőségem lesz, máskor is jövök.”
 • “Nagyon boldog voltam a mai napodon, illetve napunkon! Minden tetszett, amit csináltunk. De legfőképpen a festés… a magyarázataid. És a Te közvetlenséged. “
 • “Sikerült feloldódnom. Új technikákat tanultam, más “anyagokat” ismertem meg. Az egész alkalom felépítése, színes mivolta nagyon tetszett!!! Beindította a fantáziámat, és rájöttem, mennyi mindent kell még tanulnom. Mindenre nyitott vagyok.”
 • “Köszönöm a mai alkalmat. Kreatív és emberi oldalról is sokat tanultam, tapasztaltam meg.”
 • “Tetszik a közösség, a közösség ereje. Tetszik, hogy mindenki szabadon tevékenykedhet egy adott program keretein belül… Tetszik, hogy nem bombáz információkkal, épp annyit ad, amennyit befogadni képes vagyok…”
 • “… nagyon jól éreztem magamat, és remélem,  hogy az új helyre is el tudok menni…”
 • “Nagyon jó volt az egész. Végre emberek között voltam, jó társaságom volt…”
 • “…tetszett, hogy amit választottam, tükrözi a belső fejlődésemet, amin több éve dolgozom… Köszönöm a mai nap élményét.”
 • “Tetszett a kötetlenség, a családi hangulat, az egyediség, az ötletesség és a környezettudatosság.”
 • És egy vélemény nem teljes névvel (így kaptam a közlésre hozzájárulást, amit természetesen tiszteletben tartok :-)): A 1. Kikelet Kreatív Körben tetszett a családias, közösségformáló, kötetlen hangulat, amit minden hasonló érdeklődésű embernek ajánlok. Az újrahasznosítási kreatív ötletekért köszönet jár neked, mert további “ötletelésre” adnak alkalmat. ~H.T. Maja
 • Barna Judit tavasz kepevel 1
 • Teljes névvel pedig Barna Judit véleményét olvashatod itt, aki mindkét korábbi kikelet-krea programon részt vett: “Nagyon jól éreztem magam, a társaságban való közös alkotás öröme szerintem a lényeg. A régi fonóbeli tevékenységek jutottak szembe, nagy kár, hogy manapság kihaltak az ilyen közös együttléthez való helyek, főleg a nagyvárosokban. Mi majd újrateremtjük.”

Maximálisan egyetértek Judittal: igen teremtsük újra, teremtsük meg az együttlét örömét, a kreatív alkotás közös élményét, még ha ki-ki maga is dolgozik sajátmagán, sajátmagával, “hozott anyagával”, hiszen mindig vannak közös találkozási pontok, tapasztalatok és élmények. Gyere tarts hát velünk, hogy a fentieket, vagy azok egy részét te is átélhesd. Várlak szeretettel 2013-án, vasárnap a 2. Kikelet Kreatív Körbe. FONTOS: csak 8 résztvevőt tudok fogadni, így érdemes mielőbb tájékozódnod, és döntened a jelentkezésedről. És igen változatlanul fontos az a három érték, aminek mentén a Kikelet Kreatív Kör működik – mintegy holisztikusan összefogva őket:

 1. spiritualitás
 2. kreativitás
 3. ökotudatosság.

Tudomásom szerint jelenleg hazánkban ilyen szemlélettel, e 3 egységével egyetlen kreatív kezdeményezés sem jellemezhető. Gyere, tarts hát velem/velünk, hogy közösen éljük át, tapasztald meg saját kreativitásod életminőségedet jobbító mivoltát, a szinte gyermekien önfeledt alkotás igazi örömét. Itt elfelejthetsz minden korábbi korlátot, ami az ügyességedre vonatkozott, s törölhetsz egy sor saját hiedelmet – úgy, hogy észre sem veszed! :-) A Kikelet Kreatív Körben a lényeg, hogy nyitott legyél, azaz engedd szabadjára a saját kreativitásodat! Hogy miért? Mert a felszabadult alkotás

 • más tudatállapotot jelent, így kizökkensz a hétköznapi rutinokból, netán taposómalomból,
 • magasabb rezgésszintre kerülsz az elmélyült “jelenben levés” miatt, és így elfelejted az agyalást, az Elme-játszmákat,
 • mindez kiegyensúlyozottabbá tesz, feszültségeket old, gyógyít – ott és akkor és abban is, amire lehet, hogy nem is számítasz ;-),
 • még elégedettebbé, harmonikusabbá tesz, ha alapvetően jól vagy a bőrödben;
 • együtt lehetsz támogató női körben olyan társakkal, akiknek szintén fontos az önmaguk kreatív kibontakoztatása, s így a csoport közös energetikája még magasabb rezgésszintre emel.

Mi lesz a 2. Kikelet Kreatív Kör pontosabb programja 2013. április 7-én, vasárnap ÚjHold előtt néhány nappal 10 és 14 óra között Budapesten?

Minden alkalommal a bemutatkozó kör után röviden közösen megbeszéljük, kit mi foglalkoztat, és az esetleg kihívások oldását vagy a vágyott tervek, célok megvalósítását szőjjük bele – ki-ki egyénileg – a kreatív köri programba. A kikelet tavaszt jelent, tehát minden alkalommal mintegy nyitunk az újra, hogy még inkább kitavaszodjon bennünk, s körülöttünk is :-) Nézzük kicsit részletesebben a mostani alkalmat: zendala mandala Chi kozeli kozep felig kesz rajz szines adj 1 spec vilagitas effekt feliratos szignos DSC07952

 1. Ezúttal is lesz egy rajzolós rész, amikor is közkívánatra a művész firka, a zen rajzolás néhány alapelemével tudsz megismerkedni. Ezt követően egyszerű módon megtanulod alkalmazni, majd az egyik legmegnyugtatóbb rajzolási módszerrel a mandalával vegyítjük, és így ki-ki meg tudja alkotni a saját zendaláját :-)  FONTOS: semmiféle előzetes rajztudásra nincs szükség! Hogy otthon is folytatni tudd az itt megtanult praxist, ehhez a 2. Kikelet Kreatív Kör alkalmával alapokat kapsz, aminek nyomán aztán saját kútfőből is nyugodtan alkothatsz. Az időközben kapott sugallat alapján azt éreztem, hogy minden alkalommal a körnek valamilyen formában szerepelnie kell a kikeletes együttlétek során – ezt most teljesíti a zendala :-)
 2. ÚjHold után elkezd nőni a Hold, s ehhez kötődik egy mágikus papír virág készítése, s ezúttal igencsak kreatívan újrahasznosítunk. Vannak ősi szimbólumok, amelyek a bőséget jelképzik, gazdagságot vonzanak – úgy tartják – , nos az egyik ilyen virágot fogod megalkotni. Természetesen felruházzuk mindenféle jóval kreativkodás közben. Erről előzetesen többet nem árulhatok el – csupán annyit: nem véletlenül választottam ezt a kézműveskedést és virágot. Az elkészült “művedet” természetesen hazaviheted (a program anyagára benne van a részvételi díjban).
 3. Bónusz: mint papnő tisztában vagyok az évkör ritmusával – ekkor már a Víz Úrnője időszakát éljük a kiáradás és egyensúly jegyében -, illetve a Hold ciklusok hatásával. Mindezek energetikájához kapcsolódunk, s nemcsak elmondom röviden ennek elméleti részét, hanem gyakorlatban is kreativkodunk az elmélethez kötődően egy kis időtartamot igénybe vevő vizes, folyékony ;-) praktika erejéig. Szerintem ezt is élvezni fogod, ahogy a többi gyakorlatot is. :-)Az egész programa stressz-, illetve a feszültségoldást is szolgálja, és már csak rajtad múlik, hogy a mindennapjaidba mennyire építed be a tanult praktikát, azaz mennyire élsz alkotó módon a hétköznapjaidban is, kreativitásodat felszabadítva, önmagadat kiegyensúlyozottabbá téve, akár gyógyítva is (ha ösztönösen vagy tudottan, ezt igényled). 

A GazdagNők-szokásoknak megfelelően, bár minibb változatban, de azért vásár is lesz saját kézműves termékeimből elsősorban, illetve önismereti könyvekből, spirituális tárgyakból. Erről részletesebb értesítést kapnak azok, akik jelentkeznek a közös kreativkodásra :-) Maximum 8 főt tudok fogadni, s 2 hely van már csak! Tájékozódj hát mihamarabb, mert nagyon gyorsan fogynak a helyek!

Mikor lesz pontosan és hol?

kikelet Chi kreativ vilagom tavasszal reszlet ablak kozeli adj 1 Chi szignos DSC07698A 2. Kikelet Kreatív Kör programja 2013. április 7-én vasárnap 10 és 14 óra között lesz. Regisztráció 9.50-től. Helyszín: Budapest, III. kerület Kaszásdülő A pontos címet a jelentkezőknek megadjuk e-mailben a bejutási lehetőséggel együtt. Előzetesen annyit, hogy a megközelíthetőség tömegközlekedéssel legegyszerűbben a HÉV Kaszásdülő megállójától lehetséges. Kapcsolattartás: ha bármi kérdésed van, tedd fel bátran az ugyfelszolgalat- kukac – gazdagnok.hu e-mail címen, vagy hívd ezt a mobilszámot: 30 – 9561-566

Ez mind szép, de mennyibe kerül? 

A részvételi díj csupán bruttó 4.500,- Ft. Azért tartom ilyen alacsonyan az árat, hogy az anyagiak ne akadályozzanak senkit abban, hogy el tudjon jönni egy lelki feltöltődést, kreatív megerősítést jelentő alkalomra ezúttal 4 óra hosszára. Az első alkalomhoz képest 1 órával meghosszabbítottam az ott tapasztaltak alapján az időtartamot, hogy kényelmesen végig tudjunk haladni a tervezett programon. Az ár tartalmazza a helyszínen felhasznált anyagokat, és amit elkészítesz, azt természetesen magaddal viheted. Egy fekete tűfilcre lesz szükséged, amit kérlek hozzál magaddal. A többi eszköz olyasmi, ami otthon is megvan neked (pl. olló, jegyzetfüzet/füzetlapok, festék, filctoll, zsírkréta stb.) Teát is lehet inni, ha kedved van: többféléből tudsz majd választani, vendégem vagy rá :-). Ha bármi kérdésed van, tedd fel bátran az ugyfelszolgalat- kukac – gazdagnok.hu e-mail címen, vagy hívd ezt a mobilszámot: 30 – 9561-566

Kik kaphatnak ajándékot?

A Fürgén Fizetők, azaz azok, akik a jelentkezésüket követően 3 banki napon belül eljuttatják hozzánk részvételi díjukat ők további ajándékokat kapnak, nevezetesen:

 • mandala minta csomagot (a mintákat kedved szerint kitöltheted kedvenc technikáiddal/módszereiddel),
 • és festett gombokat, amiket ki-ki maga választhat ki és szintén a saját kreativitásod szerint szabadon felhasználhatsz.

Hányan jöhetnek?

8-as-szines-karikakkal_1087519_eightFONTOS tudnod, hogy a létszám limitált! Maximum 8 főt tudok fogadni, s 2 hely van már csak. A létszám állásáról itt a honlapon folyamatosan informálódhatsz, illetve a hírlevélből is. A lényeg: amíg itt alább látod a jelentkezési űrlapot, addig még tudsz jelentkezni. Ezek az alkalmak családias hangulatban, afféle “lakás-tréningként” zajlanak, és csak a kis létszám biztosítja a szükséges meghittséget. Javaslom, ha úgy érzed megérintett ez a lehetőség, akkor mielőbb foglald le a részvételi díj előre utalásával a helyedet. Most úttörő lehetsz, mert elsők között csatlakozhatsz egy különleges, lelki egészséged megőrzését, kreativitásod önfeledt megélést jelentő programhoz. A jelentkezésed után kapsz még egy e-mailt, amiben meg kell erősítened, azaz ezzel véglegesíted az előadásra való feliratkozásodat. Ha bármi kérdésed van, tedd fel bátran az ugyfelszolgalat- kukac – gazdagnok.hu e-mail címen, vagy hívd ezt a mobilszámot: 30 – 9561-566 Egy új izgalmas folyamat része lehetsz, amit együtt élünk át, és ezúttal is az ÚjHold előtti napok egyikén. Biztos vagyok benne, hogy segíti belső fejlődésedet, kiegyensúlyozottabbá tehet ez a lehetőség,

 • mert kreativitásod megerősödik,
 • vagy még inkább kibontakozik, ha le kell porolnod, és újra elővenned…

Mégpedig azért, hogy

 • még harmonikusabb életet élhess,
 • örömteli módon kikapcsolódhass,
 • igazán feltöltekezhess,
 • és kigyensúlyozottabban térj vissza a hétköznapokba :-)

Jómagam korábban sem voltam egy nyugtalan, nyughatatlan személyiség, de mióta szinte napi szinten alkotok, kreativkodom – hogy ezt hogyan tehesd meg te is, ezt a tudást is átadom neked -, szóval a jobb agyféltekém folyamatos használata révén sokkal nagyobb elégedettséggel, örömtelibben élek. Negatív dolgok alig érintenek meg, vagy ha előfordulnak, nagyon gyorsan el is illannak, hisz ott van számomra – ha ez a szükséges – a gyógyító kreativitás. Kívánom, hogy neked is kreatív, örömteli, még inkább kiegyensúlyozott életed legyen. EZ ki fog hatni életed MINDEN más területére is – legyen szó pénzről, egészségről, munkáról, kapcsolatokról, szabadidőről stb. Remélem, hogy hamarosan találkozunk személyesen :-) Ha bármi kérdésed van, tedd fel bátran az ugyfelszolgalat- kukac – gazdagnok.hu e-mail címen, vagy hívd ezt a mobilszámot: 30 – 9561-566 A jelentkezésed után kapsz még egy e-mailt, amiben meg kell erősítened, azaz ezzel véglegesíted az előadásra való feliratkozásodat.

Ha megszólítva érzed magad, akkor töltsd ki az alábbi jelentkezési űrlapot, és tarts velem a 2. Kikelet Kreatív Körre 2013. április 7-én vasárnap:

Teljes név:*
Keresztneved vagy beceneved (ahogy szólíthatunk):*
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*
Mobilszámod (szervezés miatt kérjük):*
Vezetékes telefonszámod/Skype-od (szintén szervezés miatt kérjük – ha nincs, akkor írd be ezt):
Részvételi díj: bruttó 4.500,- Ft (jelöld be, kérlek…):* bruttó 4.500,- Ft
Számlázási név és cím irányítószámmal:*
Megjegyzés/üzenet:

Ha ezt elküldted a jelentkezésedet, utána kapsz még egy e-mailt, amiben meg kell erősítened, azaz ezzel véglegesíted az előadásra való feliratkozásodat. Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak az irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik, amely szerint elektronikus megrendelés esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Ha bármi kérdésed van, tedd fel bátran az ugyfelszolgalat- kukac – gazdagnok.hu e-mail címen, vagy hívd ezt a mobilszámot: 30 – 9561-566